מחלת ים

abyssdiva

New member
../images/Emo101.gif מחלת ים ../images/Emo5.gif

בתור המבלים זמן ניכר בים, האם תוכלו לסייע לי בנושא כדורים לסובלים ממחלת ים. האם מישהו מכיר או משתמש בכדורים נגד בחילות והקאות? והאם התרופה דורשת מרשם רופא? תודה מראש

בת ים

New member
מחלת ים../images/Emo178.gif

מחלת ים, יכולה בהחלט להוות מטרד לא קטן למי שסובל ממנה... כחיות יבשה לכל דבר, רבים מאיתנו סובלים מתסמינים של בחילות, סחרחורות והזעה מוגברת ברגע שכף רגלנו דורכת על כלי מתנייע על גלים. להלן מספר תרופות ידועות ומוכרות (איןלראות בכך המלצה חד משמעית כלשהי ..משום שתמיד יש לקחת בחשבון גם את בריאותו של חולה הים הפוטנציאלי). התרופות הנפוצות ביותר הם הטרבמין והדרממין. את הטרבמין ניתן להשיג בכל בית מרקחת. בעקרון דורש מרשם רופא, אולם עד היום מעולם לא ביקשו ממני מרשם. את הדרממין-לא ניתן להשיג כרגע בארץ. הבעיתיות של תרופות אלו , היא בכך שהם למעשה אנטיהיסטמינים, כלומר תרופות עללות לגרום לטשטוש, יובש בפה ותופעות לוואי נוספות. אם האדם שנוטל אותם יכול לישון לו בכיף בהפלגה..אין בעיה בכלל. תרופה נוספת: מדבקה-סקופודרם. את המדבקה, שחייבת מרשם רופא, מצמידים מאחורי האוזן מספר שעות לפני ההפלגה. המדבקה אמורה לנטרל מחלת ים עד לכ72 שעות. אישית, ניסיתי, חוויתי-תופעות הלוואי היו קשות מדי. תרופה נוספת: סטונרון. תרופה שנדרש לה מרשם רופא!! לא ניסיתי בעצמי. תופעות הלוואי, כפי שהבנתי, קלות בלבד או בכלל לא קיימות. ישנם גם תרופות הומיופטיות. המובילה-קוקולין. נמכר בכל בית מרקחת ללא מרשם. מגיע בכדורית מציצה קטנטנות ובתרסיס. נטול תופעות לוואי...אבל לא תמיד עוזר.... כמו כן, כמוסות טבעיות של אבקת ג'ינג'ר גם יכולות לעזור. והכי חשוב! לשתות הרבה, לשבת באויר הצח, להביט אל האופק ולזכור!!! ממחלת ים לא מתים. (אבל יכול להיות שלא רוצים לחזור שוב לים
) בהצלחה.

אילנא

New member
מסטיק מיוחדSUPERPEP

מזה מספר שנים חבריי בגרמניה ומקיאים ישראלים, פה, משתמשים במסטיק בשםSUPERPEP תוצרת חברתwillkommen bei hermes arzneimittel החברה המפורסמת של המצאת הממתיק המלאכותי. ניתן לקנות את המסטיק רק על אדמת גרמניה, נצלו קשרים שם. אין צורך במירשם.כנסו לאתר המצורף והקלידו SUPERPEP בתוך "חיפוש מוצר"

arik2000

New member
תיקון טעות קטנה

תרופות אנטיהיסטמינים הינם תרופות נגד אלרגיות . התרופות למחלת ים הינם תוצר של משפחת האופיום ולכן הם מטשטשות. סתם לידיעה כללית......

בת ים

New member
תיקון על תיקון על אריק../images/Emo24.gif

טרבין ודרממין הינם אניטיהיסטמינים-תרופות אנטי אלרגיות-וכמו אחרות מסוגן הן מטשטשות... פססט...פססטט....אריק..מה אופיום??

אשתי.....

סובלת קשה ממחלת ים. התרופה היחידה שפתרה בצורה מוחלטת את הבעיה היא סטונרון.אין תופעות לוואי ודרוש מרשם רופא.

../images/Emo128.gifפירוט

ראשית-אני לא רוקח,אבל: קיימים מספר אמצעים למניעת מחלת ים-מהקל אל הרעיל-- 1 קוקולין-כדורים טבעיים למציצה,אין הגבלת כמות. 2 טרבמין ופרמין-כדורים כימיים למניעת בחילות-בדרך כלל צריך מרשם. 3 סקופודרום-רעיל מאד-מדבקות שמדביקים אחת בלבד מאחורי האוזן-מונע היטב אך ממש רעיל,אחת מתופעות הלוואי היא עיוורון זמני!!!! עפ"י הרפואה הטיבעית גינגר מונע מחלת ים. בכל מקרה אם רגישים מומלץ לא לאכול לפני הפלגה : בשר,בורקס,ביצים,עגבניות אך כן מומלץ לאכול משהו קל.ולא להיות עם קיבה ריקה לחלוטין. על כל אדם משפיע אמצעי אחר בצורה טובה. ולכן כדי לנסות. בעניין הכדורים מומלץ לנסות מחצי כדור או רבע כדור.

arik2000

New member
יש פטנט יותר טוב

לפני ההפלגה ללגום חצי בקבוק ויסקי. אז לא תדע לעולם אם אתה סובל ממחלת ים או מהשתיה. נסה ותהנה........

sailorman

New member
עוד בנושא

ענין העוורון הזמני בסקופודרם הוא נדיר ביותר תופעת הלוואי השכיחה היא הרחבת אישונים ויובש בגרון, מבחינת מניעת מחלת ים ההצלחה 100% . לגבי המסטיק שהוזכר כאן הוא אינו משפיע על כולם חלק שמחים וחלק חולים. אני מכיר כדור נוסף שנמכר באנגליה ונקרא GOOD RIDES נמכר בבתי מרקחת ללא מרשם ועובד על מרבית החולים.

בת ים

New member
בעניין המדבקה

אחת מתופעות הלוואי שמצוינות על התוית-היא בחילה... אני לא הפסקתי להקיא מהרגע שהדבקתי אותה-עוד על היבשה. אבל שוב, מסתבר שההשפעות של התרופות הנ"ל הן מאד אינדוידואליות.

benya

New member
ועוד בענין המדבקה

באחת ההפלגות שלי בעבר היתה אחת שלא הפסיקה להקיא גם עם המדבקה. בסוף התברר שהגברת בהריון ולים אין קשר לבחילה. (במקרה כזה רצוי לשים את המדבקה על הפה ולא מאחרי האוזן....)

בת ים

New member
רק המחשבה על אלכוהול בהפלגה

כבר גורמת לי למחלת ים..על היבשה. מי בעד ומי נגד..אלכוהול בים??.

למעלה