>>>> עצוב לראות

arik2000

New member
אין לי מה להגיד מעבר

לכך שצריך להשקיע בחינוך או להחליף את המדינה / אוכלוסיה. ולא חשוב מה קודם.....

לחנך? את מי?..

בכניסה למרינה אילת שני שלטים(הולכים ודוהים):אין כניסה לסירות השכרה! אבל מתוך מרינה אילת פועלת חברה להשכרת סירות. אלה שהשכירו סירה בחוף הסמוך רואים את הסירות של החברה הנ"ל יוצאות ונכנסות למרינה ואז מתחילה שיירת הסירות להסתובב בתוך המרינה. לגבי הרעיון של שייט מבוקר דרך מועדון הכוונה היא בעיקר בחופים הסמוכים למרינות.בחוף נטוש אף אחד לא מפריע לאף אחד. מכירים את החוק לפיו אסור להשיט כלי שייט בתחום 300 מ' מקו החוף של חוף רחצה מוכרז? בוודאי שמכירים! אז למה סירות המצנח פועלות מתוך חוף הרחצה? ומה לומד משיט אופנוע ים חוץ מלדפוק רייסים- לדעתי כלום! בתי הספר לשייט הם גוף עסקי שנועד להרוויח כסף! נכון שיש מדריכי שייט מעולים בוגרי בתי ספר ימי, צופי ים וחיל הים ,בעלי נסיון ,אחריות ומסורת ימית , הם לא יכולים לחנך אנשים מבוגרים.החינוך אפקטיבי במסגרות של הילדים בצופי ים ובאגודות השייט שם אפשר להקנות לשייטים הצעירים ערכים של אחריות ודוגמא אישית.במסגרת של הקורסים הקיימים היום זה בלתי אפשרי ואני גם לא חושב שמישהו שם על זה דגש בכלל.

>>> ממממ

יפה כתבת,אך אני בטוח שבצופי ים ואגודות אחרות עדיין מחנכים לימאות. הבעיה כמו שאמרת נמצאת בשאר הציבור,ולמרות שאנו ישראלים עם כל המשתמע מכך,עדיין חייבים לעשות משהו!! וכעם, לדעתי, אנו אוהבים "מכות".אם תהיה אכיפה טובה ורצופה,אולי זה יכאב לאנשים בכיס ואולי יתחילו להקפיד.

arik2000

New member
תמיד ניתן להשתמש באופציה השניה.....

למרות שתוצאות של חינוך רואים רק בטווח הארוך . אפשר להחליף את המדינה עד שיחלף הדור (שלא ידע את יוסף)

אאאההה >>> מחנכים../images/Emo178.gif

ראיתם פעם את המורים לימאות שמחנכים את הנוער לים ??? נכון,יש ויש. חלקם טובים ונעימים ומלמדים. וחלקם מעבירים מסר של "אל תבוא שוב לים" אז איך זה בדיוק עובד בחינוך. >>>על מזל????

