..............

loveline

New member
../images/Emo101.gif................/images/Emo188.gif

היי אני מאלה הסמויים......לא כל כך ,בעצם כלום לא רואים עלי... הבעיה שלי היא מה לעשות עם הילד.גם אתלו זה קיים. לא כל כך נורא-אבל קיים. התפקוד בגן וההתפתחות כרגיל.(בן 5)עדיין לא פנינו לאבחון והשאלה שלי - האם כדאי?כי אולי ברגע שנעשה זאת ידביקו תווית". מה אתם אומרים?קשה קשה קשה לי נורא.דרך אגב- אצלי אף פעם לא התייחסו לזה ואפילו לא אבחנו את זה-כמובן שלא ידעתי מה זה עד שלילד נתגלתה הבעיה....אוהבת את כולכם ושואבת כוחות מכולכם.

LOVELINE אמא יקרה ואוהבת../images/Emo23.gif

ממה שהבנתי יש לך טוראט לא מורגש כמעט, ואף פעם לא טיפת בזה כי עליך לא רואים כן ? ולבן שלך יש סימנים של טוראט ? ואת לא יודעת אם כדאי לשעות לו איבחון או לא?? הבנתי נכון לפני שאני סתם עונה על שאלות?

loveline

New member
../images/Emo14.gifכן אלין.....

אני אף פעם לא אובחנתי - בגלל בורות ואולי טוב שכך. זה ממש לא מורגש אצלי כלפי חוץ אבל אני טועמת מהכל(בלי עין הרע). אצל הבן שלי זה קצת שונה כי יש טיק אחד ממש דומיננטי - מעבר לזאת זה לא ממש נורא- ומקווה שכך יישאר. אני מתלבטת באם לגשת לאבחון או לא. דרך אגב, אני ממש בטוחה שאם אני הייתי גדלה בסביבה חמה יותר ואוהבת יותר- הייתי אולי נפתחת בפני הורי וחיה יותר טוב עם עצמי- אבל מאוחר מדי, בכל מקרה- כמות החום והאהבה שילדי מקבלים ממני ללא שום קשר אדירה. ואולי "פה טמון הכלב" וכרגע לא צריך ללכת לשום אבחון ולתת לזה לזרום ואם חלילה חלילה חלילה משהו יחמיר אז.... אולי לגשת לאבחון? קדימה חברים עזרו לי....ונראה אתכם מתמודדים עם הבעיה - אתם רגילים לדבר כאמא או כאבא של ילד או כטוראטניקים אבל בעצם אני מתמודדת עם שני המצבים.............כואב לי נורא

לפי דעתי האישית

הריי את גם עם טוראט אפילו שהוא לא מורגש, וגם כן אם לילד שאת אפילו לא בטוחה שיש לו טוראט. לפי דעתי כדאי לעשות אבחון כדי לדעת בדיוק אם זה טוראט או לא. זה טוב כדי שזה לא יחמיר למשל מתישהו חלילה, מקווה מאוד בשבילך ובשבילו שלא. אבל אולי זה טיק שהוא לא קשור לטוראט? הרי מי כמוך יודעת שלא כל טיקים הם טוראט. בתור אמא את צריכה ללכת עם הרגשות שלך. אבל כתבת משהו יפה ואמיתי מאוד שנגע לי ללב שלא גדלת בבית חם אוהב ומבין ולכן את רוצה לטפל יותר אולי זה אומר את הכל ? בהצלחה ואני כאן תמיד אם את רוצה אותי.

loveline

New member
הבעיה היא........

שאני מאד אובססיבית בכל מה שנוגע לילדי וכל דבר נראה לי קשור לטוראט.אולי בכל זאת לא צריך כרגע להגזים עם התגובה שלי . רק לא ציינתי שאין לי כתף בעניין ובהתלבטותי מפני שרק אני מודעת לטוראט שלי וזהו זה. בנוגע לילד- כולם חושבים שזה רק טיקים ובטח זה יעבור מתי שהוא כי הם חושבים שאין הסטוריה משפחתית. כן.......הבורות וחוסר העניין של אז ......

הלנה

New member
ל- LOVELINE

קודם כל אני שמחה שהגעת אלינו ושמצאת עם מי לשתף את "ענייני הטוראט" בעיקר מאחר ואת ציינת שאת לבד במערכה . אני באופן כללי בעד לאבחן כדי לדעת עם מה מתמודדים. במקרה שלך אני מבינה את הפחד בגלל הנסיון האישי שלך. קחי בחשבון שאותו גן שכנראה גורם לטוראט הוא גם גורם לטיקים חולפים של הילדות. לי למשל היו טיקים כשהייתי קטנה, אבל אף פעם לא עשו עניין מזה והם עברו לי לדעתי בסביבות גיל 11 או 12 ולבן שלי יש טוראט. יכול להיות שזה מאותו גן. ובחזרה למקרה של הילד שלך, כדי שטיקים יהיו טוראט צריכים להיות מספר טיקים מוטוריים ולפחות אחד קולי לתקופה של כשנה. אם זה המקרה אצלו, אני היתי הולכת לאיבחון. בהצלחה !

loveline

New member
יש גם קוליים....נדיר יותר ומתחלף

אבל בינינו,האינטואיציה הנשית והאימהית גוברת על כל. אני כולי תקווה שה"מתנה"שקיבלתי לפחות טוראט קל - לא יבוא על חשבון הילדים שלי.... והם יקבלו את זה קשה..............בבקשה לא . אני נשרפת מכאבים והפורום הזה עוזר לי לפרוק לחץ

למעלה