הדס100

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif

הייתי היום במטווח, וכולם חוץ ממני קיבלו רשיון לנשק. למרות שקלעתי הרבה מטרות, המדריך המניאק הזה החליט שהאחיזה שלי לא יציבה מספיק, והכל הולך הפוך בגלל שאני שמאלית... עכשיו אני שוב צריכה לשבת בבית עד שיתנו לי לעשות מטווח. אוווףףף הרגשתי ממש מושפלת, 20 אנשים קיבלו אישור ואני לא.

SShirly

New member
חשבי על זה אחרת

כולם קיבלו תדרוך אחד ואת תקבלי שניים. הרבה יותר בטוח
ואת לא צריכה להרגיש מושפלת. את מכירה אותם בכלל?

הדס100

New member
חחחח....לא אבל נאבטח טיולים ביחד

וכולם יזכרו את הבושה.... שהדס לא יודעת לכוון..... בחיים לא קרה לי דבר כזה... טוב לא נורא עבר.
בקטנה....

SShirly

New member
הדס...

באמת שזה שטויות, את לא צריכה לקחת את זה קשה. אף אחד (אני מקווה) לא נולד עם אקדח ביד. לי קרה דבר דומה: במטווח החליטו שכולם יטווחו לפני ושאני אשאר אחרונה לתדרוך נוסף. אני לא יודעת למה אבל היד שלי לא הפסיקה לרעוד כשהיה לי את האקדח ביד. בסוף כולם הלכו ויצאו ותקעו בי מבטים של "כמה שאת צעירה פעורה צהובה צ'ונגית בלה בלה בלה". אבל זה שטויות. יש דברים גרועים יותר בחיים. נו, אז לא קיבלת רישיון ותקבלי בפעם אחרת, אז? קחי בקלות

gig19

New member
לפחות את...

יודעת לירות אני יריתי 3 פעמים בצבא ולא פגעתי בכלום....איזה בושות:)

שאלה יהיו הבעיות שלך בחיים...

חפיף הדס,תנסי שוב ותעברי. שיהיה בהצלחה
אל תשתין נגד כיוון הרוח​

הדס100

New member
הלואי אקדח...קרבין. יש לך טיפים איך

לא להכשל בפעם הבאה??? הכי באסה שהייתי צריכה לצאת לטיול 3 ימים באילת 800 ש"ח, ובגלל הכשלון במטווח אני לא יכולה לעבוד...

הדס100

New member
איך לפגוע, ואיך לאחוז את הנשק כמו

שצריך. אני קטנה ורזה ובנוסף גם שמאלית, אז זה דיי מפריע לי... (המדריך ירי: מאמאלה, אני לא יכול לחתום לך תראי איך את מתנדנדת עם הנשק...)

שריונר 7

New member
טוב

לגבי פגיעות. בהנחה ואת מבצעת ירי בעמידה עם הקרבין זה לא סיפור כי נשק עם כת נוחה ומסיבית ובכלל התפעול שלו נורא קל. נורא חשוב שאת בסיס הכת ( הקצה ) תכניסי לתוך שקע כתף . אם את שמאלית אז לשקע כתף שמאל. נורא חשוב למקם את בסיס הכת במקום הנכון כי זה יישפר את היציבות של הנשק בידים שלך. שאת אוחזת את הנשק ומכניסה אותו לשקע כתף את גם מפעילה לחץ ( אחיזה חזקה ) לתוך שקע כתף. היד השנייה ( אצלך יד ימין ) חשוב שתאחזי את המדפסים של הקרבין כראוי. כלומר אחיזה שעוטפת את המדפסים. יד ימין שהיא מקופלת טיפה צמודה לצלעות. לחי שלך את מצמידה לכת הנשק כדי שתוכלי להיכנס למצב של כוונות כמו שצריך. לגבי עמידה. עמידה זקופה , חשוב שרגל ימין תיהיה מקדימה ורגל שמאל מאחורה. ברכיים לא נעולות טיפה מכופפות. נשימה. נשימה נורא חשובה. שאת מבצעת ירי רגיל ( לא אחרי מאמץ ) את מבצעת את הירי שאין לך אוויר בריאות . את מוציאה אוויר ויורה. בשביל לשפר יציבות של הנשק. מצב כוונות - יש כוונות קדמית ואחורית. הכוונת הקדמית בצורת עיגול והכוונת האחורית היא כמו להב קטן. חשוב מאוד שתראי את זה ותכירי את הכוונות. מצב כוונות נכון הוא כאשר הלהב נמצא במרכז העיגול . הלהב צריך להיות מתחת לנקודה שאליה את מכוונת שאת משאירה נימה מינימלית רווח. את מכוונת מלמעלה ויורדת עם הלהב למטה את שאת בדיוק משאירה נימה מינימלית. לחיצת הדק. נורא חשוב- כדי לפגוע כמו שצריך הלחיצה על ההדק צריכה להיות כמו סחיטה איטית ולא כמו מכה . סחיטה איטית לא חושבת על הכדור שיוצא אלה ממוקדת על המטרה שאליה את יורה. אחרי שמבוצע ירי לא עוזבים את ההדק אלה נשארים במצב ( כלומר הכל כולל אחיזה/עמידה ...) ומרפים בעדינות את ההדק ושוב סוחטים.... שמתי פה איור של מצב כוונת נכון. אם יש עוד צורך בעוד הסברים תגידי לי....

שריונר 7

New member
בכל אופן ../images/Emo50.gif

ואם יש לך שאלות את מוזמנת לשאול ( אני מצטער אם ההסברים שלי קצת מסורבלים - לא קל להסביר את זה ככה).

SShirly

New member
נשמע כואב../images/Emo122.gif

אני החלטתי - מכלי נשק אני מתרחקת.

שריונר 7

New member
לא בדיוק ולא מדויק.

הירי בקרבין בעל הדף גדול יותר ( קוטר 7.62 ) לעומת קוטר 5.56 ולכן קשה יותר לחזור למצב כוונות נכון אחרי כל כדור שיורים. לכן... אדרבא חשוב כל מה שציינתי על אחיזת נשק וכן הלאה.

למעלה