soso_sami

New member
אפרופו חינוך ומורים לימאות

הנה סיפור: 1989 כמדומני או 88'. אליפות ישראל בשדות ים. אני מפליג עם בן זוגי בקטמרן. רוח צפונית 12-15 קשר. אנחנו רצים בקדמית במקביל לחוף כמעט בצמוד לסלעים. התחרות מתמקדת בינינו לבין צוות נוסף (אלי אבינועם וניב קלמי) פתאום מגיעה מולנו סירת גומי הגוררת סירה נוספת נכנסת לשטח התחרות ולמרות סימני הידיים הנמרצים שלנו אליהם שיתרחקו מעט מערבה הם "שמים" חרטום עלינו וההתנגשות נראית כבלתי נמנעת. אני לא מסוגל לבצע ירידה כי הסלעים רחוקים ממני פחות משני מטר והסירה עם המורה (שלמרות הכל לא אלבין את שמו ברבים ולא אפרסם את שמו אבל הוא מלמד במבואות ים) מפליגה מולי. ברגע האחרון ניסיתי להרים עוד קצת את הבידון אבל ראיתי שזה עלול להיות מסוכן עוד יותר אם אפגע עם הבידון במי מיושבי סירת הגומי ולכן עשיתי ירידה חזקה. סירת הגומי שפשפה את הדופן והעיפה את איש הצוות שלי מהטרפז ישר עלי והתהפכנו. סירת הגומי לא רק שלא עצרה, גם לא הסתכלו אחורה לשאול אם קרה משהו. הסיוט הגדול מכולם היה כשמתוך הרגל שאלתי את איש הצוות אם הכל בסדר וציפיתי לקבל תשובה חיובית ולהתחיל להתארגן להפוך את הסירה ואז... קיבלתי את התשובה "לא, אני לא יכול לזוז, קיבלתי מכה בגב". בכדי לא להאריך אספר רק שלמרות הנפנופים שלי סירת הגומי לא פנתה לאחור ולבסוף הפכתי את הסירה לבד (לא יודע איך) כשאי הצוות שלי שוכב עליה. ירדתי לחוף ישר דרך הסלעים וחברים על החוף כבר הבינו שמשהו ממש ממש לא בסדר ורכב פינוי חיכה על החוף. סוף טוב - איש הצוות בסדר גמור והיתאושש אחרי שבוע מהחבטה ההגונה. המורה שניצב מולי בוועדת הערעורים בראשות אהרון בוצר טען שסירת גומי גוררת היא כ"ש מוגבל בכושרו לתמרן ולכן זכאי לזכות הדרך. לא היו לו תשובות לשאלות כמו למה בכלל הוא בשטח התחרות כשבעצם אסור להיכנס לטווח הזה, למה לא הציג אותות של מוגבל בכושרו לתמרן כדי שאפשר יהיה לדעת, למה לא עצר, למה לא חזר לעזור וחוץ מזה כמי שעבד אינסוף פעמים וזמן בסירות גומי בח"י - אין קישקוש גדול יותר מהטענה שסירת גומי עם מנוע 50 הייא מוגבלת בכושרה לתמרן בזמן גרירה. בוצר חשש לפסוק לטובתי וניסח זאת בכך שהוא חושש מהחלטה סופית בגין פיצוי מקום משום שהחלטה זו תתפרש כעדות האשמה מקצועית בבית משפט אם אחליט לתבוע תביעה אזרחית במידה ואיש הצוות שלי נפגע קשה (אז עוד לא ידענו מה מצבו. אז זוהי רמת המורים לימאות וכך הם מחנכים את הדור הבא - איך לתרץ מעשים שלהם ואיך לדאוג להסיר מהם אחריות ואיך לא ליטול אותה כשצריך.

buoy

New member
איך הגיבו סירות אחרות

שהשתתפו בתחרות? לא היו מספיק עדים למקרה? האמת - זה נשמע כמו מריחה. מה זאת אומרת לא רצה לפסוק לטובתך? אם משיט סירת הגומי אשם - בין אם הוא מורה ובין אם לא, עליו לשאת בדין. לגבי אי מתן עזרה ושייט באזור תחרות - איך יתכן שלא נקבעה אשמה? זה שיש שייטים חסרי אחריות - אנחנו יודעים. זה שיש מורים כאלה - אוי לנו, אבל מה עם האחראים על הסדר? אולי הבעיה לא נגמרת רק במחנכים...

זוכרים את...

"מכבי נתניה ועוד 15"? תרבות ה-"אני ואפסי עוד" הרי שלטת בכל חלקה טובה, ראו את שירשור אסון הצלילה.מה אמר המפקח הימי למעשה? אני יודע הכל ואתם - קישתא. ראיתי אנשים ידועים ומפורסמים מתנהגים בבריונות בעת נהיגה ומה לעשות שרבים וטובים שואפים לחקות אותם? הפושעים האלה תמיד מתחמקים מעונש. במקרה שלך soso ,אם היית נותן לו
היית משיג תוצאה טובה יותר.

soso_sami

New member
אכן מילים כדורבנות

מי זוכר את אלדד אמיר על סירה מהירה לבד בים?? מי זוכר שהוא עף למים? ושהסירה התחילה לחוג סביבו והוא בגבורה עילאית הצליח לקפוץ חזרה?? נכון שהוא גיבור?! לא הוא חסר אחריות עד כדי טיפש! והוא מהווה דוגמא להרבה הרבה הרבה שלומדים ממנו מה שלא צריך

