Elsewhere

New member
../images/Emo41.gifחזרתו של השיר הכביר!../images/Emo41.gif

ולחזרתו, ספיישל מיוחד! כןכן, ספיישל! למה ספיישל? כי יש לנו שיר מיוחד במיוחד
. איזה? גבר יוצא מדירתו. יורד גשם, ואין לו מטריה...

Ghost of Corporate Future A man walks out of his apartment It is raining He's got no umbrella He starts running beneath the awnings trying to save his suit Tryin to dryin to tryin to dry but no good When he gets to the crowded subway platform he takes off both of his shoes He steps right into somebody's fat loogie And everyone who sees him says "ewwww" Everyone who sees him says "ewwww" But he doesn't care cause last night he got a visit from the Ghost of Corporate Future The Ghost said take off both your shoes whatever chances you get Especially when they're wet He also said Imagine you go away on a business trip one day And when you come back home Your children have grown And you never made your wife moan And people make you nervous You'd think the world was ending And everybody's features Have somehow started blending And everything is plastic And everyone's sarcastic And all your food is frozen It needs to be defrosted You'd think the world was ending You'd think the world was ending You'd think the world was ending right now Well maybe you should just drink a lot less coffee And never ever watch the 10 o'clock news Maybe you should kiss someone nice or lick a rock or both Maybe you should cut your own hair cause that can be so funny It doesn't cost any money and it always grows back Hair grows even after you're dead People are just people They shouldn't make you nervous The world is everlasting It's coming and it's going If you don't toss your plastic The streets won't be so plastic And if you kiss somebody Then both of you'll get practice The world is everlasting Put dirtballs in your pockets Put dirtball's in your pockets And take off both your shoes Cause people are just people People are just people People are just people like you People are just people People are just people People are just people like you The world is everlasting It's coming and it's going The world is everlasting It's coming and it's going It's coming and it's going​

Iron Flower

New member
The Ghost

טוב , אז החלטתי להגיב על השיר כי פשוט אסור לתת לפורום הזה לגווע...זה מתחיל לעצבן(ולהעציב). אז תגיבו ותרשמו את דעתכם לדעתי השיר מדבר על החיים המודרניים - השגרתיים המשעממים האוטומטיים של רוב האנשים. האדם בשיר קיבל בדיוק ביקור מרוח העתיד ה"תאגידית" -שגרמה לו לחשוב קצת על חייו והוא מיצג את המצב ההפוך לחברה. הרוח אומרת לו ללכת יחף מתי שהוא יכול כדי שיהיה מחובר לאדמה, ללכת ללא מטריה כדי שירגיש את הגשם. כולם חיים במהירות - בלי להתעכב על הדברים החשובים באמת (Your children have grown And you never made your wife moan ) ובזהירות גדולה מידי. צריך לקחת את החיים יותר בקלות ולא לפחד מאנשים (כי הם בדיוק כמוך). בנוסף, כל אחד דומה לחברו כולם מתנהגים אותו דבר וחיים פחות או יותר את אותם החיים( everybody's features Have somehow started blending) (כולם כמו בתאגיד - corporate). הכל סינטטי ומזויף(everything is plastic And everyone's sarcastic) ואפילו האוכל הוא קפוא ורק צריך להפשיר אותו. אנשים חיים ברצינות מידי וחושבים על סוף העולם במקום לעשות שטויות(lick a rock ,Maybe you should cut your own hair ) ולהנות (אולי צריך להפסיק להיות מחוברים בוריד לחדשות או לשתות פחות קפה) ו....מספיק חפירות.

Elsewhere

New member
אני חושב שזה יותר קיצוני מזה.

