טראק בארץ

../images/Emo104.gif טראק בארץ

חוץ מחוצה ישראל- יש לכם מקומות מומלצים (כיוון שהכוונה לעונה זו יש עדיפות למסלול מים) בהם כדאי לטייל בצפון (הגעה התחבורה ציבורית, לא פרטית)? עוד טיפים לטיול כדי להתרחק קצת לנשום אוויר יתקבלו ברכה. תודה מראש.

sela v

New member
אז ככה

דבר ראשון נראה לי שבפורום טיולים בארץ יוכלו לעזור לך קצת יותר. אבל ננסה לעזור לך גם כאן. אז ברוכה הבאה לפורום. מה לגבי לינה? האם את רוצה לחזור הבייתה כל יום? לישון בשטח? לישון באכסניה? ואני משער שאת מודעת לקושי בטיול בסופי שבוע, בגלל החוקים נגד הפעלת תחבורה ציבורית בשבת.

shaishoo

New member
אולי

אם היית שואלת על מסלול מים יפה לא בקיץ הייתי ממליץ על נחל גוב ליד ערד-ים המלח מומלץ בעיקר לקראת סוף החורף ולא בימים של סכנת שיטפון, מה שאני יכול להמליץ לך עכשיו זה אולי להתחיל מנצרת לעבור את הר תבור (טיפוס לא קשה, נוף וכנסיה נחמדה בקצה) לרדת לנחל יבניאל ולהמשיך לכנרת משך הטיול לפחות 4 ימים, אם את רוצה טיולון יש לך מסלול של איזה שעה שעתיים בזכאי משם אפשר ללכת גם למגרסה לעוד איזה שעה מסלול מים ולשלב את הזאכי או המגרסה בטיול אחר באיזור (צפון כנרת-רמת הגולן) טיפ קטן הזאכי הרבה פחות עמוס !

../images/Emo104.gif

אני נעזרת במאמרים שיש בפורום של טיולים בארץ, בעיקר לגבי קאמפינג וחניונים. לגבי תחבורה- אני גם שומרת שבת אז אין מה לדבר על שבת, בטח שלא תחבורה אבל לא נראה לי שזה מה שיציק, אפשר לצאת ביום ראשון ולחזור יום חמישי או לעשות את השבת איפשהו (עם זה אני כבר אוכל להסתדר). הרצתי חיפוש וראיתי כמה אתרים כמו הגן הלאומי של אכזיב, חניון המפלים, קיבוץ דפנה ועוד. ברגע שיהיה לי מסלול מסוים, מספיק אנשים ותאריך אני אתקשר לברר יותר מה מתאים יותר ומה פחות שי (זה השם?)- המסלול שהצעת נשמע ממש טוב! אפשר עוד פרטים עליו?

ashmash

New member
גן לאומי אכזיב

עולה כסף. אין בו גם יותר מידי מה לראות (מסגד ישן וזהו). עם כרטיס מטמון, הכניסה בחצי המחיר.

../images/Emo104.gif הוא לא עולה יותר מדיי

וחשבתי עליו רק כמקום לינה ללילה, אני אברר מה יש באזור למקרה שלא נהיה סחוטים מדיי.

../images/Emo104.gif הוא לא עולה יותר מדיי

וחשבתי עליו רק כמקום לינה ללילה, אני אברר מה יש באזור למקרה שלא נהיה סחוטים מדיי.

shaishoo

New member
אולי זה יעזור

טוב בעיקרון הטיול הזה מאוד נחמד למרות שעכשיו הוא יהיה טיפה חם אז להצטייד ב"המון" מים , ובמקור המסלול מים שבו הוא בסוף ביום האחרון שיורדים לכינרת אבל עם "מפת סימון שבילים" נכונה את יכולה לשלב בו משהו נחמד אולי עם נחל יבניאל זה קישור להודאה שכתבתי בזמנו בנושא, בכל אופן מה שעכשיו אני ממליץ זה כמו שאמרתי לשלב את הזאכי בטיול של כמה ימים באיזור דרום רמת הגולן כינרת, אולי הרגע חשבתי על משהו.. טיפה עמוס בסופי שבוע אבל אולי להתחיל במסלול בגילבון לסיים אותו לעבור לעין-טיה (זה באזור לא רחוק) לישון בעין טינה ולהמשיך משם... שוב עם הסמ"ש (מפת סימון שבילים) הנכונה יש לך אחלה של טיול רק לשבת וטיפה לסגור פינות תהני

