ביי ביי גולן?

• פותח הנושא TaL53
  • פורסם בתאריך

TaL53

New member
../images/Emo104.gifביי ביי גולן?

היום הודיע אולמרט שהוא פנה מיוזמתו לסוריה בהצעה להסכם שלום כולל והתנתקות מאירן ומהתמיכה בחיזבאללה תמורת החזרת רמת הגולן ונורמליזציה באזור. חלק ידיכו שזה גימיק פוליטי של אולמרט, חלק יגידו שזאת ארה"ב בוחשת מאחורי העניין וחלק יגידו שזאת פחדנות מול ההתחזקות הסורית ואיומים במלחמה. אבל בואו נקרא לילד בשמו- זה הדיון הרציני הראשון מאז "העם עם הגולן" המפורסם וזה עוד יותר מפתיע כשמדובר ביוזמה ישראלית (והסורים אפילו לא קפצו על המציאה עדיין). אז מה יהיה? האם באמת אנחנו מוכנים לוותר על הנופים המדהימים, הצימרים המפנקים, בסיסי התותחנים הרבים והלבנה של מג'דל שמס בשביל שלום הפכפך עם מדינה דיקטטורית שלא ברור מי יבחוש שם במקרה שאסד "יעלם" בפתאומיות? זה לא שנוכל ללכת לשופינג במדרחוב של דמשק אחרי השלום או לנסוע לטורקיה דרך סוריה אבל אולי זה כן יביא רגיעה לאזור כי לכולם ידוע שהסכם שלום בחסות אמריקאית תביא ללגיטימציה של אסד בעיני העולם וינתק אותו מציר הרשע. ובלי הלינק הסורי בין אירן ללבנון גם חיזבאללה לא יתפקד (במידה ובאמת אסד יחתוך את החבל הזה). ועד כמה זאת תההי בעיה לפנות את כול הישראלים משם, הרי רק מההתנתקות קיבלנו כאב ראש עצום, חכו מה שיהיה עם כול אלה ממסעדת ה"בוקרים":) מה דעתכם אנשים?

OnlyNick

New member
או שזה ספין גאוני או טימטום טוטאלי

גאוני מהבחינה הזאת אם אסד יתעלם מההצעה המאוד(יותר מידי) נדיבה של אולמרט וככה ישראל תצא "טובה" מכל העניין ונחשוף את סוריה כמחרחרת מלחמה ולא מעונינת בשלום. אבל מכיוון שאולמרט לא עד כדי כך חכם כדי לנחש את תשובת הסורים- אני נאלץ להגיד שמדובר בטמטום טוטאלי. אני לא מבין, מה? אולמרט חושב שרמת הגולן זה הנדל"ן שלו שהוא יכול לחלק למי שבא לו? הרי מדובר בשטח ריבוני של מדינת ישראל ומתוקף כך גם זכות הקניין של תושבי רמת הגולן היא אותה זכות קניין כמו של תושבי ת"א(להבדיל מיש"ע) זה יהיה סיוט לפנות משם אזרחים(שופטי בג"צ יצטרכו לעשות לילות לבנים במשך חודשים כדי לטפל בכל העתירות). על פי החוק כדי לסיים ריבונות ישראלית על שטח כלשהו צריך משאל עם. עכשיו תחשבו על זה- אולמרט ידון עם אסד על גורל רמת הגולן עוד לפני שיהיה לו מנדט לעשות משהו עם השטח הזה. וכמובן שאזרחי ישראל לא יתנו לאולמרט את המנדט הזה לפני שישמעו מה התמורה שישראל תקבל. אסד מצידו לא יציע הצעות נדיבות לפני שידע בוודאות שאולמרט אכן יוכל לממש את הבטחותיו(כי אם הוא יציע הצעות כאלה ואז לא יקבל את הגולן- הוא יצא נשנש והמשטר שלו נופל.). לכן כל העניין הזה אבסורדי לחלוטין. ואני כבר לא מדבר שרמת הגולן חולשת על כל הגליל ואזורים בסוריה ודרום לבנון. לוותר על נכס אסטרטגי כזה- לא יעלה על הדעת במיוחד כשבסוריה יש משטר דיקטטורי ולא ברור מה תיהיה הגישה של השליט הבא שלה כלפי ההסכמים של קודמו. עד היום מומחים צבאים רואים בכיבוש הרמה הישג בלתי יאמן- כמעט נס, וניסים כאלה לא קורים הרבה כך שרצוי לא לנסות שנית... כפי שזכור לי, ליברמן הציג פעם רעיון של שלטון משותף, כזה שלא ידרוש את פינוי היהודים מהגולן- על זה אולי(ורק אולי) אפשר עוד לדבר ובכל מקרה זו טיפשות להציג את הוויתורים שלך עוד לפני שהתישבת בשולחן הדיונים(במיוחד שזה וויתור כל כך גדול). נחכה ונראה..