אני מקבל מהשיר הזה תחושה נורא קלילה ונחמדה, גם מבחינת מוזיקה וגם מבחינת מילים. זה שיר מאד... קליל, בסה"כ. אבל, כמו שאמרת, כן, הוא בדיוק זה - מדבר על החיים המודרניים. אבל, לדעתי זו מתיחת ביקורת קיצונית. שימו לב איך הרוח של עתיד התאגידים [אללי] אומרת לו להוריד את הנעליים ולהירטב, ומשתמע מזה שזה מה שיביא לו הצלחה. מעין... תראו מה אנשים עושים בשביל להצליח, ואז מה אם זה מגוחך או מטורף. ככה אני רואה את זה, בשלב הזה. הם מזניחים את המשפחה שלהם, את חיי האהבה שלהם. הכל משתנה בעוד הם תקועים בשגרת היום יום שלהם, בעבודה שלהם. את החלק הבא, שמדבר על הניכור, לא ממש הצלחתי לנתח. לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין ה"people" ל"everybody". אבל, כן, הכל פלסטיקי ויפה, כולם ציניים וקרירים. האוכל קפוא וצריך להפשיר אותו - לרוב למזון קפוא יצא שם של תפל, משהו שאוכלים כשאין ברירה אחרת. וכל האוכל שלו מגיע ככה, הכל פשוט... מנוכר. ואז היא באה ואומרת "אוקיי, אז זה המצב, נכון? מה אפשר לעשות כדי לשנות אותו? ובכן, זה פשוט!". שיקח את הדברים בקלות, שיעשה שטויות. השיער שלו, שצריך להיות מסודר ונקי כדי לשמור על הדמות שהוא מייצג - שיגזור אותו לעצמו, זה יהיה משעשע. למי איכפת, הוא גם ככה צומח. וזה מחזיר אותנו לתחילת השיר, עם הנעליים. רוח עתיד התאגידים לא באה ואומרת לו לעשות ככה וככה כדי להצליח, היא באה ואומרת לו "תסתכל על עצמך, וורקהוליק! תעשה שטויות, Lighten up!" ואז מגיע החלק שנוגד את ה"פזמון" הקודם. אתה לא צריך להילחץ מאנשים, הם בסה"כ כמוך. תעשה שטויות, תוריד את הנעליים שלך ותסתובב בגשם, שים dirtballs בכיסים שלך. אנשים הם בסה"כ אנשים, בדיוק כמוך וכמו כל אחד אחר. --- ואת הסוף, ובכן, לא הבנתי במיוחד בכלל. >< [אז העולם נצחי, אז מה. :X]

Esmena

New member
קליל,קליל מדיי

הייתה שמחה למצוא משמעות מעבר לכך לשיר ,אבל כניראה שהיא פשוט לא קיימת(ואם כן תהיה לא נכונה).זה שהעולם ניצחי,לדעתי , משמעותו בעיקר בזה שהוא הרבה מעבר לעולם הפלסטיקי התאגידי(שלא ישרוד לנצח-אחרת לא הייתה לו רוח),ולכן,חיזקו ואימצו ולכו תעשו דברים כיפיים ולא-תאגידיים-במפגיע וספרו את עצמכם בדרך.אה, זה מתחבר יופי לשתי האמירות-לספר את עצמך למרות שהתוצאה יכולה להיות די מגוחכת זה מאוד לא עולם ההייטק והיפיוף שבו אפילו את האוכל שלך אתה לא מכין אלא מפשיר בפריזר,וגם הגדילה של השיער אחרי המוות, משתלבת עם נצחיות העולם, משהו ממך וממעשיך יישאר לתמיד.כל מסרי האנטי-תאגידים-בואו-נעשה-חפלה-סמי-פאגנית(זה מאוד ביורקי כשחושבים על זה,אבל מצד שני כ"כ שונה וכ"כ יותר מעוגן במציאות ריאלסטית. נו טוב, אני מתייחסת פה יותר לביורק בעידן הפרה-וולטה.)האלה הם לא בדיוק כוס התה שלי(פעמיים סוכר,בבקשה,אני מנסה להוריד 3 קילו ,אל תשאלו),אבל בהחלט מובנים כחלק מסל התרבות של האנטי פולק.לעומת זאת ה"אנשים הם רק אנשים" זאת כבר קלילות ואופטימיזם בלתי נסלחים לעומתי.אנשים הם רק אנשים והם יכולים להביא לך כדור בראש,או אבן, או סכין שנופלת מלמעלה כזה באמצע כיכר הקונקורד או סתם אספקת גז מוגזמת.אנשים יהרגו אותך, ירביצו לך,ישנאו אותך ,או סתם לא ייחיכו אליך בבוקר רק בגלל שיש לך צבע עיניים לא רצוי,דיעות פוליטיות לא נכונות,הייתה להם ילדות קשה או סתם זה מה שבא להם.אם לא אנשים ממה נפחד-חץ ממצונאמי.לייק,הלו. זאת רג'ינה שכתבה את " in Frankfurt I heard ein zwei drei counting cookies and no one was shot " בדילסדרוף,שהיא אגב שורה מקסימה לדעתי,אם כי קצת מקסימה מדיי, ולחלוטין לא רג'ינה שכתבה את אפרה מואה ,ואת בון איידיה(שבו אפילו אסור להיות כנה עם אנשים כי הכל יתמוטט),או את לקרימוזה(ובכלל,הרבה שירים בסונגס),זו שסיפרה על מערכות יחסים חולניות פחות או יותר במארי אן,פור ליטל ריץ' בוי,סמסון,אדיפוס,20 שנים של שלג..אנד דה ליסט גואס און. נו טוב. גם לאמנים מותר שיהיו להם מצבי רוח שונים ותובנות שונות. לפי דעתי," אנשים הם רק אנשים" זו תובנה מפוקפקת ביותר[למיקרה שאיכשהו בדרך נס הצלחתם להחמיץ את זה מההודעה]. ולא דיברו על השיר הזה לפני איזה חמש דקות ,אם לא באותה פינה ממש?: O

