>>>> עצוב לראות

../images/Emo10.gif >>>> עצוב לראות

טוב,אז כבר שמעתם שההולנדים חפרו את הבור בכדי שהאנגלים ימלאו אותו מים בכדי שהצרפתים יצבעו אותו בכחול בכדי שהאיטלקים יקראו לו MARE = ים. ואנחנו>> הישראלים>>> אלופי פיצוח הגרעינים>>>> !! אז מה נעשה >> אנו הסקיפרים >>> אנחנו שחושבים כי הימאות עתיקה מפיצוח הגרעינים >>> אנו שרוצים ימאות כמו ימאות >> ולא חיפוף ועיגול פינות !! האם קומץ קטן של אנשים,ישנה את מראה הימאות בארץ?? היהפוך מפצח לימאי? בפירסומות אומרים "השינוי מתחיל בתוכי">>> וכאן??

מקרה שקרה>>>> לא מזמן

הודעתי הקודמת נכתבה מתוך כאב.והכאב פרץ בגלל המקרה שקרה: כניסה למרינה,בעונה חביבה זו,קצת סוול בפתח,לא משהו חריג. ספינה נכנסת למרינה כאשר לא רחוק מאחוריה,שואטת אניית מחפר גם היא לכיוון הפתח.המרחקים סבירים,והמהירות תקינה.הטווחים לאט לאט מצטמצמים. לפתע מעבר לשובר גלים.מדרום ,מופיע ספינת מנוע ותוך כדי הכניסה למרינה מבצעת עקיפה-בין ספינת המפרש לאנית המחפר. אם לא יהיו תקלות,הכל יעבור בשלום. אבל,בעונה הזו המדוזות התחלפו בשקיות ניילון ענקיות,ניילון נתפס במדחף המפרשית. מי כתב כאן DO NOT PANIC
המקרה הנוכחי הסתיים בצורה סבירה וללא נזקים. אבל " הימאות זועקת שיצילו את כבודה האבוד "

מה שאתה מתאר כאן...

קורה אצלנו(באילת)כמעט מידי יום.ועכשיו בעונת הקיץ זה חמור במיוחד. אתה מתקרב לפתח המרינה,מפלס דרך בין סירות המנוע להשכרה (ללא רשיון משיט),אופנועי ים חוצים אותך מכל הכיוונים,ופתאום צצה לה סירה מהירה מאי שם(והמשיט הזה לפחות רשמית אמור לדעת קצת ימאות וכמה חוקי דרך בסיסיים,אתה מעיף מבט לעבר הסירה ורוצה להרביץ לו איזה .... עסיסית,אבל מי עומד על ההגה בכניסה למרינה? ניחשת נכון ,בנו בן ה-3 של בעל הסירה. מה לעשות? קטונתי מלמצוא מענה.

>>>!!>> שמח לקרוא

כי קיימים עוד משיטים בעלי דיעה דומה --סביב השולחן. קדימה>> אני ואתם נשנה את המצב <<

zerez

New member
לא מזמן שירשרתי כאן הודעה

על השתוללות של אופנוע ים באילת. אני הייתי על סירה מושכרת, שאינה דורשת רישיון משיט. מספר צעירים השתוללו על אופנוע ים במשך למעלה משעה תוך התעלמות מוחלטת מכל חוקי הדרך, פינוי, מרחק מגולשים וחוף רחצה לא בלקסיקון שלהם. במשך כל אותו הזמן לא היתה ולו סירת משטרה אחת. אם וכאשר התארח בפורום נציג המשטרה זאת שאלה שיש לשאול אותו. ודרך אגב - זאת לא התנהגות ישראלית חריגה - זה קורה כל הזמן על הכבישים.

בת ים

New member
כמו בכביש ככה בים../images/Emo18.gif

אופינו של ה"נהג" אינו משתנה בזכות בריזת ים.

soso_sami

New member
אח.... אני לא לבד....

