פולין

../images/Emo104.gif פולין ../images/Emo104.gif

שלום לכולם :) רציתי לדעת מה דעתכם על בדיחות שחורות... בעוד בערך 3 חודשים אני נוסעת לפולין וכמו שרק אנחנו יודעות להיות ציניות כרגיל, התחלנו לספר בדיחות שחורות [כל האמצעים כשרים כדי להצחיק...] את חברות שלנו זה לא בדיוק מצחיק אבל באיזה שהוא מנקום זה מקל על הנסיעה. מה אתם אומרים?
או
או

tamarhp

New member
אני חושבת

שכל אחד מתמודד עם דברים בדרך שונה. יש דברים שממש מפריע לי לצחוק עליהם אבל מצד שני לפעמים בדיחות שחורות דווקא עוזרות להתמודד...

נגד נגד נגד!!!!

את צוחקת על אנשים שנשרפו??????????????????? תגידי, מה לפי דעתך נכון, המטרה מקדשת את האמצאים, או האמצאים מקדשים את המטרה??? ואפילו אם תמצאי הצדקה לזה, איזה התר יש לך לצאת מהארץ בשביל לפרנס גרמנים?? ואגב, הרב אליהו שליט``א נגד היציאה הזאת!

hagaiad

New member
אני לא יודע מה לענות בקשר לבדיחות

אבל אני מאחל לך מסע מועיל, אני הייתי לפני כמעט שנה וזה החוויה הכי חזקה שעברתי בחיים, אני מאחל לך שזה ישפיע עלייך ותביני את המצב אז והמצב היום, ותביני כמה העם שלנו עבר ואיך זה שהוא עדיין קיים. ועצה קטנה, תצלמי ממש קצת אם בכלל, ותכתבי יומן

זה ממש תלוי מתי, כמה ואיפה...

בתור אחת שעברה חוויה דומה, אני יכולה להגיד לך שחלק מההומור השחור היה כדי להתמודד ולעכל את מה שעובר עלינו... אז כן, זה עצבן לפעמים בנות מסויימות (דווקא את הלא אשכנזיות.. האשכנזיות היו אלה שהמציאו את הבדיחות בערך), אבל מה לעשות שיש כאלה שבאמת זאת הדרך שלהם לעבור חוויה (חוויה יכול להיות גם משהו כואב ועצוב) כזאת?? אבל ברור שצריך להיות איזשהו גבול מסויים.. לדעת מתי זה מתאים ומתי לא, איפה צריך ואפשר לצחוק ואיפה לא וכו'... תנצלי עד כמה שאת רק יכולה את המסע הזה.. חייבים לזכור שאנחנו הדור האחרון שיראה וישמע דברים כאלה ממקור ראשון! חייבים לשמר ולאסוף כל פיסת מידע שרק נקרית לנו בדרך... נסיעה טובה, תמצו עד תם ותחזרו לשלום!

כל אחד ודרכי ההתמודדות שלו-

בכללי, בדיחות שחורות נועדו להדחיק קשיי התמודדויות. אם את מתכוונת לוותר לעצמך, ולדחוף הצידה התמודדויות בסוגיות כאלו או אחרות- שיהיה בהצלחה. אבל, בדיחות שחורות כדרך קבע, משקפות מהלך של התנהלות שלם.. שבסופו לא מניב הרבה טוב. (אני בטוחה שלא התכוונת לאמץ לך אותן כדרך חיים=) סתם נק' למחשבה.) ל"עצלנית מאידיאלוגיה"- הזכרת האשכנזיות המהוללות שהמציאו את רוב הבדיחות, נובעת מרגשי נחיתות חבויים או שמא התנשאות על רקע עדתי? אוהבת (למרות השוני העדתי-צבעוני), חברתך הספרדיה!!

../images/Emo6.gif

רגשי נחיתות לחלוטין! הרי כולנו היינו מוכנות להיות אפורות בחורף בשביל קצת קוסקוס אמיתי... איזו השתלטות עויינת עשינו פה! לביאילת כבוד

אני נגד...

