הדס100

New member
../images/Emo10.gif

אוף אין לי מצברוח. אני מרגישה מדוכאת כזאת כבר מתחילת השבוע. הלימודים מתחילים, ובימים שאני לומדת אני לא עובדת, אבל אני לומדת חלק קטן של הזמן, כך שרוב היום פשוט נשאר ריק בחוסר מעש. אני מודאגת מהקושי לשלב בין העבודה ללימודים בגלל השעות הלא גמישות שלי. אני פוחדת להישאר בלי כסף לשכר לימוד. (לא רוצה לקחת מההורים) כל זה ובנוסף המזג אויר הסתווי הזה, ובנוסף יום ההולדת הקרב שלי גורמים לי לדיכאון שכזה.

הדס100

New member
בעיקרון יש לי...

אני עובדת כחובשת מלוות טיולים וזאת עבודה כיפית ביותר. הבעיה היא שהתחלתי השבוע ללמוד, שנה א' משפטים, והמערכת עמוסה למדיי כך שהימים היחידים שאני יכולה לקחת טיולים זה יום שישי, ועוד שני חצאי ימים- ואין כ"כ הרבה טיולים קצרים של חצי יום. ולכן אני קצת תקועה...

המממ... חיפשת אולי במלצרות?

אולי אפילו סתם את יודעת סופי שבוע או פעמיים במשך השבוע... אני מבינה אותך זה ממש קשה להחזיק את עצמך יחד עם שכר לימוד,שכ"ד,קניות וכל ההוצאות שמסביב גם לי אין עזרה של ההורים... איפה את גרה?

הדס לא הבנתי אותך, את יכולה מחדש?

הבנתי ככה: יש לך עבודה בסופי שבוע שאת מאוד אוהבת. הלימודים התחילו השבוע. המערכת עמוסה למדיי אבל את משתעממת כי הלימודים הם רק בחלק מהיום? וגם לא הבנתי למה את מבואסת, חוץ מהיומולדת המתקרב שזאת סיבה שאני בהחלט יכולה להבין. בקיצור כנראה לא הבנתי מה שניסית להגיד - את יכולה מחדש?

רן בת

New member
הי הדס 100

איזה כיף להתחיל ללמוד שוב, אני רואה בזה אושר צרוף. אני בטוחה שעניין שכר הלימוד מלחיץ, בעיקר עם העלויות הלא הגיוניות שלו כאן בארץ ישרואל. כמעט בכל מדינות אירופה המדינה מממנת לסטודנטים את הלימודים וגם נותנת להם דמי כיס. אז בטח שזה ילחיץ אותך. אני בטוחה שתוכלי למצוא איכשהו את הדרך לשלב בין הלימודים לעבודה, עם כל הקושי שבדבר, יש פתרונות. ומקסימום, אם הלחץ יהיה כבד מדי, תמיד אפשר לדחות קצת קורסים לשנה אחרת וכך להוריד קצת לחץ. זה אולי יאריך את שנות הלימוד, אבל לפחות יוריד לחץ מהראש. בהצלחה עינת

הדס100

New member
שוב אסביר.

מקור כל הבעיות הוא שהמערכת שלי מסודרת בצורה גרועה- היא נקבעה על ידי סגל המכללה. אני לומדת כל יום, אבל מה? כל יום רק שעה וחצי שעתיים, והן תקועות לי באמצע היום, כך שאני לא יכולה לעבוד, כי בעבודתי (ליווי טיולים) צריך להתחיל מהבוקר ואי אפשר לדעת מתי זה ייגמר. מה גם שהנסיעות ללימודים גוזלות ממני המון זמן- אני גרה במושב ליד נס ציונה והמכללה בראשון-וזה 3 אוטובוסים. קורה שאני נוסעת שעה וחצי לכל כיוון בשביל הרצאה של שעה וחצי, ויש לנו חובת נוכחות... עכשיו- אני לא עובדת בסופי שבוע כי זה הזמן היחיד שאני רואה את חבר שלי. השבוע באופן חד פעמי אני עובדת. אני יודעת שבשלב מסויים אצתרך למצוא לי עבודה אחרת אבל אני לא רוצה. טוב לי בעבודה שלי, ואני לא רוצה לעבוד בשום עבודה שקשורה לשירות לקוחות או מכירות. חוץ מזה, פשוט אין לי מצברוח בגלל השעון חורף. זה מדכא אותי.

