הקפצה

סיכום שנת הפעילות 2003

שלום רב! אנו גאים לסכם את שנת הפעילות של איגוד השייטים. רצ"ב מסמך בהמשך.. ים טוב!! נשמח לראותך כחבר פעיל בשנת 2004 ההנהלה:אבי,סמי,רוני,חנן וציפס... ============================================================= איגוד השייטים שלך ולמענך... כתובת:ת.ד 16285 ,תל אביב 61162 , טל:052576393 ,פקס:036960519 ,דוא"ל:[email protected] א. אודותינו: איגוד השייטים הישראלי הינו ארגון הגג של בעלי סירות יאכטות,בעלי רשיון משיט,אנשי צוות ,ובעלי עניין בענף השייט בכל רחבי מדינת ישראל. האיגוד מקיים מגוון פעילויות כגון: השתלמויות מקצועיות,משטים עממיים תחרויות למקצוענים ולחובבים. גולת הכותרת הינה "אליפות ישראל לספינות מפרש המתקיימת פעם בשנה ובסופה מוכתרים אלופי ישראל בשייט בטכס מרהיב ביופיו. ב. מטרות האיגוד: 1. פיתוח וקידום פעילות שייט עממי ותחרותי של כלי השייט הגדולים. 2. קידום ופיתוח השייט בישראל כספורט וכאורח חיים. 3. שמירת בטיחות ואיכות חיים במרינות והים סביב. 4. קידום החיים החברתיים,התרבותיים והספורטיביים של חברי העמותה. 5. ייצוג האינטרסים של חברי העמותה בפני כל הגורמים, בכל הקשור והנוגע לעניני מרינות ומעגנות,וכלי שייט שברשות חברי העמותה. 6. השגת הטבות והנחות בבטוח כלי שייט,ובבתי עסק,מרינות בארץ ובעולם. ג.סיכום פעילות האיגוד: 1.תאור מצב קבלת האיגוד ב-2002 : הנהלת האיגוד החדשה,קיבלה את ניהול האיגוד בתקופה קשה בה האיגוד הקודם הפסיק לפעול לאור התפטרותו של היו"ר הקודם ישראל פרלוב. האיגוד הקודם השאיר חובות וקופה גרעונית, והחמו ר מכל חוסר אימון של השייטים באיגוד. כמו כן בתקופת התפר פעלה ועדת תחרות של מספר שייטים שהכינו לו"ז של תחרויות הממומנות ע"י ספונסרים לשנה מראש. על ההנהלה החדשה היה להתמודד מול שייטי כל המרינות להחזרת החברים לאיגוד ,ולשתף פעולה עם הספונסרים בעיניין ארגון התחרויות במועדים שנקבעו מראש ונאלצנו להיגרר ולא ליזום תחרויות אלה. 2.תאור שלב בניית הארגון מחדש: למרות כל הקשיים, הצלחנו לגייס מספר חברים מכובד, וברוב האירועים בהם היינו מעורבים בארגון, השתתפו עשרות יאכטות ומאות שייטים. לראיה שהאיגוד החל לעבוד, החלו ביקורות בונות להופיע באתרי האינטרנט השונים הנוגעים לשייט , והנהלת האיגוד כיוונה את מדיניותה לטובת פיתוח ענף השייט בישראל. השייטים במרינות השונות החלו "להרגיש " את פעילותנו, ושיטים העוגנים בקצוות כמו בחיפה ואילת הצטרפו גם הם לאיגוד למרות שרוב פעילותנו מתבצעת באיזור המרכז. 3.שלב בניית ערוצי תקשורת: נקטנו בשיפור הקשר עם החברים ע"י הקמת אתר אינטרנט מכובד הכולל פורום, הקמנו מאגר נתונים ממוחשב על החברים וכלי השייט, ומערכת לשליחת דואר אלקטרוני מרוכז לכל חבר למשרדו ולביתו. פתחנו ערוץ תקשורת עם בעלי העסקים בתחום הימי, מנהלי המרינות, וחברות אחרות למטרת הענקת תנאים טובים לשייטים בתחומים בהם הם עוסקים, גיוס כספים לאירועי האיגוד, ומיצוב מעמד האיגוד כגוף המוביל בישראל את ענף השייט בספינות. 4.שיווק האיגוד לחבר: כרטיס החבר שחולק לחברים, העניק גם ערך מוסף- מתנת הצטרפות לשנת 2003 היתה מקדחה נטענת! והכרטיס העניק הנחות ב-3 תחומי ה"לייף-סטייל": • חברות במועדון העסקי של ארקיע "טיים אאוט" המעניק הנחות בטיסות ושרותי קרקע. • חברות במועדון "החיים הטובים" הנחות במועדוני ספא יוקרתיים,ויעוץ בשמירה על משקל ובריאות,טיפולים ברפואה אלטרנטיבית ועוד... • גב הכרטיס משמש ככרטיס חיוג בינלאומי "פלאכרד" בתעריפים הנמוכים בישראל. • הנחה בבטוח הספינה בשיעור 30% מפוליסה קודמת.