שיר5520

New member
מצוין! עכשיו זה מושלם!

העניינים מתחילים להתעורר ונראה לי שסוף סוף יש סיכוי אמיתי לתזוזות. להתראות בשבת!

לשיר ולאדוינה אני רוצה להתעדכן

שלום לכם תעדכנו אותי לגבי הפגישה אני ינסה בכל זאת להגיע לגבי הטיפול בתרומת ביצית אני עושה זאת במדיקל סנטר בהרצליה. קופח מאוחדת מחזירה 3,900 ש"ח עבור הטיפול שעולה 17,500 ש"ח ובמידה ויש 2 מבחנות מכיוון שנותנים 8 ביציות אזי המבחנה השניה עולה 4,500 ש"ח כשהגשתי לפני חודש את החשבונית לקופה נאמר לי שאני לא זכאית להחזר מכיוון שקיבלתי מעל ומעבר טיפולים בביח פרטי. כרגע התחלתי טיפול חדש עם נרות ויאגרה אבל כנראה שלא הגבתי טוב והפסיקו לי את הטיפול. מחכה למחזור הבא להתחיל שוב מכיוון שיש לי עוד מבחנה. מי ששייכת לקופח לאומית הקופה משתתפת בכל הסכום של הטיפול במדיקל סנטר בהרצליה אז כדאי לה לנצל זאת.

vif

New member
מצטרפת להתפקדות ומקפיצה

למפגש לצערי לא אוכל להגיע ..אבל לפחות להתפקדות ואולי לפיחת מועדון כמו שנועם הציעה ..אני בעד

אוש32

New member
באותה סירה - כנראה...

יש עוד נסיון אחד רגיל ואם גם הוא יכשל, אני באותה סירה כמוכן אשתדל מאוד להגיע למפגש

מתפקדת

אספתי אינפורמציה מפרופ' דור - אני ארכז הכל והעביר לכולן. אבל בעיקרון מה שהבנתי ממנו שתרומת ביציות בארץ שואפת ל -0 בגלל כל התביעות המשפטיות שהתעוררו מאז "הרעש" בעיניין. ניתן להשיג ביציות אבל ההמתנה ארוכה מאוד - יכול לקחת אפילו שנה. ולמי יש סבלנות? קשה לי להאמין שמדינת ישראל תעזור במימון "קניית "תרומת" ביציות" בתקופה בה כמעט שללו את הזכות לטיפולים רגילים. בכל אופן לגבש תוכנית כזו למאבק - רעיון מצויין.

שיר5520

New member
לא מסכימה איתך

בקשר לעניין מימון קניית ביציות. אני חושבת שמגיע לנו לפחות לקבל את הסכום שהמדינה משלמת עבור טיפולי הפרייה רגילים (קרוב לעשרים אלף שקל לטיפול). אם אני חייבת לעבור אותו בחו"ל למה אני לא מקבלת את המינימום הזה לפחות על הטיפול בחו"ל - לא על הביצית. ועוד משהו - מה עם ביטוח מושלם? - הם הרי טוענים שאם אדם נאלץ לעבור טיפול רפואי בחו"ל הם עוזרים. אולי הבעיה שלנו זה שלא כולנו מאמינות שמגיע לנו. אנחנו לא צריכות להתנצל על זה שאנחנו צריכות תרומה

זה לא שאני לא חושבת שלא מגיע לי

אני פשוט לא חושבת שבימים אלו עם המאבקים על התקציב - המדינה או הקופות בכלל ידונו בכך. המאבק יהיה קשה וארוך - ואני לא חושבת שנצליח עד התקציב הבא. (והלוואי ואני טועה). ואת צודקת בעיניין הבעייתיות - נשים לא רוצות להחשף (כולל אני), ומי שכבר החליטה לעבור לשלב התרומה - מקווה להקלט כמה שיותר מהר- וכשהיא ניקלטת המלחמה נישארת מאחור. אני מניחה שצריך להצטרף לאיזו עמותה - וששם יהיה מישהו שימשיך את המאבק לאורך זמן - כי בתקופה הקרובה לצערי אני לא חושבת שנוכל להצליח (ושוב - כל כך אשמח לטעות בעיניין הזה). אני מנסה להיות ראלית לגבי מתי להכנס למאבק כדי שכוחותי המדולדלים לא יעלמו כליל.

שיר5520

New member
יש שני כיוונים למאבק

1. קבלת החזרים כרגע על הטיפולים שאנחנו עוברות. וכאן אני לא חושבת שהדרך היא שרים וכנסת אלא פשוט לתבוע ולקבל החזרים. אסור לשכוח שכשהיו ביציות בארץ הטיפולים היו על חשבון הקופה. עכשיו הם מנצלים את זה שאנחנו צריכות לטוס לחו"ל ואומרים - חו"ל אנחנו לא משלמים. לדעתי אם נתבע או נגיש בג"ץ ננצח. 2. חוק הביציות שאין סיבה שלא יעבור כבר בכנסת ואז הבעיה פשוט תיפתר. ובקשר לכוחות המדולדלים אני מבינה אותך - גם לי לפעמים אין כוח למלחמות. זו הסיבה שצריך להתאחד ולחלק את העבודה. כך כל אחת תוכל לתת כשהיא יכולה ולנוח כשהיא צריכה.

vif

New member
מה עם עמותת חן לפריון

של עופרה בלבן האם הם עושים משהו בנידון ואולי אפשר לצרף אותם למאבק הרי היא כבר מנוסה והיו כמה מאמרים עליה בתקשורת

שיר5520

New member
אני יכולה לנסות לגייס אותה, למרות

שניסיתי כבר לדבר איתה בעבר. לא ממש ברור איפה הם בעניין.

E נס

New member
אני לא בעד עמותת חן לפריון

למרות שעופרה הרתה מתרומת ביצית, ויש לה שני ילדים. אחרי שהיא קיבלה תרומה, העמותה כבר לא עוסקת בנושא תרומת ביצית. אני בכלל לא יודעת מה מטרת העמותה הזאת, לא ברור כלל. לנושא הספיציפי של קידום חוק הביציות צריך להקים עמותה חדשה, שתעסוק רק בנושא הספיציפי הזה.

סביון1

New member
המטרה שלהם, כמו שאני הבנתי אותה

היא לעשות סדנאות בתשלום מלא לתמיכה במטופלות פריון.

רחל5

New member
התרשמות שלי

עמותת חן לפריון פאסה. לגבי החשש להחשף במפגש - לפחות אני וליאור לא מועמדים לתרומת ביצית ונגיע. בטח יש עוד כמונו. כך שכל אחת יכולה לבוא ולא לומר אם היא באה מתוך עניין אישי או עניין ציבורי, בלי להיות נתרמת בעצמה.

keren05

New member
מצטרפת למאבק -

שיר יקרה כל הכבוד על היוזמה... המיקום מצויין, רק תמסרי כתובת ושעה בתקווה לעתיד טוב יותר קרן

נטאשה

New member
מתפקדת אבל לא למפגש

שיר כמו שכתבתי לך במסר מתפקדת אבל לא נפגשת רוצה להיות שותפה במועדון ובמאבק אבל לא ע"י מפגש אם אוכל לעזור בכל דרך אחרת - אשמח! בהצלחה לכולנו.

למעלה