בדיחות שחורות זה פשוט מגעיל... לצחוק זה סבבה... אבל על חשבון אחרים זה ממש לא יפה... בכלל לדעתי זה גורם לאטימות נגיד שהיתה את הבדיחה על אילן רמון... ( אם משו מכיר ) ... זה היה פשוט דוחה... כאילו בן אדם יהודי נשרף... קלטו נשרף.. ואנשים צוחקים על זה... ברור שזה בא מתוך יאוש אולי... או מאטימות... אבל מה מצחיק בזה?? וכן, נכנסתי לראות מה זה הפורום של הבדיחות שחורות שהרבה מתלהבים ממנו.. ואז ברחתי מהר החוצה... כי סתם.. זה היה דוחה ( בלי להעליב אפאחד )

יובלניק

New member
נגד

יש דברים שלא צוחקים עליהם.... זה מחלל את כבוד הנרצחים הי"ד שנפלו על קידוש ה' וזה גם מביא לזילות השואה שמביאה להכחשת השואה! סתם דרך אגב גם אני טס לפולין עוד שלושה חודשים....

14בר

New member
נגד!!!

אבל רוב האנשים שצוחקים מדברים עצובים כאלה....זה מתוך ייאוש וזה לאו דווקא מראה על אטימות....

אני חושבת שיש מקום

אבל לא לתת לצחוקים לשכוח מעצם המסע. אם כל מה שתדרו על המסע ביניכן יהיה בדיחות שחורות, תגיעו למסע ולא תבינו לאיפה נחתתן..

גרוברית

New member
מרקו??

אבוי!! מה קרה לציניותנו הנפלאה?! ומה פשר הפלצנות? טוב,נו,אם אני כבר כאן...=] לדעתי בדיחות שחורות בהחלט יכולות לפרוק חלק מהעול של אנשים מסוימים בלבד, התגובות תלוותי באופי של הבנאדם.האם זה יעזור לו או אולי להיפך? יש בנות שפשוט יעדיפו לנעול אותך "בטעות" בשירותים של השדה תעופה בפולין ולענות "כן" כשהמורה תקריא את השם שלך על המטוס בדרך חזרה לארץ אם תספרי להן בדיחה שחורה באושוויץ, ויש את אלו שדווקא ירגישו פריקה קלה של המתח,אחרי הכל המסע לפולין הוא לא דבר קל ב-כ-ל-ל. אז תפקידנו הוא פשוט לאבחן-למי לספר ולמי לא.רמת השטותניקיות של הבת גם כן קובעת. מקווה שעזרתי ושוב-זו ר-ק דעתי,וזה לא הרבה=] יומטוב

כמה הבהרות...

דבר ראשון כמובן שהכוונה בבדיחות שחורות היא חס וחלילה לא לפגוע או לחלל את שמות הנרצחים על קידוש ה'. כשדיברנו [הבנות הציניות...] על זה אז היה ברור לכולנו שאת הבדיחות השחורות אנחנו משאירות יחד עם ההורים בארץ, ובמסע עצמו אנחנו לא מתבדחות על זה בכלל. מישו/מישי אמרו פה שהבדיחות השחורות נועדו להדחיק. להיפך! הבדיחות השחורות נועדו להוציא את הכל ולהעלות את הכל על סדר היום ולפתוח את הכל על הנושא וממש לא כדי להדחיק וזו לא היתה הכוונה. אולי לא ניסחתי את עצמי נכון כשאמרתי ש"כל האמצעים כשרים כדי להצחיק", הכוונה היתה לא לזלזל בנרצחי השואה חס וחלילה, ונכון, לא כל האמצעים כשרים כדי להצחיק אבל אני חושבת שבדיחות שחורות [בגבולות כמובן] יכולות להצחיק [אותי לפחות...] תודה לכל העונים! עזרתם לי במידה מסוימת להבין את חברות שלי... ואם כבר העלתי את נושא פולין, אשמח לשמוע קצת חוויות ממי שהיה שם ואולי הצעות [כמו ההצעה לכתוב יומן...] שיהיה לילה טוב ושקט לכולם!

למעלה