התחרות בתחום הבטוח גרמה להורדת מחירים ע"י כל גורמי הבטוח הימי בארץ וזאת לטובת השייט!! 5.יחסי ציבור: הקרנת האירועים בטלויזיה מגבירה את מודעות הצופים לענף השייט,התחלנו בשיתוף פעולה עם כל ערוצי הטלויזיה,אליפויות ישראל הוקרנו בערוץ הספורט 5 ,3,ו-10 , שיוט גל 2003 הוקרן בערוץ 9 ,ובכך גרמנו גם לספונסרים המארגנים את השיוטים,לפרסם עצמם בטלויזיה. בסוף שנת 2003 הגענו להישג נוסף בתחום יחסי הציבור, בשיתוף רשת שוקן הקמנו מגזין חדש ששמו "אתנחתא" שמטרתו להביא ציבור נוסף לענף השייט, ולהביא מידע וכתבות על היופי בתחביב השייט לטיולים ולתחרויות.... אף איגוד לפנינו לא הצליח להפיק מגזין/עיתון לאורך זמן, ואנו עומדים עתה במגזין מספר 2 כן ירבו.... 6.מתנדבי האיגוד לשרותך.. הנהלת האיגוד עובדת כצוות ובהתנדבות מלאה, רוני וויס הגזבר איש עסקים בארץ ובחו"ל, סמי סווירי מנהל מפעל תעשיתי בשטח האלקטרוניקה,חנן דרור שכיר בתחום התקשורת,אבי אביב שכיר בתחום הביטוח הסוציאלי,ראובן אברמוביץ מנהל בי"ס לשייט, מתפנים במידת האפשר מעיסוקם המפרנס,ונרתמים לעבודה למענכם השייטים... ללא כל תמורה כספית, איננו יודעים עם אתה הקורא מודע למספר השעות הרב שיש להשקיע כדי להשיט "את רגטת איגוד השייטים" , אך אנו עושים זאת ברצון למענך ולמען תחביב שאנו אוהבים.... להלן רשימת האירועים בהם היינו מעורבים: 10/02 – ארגון וביצוע שיוט ע"ש יהודה גל. 10/02 - אליפות ישראל לספינות מפרש 2002. במרינה הרצליה. סוכות 2002 – השתתפות בארגון שיוט הערים ההסטורי ואחריות על טקס חלוקת הגביעים במרינה ת"א, לראשונה בהשתתפות ראש העיר תל אביב מר רון חולדאי. 4/1/03 – השתתפות בארגון משט "ים-רייסינד" במרינה תל אביב. 11.3.03 – השתלמות מקצועית בשייט תחרותי- באולם די-מול ברמת גן הנושא: סיכום תחרות האמריקאס קאפ. 21/4/03 – משט "אביב בתל אביב 2003 " ע"ש רס"ן אסף אסולין. 5/2003 – השתלמות מקצועית במרינת אשקלון, הנושא: ניווט בעזרת מפות אלקטרוניות. 7/5/03 - משט ראווה "הצדעה למדינה ביום העצמאות" בשיתוף חברת יוניבנט. פרס לספינה המקושטת ביותר... 16/5/03 – משט יום העצמאות תחרותי ועממי- תל אביב- אשדוד כולל נשף יום העצמאות והענקת גביעים בשיתוף עיריית אשדוד. 15-17/6/03 – שיוט הערים בשיתוף מועדון כרמל-אחריות על קטע מרחב תל אביב, ועריכת מסיבת שייטים בחסות ראש העיר תל אביב. 21/6/03 – משט היום הארוך ביותר summer sailstice –לראשונה בישראל הצטרפנו למיזם עולמי, בו כל השייטים בעולם שטים עד לשקיעה המאוחרת ומרימים כוס לחיים.. עובדת השתתפותנו פורסמה באתר האינטרנט של הגוף היוזם.. 11/03 - הפקת ארוע "אליפות ישראל 2003 לספינות מפרש" –ארוע יוקרתי רב משתתפים, בהשתתפות ראש העיר תל אביב. לסיכום: הנהלת האיגוד החדשה לקחה את האיגוד כשמצבו "בתחתית" אינו מתפקד והעלתה אותו לדרגת גוף ארגוני עובד,מתפקד ומורגש בשטח. מאזן האיגוד הקודם בשנת 2001 הינו גרעוני וגם מאזן שנת 2002 מושפע מגרעון זה, אך מאזן 2003 הינו מאזן מעודד ומראה על שיפור מצבו הפיננסי של האיגוד ועל ניהול כספי הציבור בצורה מקצועית ואחראית. לאור העובדות המדברות בעד עצמן, אנו הנהלת האיגוד קוראים לכל השייטים שטרם הצטרפו "למשפחת השייטים" להצטרף ולהיות שותפים להישגים משותפים נוספים בשנת הפעילות 2004 .

