שאלה

katayelet

New member
../images/Emo10.gif שאלה

שלום, הייתי רוצה לדעת בנושא התפטרות, אם מישהו יוכל לעזור לי... אני עובדת במקום מסויים 3 שנים (יהיה ב- 07.07.05), אך רק בסופי שבוע כיוון שאני סטודנטית. עכשיו הם דורשים שיתן להם חודש עבודה, אבל כרגע אני בתקופת מבחנים ואין באפשרותי לעבוד יומיום. האם אני חייבת להם חודש עבודה במתכונת שעבדתי קודם (5-7 ימים בחודש) או חודש עבודה מלא? והאם קיימת אפשרות אחרת? תודה מראש. איילת
 

Che guevera

New member
היי יש מושג שניקרא הרעת

בתנאי העבודה מה שלא נראה לי שנעשה כאן- אל תסכימי, ואם יפטרו אותך תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.
 

katayelet

New member
אי הבנה...

אולי לא הבנת אותי נכון, אבל אני מעוניינת להתפטר. אך לדעתי זה מוגזם שאני חייבת לתת להם חודש עבודה מיום התפטרותי, כי הייתי עובדת רק 5-7 ימים בחודש. כמה זמן אני חייבת להשאר בעבודה אחרי שאני מגישה להם מכתב התפטרות?
 

Che guevera

New member
היי קחי קישור ותראי אם תוכלי להשכיל

קישור http://work-gsob.haifa.ac.il/shil2/jsp/general/Article.jsp?aid=257&system_language=heb&cid=4
 

Che guevera

New member
לדעתי זה הקטע הרלוואנטי עבורך

ב. הודעה מוקדמת ביום 17.5.2001 פורסם חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א-2001, הקובע את חובת מתן ההודעה המוקדמת לפיטורים ולהתפטרות. החוק מאמץ את רוב ההוראות הקיימות בצו ההרחבה ומוסיף עליהן. הודעה מוקדמת לפיטורים או להתפטרות תינתן בכתב ותציין את יום הוצאת ההודעה ואת יום הכניסה לתוקף של הפיטורים או ההתפטרות, לפי העניין. עובד במשכורת חודשית זכאי להודעה מוקדמת כדלקמן: (1) במהלך ששת חודשי עבודתו הראשונים - יום אחד בשל כל חודש עבודה. (2) במהלך התקופה החל בחודש השביעי לעבודתו ועד תום שנת עבודתו הראשונה - 6 ימים, בתוספת יומיים וחצי בשל כל חודש עבודה בתקופה האמורה. (3) לאחר שנת עבודתו הראשונה - חודש ימים. עובד בשכר (שעתי/יומי/קבלני) זכאי להודעה מוקדמת לפיטורים, כדלקמן: (1) במהלך שנת עבודתו הראשונה - יום אחד בשל כל חודש עבודה. (2) במהלך שנת עבודתו השניה - 14 יום, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה זו. (3) במהלך שנת עבודתו השלישית -21 יום, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה זו. (4) לאחר שנת עבודתו השלישית - חודש ימים. תקופת ההודעה המוקדמת תחול גם על הודעה מוקדמת להתפטרות. מעביד רשאי להודיע לעובד, בהודעה מוקדמת לפיטורים, כי הוא מוותר על עבודתו בפועל בתקופת ההודעה המוקדמת, כולה או מקצתה ובלבד שישלם לעובדו פיצוי בסכום כאמור. מעביד רשאי להודיע לעובד שנתן הודעה מוקדמת להתפטרות, כי הוא מוותר על עבודתו של העובד בתקופת ההודעה המוקדמת, כולה או מקצתה ובלבד שישלם לו פיצוי בסכום כאמור. מעביד שפיטר עובד ולא נתן לו הודעה מוקדמת ישלם לו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל בעד התקופה שלגביה לא ניתנה ההודעה מוקדמת. עובד שחדל לעבוד ולא נתן למעבידו הודעה מוקדמת להתפטרות, ישלם למעבידו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל בעד התקופה שלגביה לא ניתנה ההודעה המוקדמת. "השכר" לעניין ההודעה המוקדמת הינו השכר המובא בחשבון לעניין פצויי פיטורים. החל מ-1/12/2001 מעביד יתן לעובד, בסיום העבודה, אישור בכתב בדבר תחילתם וסיומם של יחסי עובד-מעביד. מעביד שלא יתן לעובד אישור כאמור, עד תום 14 יום מיום העבודה האחרון שלו או עד תום שבעה ימים מיום דרישת העובד בכתב, לפי המוקדם מביניהם, דינו - אישום בפלילים וקנס. נושא משרה בתאגיד חייב לפקח ולעשות כל שניתן למניעת הפרת החובה לתת את ההודעה בכתב, כאמור. הפר החובה - יהיה צפוי לקנס. חובת מתן ההודעה המוקדמת (למעט חובת המעביד לתת אישור בכתב לעובד בדבר תחילתם וסיומם של יחסי העבודה) לא תחול על: (1) עובד, בנסיבות מיוחדות, שעקב קיומן אין לדרוש ממנו כי יעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת. (2) מעביד, בנסיבות שבהן העובד שפוטר אינו זכאי לפיצויים, על פי הוראות סעיפים 16 ו-17 לחוק פיצויי פיטורים ("עבירת משמעת חמורה") או על פי החלטת בית-דין למשמעת, אשר הורה על פיטורים בלא פיצויים. החוק האמור אינו בא למעט מכל זכות הנתונה לעובד לפי חוק, הסכם קיבוצי או חוזה עבודה.
 

maore

New member
את חייבת להם חודש במתכונת שעבדת עד

את חייבת להם חודש במתכונת שעבדת עד כה. בהצלחה.
 
למעלה