../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif

למה הגיל לא נחשב לנחות? רוב בני 35 ומעלה לא מיתבים היום למקומות עבודה קתוצעה מגילהם המיתקדם "בני 35 למעלה".אולי זה נחות ואם לא "גיזענות". לפי מה שאני יודאה הפלייה וגיזנות אחד הם. שמישהו יגיב. נב.אני לא שולת בכתיבה בעברית עם למישהוא יש בעייה אני יחול לכתוב ברומניצ\ת

../images/Emo41.gifדווקא קראתי לא מזמן על מגמה שונה

קראתי איפשהו (אם אני אזכר אני אשרשר הודעה נוספת בנושא) שדווקא חברות רציניות מעדיפות היום קחת בעלי ניסיון ולעיתים גם בני 50. מכיוון שגיל הפנסיה היום הוא 65 (ולפעמים אנשים ממשיכים לעבוד בחברות בהן הם עובדים עד גיל 70) הרי שלקיחת עובד בעל ניסיון וידע נצבר בגיל 50 יכול להסתבר כ"הימור" מוצלח מאד. הבעיה היא בכל מיני מכוני אבחון פסיכולוגי מטופשים שלא תמיד מבינים שהמבחנים שהם עורכים למועמדים לעבודה אינם מתאימים לבני כל הגילאים ובכך הם אכן מפלים את המבוגרים. אולי בחור בן 25 יפתור מבחן פסיכוטכני יותר מהר אבל אין לו חמישית מהכישורים שיש לאדם מנוסה שעבד בתחום 20 שנה.

אתה מעמין לסיפורים?

אני אישית ורבים בגילי וצאירים ממני ניתקלו במה שאני אמרתי. אומנם ישנם פו ושם.... שאתה צודק אבל הרוב הם כפי שני אומר. בפרום סגור יחול למסור פרטים מדוייקים ,שמות,ודורים ששמתי במו אוזני.

ronen1981

New member
שינוי תביא לצמיחה שיצרו עוד מקומות

עבודה. כיום אדם משתחחר מצה"ל אם עשה קצונה בגיל 22-23 מסיים ללמוד לתאור ראשון בהנדסה 26-28 עובד כמה שנים וצובר נסיון ומגיע לגיל קרוב לגילך. קשה לי להאמין שהחברות לא מעונינות בגילאים אלו. מכל מקרה אם יהיה צמיחה יהיו עוד מקומות עבודה גם לבני 40-50 מובטלים.

gershon17

New member
אפליה וגזענות זה לא אותו דבר

למרות שגזענות לעיתים מובילה לאפליה (למרות שלא תמיד. במלחמת העולם השניה הנאצים לא הפלו נגד היהודים, הם פשוט חיסלו אותנו בכמויות. זו לא היתה אפליה). בני 35 יכולים למצוא עבודה. בן 35 חסר נסיון ימצא את זה קשה. אבל בן 35 עם נסיון יוכל להתקבל לעבודה בתחום שבו יש לו נסיון (אמרתי 35 ולא 55). כשאין עבודה, קשה לכולם להתקבל.

למעלה