די להתלהמות !!

איגוד השייטים הוא גוף שנבחר בפורום המתאים (האם הגעת להצביע?) וככזה הוא מגיש דיווח על פעילותו. האם אין גבול להתקפות חסרות הרסן המובעות כאן כנגד האיגוד והעומד בראשו לאורך השנה? האם לא ניתן להסתפק בביקורת עניינית (בתנאי ששילמת דמי חבר, כמובן). הבוז, הזלזול וחוסר הכבוד המובע בפורום זה כנגד גוף שעובד בהתנדבות בכלל ונגד אבי אביב בפרט מעורר שאט נפש. חדלו להיות הזועקים מאחורי המקלדת. עשו מעשה או הרגעו!

Alex33

New member
אכן צריך בכל מקרה לשמור על...

סיגנון תרבותי וענייני, בכל פורום.. מאידך אין פה מקום להאשמות כלפי "פורום" זה ,את עושה כאן בדיוק אותה הכללה בהטלת דופי ,שאת דורשת מאותו כותב להימנע ממנה.. בלא להכיר לעומק את פרטי הפולמוס, למיטב זכרוני יש אדם אחד או שניים שמנסים,כשהזדמנות עולה,לנגח ולהתנגח עם "ארגון השייטים" בסגנון ..פרובוקטיבי. כדרך "הטבע" סיגנון זה יזכה לתגובות המתאימות של האנשים בפורום, וסיגנון פרובוקטיבי או מתנשא לא זכה עד כה, למיטב זכרוני, להצלחות ב"פורום" זה . לו עקבת אחרי הפורום , היית מבחינה שרק לא מזמן , הופסקה( בסיגנון קליל אך עם מסר ברור..)התפתחות פולמוסית כזו בנושאי "פולוטיקה" של השייט שכותב מסויים ניסה לעורר. צריך שנושאים חשובים ידונו בהם בפתיחות, פורומים רציניים ובוגרים זה לא רק בשביל ללטף את האגו לאנשים או להחלפת ברכות ואינפורמציה הדדית ( למרות שגם זה נעים ולרוב במקום..
). אכן יש דרך ארץ תרבותית לנהל ויקוחים ועל כולנו לשמור עליהם.

בת ים

New member
../images/Emo45.gifמילים נכונות!

