פוטנציאל

רק שיר

New member
../images/Emo103.gifפוטנציאל

אתמול קראתי איפה שהוא משפט מעניין והוא הולך כך: " כשמתאהבים תמיד צריכים לזכור לא להתאהב בפוטנציאל שלו, אלא בבן אדם עצמו" מה דעתכם על המשפט הנ"ל?

cheshire9

New member
כששניים מאוהבים

הם מוציאים מהכוח אל הפועל את המיטב של שניהם....... ממצים את הפוטנציאל. בכל מקרה - האהבה עיוורת - וכשמתאהבים מי שם לב בכלל מה פנטזיה ומה מציאות ? רק אחר כך - כשמתעוררים - מתפכחים - יש אפשרות בכלל לדעת מי עומד מולך ואם יש מקום להמשך הקשר איתו\ה - לאהבה שהיא מעבר להתאהבות.

רק שיר

New member
אך יש כאן סתירה

מכיוון שאם השניים מאוהבים כפי שכתבת הפוטנציאל לא יכול להתממש כלומר - not yet בפוטנק הכוונה במונחי : "אילו"

cheshire9

New member
אני מאמין

בכוחה של האהבה ....... לממש את הפוטנציאל. להפוך אותנו לאנשים טובים יותר. יותר ממה שהיינו בלי. ואז אין "אילו" - יש רק את ה"יש". בכל מקרה עדיף תמיד לחיות את הכאן ועכשיו ואת מה שיש - ולא לחלום. סתם ביזבוז של החיים שלנו. ובדרך כלל מתכון בטוח לאכזבות ומפח נפש - אף אחד לא יוכל אף פעם להשתוות לחלומות שלנו.......

נכון צודק

ואסכם זאת במשפט שלדעתי הוא הכי נכון לאהוב זה נחמד להיות נאהב זה הרבה אבל לאהוב ולהיות נאהב זה הכול

רומנteaת

New member
אני חושבת (והפרופסור שלי מסכים איתי)

שאהבה אמיתית היא סוג של משא ומתן מתמשך, שבו כל הצדדים מקבלים את מה שהם צריכים ונותנים את מה שהם יכולים לתת. ולכן באמת נורא קריטי התהליך של ההבחנות- מה אני צריכה והאם הבנאדם שעומד מולי מסוגל לתת לי את זה. לא בקטע טכני ואינטרסנטי- אלא פשוט בקטע של שיתוף פעולה ועבודת צוות בין שני אנשים. אחרת זה הרי לא הולך. איך חברה שלי אמרה לי פעם- "בזוגיות טובה צריך שיהיו פרוייקטים משותפים". על זה אמר המשורר: "העולם זקוק לקצת פחות אהבה והרבה יותר הגינות בסיסית"..?

cheshire9

New member
לצערנו

מי שכתב את זה קורט וונגוט הנפלא נפטר לפני כמה חודשים..... אבידה לעולם. ואין כמו מבט מפוכח כמו שלו כדי להבהיר לנו דברים.

aviavram

New member
שניים אוהבים - אהבים את הרגע פוטנציאל

זה משהוא עתידי תחשבי על זה

רק אחרי שמתאהבים

אפשר לדעת אם מתאהבים בבן-אדם או חלילה בפוטנציאל ואז יש את האפשרות הלא ממש טובה שנשארת אהבה ללא מאוהבות
אני מקווה שיש כזו מילה :)

רק שיר

New member
אתה מתכוון

אחרי שנגמר אפקט ההתלהבות , אני חושבת שזה לוקח עוד הרבה מאד זמן..

ממש לא

אם זו היתה רק התלהבות, היא תגמר מהר מאוד - ז"א שקשר שבנוי רק על התלהבות יתמוסס מהר אני מדבר על לאהוב ולהיות מאוהב - שני דברים שונים שאין ספק שבסוג מסויים של קשר או זוגיות בהחלט יכולים להחזיק מעמד כל הזמן

מאוד מעניין

כי זה גם נשמע מאוד נכון אני למשל הייתי עם מישהי שכל הזמן אמרה שיש לי פוטנציאל ואני מתבזבז יכול להיות שהיא חיכתה שזה יתפרץ? אבל בעצם חושב שתמיד אנחנו מסתכלים ליום קדימה או קילומטר קדימה ותמיד מחפשים את הפוטנציאל...כי אם לא פשוט לא היינו שם בהופעה של עדי אשכנזי יש לה מונולוג נחמד בנושא אני אנסה להיזכר בו

love u11

New member
זה לא קשור לפוטנציאל ממומש

אלה לפוטנציאל של בן/בת הזוג אותו/ה אנו רוצים או חולמים שהיה לנו.

רק שיר

New member
זה כמו

שהיא תאמר לך, אני יודעת שאתה יכול לגרום לי להרגיש כך וכך... או אני יודעת שיכול להיות ביננו מדהים אך אתה לא מצליח להוציא את זה לפועל.

אל דאגה

שם לא היתה לי בעיה אבל תראי פוטנציאל זה דבר שנמדד בכל מקרה אי אפשר לברוח מזה...

יש לו פטנציאל...

זה בדרך כלל משפט כזה של מורות על הילדים שיש להם את היכולת אבל הם לא עושים איתה כלום......תראי אי אפשר לשנות בן אדם ולטעמי אם אין מה שמחפשים שם מלחתחילה אז בסוף זה יתפוצץ.

למעלה