פינת הרופא

Doctor A

New member
../images/Emo101.gif פינת הרופא

מחלת מאניה דפרסיה ( Bipolar disorder ) - הפרעת מצב רוח מחזורית, שבה אירועים של דכאון, המשולבים עם אירועים של מאניה או היפומאניה. רוב החולים לוקים באירוע מאני ראשוני בגיל ההתבגרות או בהיותם בוגרים צעירים. חולים הלוקים במאניה מתאפיינים במצב רוח מרומם, עלייה בפעילות ואי שקט, נטייה מוגזמת לדיבור, מירוץ מחשבות ותחושה של "מחשבות רצות", הערכה עצמית מנופחת עד כדי דמיונות שווא, ירידה בצורך לישון, ירידה בתיאבון, היסח דעת, מעורבות מוגברת בפעילויות מסוכנות, כמו התקפי קנייה או התנהגות מינית שלוחת רסן. אירוע מאני או דכאוני, כשאינו מטופל, נמשך באופן טיפוסי בין חודש לשלושה חודשים, במחזורים של אירוע עד שני אירועים לשנה. הסיכון להתרחשות אירועים מאניים גדל באביב ובסתיו. טיפול - מאניה דפרסיה היא מחלה חמורה וכרונית, המחייבת ניטור לכל החיים על ידי פסיכיאטר. יש לאשפז חולים הלוקים במאניה באופן חד, על מנת להפחית גירוי סביבתי וכדי להגן עליהם ועל סביבתם מהשלכות התנהגותם חסרת המעצורים. יעילות התכשירים, המייצבים את מצב הרוח (קרבאמאזפין, חומצה ולפרואית), נוגדי דכאון, לטיפול באירועים חדים וכטיפול מונע לאירועים עתידיים, היא גבוהה מאוד. התערבות טיפולית מהירה יכולה להפחית את הסיכון להישנות אירוע דומה בעתיד.

DJNYC

New member
??

מה המטרה של פינת הרופא? אין נושאים יותר רלוונטים ממחלת מאניה דפרסיה?

campari

New member
יכולים להיות גם התקפים של יום אחד?

"...הערכה עצמית מנופחת עד כדי דמיונות שווא, ירידה בצורך לישון, ירידה בתיאבון, היסח דעת, מעורבות מוגברת בפעילויות מסוכנות (
), כמו התקפי קנייה או התנהגות מינית שלוחת רסן..." - יש לי ימים כאלה. ולכם?

daniel365

New member
בערך פעם בשבוע... ../images/Emo2.gif

הערכה עצמית תמיד קיימת באופן גבוה - ויש הטוענים מוגזם... אני ישן 4 שעות בלילה... אוכל בקושי ארוחה אחת ביומיים... התקפי קניה יש לי כל שעה וחצי... מקפה, בגדים ועד מוצרי חשמל... והתנהגות מינית חסרת רסן...
- רק כשיש עם מי...

למעלה