אנחנו חוזרים ומדגשים לא פעם, פוליטיקות חצר-לא אצלנו.

fcb

New member
די להתלהמות-תגובה לגברת

גברת רחל מידן. משום מה ברוב הפעמים שקראתי תגובות שלך היתה לי ההרגשה שאת משתמשת בסכינים וחרבות במקום בכלים נעימים יותר. אז כמו שיש כאן תגובות של קודמי בנידון בואי נשמור על פרופורציה ועל כלים מתאימים שיהיה נעים לכולנו. היהיה לך ולנו יום טוב

zina71955

New member
שוב, מהחלטה שלא להתייחס, לאור

מה שנכתב כאן אני מתייחס. נכון, אותו הקטרוס ישמיע נועם ביד אחת ויצרום ביד אחרת. אבל בס"הכ התגובות על הדו"ח היו אחת בשבח והשניה ביקורתית. נו, אז על מה כל המהומה? אם יש רגישויות בנושא נראה לי שיהיה זה ראוי שראשי האגוד ינסו ללבן אותן, כך ששני הצדדים יוכלו ליהנות בסופו של דבר. מה שצרם לי, בכל זאת, זה הטלת הדופי בניהול הקודם. גם אם זה נכון זה לא רלבנטי. אינני מכיר אף אחד בקטע הזה. אבל שיטת הטלת הדופי במי שהיה לפני היא רעה חולה ופסולה בכל אתר ואתר במדינה. וחבל.

דאויד

New member
אופס, פספסתי את זה../images/Emo70.gif

גם אני התכוונתי לא התייחס, אבל ניסיתי לשפר את נימת הדיון. בכל מקרה, פספסתי את העניין הזה של הטלת דופי בהנהלה הקודמת. אז, בקריאה שניה, במסגרת המשך הביקורת הבונה, אשמח לשמוע מה היה גודל הגרעון שירשה ההנהלה החדשה מהקודמת וכיצד הצליחה הנהלת האיגוד החדשה לשפר את המצב בשנת 2003. אם כבר דיווח - נא לפרט. הציבור רוצה לדעת. מה המספרים?

דנבר

New member
../images/Emo140.gifפירגון

לקטר ולבקר קל מאוד אבל אני מציע לכל המבקרים להצטרף ולתת כתף ואז גם לבנות איגוד בריא ואיתן. באשר לדוח כספי- לדעתי רק חברים ששילמו דמי חבר זכאים וחייבים לקבל דוח כזה.

דאויד

New member
תודה על הדיווח../images/Emo45.gif

תודה על הדו"ח המפורט על פעילותכם. קיימים גופים רבים שאינם טורחים לדווח על פעילותם לציבור, אך אתם היטבתם לעשות כן בפורום מוצלח זה, שזוכה לשמור באופן עקבי על רמה גבוהה ללא פוליטיקות מיותרות. אז בבקשה! המשיכו לדווח ולתקשר איתנו. רק כך נוכל להיות עם יד על הדופק: להריע לכם על הצלחותיכם ולבקר אתכם (באופן בונה) על כשלונותיכם. וביקורת בונה ראשונה: עדיף לדעתי לדווח דיווחים קצרים יותר בתדירות רבה יותר

eduda

New member
תודה על המידע ושאלה לחברי הפורום

אני סקיפר חדש ולא היה לי מושג על פעילותכם, ועל כך תודות. ושאלה לחברי הפורום, האם רב הסקיפרים כאן חברים באיגוד. האם לסקיפר כמוני, שלא מתכוון להשתתף בתחרויות,יש עניין להצטרף לאיגוד השייטים
מדובר בשאלות תם, ממש בלי ,פוליטיקה, אני שגם התשובות יהיו כך.

Alex33

New member
אנסה לענות בשם עצמי בלבד,ועם...

