הנידון BACKFIRE ב KLE 500

AKULA1

New member
../images/Emo101.gifהנידון BACKFIRE ב KLE 500

שלום לכולם - קניתי KLE 500 מודל 04 האופנוע הראשון שלי . אני מאוד מרוצה ממנו ! אבל יש לי שאלה ! מדי פעם הוא משחרר BACKFIRE הייתי במוסך כיוונו ת'קרבורטור ועדיין זה ממשיך . חבר שלי קנה אותו אופנוע גם חדש ויש לו את אותה התופעה ! שאלתי היא : האם זה תקין ? , אם לא , כיצד פותרים את זה ? במוסך המרכזי ב כ"ס אמרו שככה זה ב KLE ואין מה להיות מוטרד מזה ?!

desktop

New member
"הבט אייל"

קבל הקפצה חינם יש פה המון בקפיירים הלילה... תפסיקו עם הסביח

C O L T

New member
טוב, במרכזי בטח יודעים מה אומרים

היה לי KLE חדש לכמה שנים, כ-70 אלף ק"ם, ואני זוכר כמה בקפיירים ספורים בזמן הזה. אם זה לא משהו נדיר, אלא שגרה של פיצוצים, כמו בעזה
, אולי כדאי לבדוק כיווני מאיידים ושסתומים. אתה יכול לקבוע גם במטרו התושיה 21, אבל המכונאים של כפ"ס גם אמינים למדי. בכל מקרה, דרוש בדיקות ואולי כיוונונים, במסגרת האחריות! כל עוד אתה יכול. אולי זה שגרתי ב-KLE החדשים, זה לא אומר שאתה צריך לקבל את זה. וספר עוד על טבעם של בקפיירים אלה, מתי הם מופיעים? מה עוצמתם? האם זה וואחד פיצוץ בפתיחת מצערת או לקראת כיבוי המנוע? אולי אחרי כמה נסיונות התנעה? או בקפיירים קטנים יותר בסגירת מצערת? כמה שיותר תספר, ככה נוכל להתקרב יותר לפתרון התעלומה.

AKULA1

New member
הבקפיירים מתרחשים בסגירת מצערת

בעיקר. בהורדת מהירות מהירה !! בום אחד חזק .

villain

New member
לא אוהב את התשובה שלהם.

אופנוע חדש מהנילון, יפני שעושה BACKFIRE ??? נשמע מאוד מוזר. ב-GPZ לא שמעתי על בעיות כאלו ולא ב-ER אז למה ב-KLE??? שום אופנוע לא צריך להיות כזה שבמצב תקין ההצתה שלו לא תקינה,ובמיוחד לא יפני.לך למרכזי בת"א ותגיד להם שיסדרו אותו כמו שצריך וש"ככה זה" זה לא תשובה. חוצפנים.

../images/Emo45.gif כשזה במסגרת אחריות "זה בסדר"

חכה חכה , יום - יומיים - חודש אחרי תום האחריות . . . מייד המוסך ימצא עשרות ציפלינגים שחוקים , ומעביר שאפטים שלא מכוונים , אולי גם קבל תמסורת שהשתחרר. כמובן שהם יגידו "זו המחלה של האופנועים האלה" ועוד כל מיני קלישאות שמוסכים אומרים , אפילו אם תבוא עם פנצ'ר. בקיצור -שב לאחריות על הרא, אם הבעיה התחילה עכשיו - היא תשתפר מעצמה , ואם KLE בן למעלה מ5 שנים לא עושה בק פיירים , אז אין סיבה שאחד חדש יעשה וזה ייחשב "תקין".

Moo Moo

New member
המממ....

