ssyוM

New member
../images/Emo219.gif אירוח בפורום פאזלים ../images/Emo219.gif

צילום פאזל .
צילום תהליך ההרכבה.
צילום הפאזל במלוא הדרו לפני/אחרי המיסגור ... מסתבר שזה כלל לא פשוט . אני יודעת שבכל הקשור להרכבת פאזלים גם אם אתקל בחלקים ממש קשים עם מעט סבלנות גם על זה אתגבר ... אבל באשר לצילום תהליך ההרכבה, אף צילום פאזלים ממוסגרים בגדלים שונים לא אחת מצאתי עצמי מתפשרת על תמונה וזאת למרות מספר ניסיונות צילום כשהשאיפה - קבלת תמונה המשקפת ככל האפשר את יופיו של הפאזל . לחלקכם המצב בוודאי מוכר ... בימים הקרובים תתארח בפורום J a z z P h o t o מנהלת פורום צילום- אמנות הצילום, תיתן טיפים לצילום נכון של פאזלים ותענה על שאלותכם, אתם מוזמנים לשרשר אותם להודעה ראשית זו .

123נעמי

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

זו באמת בעיה לצלם פאזל תמונת הפאזל יוצאת מעוותת נשמח לשמוע עצות ורעיונות לצילום נכון

הבזק של פלאש - הימנעות

אם מדובר במצלמה קומפקטית רגילה ,כמו זו שבתמונה המצורפת, אני ממליצה לא להשתמש בכלל בפלאש הקטן שבה. אצלנו קוראים לו בשם 'עוכר שמחות ומחרב תמונות'
במצלמות המודרניות אין שום בעיה לקבל תמונה חשופה היטב ומוארת,גם ללא הפלאש. אם הצילום מתבצע בבית: צריך לשים לב להשתמש בתמיכה (לשים על שולחן,או חצובה,אם יש).שוב,לכוון הגובה בדיוק מול הפאזל,התלוי על הקיר,זום עד למחצית במצלמה הממוצעת ולהתמקם במרחק כזה שהפאזל ימלא את כל המסך. בתוכניות האוטומטיות - תוכנית לילה-ללא הפלאש. אם הצילום מתבצע בחוץ- שמים על קיר המואר באור מפוזר ולא ישיר. (ניתן לרכך אור קשה של שמש ע"י פריסת סדין לבן על החלון) הרעיון הוא שהאור שיפול על הפאזל\תמונה יהיה אחיד.

בוקר טוב

התמונה היא משטח דו מימדי ישר. ככזה,על המצלמה להיות בניצב לתמונה,90 מעלות ,בקו ישר מולה - כלומר, לא בזוית - לא מן הצד\מלמטה\מלמעלה - אלא בדיוק מול אורך מוקד העדשה: צילום בעדשה רחבה - זום שלא פתוח - ייצור גם כן עיוות. לכן מומלץ לצלם בעדשה 'נורמלית' כלומר במצלמות בעלות זום X3 כמו הקנון A75 למשל,יש לפתוח את הזום עד למחציתו. אפשר גם זום גדול יותר,קצת יותר גדול אז יש להתרחק,ולכוון כך שכל הפאזל ייכנס למסגרת המסך\עינית של המצלמה (לא לשכוח - בניצב,ובדיוק מול)

שלום לכולם.שמחה להתארח כאן.

בימים הקרובים אקפוץ מדי פעם לפורום לענות על שאלות חדשות בנושא. בקשתי: נסו לתאר את התנאים בהם אתם מצלמים את סוג הציוד\מצלמה והנושא - פאזל\תמונה\ממוסגר\לא ממוסגר . אם אפשר - להעלות תמונה ש'לא הצליחה לכם'. שבוע טוב לכולם.

ssyוM

New member
../images/Emo140.gif

את הפאזל הזה למשל היה לי קשה לצלם . רציתי תמונה מקרוב כדי שיראו את החלקים המרכיבים את התמונה . זוהי התמונה הטובה ביותר שהצלחתי לצלם . ניתן לראות שמעבר לחוסר חדות גם התמונה נראית קעורה/קמורה מעט ( בשאר הצילומים העיוותים היו גסים יותר ) נ.ב. מצלמתי קנון 75A

תמונה מעוותת בגלל צילום בזום רחב

נראה לי שכדאי לצלם במצב בו הזום פתוח,ולהתרחק מהתמונה,כך שהיא תתפוס שוב את כל המסך במצלמה-לעמוד בדיוק ממול,בקו ישר. אם את רוצה הבלטה של החלקים - מעמידים ליד הפאזל תאורה נוספת מן הצד,מנורה שתאיר עליו.תאורה כזו מבליטה.

ssyוM

New member
פאזל הפחיות ...

כפי שהוא נראה על הקיר ... הבעיה בצילום הפאזל הנ"ל היא שמדובר בפאזל ארוך . בנוסף הוא תלוי יחסית גבוה , אני משערת שבעקבות כך יש חוסר פרופורציות בצילום .

חוסר פרופורציות

תמונה ארוכה מצלמים בחלקים:כל פעם חלק אחר,בדיוק ממול,ומחברים לאחר מכן בתוכנה שמגיעה עם המצלמה,אצל קנון נקראת photo stich (והפונקציה נקראת 'צילום פנורמה',רק שהיא לאורך).

למעלה