GnarledCynic

New member
לגבי השורה 'אנשים הם רק אנשים',

השיר הרי לא מדבר על הנפלאות שבאנושות, אלא מנסה להכניס מעט חיות לחיים של אדם שנכנס לתוך קופסא בהתאם לחברה בה הוא חי. השורה מתייחסת לאדם לחוץ שמפחד לפעול בדרכים שאינן קונבציונליות ולכן נאמר לו, אנשים הם אנשים; הם אינם שונים ממך. אין לך סיבה לפחד להיות משוחרר וחיוני. שורה זו באה מתוך פיה של אותה רוח רפאים, ולא נזרקת סתם כך. באותה מידה, אם היה מדוכא, הייתה אומרת לו "החיים יפים" כדי לעודד אותו לצאת מהמצב הזה. זאת אף על פי שהחיים יכולים להיות מכוערים מאוד. אבל כן, אין ספק שזהו צד אופטימי יותר של רג'ינה. Little boxes on the hillside, Little boxes made of tickytacky Little boxes on the hillside, little boxes all the same There's a green one and a pink one and a blue one and a yellow one .And they're all made out of ticky tacky and they all look just the same And the people in the houses all went to the university ,Where they were put in boxes and they came out all the same And there's doctors and there's lawyers, and business executives .And they're all made out of ticky tacky and they all look just the same ,And they all play on the golf course and drink their martinis dry And they all have pretty children and the children go to school And the children go to summer camp and then to the university .Where they are put in boxes and they come out all the same And the boys go into business and marry and raise a family .In boxes made of ticky tacky and they all look just the same

Esmena

New member
בשביל מה לשקר?: )

הרי אפילו קורטני לאב לא משקרת בשירים שלה..או כך לפחות היא טוענת. [טוב,תירגעו.אני דווקא מחבבת את קורטני לאב אם מעריציה שורצים פה בפורום,ולא מאשימה את רג'ינה בשקר ובדוברות מוגזמת של האנושות כולה.]פשוט ~משיכת כתפיים~ זה באמת לא מעמיק ולא אמיתי עד הסוף לפי איך שאני מרגישה איתי(בעיקר כי זה מרגיש יותר רג'ינה מאשר רוח. אולי היא הייתה צריכה לעשות עריכת סאונד כזו של רוחNOT).ואני גם לא מוצאת קשר בין זה שאנשים הם אנשים לבין להיות *אתה*משוחרר וחיוני.כי החיים כן מכוערים מאוד בזמנם החופשי,אבל זה לא ממש מתבטא פה-החיים מכוערים בשיר הזה רק בגלל התאגידים- והקפטיליזם-ובלה. וכקונספט זה אהמ קצת אידיוטי?. (וכן אני יודעת שהשיר אינו מנסה לשקף בהכרח את האנושות כולה על נפלאותיה או צרותיה). טוב,ניראה לי שלרג'ינה וליוצר של רוויקאם לחלום יכולה להיות שיחת רעים נינוחה .גם מלבינה תבוא אם אתה כל כך מתעקש: ]