סופר-מוטרדים נוהגים לתת בק-פיירים, ואני חושב שזה עקב המפלט והכיוונון הגבוה של האופנוע, ובכל זאת זה בסדר.

villain

New member
אובר חוכם...../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

Backfire - מעבר של תערובת דלק ואוויר שלא נדלקה אל מערכת הפלטה,שם התערובת נדלקת וגורמת לפיצוץ.אם באגזוז יש תערובת שלא נדלקה היא יכולה להדלק ספונטנית מחום האגזוז וכמות האוויר. לפעמים הבערה מתרחשת לפני הצילינדר ברכיב שמעביר את התערובת אליו(בין הקרבוראטור לצילינדר).השסתום לא אוטם כמו שצריך(להזכירך הוא צריך להיות סגור בזמן פעימת העבודה והדחיסה)והוא דולף ועל כן מדליק את התערובת שנשארה אחרי הקרבוראטור ולפני השסתום.יש והבעיה היא בכיוון ההצתה מה שגורם לאותה בעיה.גם בעיות בפלג יכולות לגרום להצתה שם(בעיות חשמל). בקיצור Backfire זה לא מצב תקין. גם במרוצי ספידווי מטורפים באמריקה יש הרבה Backfire .אז מה ? זה אומר שזה בסדר אם זה קורה ב- KLE ? ילד אל תיתבלבל להיות חכמולוג זה לא להיות חכם.זה בדיוק להפך.קיבלתה מחמאה מ-COLT אז החלטתה לתפוס ת'תחת?

Moo Moo

New member
וואלה אתה יודע ניתן גם להביע דעה.

בלי כל ה
ושאר הדברים האלה. אני יודע ממה נוצר בק-פייר, אבל לא שמעתי הרבה על הבעיה שאתה מתאר, שלפי מה שהבנתי השסתום כניסה לא אוטם מספיק טוב וחלק מן הלהבה בצילינדר בורחת למניפולד? זה מה שאתה אומר? וגם לא הבנת על מה אני מדבר, לא דיברתי שבק-פייר זה דבר נפוץ בKLE, אמרת שבק-פייר זה לא מצב תקין, וציינתי שבמרוצי SM שצפיתי בהם, רוב האופנועים נתנו בק-פייר רציני בסגירת מצערת, אני מניח שהאופנועים תקינים והבק-פיירים נוצרים עקב מפלט פתוח/משהו אחר. באמת אשמח לדעת אם הבק-פיירים באופנועי SM הם דבר טיבעי או "בעיה" שניתן לפתור אותה.

villain

New member
כן, התכוונתי למניפולד.

לא רציתי שתעלב,אולי הייתי חריף מידיי
ד"א פשוט נראה היה לי שאתה סתם מתחכם(גם אם כן אולי הייתי חריף מידיי) קומן סנס פשוט אומר שבק-פייר זה לא מצב תקין באופנוע כמו KLE. גם אני שמתי לב שבמרוצים שונים יש תופעות כאלו. כמו כן באמת יש לך ידע מרשים מאוד בכל קנה מידה.

Moo Moo

New member
לא נעלבתי ../images/Emo140.gif + עוד דבר.

עד כמה שאני יודע, התופעה שאתה מתאר לא נכללת במושג בק-פייר. כמו שאמרנו, בק פייר זה תערובת שלא נשרפה שהגיע לאגזוז ושם מתפוצצת, מה שאתה מתאר הוא בק-פייר בכיוון ההפוך, Front-Fire? ניראה לי שאופנוע שהתזמון שסתומים שלו כ"כ לקוי עד שנוצר FRONT-fire על בסיס קבוע לא יכול לחיות יותר מידי זמן, המניפולד פשוט ימס (עשוי פלסטיק). ושוב, רק ניסיתי להגיד שיש כלים שבהם הבק-פייר הוא בגדר התקין, ממש לא התכוונתי שבק-פייר זה דבר שצריך להיות בKLE. אללה זזתי לר"ג

YLEE

New member
שאלה ל ../images/Emo80.gif ../images/Emo80.gif

שמתי לב שבסינגלים (DRים) - אם אני בולם עם המנוע יש גם בקפיירם. יש למישהו הסבר ???

C O L T

New member
נכללת ועוד איך

בקפייר למאיידים זה תופעה ידועה, אם כי נדירה למדי. לפעמים זה גורם לנזקים, קרעים במניפולד או ניתוק המאיידים ממקומם. המניפולד לא נמס בקלות כזאת, הוא הרי מחזיק מעמד בחום די גבוה כל חייו, מחובר לצילינדר. יש בקפיירים מכל מיני סיבות, חלקן תוארו כאן וחלקן עוד לא, אבל השאלה היא מה יש לנו במקרה הספציפי, וכאן אני לא מוצא פתרון.

למעלה