אגוזי18

New member
שאלה

אם אני לא טיילתי אף פעם עם מפת סימון שבילים, אני יכול פשוט לקחת מפה ולצאת לטייל?

shaishoo

New member
בגדול

בעיקרון בישראל השבילים מסומנים היטב וקשה להתבלבל אם אתה יודע מה אתה עושה, הייתי ממליץ לך לקחת מפת סימון שבילים ולנסות מסלול קצרצר רק כדי שתראה שאתה יודע מה אתה עושה ולבטחון העצמי שלך, ואם אין בעיות אז יאללה לטיול הרציני, כמובן אם יש לך ידע קודם בקריאת מפות מהצבא או מסגרת אחרת זה רק עוזר.... אני אישית מעדיף מפות לבנות ועליהם להוסיף את השביל מסמ"ש כי במפות לבנות רואים את התוואי שטח טוב יותר

jeshu

New member
יש כל מיני מסלולים צריך מפה וקצת דימיון... מים תיכון לים כינרת דרך נחלי הצפון והר מירון. ממכתש רמון למרכז ספיר (ערבה) דרך מזרח הרמון - נחל אנמר וכו'.יש עוד מסלולים בנגב אבל רובם דורשים עונה נוחה יותר או אספקת מים במסלול ותיאום עם צה"ל.זו לא בעייה למצוא מקומות ללכת בהם מספר ימים בארץ.

יש לי מקום מומלץ מאוד מאוד

עין עוג'ה אם אתם מכירים ק"מ מערבית לייטב.. להגיע רק עם נשק!!!! זה מקום יחסית מסוכן.... יש שם מגלשה של 100 מטר (מבטון) זה מעולה מעולה מעולה!!! חובה ממש! להגיע עם נשק... עוד המלצה: הספר מעיינות בהר מעיינות בהרי ירושלים... קשה להשגה אבל תנסו ספר מצויין!!!! כולל 60 מעיינות בהרי ירושלים מהם גלויים וידועים ומהם פינות סתר ששמעם עבר עד עתה מפה לאוזן... (מתוך ההקדמה לספר)

וגם טרק מעולה

ממצפה רמון עד ספיר מעולה יש מלה גרכים אבל הייתי מציע את: המנסרה להר ארדון לכרבולת חרירים לרדת לנחל נקרות לצאת מהמכתש בפרסת נקרות ולהגיע לספיר לפי תוואי שטח.... יש שם מלא דרכים נחל קרקשת וכו' ממש יפה.... עוד מסלול יפה וקצר זה מצוק תמרור לים המלח עוד טיול קשה ליום אחד זה ממעון או מעלה חבר לים המלח עוד מסלול מאתגר נחל צאלים ולעלות למצדה יש עוד... אם בא לך על הרי אילת יש מלא.... גליל גולן ועוד ועוד... עוד משהו נחמד זה צפת כנרת דרך נחל שכוי ונחל עמוד ואז לעשות מחוף אל חוף

כמובן שיש את הדברים המוכרים

כמו יהודיה, זוויתן, ג'ילבון, אל על, דליות וכו' הם מלאי מים אבל גם מלאי אנשים אני מציע ללכת למדבר פחות מים אבל פחות אנשים וזה רווח נקי הייתי מנסה את נחל עיט מעל היהודיה הוא לא מסומן אבל הוא טוב וחביב וכן נחל שוח וכן עוד הרבה פינות חמד כמו בריכת אניעם בריכה האירוסים וכו' אפשר כמובן לעשות זוויתן משושים להמשיך לבקעת בית צידה ולהגיע לכנרת זה נחמד וזה למשך יום וחצי אם את סגורה על הצפון....אולי אפשר להציע לך את חוף אל חוף?

למעלה