מהי רוחניות

../images/Emo104.gif מהי רוחניות

כמו הגיע היום, כולם כאחד עוזבים הכל וממהרים . לאן ממהרים? מתכנסים להם כולם מול הדגל, מול הבמה, מול הזרים.. כך עומדים ושותקים. הבתים מיותמים, כולם כאן. והכרוז מבקש לקום. שקט דרוך, איש אחד משתעל, תינוק מיבב. צפירה והתינוק מיבב וילד לוחש לאביו:"ככה עומדים דום?" ונערים צחוקם מתפרץ במבוכה... וכולם עומדים שם. מה יש להם שם? הם לא הכירו את עמי, הם לא הכירו את יוסי... לשם מה באו? והצפירה נרגעת והדגל יורד וכולם על הדשא. שקט, הכביש ההומה נדם. ורק רוח האנשים שנקראו מתוך צו פנימי בוהקת בלובן חולצתם. אם זו לא רוחניות, מהי רוחניות?

רקמה אנושית

בדיוק לפי השיר הזה כתבתי שיר. הרעיון בו, שבמצבי סכנת מות ורגש קיצוני מתחברים ליסודות ראשוניים של רגש וקיום אנושי, ומבינים חזק את המשמעות של דילמות בסיסיות וקיומיות. אמי אמרה לי פעם, שיחסי אנוש כמו רקמה עדינה שצריך לבנות, כמו שדה עם הרבה חטים שנעות לכוונים שונים ומשפיעות זו על זו.

ברוך הבא../images/Emo24.gifאדם אוהב ל חשוב

משפט יפה אמרה לך אמך
האם תוכל לשתף, ולכתוב את השיר שכתבת?

תגובה

אני כותב כל-כך הרבה שירים, שקשה להפרידם. כל יום יש לי כמה רעיונות חדשים לשירים, ואני כותב כבר יותר מעשר שנים. המחשב שלי מלא בכתבים מכל מיני סוגים, שירים, ספורים ורעיונות כמו שפות חדשות שהמצאתי, תאוריות פילוסופיות ותכניות מחשב. בנערותי כתבתי ספורים קצרים מאד על חלומות ועל דמיונות.

angelitush1

New member
זה משהו שמדינת ישראל מצטיינת בו...

לחבק ברגעי משבר.. את כל מי שצריך חיבוק .. זה באמת משהו שאנחנו צריכים להתגאות בו.. אנחנו רבים..כועסים...וכולי.. אבל תמיד תמיד כשצריך ,אנחנו נמצאים ביחד לתמוך ולחזק כשקורה משבר. כל הכבוד לעם היהודי בהקשר הזה

ריגשת אותי ירח../images/Emo24.gif

זה מדהים איך בשעות קשות כולם מתייצבים כתף אל כתף. מי יתן ונשכיל לעשות זאת תמיד גם ברגעים שמחים. ואני הבטתי מחלון חדר המלון בו השתכנו התינוקת ישנה הצפירה החלה כשעמדתי במרפסת רואה איך אנשים עוצרים מלכת המכוניות, האוטובוס, נראה כאילו גם הציפורים. ורק הצפירה מרטיטה את האוויר במשך שתי דקות מנסרת את הלב מייבבת מבכה על המוות ובמרפסת אחרת במלון אחר עומדות שתי דמויות האחת מצטלבת-מסמנת צלב על גופה כולנו ריקמה אנושית אחת חיה...

למעלה