צר לי חברים אבל אני יכול להעיד על עצמי שאני נמצא בשני הצדדים. אכן אני מדריך, מסביר, מלמד ומנחה לשמור מכל משמר על הוראות הבטיחות, כללי הבטיחות וחשיבה בטיחותית. לא לחיות את הרגע אלא לחשוב ולצפות ולתכנן את הרגע הבא ולהשאיר מספיק מקום למקרים שיקרו ולא ישפיעו על הסיטואציה ואני יכול לתת דוגמאות למכביר אבל.... גם אני ישראלי מצוי או לא מצוי. גם אני חטאתי לא פעם ואולי עדיין חוטא מדי פעם בשיקול דעת מצ'ואיסטי כזה או אחר כמו לטוס עם קטמרן על בידון אחד ולחצות חרטום של יכטה מסתלבטת בלי לחשוב שבדיוק מתחת לעוגן שלו אני עלול להתהפך או להתקע או... לא יודע מה. כמו לנסות לעבור בין שני איונים קטנים ולהמר אם אצליח או לא. נכון לעשות את זה בזהירות, במהירות נמוכה, בערנות עם תצפית אבל בינינו... למה לעשות את זה בכלל?! ועוד יש דוגמאות נוספות לכאן ולכאן. אז למה אני עושה את זה ביחוד לאור הפתיחה שכתבתי?! אני לא ממש יודע לענות בודאות. אולי בגלל שגדלתי בישראל על רקע החינוך של "יהיה בסדר" ותרבות ה"סמוך" ומצ'ואיזם וכד'. אולי בגלל שאניבאמת סומך על עצמי וחושב שאני משאיר מספיק מקום ליד המקרה אבל לא יותר ממה שצריך. אולי בגלל שזה ממריץ את האנדרנלין ומרגש ומהנה. אולי בגלל שגם אני אוהב קצת להשוויץ ואולי בגלל שזו נגיעה קלה באקסטרים ובחינת הגבולות. כך או כך אני מקלל ומתרגז כשאני רואה את התופעה. מחנך ומלמד לחדול מכך ומנסה בעצמי להיגמל אבל... יודע שהיא כנראה תישאר. אז... סליחה חברים בדיעבד על כל המקרים וסליחה חברים מראש על כל שעלול לקרות ומבטיח להישתדל יותר.

Alex33

New member
דומה למדריך צעיר במרינה אשדוד...

לפני שבועיים שלושה ,המכוון מתוך סירת מנוע חצי-קשיחה ילדים על סירות מפרש בתוך המרינה-אך בין לבין עושה לעתים,"בזים" מהירים בתוך המרינה ומרים גלים המנענעים את כל הסירות.. בקצה התחתון של הסקלה ,יש סירה מנועית מקומית מסויימת שבשבתות הקיציים מתמלאת המוני צעירים-לדעתי מעבר למותר בכושר שייט לסירה בגודל כזה-(וכולם אגב ללא חולצות וללא כובעים..)- וכל 20 דקות יוצאת ונכנסת ב"רייס" מהים לרציף המסעדה במרינה וחזרה החוצה, עם תוצאות דומות.. למרות שהשיטור הימי מאשקלון מפגין לאחרונה נוכחות גוברת במרינה אשדוד, וזה לטובה,הרי הבעיה שם רק תחמיר אם לא תהיה נקודת משטרה ימית עם סירה קבועה... למרות שנראה לי ששני הצדדים, המרינה והמשטרה, רואים בחיוב צעד נידרש זה, העניין מתמהמה -כרגיל במקומותנו..- במישור הבירוקרטי כניראה.. בגדול אני נוטה להסכים שאנשים נוהגים בסירות כמו שהם ודאי נוהגים בכביש.. לדעתי זה חלק ממשא תרבותי-חברתי , הנובע מאווירה של אנרכיה ושל זילזול בחוק שהשתרשה בשנים ,אולי בעשור אחרון, אווירה שנשענת על מערכת אכיפה לקוייה מאד ודלת אמצעים בבסיסה ,ושל דוגמא אישית שלילית מתמשכת של העומדים בראש מערכות המדינה בקודקודה ,היוצאים "זכאים" לרוב ממעשים שאזרח רגיל במקום עבודה "נורמלי" ,היה נכנס לכלא או לפחות מאבד את משרתו... אבל זה כבר גלישה לנושא אחר..(ומזל שהיציאה לים נותנת לנו מפלט וניקוי ראש-גם אם זמני-מכל אלה..) אופס, גלשתי הרבה..