כל הזהירות המתבקשת...
, ועל סמך תחושות כ"חבר" ושייט יותר מידע מדוייק. כמי שרשום כחבר,אבל רחוק מה"פוליטיקה" ולא מודע ל"דקויות" וה"זרמים" בתוך האירגון..וליד: 1. אני מברך על כל התארגנות לקידום פעילויות שייט פנימה בין השייטים ולהצגת הנושא וקידומו מול גופים אחרים.על כן הצטרפתי בזמנו,יותר כצעד תמיכה בעיקרון ההתארגנות והפעילות ,פחות עם ציפיות גדולות מאדם זה או אחר... 2.תחושתי כשייט ב"קהילה" היא שהתארגנות זו פחות דומיננטית ומרכזת פחות כוחות ,גם לא מספיק מ"עמך השייטים" כדי באמת "להרים ראש" ופעול בקול אחד , פנימה והחוצה. נראה לי, על פי התבטאויות שונות ( ולעתים משונות..) שיש רבים או לפחות קולניים.. שאינם מאמינים בראשיה הנוכחיים, ולהודות על האמת, גם לא ממש ברור לי אישית מי כן ומי לא,ולמה.. אולי יש טענות נכונות, אולי לא, האמת כנראה באמצע, כמו בדברים רבים בחיים.. 3. לא , לא כל הסקיפרים והשייטים שייכים לאירגון זה, אפילו לא רובם... 4. לא צריך להיות חבר כדי להשתתף בתחרויות ושיוטים ,כל אחד יכול, יתכן שבחלק (קטן) מהשיוטים המאורגנים בלעדית על ידם, דמי השתתפות יהיו גבוהים יותר למי שלא חבר. רוב פעילותם מתפרסמת באתר שלה,תקופתית גם ב"פורומים" שונים כולל בנוכחי, על גבי לוחות מודעות במרינות,כך שלא חייבים להיות חברים כדי להגיע למידע. 5. כל אחד ישקול ויחליט לעצמו לגבי הצטרפות. אישית, הייתי רוצה לראות אירגון יציב , פעיל ומסודר הפועל ברציפות ,שקדנות וצניעות ועל דעת רוב השייטים.. בנסיבות "המקום והזמן" גם 50% מזה יספקו אותי... מקווה שעניתי לך..

eduda

New member
../images/Emo51.gif בדיוק לתגובה כזאת ציפיתי.

כמה עולה ההצטרפות?

האיגוד הינו הבית של כל שייט/ת

האיגוד מקיים השתלמויות ורענון בנושאי בטיחות והצלה, בנוסף מקיים פלוטילות יזומות במשך השנה שאינן תחרויות...

eduda

New member
האם יש תוכנית פעילות

לשנת 2004, והאם היא כוללת את איור הצפון.

תוכנית פעולה ל-2004

השנה מתוכננת פעילות יחד עם מועדון כרמל בנושא השתלמויות מקצועיות ורענון חומר הנוגע לבטיחות שייט והתנהגות בזמן חירום. כמות החברים מאיזור הצפון מועטה, במידה ותגדל תוגבר הפעילות. נשמח לראותך בין חברינו.....

