איך נדע

sagieuzi

New member
../images/Emo107.gif איך נדע

אני עובד ברשת מזון מי שיודע כמה משלמים לאנשים כמונו עם אני נשוי+2 ?גם לי יש תסמונת טורט

מה הכוונה "לאנשים כמונו"?

אין שכר מיוחד לטוראטניקים (לחיוב או לשלילה). עד כמה חמור הטוראט שלך? האם אתה מוגדר באיזשהו אופן כ"נכה" (נפשית או גופנית)? האם שכרו אותך לעבודה מתוך הכרה בך כ"נכה"? אם כן, יש באמת שכר מופחת לנכים, אבל בשביל זה צריך קודם שתהיה כזה. (תן יותר פרטים, יהיה קל יותר להשיב לך). עד כמה שאני מכירה את החבר'ה כאן, כל אחד מרוויח שכר אחר (בהתאם למקצוע, להשכלה, לסוג העבודה, לאופי המעסיק וכו'). אגב, נהוג לדבר על שכר כבר בריאיון העבודה. תבדוק אולי קיבלת סיכום-ריאיון בכתב שבו יש פירוט לגבי השכר.

sagieuzi

New member
תשובה

אני מוגדר כנכה נפשי יש לי 100 אחוז נכות הטורט שלי לא חמור לא קיבלתי שום סיכום ראיון אני עובד ברשת שופרסל -ביג בקרית גת כ-5 שנים במשך שנים אלו עבדתי בידיעה שיש לי הסכם קיבוצי.אך כשהגיע החוק החדש של משרד התעשיה והמשכר "שכר מותאם לפי יכולת העובד להסתכר.הוברר לי לאחר שהרבתי את החוקרים של משרד והתעשיה שאין לי שום הסכם קיבוצי ולא שום הסכם אחר העם הדבר חוקי בכלל? הגיעה אלי בוחנת שבחנה אותי במשך כ-חצי שעה ולאחר 45 יום הגיע לי התשובה של האבחון ובוא נכתב שהשכר שלי הוא 9.98 ש"ח לשעה ושאלי לעבור השתלמות בקורס מחסנאים. ראשית כל אני לא מחסנאי אלא סדרן מדפים במחלקת חומרי ניקוי ברשת הנ"ל ושנית בשנת 1994 סיימתי קורס ניהול מחסנים ורכש במשך שנה שלמה. היום התקשרתי לביטוח לאומי והעלתי בעייה זאת ואמרו לי להגיע למשרדם עם כל התעודות שבירשותי ויבררו לי העם אפשר לעלות לי את השכר כך שלא תיפגע לי קיצבת הנכות שלי.הבנתי שאני יכול להשתכר בכ-1810 ש"ח לשעה.העם כדי לי לגשת לביטוח לאומי עם התעודות אולי יורידו לי מקיצבת הנכות שלי.זה הפחד שלי

sagieuzi

New member
תיסמונת

אני מוגדר כנכה נפשי יש לי 100 אחוז נכות הטורט שלי לא חמור לא קיבלתי שום סיכום ראיון אני עובד ברשת שופרסל -ביג בקרית גת כ-5 שנים במשך שנים אלו עבדתי בידיעה שיש לי הסכם קיבוצי.אך כשהגיע החוק החדש של משרד התעשיה והמשכר "שכר מותאם לפי יכולת העובד להסתכר.הוברר לי לאחר שהרבתי את החוקרים של משרד והתעשיה שאין לי שום הסכם קיבוצי ולא שום הסכם אחר העם הדבר חוקי בכלל? הגיעה אלי בוחנת שבחנה אותי במשך כ-חצי שעה ולאחר 45 יום הגיע לי התשובה של האבחון ובוא נכתב שהשכר שלי הוא 9.98 ש"ח לשעה ושאלי לעבור השתלמות בקורס מחסנאים. ראשית כל אני לא מחסנאי אלא סדרן מדפים במחלקת חומרי ניקוי ברשת הנ"ל ושנית בשנת 1994 סיימתי קורס ניהול מחסנים ורכש במשך שנה שלמה. היום התקשרתי לביטוח לאומי והעלתי בעייה זאת ואמרו לי להגיע למשרדם עם כל התעודות שבירשותי ויבררו לי העם אפשר לעלות לי את השכר כך שלא תיפגע לי קיצבת הנכות שלי.הבנתי שאני יכול להשתכר בכ-1810 ש"ח לשעה.העם כדי לי לגשת לביטוח לאומי עם התעודות אולי יורידו לי מקיצבת הנכות שלי.זה הפחד שלי

אני לא ממש מבינה? קודם כל יש שכר מינימום

שנקבע בחוק כשהיום הוא סביב 18 ש"ח לשעה,קצבת נכות מתקבלת מעצם כך שעברת ועדה שאישרה שאתה נכה נפשית 100% ולכן יתכן שאינך יכול לפרנס את עצמך,מן הסתם יתכן שיש תקרה ומכאן אולי החשש שלך לפגיעה בקיצבה אבל מה עדיף לקבל קיצבה או לקבל שכר הוגן בגין עבודתך?! אתה מציין שאתה עובד כבר מספר שנים באותו מקום לכן לא רואה חשש מכך שלא תוכל לעבוד ולפרנס את עצמך בכבוד ויתכן שהקיצבה תיקטן בהתאם להכנסות. כמובן שאני לא אשת מקצוע רק מידע ולכן ממליצה להתייעץ עם אדם מקצועי. מעבר לכך לגבי הסכם קיבוצי אם אתה עובד קבוע בחברה שחתומה על הסכם קיבוצי ומקבל שכר ישירות ממנה אתה זכאי לכל תנאי ההסכם. בשביל זה יש ועד עובדים במקום שתפקידו לתת גם הסבר וליווי.

לא מדוייק... לנכים יש סידור אחר.

מה שלא ברור לי זה איך אפשר להוריד לו את השכר אם הוא עובד שם כבר מס' שנים. הרי "שכר נכים" זה רק למי שהתקבל ל"משרה של נכה" (שבה הדרישות מופחתות, ובהתאם לכך גם השכר). לפי מה שהבנתי, הוא התקבל לעבודה במשרה רגילה, עם דרישות רגילות, ומן הסתם הוא גם עומד בדרישות האלו. לכן לא נראה לי שיש היגיון בלהוריד את שכרו, אלא אם הוא מעוניין בכך (כדי לקבל קיצבה מביטוח לאומי). ובקומבינות האלו אני ממש לא מבינה... משאירה אותן לקומבינטורים. מצד שני, יש בתפוז פורום "ביטוח לאומי - סיוע" (נדמה לי שככה קוראים לו), והכי טוב לברר שם. מצטרפת לדעתך בעניין קיצבאות... עדיף לא להזדקק להן ולא להתעסק איתן בשום צורה.

../images/Emo140.gif הי עוזי../images/Emo70.gif לדעתי, צוללת צודקת וכל העניין

קשור לחוקים של ביטוח לאומי. באתר של ביטוח לאומי יש מידע לגבי קבלת קצבת נכות בזמן עבודה. לי זה נראה קצת מסובך מדי - אבל, אני בטוחה שאם תיגש עם כל הניירות לביטוח לאומי - שם ידעו להסביר לך איך העסק עובד באמת...

למעלה