טוב, לא עשיתי לשיר

ניתוח כ-זה יסודי... אבל קודם כל מצאתי אותו ממש מתוק :) ואני לא חושבת שזה קטע של איזו אמירה פוליטית צולעת ועילגת סטייל פאק דה ממסד
היא מדברת בפשטות (ובחמידות !) על אנשים ששוכחים את עצמם (בתוך המערכת הזאת,יוצרים את המערכת כך נותנים לחייהם להיראות כך...לא משנה, אני בטוחה שלרובנו יש אבא כזה P: וחלקנו בדרך ללהפוך לאחד..) ומביאה משב רוח (NO PUN) חדשה למקום הזה, ושוב זה המה אלא האיך (היא לא קיטשית! היא בובונית. כאן לפחות.) ובטח ש'אנשים הם רק אנשים' קשור. לא להפוך אנשים אחרים לשופטים שלך או לקובעים את חייך ואחראיים עליהם, לראות אותם כפי שהם -אנושיים וטיפשים(לפחות כמוך :) בהחלט מסיר הרבה עול שבלעדיו יותר קל יותר להיות *אתה* (או *את*) אבל האמת מה שרציתי לשאול----מה הקשר ל :רקוויאם לחלום"?? (מעולם לא צלחתי את הסרט )

Esmena

New member
: ),

אבל אנשים כן שופטים וקובעים-ולפעמים לא ניתן למנוע את זה . אולי אפשר לנסות ברמה האישית, אבל גם הדחקת את הרמה שיש לך בוס או מפקד או קולגה רעבתנית (וכל זה קל מאוד להגיד כשאת אמנית שלא באמת נמצאת במחיצתם),אי-שם למעלה יושבים קיסרים וגנרלים שיעשו זאת בחפץ לב ולעיתים חזק ואישי מאוד. ולהגיד "הם רק אנשים", משל כל האנשים חד המה אז יהיה סבבה בעולם הזה- יכולה להיות אמירה פשטנית כשהיא מכוונת לאדם אחד .כי האנשים לא חד המה,ולהעמיד פנים שכן ועוד שזה דבר טוב זה מודחק רצח לדעתי. מצד שני אם את מכוונת אותה לכל האנושות זה הופכת לאמירה אקסטנסטילאזיסטית משהו, "אם תקבל את כל האנשים כאנשים *כמוך*, ולא כחלק שימושי מהחיים שלך,ותלמד להבין אותם -אז ,אהם,יש סיכוי שיהיה סבבה"אבל אני מתקשה להאמין שהשיר חותר לעומק הזה,הפנייה היא אישית מאוד,מה גם שגם החזון האקסצטנצילסטי (מעולם לא התיימרתי לכתוב נכון את המילה הזו)הכולל הזה אוטופי עד חנק והקאה. באשר לרוויקאם לחלום-אותו פטיש הסתיר בחובו אמירה חובקת-עצים של אם נחזור לנטורליזם כמעט ראשוני [סצינות חלום-גשר]ונטהר את עצמנו מזוהמת תרבות הצריכה אז, ובכן,יהיה ממש סבבה. אבל משב רוח,עכשיו זה באמת חמווווד..
*מהנהנת בראש ככלב-צעצוע-למכונית*.

:) תודה.

אני אפילו לא זוכרת את סצינת החלום גשר (או פשוט לא צפיתי בה כי....הלכתי אחרי שליש סרט) אבל נראה לי שהבנתי את הכיוון..

Elsewhere

New member
../images/Emo105.gif

הקפצה מתוחכמת, יה בייבי.
אח, ניהול.
[ועכשיו תגיבו כבר
.]

בלי להתעמק יותר מדי

[כי אני בעצם סתם פה רק כדי להתחמק מללכת לישון!] מבחינתי הוא תמיד אמר - קח את הכל באיזי, הכל בסדר ולא צריך לדאוג [כי אתמול ביקר אותו הרוח הזה ובלה וכו'.. אבל נו, גם בלי הרוח זה בסדר :)] אנשים הם רק אנשים, ושיער צומח מחדש, ושום דבר לא כזה היסטרי, העולם ממשיך לנצח... בדיוק איזה חברה שלי הספר עשה לה קצר מדי אז שרתי לה את השורה הזו מהשיר הזה והיא צחקה נורא. חמודית

למעלה