איגוד השייטים הערות והארות

במשך כמה חדשים אני קורא פסיבי בפורום השייט, קראתי את הדעות השונות בקשר עם האיגוד, וכמי שהיה גיזבר האיגוד בתקופה 2000-2002 רציתי לחוות דעה בנושא. וראשית לכל, ההיסטוריה. איגוד השייטים הוקם בתחילת שנות השמונים כוועד השייטים במרינה תל אביב שמטרתו היחידה (אז) היתה להאבק בהנהלת המרינה בנושא העלאת דמי העגינה. (מזכיר משהו לא?). המאבק נשא פרי והוועד המשיך להתקיים במשך שנים תוך שמירה על אותם אינטרסים, ולאט לאט נוצקו לתוכו תכנים נוספים שהעיקרי שבהם היה קיום תחרויות שייט בין החברים, ובעיקר השתתפות בשיוט הערים, ושיוט בריזה. מספר החברים באיגוד נע באותן שנים בין 150 ל- 200. עם השנים הוקמו מרינות נוספות, גדל מספר כלי השיט בארץ, ומטבע הדברים הקיף האיגוד בתוכו גם שייטים ממרינות אחרות. ומכאן להיסטוריה הקרובה. באפריל 2000 נבחרה הנהלה חדשה לאיגוד השייטים בראשות ישראל פרלוב, אשר נאלץ מסיבות אישיות לעקור לניו יורק בדצמבר 2001 ,לפני תום הקדנציה בת השנתיים אליה נבחרנו. בתקופת כהונתנו כהנהלת האיגוד התלבטנו רבות מה הם הנושאים בהם צריך האיגוד לעסוק, וחשבנו שהדרך הנכונה תהיה לשאול את החברים, ואכן על גבי טופס ההצטרפות שאלנו מה מעניין את החברים. הנושא הראשון בחשיבותו היה טיפול בענייני החברים בפני הנהלות המרינות ומוסדות סטטוטוריים כגון אגף הספנות, משרד התקשורת ומשטרת הגבולות, אחריו בתור היו תחרויות שייט, ורק אחר כך השתלמויות מקצועיות ופעילויות חברתיות, מסיבות ומשטים לא תחרותיים. במהלך השנתיים הנדונות הגיע מספר החברים לכ- 400 . אנחנו סברנו שהמסה הקריטית לטיפול הולם כלפי ה"עולם החיצוני" צריכה להיות בסביבות 1000 . נכשלנו בהשגת המטרה הזו, בעיקר בגלל העובדה שמרבית בעלי הספינות וצוותיהם מעוניינים בעיקר בשייט נינוח ולא בתחרויות, ולכן נמנעו מלהצטרף לאיגוד. כאן המקום לומר, כי התחרויות הן נשמת אפו של ענף שייט היאכטות בעולם וגם בארץ. אני מניח שברור לכולם שאף ספונסר לא יתן תקציבים למשטים עממיים ולמסיבות חוף, וגם הטלוויזיה והמדיה הכתובה לא ימצאו עניין בהשתלמות בהפעלת אסדות הצלה ולא יבואו לסקר אותה. כל שקל שגוייס למטרות תפעול וקיום האיגוד בא על פלטפורמת התחרויות !!! (לא זה המקום להרחיב בנושא חשיבות ההשתתפות בתחרויות לאימון ותרגול הסקיפר וצוותו, ולשמירה על רמת תחזוקה מונעת קבועה ואיכותית לכל ספינה. ולכן לא אכנס לזה). באותה תקופה גם נשמר קשר שוטף עם החברים באמצעות מכתבים, פקסים מיילים וכו' כך שהחברים קבלו דיווחים שוטפים על הנעשה באיגוד, קויימו משטים, הרצאות ומסיבות, ונדמה לי שהפעילות לא היתה כל כך גרועה. בדיווחו של היושב ראש הנוכחי דוקטור אבי אביב הועלו ביותר מרמז חשדות לניהול לא תקין של כספי העמותה. אני דוחה את ההאשמות האלה בכל תוקף, ומזמין את הנהלת האיגוד להגיש תביעה משפטית נגד ההנהלה הקודמת ונגדי באופן אישי אם אכן כך היא סבורה. ובאשר לעתיד על פי תקנון העמותה וחוק העמותות מוטלת חובה על ההנהלה לכנס אסיפה כללית אחת לשנה,לא זכור לי שכך נעשה ! על פי תקנון העמותה וחוק העמותות מוטלת חובה על ההנהלה לפרסם את דוחותיה הכספיים, לא זכור לי שכך נעשה. אני חושב שעל מנת לדעת האם חברי האיגוד שבעי רצון מפעילות האיגוד בתקופה האחרונה מן הדין לשאול אותם לדעתם. הדרך היחדה לעשות זאת היא על ידי כנוס אסיפה כללית ואני קורא להנהלת האיגוד לעשות זאת ללא דיחוי. אני מניח שלא נסתר מציבור השייטים שישנו מספר לא מבוטל של שייטים אשר מתכוונים לכנס אסיפה כזאת גם ללא יזמת ההנהלה, ונראה לי שזה יהיה הרבה יותר מכובד אם הדבר ייעשה ביזמת ההנהלה, על פי החוק והתקנות וינתן לעם להשמיע את קולו. ועוד מילה בעניין "פוליטיקות חצר". אין פה חצרות, ואין פה פוליטיקה, אבל יש ציבור גדול של שייטים אוהבי ים ואוהבי שייט, שרוצים לראות איגוד הפועל בצורה שונה מהקיים היום, מן הדין לתת להם להשמיע את קולם !!! בברכת הים, ארנון בן יצחק לשעבר גזבר האיגוד

למעלה