ריטלין LA

מרמריסה

New member
../images/Emo101.gifריטלין LA

שלום! הבן שלי (כמעט 6) מגיב יפה לריטלין הרגיל, במינון של 12.5 מ"ג, אך הבעיות הן חוסר תיאבון מוחלט, ריבאונד דיכאוני מאוד (בכי, עצבים, בכי ועוד בכי) ובעיקר זמן השפעה קצר מדי... אנחנו רוצים לנסות את ה-LA במינון 30 מ"ג. האם זה אמור להקל על התופעות שציינתי (בעיקר הריבאונד והתיאבון)? קראתי איפה שהוא שה-LA "חלש" יותר - האם זה אומר שהמינון של 30 מ"ג יהיה נמוך מדי או שבכל מקרה התרופה פועלת באותה יעילות של הריטלין הרגיל (כאמור זה של ה-12.5 מ"ג)?

zivadina

New member
תאורטית זה מינון זהה

אבל שמעתי מחברה שבאופן מעשי יש השפעה קלה יותר. הייתי מציעה לך לנסות ולבדוק אם אצל הילד שלך זה עובד כראוי.

ממליצה לנסות, פחות תופעות לוואי

אך מניסיון אישי הוא לייט, למעשה 12.5מ"ג זה בערך מה שאמור הLA30 לתת.

מרמריסה

New member
צ'מעו משהו משונה...

היום היתה הפעם השנייה שניסינו את הריטלין (בפעם הקודמת זה היה בשביל הטובה). נס. מלבד הילד ה"חדש" שקיבלתי (לא מתנתק, לא צווח כמו אינדיאני, מקשיב, מדבר לעניין, לא מגמגם, לא זז ללא הפסקה, לא מנפנף בידיים ומקפץ כל הזמן, משחק בקבוצה, לא "עושה שטויות"...) הופתעתי לגלות שהפעם - לא היה ריבאונד. מה שיותר מוזר הוא, שגם לאחר תום ההשפעה ולמשך כל שארית היום, הילד היה "כמעט לא ADDי". קשה להסביר, אבל הוא היה רגוע יותר, קשוב ומשתף פעולה יותר, "בוגר" יותר, שטף דיבור משופר ואפילו שמח יותר. איך זה ייתכן? הרי השפעת הכדור חלפה לה מזמן! אולי זה רגשי? בוקר נעים, שבמהלכו אני מרגיש מפוקס יותר, כיף לי עם הילדים האחרים ולא כועסים עליי או מחמיצים לי פנים כל 2 דקות, גורם לי להיות מאושר ונעים יותר לסביבתי בהמשך היום??? >השערה שלי< מכירים את התופעה?

zivadina

New member
ככה זה בהתחלה.

לפי מיטב זכרוני, אחרי שהילד מתרגל לכדור, האפקט של החידוש מתעמעם, ואז הילד יחזור להתנהגות הרגילה בדיוק כאשר תפוג אצלו השפעת הכדור. אם הילד מקבל ריטלין "רגיל" 10 מ"ג, ההשפעה תפוג אחרי כ-4 שעות. אבל בהמשך, הילד צובר הצלחות ומקבל בטחון עצמי. כמובן שצריך לעקוב אחרי שינויים במשקל ובאורך שעות הלימודים, שמצריכים העלאת גודל המנה והחלפה לריטלין שמשפיע יותר שעות. שיהיו לכם עוד הרבה ימים יפים כאלה.

naomid

New member
ריטלין L.A

שלום בני בן 8.5 ואחרי שעברנו שני סוגי ריטלין הרגיל 20 מ"ג ה- S.R 20 קונסרטה הגענו ל- L.A - מזה חודש מטופלים (20 מ"ג) והשינוי הוא מדהים. הילד מגלה שיתוף פעולה פעיל בכיתה- יש תאבון והוא לא "זומבי" כפי שהיה עם הריטלין הרגיל ואף לא מציק בכיתה אחרי השעה החמישית (כשהתרופה פגה) כך שהגענו למנוחה והנחלה "בלי עין הרע" שווה לנסות בהצלחה

למעלה