עוד דבר ''חכם" שהחליט אולמרט לעשות!=\

באמת ניראה לו שאם הוא יתן את הגולן יהיה שלום???? ממש אבל ממש לא=\ הוא דביל!!!!

שלום תמורת שטחים? קניתי.

אבל חששני שלישראל אין פה כ"כ הרבה מה לומר. צריך לשאול מה דעתו של הבית הלבן בנידון...

TaL53

New member
כבר שאלו:)

אולמרט התייעץ עם בוש לפני ההודעה. וכמובן שכול הסכם שלום עם סוריה על מנת שיהיה אפקטיבי חייב לקבל ערבויות אמריקאיות. כמובן שגם בוש מעוניין לרפד את אסד בדולרים כדי לנתק אותו מאירן ומציר הרשע.

Janem

New member
אני בעד שלום.

כי אין לי כוח לעשות ימים ולילות על גבול הצפון עוד חודשיים שלושה שהארץ תופגז בטילים ארוכי טווח... למרות שזה שלום הפכפך ויכול להיות שזו טעות, בסופו של דבר גם שלום וגם מלחמה יביאו נזק לישראל. אז עדיף שלום, שלפחות על הנייר נהיה בשלום.

TaL53

New member
זה הקאץ' בעניין

מה יהיה שווה שלום עם מדינה בעלת משטר הפכפך ועתיד לא ברור כאשר ידוע שהשלום יהיה מקסימום בין השלטונות. העם לעולם לא יקבל שלום עם ישראל ותמיד נשאר אויבי המדינה.

חייב רוב במשאל עם.

ולפי הסקרים, 68% מאזרחי המדינה מתנגדים למסור את הגולן גם תמורת הסכם שלום עם סוריה. חוץ מזה, אולמרט וממשלתו מאוד מאוד חלשים. הם לא יצליחו לעשות כלום. ממי שאני יותר פוחד זה מהליכוד [ה"ימני" כביכול]. הוא בגד פעם אחר פעם במצביעים שלו ובאג'נדה שלו, וביצע את ההיפך הגמור ממה שהוא הבטיח טרום הבחירות.

the freaky girl

New member
לך תדע..

נותנים אצבע, לוקחים את על היד, לא? ומי אמר שזה יבטיח שלום?... סתכל מה קרה כשישראל יצאה מעזה...

TaL53

New member
ישראל יצאה מעזה

באופן חד צדדי, והפלשתינאים עדיין לא מדינה עצמאית.

../images/Emo45.gifאין קשר בין השניים.

אנלוגיה אפשר לעשות רק עם החזרת סיני והשלום עם מצרים, ודווקא זו עסקה מאד מוצלחת..

beatman

Member
על בסיסי התותחנים כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן../images/Emo70.gif

לא אוהב את רמת הגולן,דבר ראשון אסוציאציות צבאיות. דבר שני זה מקום שכולו סלעי בזלת מעצבנים,שדות מוקשים,בע"ח מזיקים רבים וכל הזמן קר שם. במקום למות במלחמה על המקום הזה בוודאי עדיף להחזירו לסורים.

pgprince

New member
"במקום למות במלחמה על המקום הזה בוודאי עדיף

להחזירו לסורים" גישה לא נכונה..

בקשר לגולן - תקראו את הכתבה הבאה

http://1967.walla.co.il/?w=/2053/1095240 כל הקיבוצניקים השמאלנים מהצפון, לא ידעו את נפשם מרוב אושר ושמחה, אחרי ה-כ-י-ב-ו-ש של רמת הגולן. תראו באיזו התרגשות, ועם דמעות בעיניים, הם מודים להנהגה על זה ש-כ-ב-ש-ה את רמת הגולן.

למעלה