סקר מכון דחף:

croovy

New member
../images/Emo107.gif סקר מכון דחף:

רוב הציבור לא רואה הבדל בין העבודה לליכוד, אבל הוא לא חושב שהן צריכות להתאחד. ומשהו קצת מדאיג: 15% חושבים שנתניהו הכי מתאים לעמוד בראש מפלגת מרכז. כל שאר המועמדים זוכים לפחות תמיכה.

ערב רב

New member
בעיני טלמון כל מי שאינו קומוניסט

שייך ל-"מרכז הלאומני"..

Fleddermaus

New member
רואים שמרוב הערכתך לטלמון ../images/Emo119.gif

אתה פונה אליו בגוף שלישי...

ערב רב

New member
אין לי ברירה. הוא מסרב להתדיין איתי

אבל יש בדבריו שאני חייב להגיב עליהם מעל-גבי הפורום, ואין טעם שיופנו אליו ישירות, כאמור.

תשובה לשאלתו של croovy

אם יש לי משהו נגד קומוניסטים. במקרה דנן, כאשר לא הצהרתי על עצמי כחבר/תומך של מפלגה מסויימת, או כמזדהה איתה רעיונית או מעשית, אני רואה בחומרה את הדבקת התוויות השרירותית מצד ה... הזה, ואינני מבין מדוע ההנהלה מרשה לו את זה, למרות שהיבעתי מחאה מפורשת, פעם אחר פעם, ולמרות שה... הזה עושה זאת בכוונה מפורשת להרגיז אותי. תראה, יצאתי כבר מהגיל בו אנשים מתייחסים בכובד ראש מיוחד ל"איזמים" למיניהם. בדיחה סובייטית. - רבינוביץ', מי אתה? - אני קומוניסט ציוני. - איך זה יכול להיות גם "קומוניסט" וגם "ציוני"? - אז איך זה יכול להיות גם קומוניסט וגם אנטישמי? במפגש שגרתי של נוער קומוניסטי מארצות שונות, שנערך בזמנו במזרח אירופה, ירקו חברי המשלחת הלבנונית על חברי המשלחת הישראלית. אז איך אני אמור להשיב לשאלתך? קומוניסט זה טוב? זה רע? אולי תלוי איזה קומוניסט? אולי תלוי במה הוא טוב או רע, לתפיסתי, קומוניסט זה או אחר? גם סטלין קרא לעצמו קומוניסט, גם גורבצ'וב. מן הסתם, יש הבדל גדול בין השנַים? האם הקומוניסט, בארץ זו או אחרת, שואף היום לתפוס את השלטון באמצעות מהפיכה אלימה? או מוכן להסתפק במאבק במסגרת "הדמוקרטיה הבורגנית"? האם קומוניסט, שיעלה לשלטון היום, בדרך זו או אחרת, יבצע הלאמה טוטלית של כל אמצעי היצור, ויפעיל שיטות משק ריכוזי? או ינהיג מדיניות סוציאל-דמוקרטית מתונה בלבד, לאור הלקחים השליליים של ברה"מ לשעבר ומדינות אחרות שהלכו "בדרך הסוציאליסטית", במזרח אירופה, בקובה, במזרח אסיה וכן בארצות העולם השלישי? האם מי שאינו קומוניסט, אמור לעצום עין ולהתעלם מכל הדברים החיוביים שהיו למכביר בברה"מ לשעבר? כשהתחילה הפרסטרויקה בברה"מ בסוף שנות ה-80, ההפגנות וכל זה, אחד המנהיגים הנמרצים ביותר של המהפך, גבריאיל פופוב, הזהיר את עמיתיו שיימנעו מלשפוך מהאמבט את התינוק יחד עם המים; שלא ימהרו לחקות באופן עיוור את הקפיטליזם המערבי, אלא יחשבו היטב, מה כדאי וראוי לשמר מהשיטה הנוכחית. פופוב נבחר עם הגל הדמוקרטי לראש העיר של מוסקבה. צעדיו הראשונים, בנוסף להחזרת השמות ההיסטוריים של הרחובות שהיתה אופנתית בכל רחבי ברה"מ, היו דווקא סוציאליסטיים למהדרין: כל הפנסיונרים קיבלו את הזכות להשתמש בתחבורה הציבורית - אוטובוסים, חשמליות, רכבת תחתית - בחינם (מה שבוטל רק השנה). פופוב, כלכלן בהשכלתו, ניסה להטיל הגבלות על מחירי מצרכי המזון, אשר שוחררו לראשונה. והנה, ברגע מסויים אחד, ראש העיר של מוסקבה גבריאיל פופוב קם והתפטר! במקומו התמנה סגנו לוז'קוב, המכהן בתפקיד עד היום. ואילו פופוב "עושה לביתו" - נטש את הפוליטיקה הגדולה. לא רואים ולא שומעים אותו... כן, לדעתי, חד"ש היא המפלגה (נקרא לזה כך) העקבית ביותר בארץ הן בתחום המאבק בכיבוש המדכא את כולנו, הן בתחום החברתי, הן בתחום זכויות האדם בארץ, והן בנושאים "קטנים" כגון חינוך, שמירת הסביבה, מעמד האישה והילד. עם זאת, אינני קורא אמן אחרי כל החלטותיהם בכל נושא ונושא, אלא בכל מקרה לגופו. וישנם נושאים, בהם דעותנו מנוגדות לחלוטין, בעיקר ביחס לרוסיה של היום, הנתפסת ע"י הקומוניסטים בארץ כ"בוגדת העיקרית ברעיון הקומוניסטי", וזוכה אף ליתר ביקורת מצידם מאשר המעצמה האימפריאליסטית העיקרית ארה"ב. לסיכום, חד"ש ומק"י נתפסות בעיני כרע במיעוטו, כברירה היחידה בקלפי.

אז מה ההבדל בין שתי המפלגות?

אמנם היה כאן ניסיון לקטוע כל דיון בשאלה זו, ולהסית אותו לשטויות, אבל בכל זאת? תכל'ס? לא מילים כלליות על "יותר" או "פחות". מישהו רואה את ההבדל?

למעלה