Drorrrrrr

New member
../images/Emo63.gif פינת האנליזה- #2 ../images/Emo63.gif

סיבוב שני של הפינה שלנו, "פינת האנליזה". בפינה הזו אנחנו ננסה לנתח את השירים של הלהקה, להוציא מהם את המעיים ולנסות להבין מה הם רוצים, מה המסר שלהם, ומה אנחנו מבינים ממנו. השיר שבחרתי השבוע הוא Things Will Go My Way מהאלבום החדש. בחרתי להמשיך דווקא עם Two, כי עכשיו כשהוא יצא- אתם גם יכולים לשמוע ולהתחבר אל הלחן חוץ מאל המילים. אז לפניכם המילים, קיראו אותן, פרשו לעצמכם אותן, ותנסו להסביר על מה לדעתכם השיר מדבר.
Things Will Go My Way came to tell you How it all began Nothing seems to work out right I'm broken down again So hold me now Say it's not forever Cause maybe someday In time Things will go my way Things will go my way I've pushed to get through The crowds of twisted souls Just to find I'm right back here Doing what I'm told So take my hands Don't let me surrender Cause maybe someday In time Things will go my way Things will go my way Things will go my way For all the lies I've tasted Just looking for the truth For all the dreams I'm chasing ?Well what am I to do When everything's against me And the answers are all wrong I'm hoping that I'll find out It was worth it all along So hold me now Say it's not forever Cause maybe someday In time Things will go my way Things will go my way Things will go my way For all the lies I've tasted Just looking for the truth For all the dreams I'm chasing ?Well what am I to do When everything's against me And the answers are all wrong I'm hoping that I'll find out Things will go my way​
שיהיה בהצלחה, והפעם אני רוצה יותר היענות
.

TCgirl

New member
הקפצה...|פטריה|../images/Emo19.gif

אני לא כל כך מתחברת לשיר הזה, אז קשה לי לנתח אותו... אבל בכל מקרה ננסה
[*תוספת שלאחר הניתוח: עכשיו אני יכולה להתחבר לשיר ביותר קלות... אני מבינה יותר לעומק מה הולך שם
] דברים ילכו בדרכי[?] בית 1 - השיר מתחיל בכך שהכותב מגיע למישהו/י לספר לו/ה איך הכל התחיל, ששום דבר לא הולך לו כמו שצריך, שהוא נשבר שוב. הוא לא יכול להתמודד עם זה. הוא רוצה תמיכה [החזיקי אותי, אמרי שזה לא לעולמים]... הוא יודע שיום אחד דברים ילכו כמו שצריך, בדרך שהוא רוצה שהכל יקרה. "אולי יום אחד, בזמן, דברים ילכו בדרכי" - הוא מקווה שמתישהו הכל יסתדר. בית 2 - "נדחפתי דרך התקהלות של נשמות מעוותות, רק כדי למצוא את עצמי שוב כאן, עושה את מה שאומרים לי" - הוא ניסה למצוא את הדרך שלו בחיים, אבל בסופו של דבר מצא את עצמו עושה את מה שהוא לא רוצה. "אז החזיקי את ידי, אל תתני לי להיכנע" - הוא שוב/עדיין צריך תמיכה, הוא מבקש שלא יתנו לו להיכנע... "אולי יום אחד, בזמן, דברים ילכו בדרכי" - הוא מקווה שמתישהו הכל יסתדר. בית 3[?] - "עם כל השקרים שחוויתי, רק מחפש את האמת, עם כל החלומות שאני רודף אחריהם, מה עליי לעשות?" - הוא מבולבל, הוא לא יודע מה לעשות. הוא מחפש את האמת, הוא מחפש דרך להגשים את החלומות שאחריהם הוא רודף. "כשהכל נגדי, וכל התשובות שגויות, אני מקווה שאני אגלה שהכל היה שווה את זה" - הוא מרגיש שהכל הולך לא טוב, שהכל נגדו. הוא לא רואה שום דבר שאפשר לעשות ויראה נכון, אבל הוא מקווה שבסופו של דבר זה יהיה שווה את זה. גשרון[?] - "אז החזיקי אותי, אמרי שזה לא לעולמים. אולי יום אחד, בזמן, דברים ילכו בדרכי" - התמיכה שהוא מבקש, שחוזרת שוב ושוב בשיר - גם פה. בית 3 חוזר על עצמו סיכום: השיר מדבר על אדם מיואש שלא יכול למצוא את דרכו בחיים, אבל בכל מקרה מנסה. הוא מבקש תמיכה, שלא יתנו לו להיכנע. אותו האדם גם מבולבל - מכל השקרים והחלומות שלא התגשמו. המסר של השיר הוא בעצם לא להיכנע למרות כל הקשיים. Keep going!

crazy4tc

New member
המממ...

לדעתי מדובר באדם שמנסה להבין את החיים ולמצוא את מקומו בהם. הוא כבר מתחיל להישבר, מכל הרוע שבעולם, מכל השקרים, מכל הדברים שהם פשוט לא בסדר [
]. בצער לו הוא פונה לחבר\ה פשוט בשביל לשפוך את כל מה שבלב, לקבל תמיכה אני חושבת שהשיר מתחיל בנימה מאוד דכאונית, כאילו כבר אין תקווה ואז פתאום מסתיים במין אופטימיות כזאת, שלא ממש ברור מאיפה היא הגיעה. לדוגמא, בהתחלה הוא אומר: "אולי מתישהו, הדברים יילכו בדרכי" ובסוף הוא כבר אומר: " אני יודע שמתישהו, הדברים יילכו בדרכי" הוא בעצם מגיע אל אותו חבר\ה בשביל נחמה ועזרה וגם מוצא אותה. השיר בעצם גם מדבר על קבלת עזרה מחברים ועל כמה שהם יכולים לתמוך וגם איך לא, מסתיים באופימיות (בלעכס אופטימיות
) הלוואי והייתי יודעת מה אותו\ה חבר\ה אמר\ה לו
.

למעלה