soso_sami

New member
אכן מריחה ופחדנות

סירות אחרות לא הגיבו כי לא היו הרבה בסביבה. הבחור לא הכחיש בפני הועדה את תיאור המקרה אלא רק טען שהיה מוגבל בכושרו לתמרן בשל הגרירה ועלי היה לפנות לו דרך. עוד הוא טען שלא יכול היה לסייע לי אחרי ההתהפכות ולכן המשיך לחוף ואחרי שניתק את הסירה הנגררת חזר לבדוק מה שלומי (אני כבר הייתי בחוף אז). בוצר שהוא אדם נפלא אבל פחדן גדול לטעמי חשש מפני תביעה שלי את אותו מורה ומכך שהחלטת הועדה תהווה דעת מומחה לא רצה לפסוק נחרצות בעניין אלא לדחות את הפסיקה למועד משפט אם יהיה. אני יודע שבוצר חשב בדיעבד שזו טעות כששאלתי אותו שנה אחרי על המקרה אבל זה כבר היה מאוחר מדי. אז נכו, אוי לנו שישנם מורים כאלה ואבוי לנו שישנם כאלה שיכולים לתת ידם לעצירת התופעה, הקטנתה, מניעתה ואינם עושים דבר מהמוטל עליהם.

../images/Emo62.gif רעיון שני

כמשיטים שמצב הימאות חורה להם.כל הרואה מקרה חריג ולא תקין בים,ישלח את תאור המקרה בפקס למשטרת החופים או למנהל המרינה שבאזורה זה קרה.וגם אפשר לשלוח העתק למנהל הספנות.

soso_sami

New member
רק שלא ארפה את ידך אבל...

זה בדיוק כמו לשלוח נתוני עבירה בכביש למשטרה. הם מטפלים והם בסדר אלא שאתה צריך להגיע למסור תצהיר חתום ואח"כ אם מופק דו"ח ויש משפט אתה צריך לבוא ולהעיד ולהפסיד ימי עבודה ולטרוח לבית משפט באזור מגוריו של הנתבע ותאמין לי, מנסיון אחרי 10 פעמים אתה נשבר ואז או כמו בת-ימי טיפוסי אתה מכניס לו בוקס ישר בין העיניים או שאתה מסנן קללה מתרגז וממשיך בדרכך משתדל להתבונן על השמש הים והשמיים כדי להרגע ולחשוב רק על הטוב שבעולם.

buoy

New member
אם זה המצב...

אז אולי נעבור לצד של הרעים. כל מה שאני שומע כאן זה ששווה להיות עבריין. היות ורוב השייטים שייכים לטובים והם סובלים בשקט, והרעים יוצאים ללא פגע, אז אולי נעבור לצד של הרעים...

soso_sami

New member
אני לא יודע מאיפה הוצאת את זה...

אבל!!!! בשום מקום לא כתוב שרוב השייטים שייכים לטובים והם סובלים בשקט. גם אלה הבאים רק בשבת שלישית לים עם אופנוע ים מרעיש ומריח ו"קורעים" את הים ברייסים ובדחקות ואח"כ אוספים את האישה והילדים וחוזרים הביתה הם שייטים ואני לא חושב שהם רעים. אני כן משוכנע שהם פחות מודעים, פחות מבינים, פחות מתחשבים - אבל לא בטוח שהם כולם רעים ואגב אני חושב שדווקא הם - "הרוב". אולי בפעם הבאה שמישהו עושה גלים במרינה תזמין אותו ליכטה ותן לו לשבת בפנים עם קפה רותח ואז תיתן רייס בחוץ עם הסירה שלו... אני חושב שהוא יבין את הנקודה. תזמין מישהו להפליג איתך ולראות כמה לאט מגיבה הסירה כשמישהו חותך אותה מול חרטום וכמה קשה לראות אותו... אני מניח שהוא יזכור ויפנים את זה ואולי אפילו יספר לחברים. הלוואי והיו עושים את זה בבתי הספר והלוואי והיו נותנים לכל היכטונרים לבלות משמרת לילה בגשר אוניית סוחר או בקוסטר ביום סערה אז כולנו היינו מבינים את רובנו הרבה יותר טוב. ולסיכום כבר אמרתי ואחזור על כך אני חושב שעיקר הבעיה היא שכל המעשים האלה נובעים שחוסר מחשבה, מהדיוטיות וממשובה ובד"כ לא מעבריינות גרידא

../images/Emo42.gif>>> אם כך אנו שוב חוזרים

לחינוך. אז אולי המורים יחוייבו בהשתלמויות שונות על כלי שייט השונים.ובכך יראו את הים ואת השייטים בכל פעם מזווית אחרת??

למעלה