שברי מאמץ

רומי1770

New member
../images/Emo10.gif שברי מאמץ

האם יש טיפול כלשהוא שיכול להביא להקלה בכאבים הנובעים משברי מאמץ? לעיתים הכאב הוא פשוט בלתי נסבל, אני יודעת שהפסקה בפעילות בגופנית תורמת להקלה, אבל זה ממש לזמן קצר והכאב חוזר שוב... רומי

שבר מאמץ

רומי, לא ציינת איפה השבר ? שבר מאמץ הנו פגיעה בסיבים של העצם וסידן שלא נספג, תהליך שקורה לאורך זמן, ניתן לזהות ע"י כאבים במהלך האימון, חמישית משברי המאמץ הם בעצמות השוק וכף הרגל. במידה והתכוונת לשוק או כף הרגל אז הדרך לטפל בבעיה היא קודם כל להפסיק לרוץ בזמן כאבים, עד להחלמה שאורכת עד 12 שבועות (הפסקה חלקית לא מספיקה). ניתן לעבור לביצוע תרגול גופני שאינו נושא משקל, כגון שחיה או רכיבה על אופניים, לשים קרח באזור הכאב, לנעול נעליים טובות, בהמשך יש לחזור לפעילות בהדרגה, לבצע חימום לפני התרגול, להימנע מריצה על משטחים קשים ולהקפיד בבחירת נעלי ריצה.

רומי1770

New member
שבר מאמץ 2

לפי מה שאתה אומר קיימת אפשרות של החלמה מלאה משבר מאמץ אתה בטוח? הכאבים העיקריים הינם דווקא בשעות הלילה!, כשאני ישנה, לעיתים קורה שאני מתעוררת מכאב חד בשוק, בחלק הפנימי. דווקא שאני קמה ומתהלכת הכאב אט אט נעלם...

אלי ו.

New member
היה לי שבר מאמץ בכף הרגל

יום אחד לא יכולתי להגיע לחדר כושר בבוקר, הגעתי אחה"צ והלכתי בערך 8 ק"מ חזרתי הביתה ומיהרתי למשחק כדורסל. באופן פלאי וחד פעמי, הקבוצה שלי לא הפסיקה לנצח, כך ששיחקתי גם 3 שעות רצוף כדורסל. למחרת בבוקר לא יכולתי לדרוך על כף הרגל. האורטופד רשם מנוחה, ומדרסים אורטופדיים. ניצלתי את הזמן ליותר עבודה על פלג הגוף העליון, ונתתי לרגליים לנוח. אחרי כ 10 שבועות, הכאב נעלם לגמרי, והחזרתי את הרגל לפעילות לאט ובזהירות. הרגל היתה כמו חדשה. בקשר לכאבים, את יכולה לקחת כדור נגד כאבים לפני השינה. במשך היום אני העדפתי לא לקחת כדורים כי רציתי שהכאב יציק לי אם אני מפעיל לחץ על הרגל.

ronen222

New member
שברי הליכה (אמץ) מתאחים

שברי הליכה כפי שניקראים בצבא מתאחים האיחוי אמנם תהליך איטי אך חשובה המנוחה המלאה צריכת חלבון וסידן ובמיקרים קשים ישנם תרופות (סטראואידים) שרופאים רושמים ומזרזים את קצב ההחלמה

רומי1770

New member
אז אם כך...אני צריכה להיות אופטימית

יש סיכוי שלא אסבול עוד כאב...אם אצליח להמנע מלרוץ או ללכת מהר...אבל 10שבועות... אני סובלת משברי מאמץ כבר מגיל 16..רצתי המון אז, במשך השנים עשיתי הפסקות ארוכות מאימונים ובכל זאת כשחזרתי...אחרי כמה זמן הכאב חזר...תמיד שמחה שאצלחתם להחלים מזה.... אני אנסה אולי לאכול יותר חלבונים וסידן.... תודה בכל מקרה, רומי

אלי ו.

New member
בדקי עם אורטופד אם את צריכה מדרסים

בייחוד אם את סובלת מזה כבר שנים, יכול להיות שיש לך בעיה במבנה כף הרגל. דרך אגב, האם עשית מיפוי עצמות בכדי לודא שאכן מדובר בשבר מאמץ ולא לדוגמא SHIN SPLINT?

רומי1770

New member
יש לי Flat Foot אבל....

מדרסים מאוד לא נוחים לי...ניסיתי, בסופו של דבר הליכה בנעלים נוחות, בד"כ נעלי ספורט די מועילה, יחד עם זאת אבל לא הכי נשית... (מה לעשות אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה...) דרך אגב, עשיתי מיפוי עצמות ויש לי שברי מאמץ....

אלי ו.

New member
אני לא יודע כמה נסית

אבל מדרסים אורטופדיים תמיד לא נוחים בהתחלה אחרי כשבוע שבועיים צריכים לחזור לטכנאי ולעשות התאמה אקטיבית, וגם אח"כ מדי פעם לקפוץ אליו לביקור להתאמה. עם הזמן, מתרגלים למדרסים ואז הם הרבה יותר נוחים מללכת בלי מדרסים. אדם שזקוק למדרסים ומתאמן בלי מחפש פציעות. לפחות אני מקוה שאת קונה נעלי ספורט שמתאימות לשטוחי רגל (PRONATOR) נעלייים שמיועדות לבקרת תנועה ו/או יציבות (Motion Control/Stability) עדיפות על נעליים עם שיכוך מוגבר או קלות במיוחד. לנעליים יהיה גם חיזוק מוגבר בחלק הפנימי של כף הרגל. (לרוב גם הסוליה תהיה שטוחה ולא עם קיעור אבל לא תמיד) בחנויות טובות ידעו על מה את מדברת, באחרות יסתכלו עלייך כאילו נפלת ממאדים.

אלי ו.

New member
מדובר בקרעים בשריר

מתחת לברך, (בקדמת השוק) כאבים באיזור ולפעמים דלקת. לעתים אפילו קריעת השריר מהעצם. המצב יכול להקדים שבר מאמץ ולכן לפעמים יש בלבול באבחון. המצב אופיני למאמץ רב ללא הכנה (ריצה מהירה לאדם שלא בכושר) או לאנשים מועדים לפציעות כמו כאלה עם בעיות בכף הרגל. (רגל שטוחה - Over Pronators)

רומי1770

New member
אתה לא מתכוון במקרה לקרע במיניסקוס?

כי מה שאתה מתאר זה בדיוק קרע במיניסקוס שהיה והחלים...אחרי ארטוסקופיה.. .רומי

רומי1770

New member
והנעליים ל "שטוחי רגל"....

נשמע כמו נעליים של ה "הלב הכחול" אם אתה מבין למה אני מתכוונת...

אלי ו.

New member
שמעתי עליהן, לא מכיר

לי יש נעלי סקוני סטביליטי שמתאימות לשטוחי רגל. אבל יש גם לריבוק, אסיקס, אדידס, ניו בלאנס וכו´. רוב המוכרים בחנויות, אם תשאלי אותם מה ההבדלים בין דגמי נעליים, לא ממש מסוגלים להסביר את ההבדלים אבל לדגמים שונים לאותה מטרה (ריצה נניח) באותו טווח מחירים יש מטרות שונות. מצורפת רשימה חלקית של נעלי ריצה לנשים כאלה מחנות באינטרנט

למעלה