בוקר טוב הדס,

איזו מערכת סידרו לך.
אולי אפשר לדבר עם מישהו על הדבר הזה? מזכירות/דיקן לעדכן אותם שמדובר בנסיעה מאוד ארוכה למכללה ושמאוד קשה לך שהמערכת מפוזרת בצורה כזאת. שווה לנסות. בדר"כ בתחילת השנה עוד יש תזוזות בין קורסים וכיתות. למרות המצברוח הרע, תשתדלי לתפוס פיקוד על העניין כבר היום כדי שלא תפספסי את הזמן היחיד שאפשר לעשות משהו (אולי).

michal24

New member
היי הדס, מה עם האפשרות לעבוד במכללה

אני אומנם למדתי באוניברסיטה אבל אני יודעת שהיו לי חבר'ה שלמדו במכללות שגם שם היו אפשרויות תעסוקה לסטודנטים, מעבודה של מזכירות, מלצרות בקפיטריה, עבודה בספריה, ואפילו עבודה בגורם חיצוני כמו קד"מ של חברות שונות בשטח המכללה. ככה גם תהיה לך עבודה, וגם לא תרגישי שאת נוסעת כל כך הרבה שעות בשביל מעט שעות שאת שם

הדס100

New member
תשובות למיכל ויעל...

קודם כל- מיכל, זה רעיון מצוין! לא חשבתי על זה אף פעם. אולי בגלל שאני תלמידת שנה א' אני לא אוכל להיות מתרגלת או כל דבר אחר שקשור לחומר הלימודי, אבל אני אוכל באמת למלצר וכל מיני כאלה. תודה, אני אברר את זה היום במכללה! ליעל- כן, ניסיתי לדבר עם הדיקאן, עם יו"ר אגודת הסטודנטים ואפילו הגעתי למנהל המכללה, והדבר היחיד שכולם אמרו לי זה פשוט להוריד קורסים, אבל כל הקורסים שלי אילו קורסים שהומלצו על ידי משרד הרישום, ואם לא אקח אותם אצתרך לקחת אותם סמסטר הבא... טוב לפחות אני מתנחמת במחשבה שבסמסטר ב' העניינים משתפרים.

אם זה ככה, הדס, אז לפחות את יכולה

להתנחם בזה שזאת תקופה זמנית לכמה חודשים, ולנסות להוציא ממנה את המיטב. גם לי ההצעה של מיכל נראית מצויינת, גם פרויקט פרח לסטודנטים נותן קצת עזרה עם שכר הלימוד ואולי לא דווקא במכללה, אבל עבודה שקרובה למקום הלימודים זה מאוד נוח. את כל תקופת הלימודים שלי העברתי ככה.

הדס100

New member
שכר הלימוד שלי ממש ממש ממש

גבוה. אני משלמת 26,000 שקל בשנה. אני רוצה לעשות פרח, אבל יותר בשביל לתרום לקהילה מאשר בשביל הכסף.

odeliaremos

New member
הדסי לא להישבר לנו ../images/Emo41.gif../images/Emo24.gif

הדסי, לא להישבר לנו הכל יהיה בסדר אל תדאגי לפעמים אנחנו דואגים יותר מיידי,ופתאום ממקום בלתי צפוי מגיעה העזרה, יהיה בסדר את עכשיו בהתחלה וזה תמיד מלווה בחששות,אי וודאות,אבל את תראי הכל יסתדר ובעניין יום ההולדת הגיל הוא רק מספר, וחוץ מזה יום הולדת יש רק פעם בשנה וצריך לנצל את זה כי זה היום רק שלך הגיל, לא אומר כלום ואת תגשימי את כל החלומות שלך אני בטוחה. אז יאלה להרים א תהראש למעלה עוד יגיעו ימים טובים שתסתכלי על הכל בחיוך, את יודעת אבא שלי ז"ל לימד אותי משפט שעוזר לי תמיד ברגעים קשים ולי יש כמו לכולם אין אחד שלא עובר עבר ואנו עוד נעבור כי ככה נעים להם החיים פעם למעלה פעם למטה ,אז הוא תמיד היה אומר שאלוהים מאחר,מתעכב באיזה מקום אבל לא שוכח אף אחד והוא מגשים לכל אחד את מה שמגיע לו. אז נא לחייך

הדס100

New member
../images/Emo13.gif חבר שלי במילואים ביומולדת שלי..

(אבל לא בגלל זה אני מחייכת) האמת אני שמה לב שכל יום שעובר ואני הולכת ללימודים אני מרגישה קצת יותר בנוח, מכירה יותר אנשים, אתמול מצאתי מישהי שגרה קרוב אליי ואוכל לנסוע איתה... עוד שעה אני יוצאת לעבודה- שישי שבת טיול... וביום ראשון נפתחת השנה רשמית.

odeliaremos

New member
אחותי אני לא במילואים../images/Emo24.gif

אני לא במילואים ואפשר לחגוג יחד וחוץ מזה תגידי לחבר שיגיד שהוא
חייב גימלים הוא חולה. בכל מקרה יופי שמחה לקרוא שהוטב לך לפעמים קשה לנו ואנו לא רואםי את האור בקצה המנהרה אך הוא נמצא שם האמיני לי הוא נמצא

למעלה