../images/Emo62.gif מספר 1

ראשית כל פיתרון מתחיל בלהיות מודע לבעיה !! אז בואו נעלה בפורום את המיקרים שאנו רואים, ונבהיר את המצב האמיתי בים . אחת לשבוע או יותר או פחות נשלח את השירשור למנהל הספנות לתגובה. חייבים להתעורר לפני שיקרו תאונות נוספות בים.

אני רוצה לציין את...

פעילות השיטור הימי באילת לטובה, אבל זו רק טיפה בים. רעיון- מדוע לא לחייב את השייטים ה"קטנים"(גלשנים,אופנועים,מפרשיות קטנות,וצרה צרורה בשם KITE) לפעול במסגרת מועדון או מרכז שייט וכך השיטור הימי לא יצטרך לצאת כל רבע שעה לחלץ את המאצו' התורן? אני יודע שזה לא ימצא חן בעיני רבים אבל בשיטה הזו לפחות יקבלו השייטים הנחיות לפני יציאה לים, תהיה בים סירת פיקוח של המועדון, ואם יהיה למועדון גם קומודור,הוא יוכל להשעות מפעילות את השייטים הסוררים. דרך אגב, רבים מביניכם יודעים שזה נהוג בהרבה מקומות בעולם אז למה לא אצלנו?

אדם99

New member
רעיון מצוין, אפשר גם לפרסם את מספרי

הטלפון ונוהל דיווח על התנהגות חריגה כך שמי שפוגש זאת יוכל לדווח מיידית לגורמים המתאימים.

soso_sami

New member
בואו לא נשפוך את התינוק עם המים

לא הייתי רוצה לצאת בכל פעם עם הגלשן, הסירה או ה"קייט" שלי במסגרת מועדון. אני מעדיף להגיע לחוף זנוח, לא להפריע לאף אחד להרים את המפרש ולגלוש או לשוט לי להנאתי ללא התחייבות או מחוייבות לאיזו סירת פיקוח שיצאה או לא יצאה לים, תקינה או לא תקינה, שילמו למפקח או לא שילמו ובנוסף גם ליקר את תענוג ההפלגה שלי. אני מסכים שהשלב הראשון הוא להיות מודע לבעיה. לדעתי השלב השני והעיקרי הוא לחנך ולגדל דור שלא ידע את "יוסף". כלומר דור שיהיה מודע לבטיחות ויטמע בו הנושא עד תם. והעניין מורכב! כי כל פתרון שיעלה יהיה כרוך בתוספת כספים שיועמסו בדרך זו או אחרת על השייטים. דוגמא: אם קורס משיט סירה מהירה יחייב לפחות 6 שעות תרגול בהן ינתן דגש על נושאי בטיחות והתנהגות נכונה בים זה ייקר את הקורס כמעט פי 5. אם נגביר את האכיפה ואפילו במשא"ז נצטרך להשקיע באמצעים ושוב גידול בעלויות. אם נחייב שייט במסגרת מועדונים מפוקחים שוב נצטרך לשלם על הפיקוח. חלק אפשרי בפתרון הבעיה שלא יחייב השקעת משאבים הוא דווקא בוחני משרד התחבורה ובתה"ס השונים ואני אסביר: כשנהגתי להדריך שיעורים מעשיים ולבחון במסגרת האזרחית והצבאית הדגשתי בפני החניכים כי העיקר הוא הבטיחות והביטחון. אני רוצה לראות שהם שולטים בסירה ולא הסירה או התנאים שולטים בהם ואני רוצה לראות שהם יודעים לצאת לים ולחזור הביתה בלי לסכן את עצמם, את יושבי הסירה ואת השייטים האחרים. לא חשוב אם הם יגשו חמש פעמים לרציף עד שיצליחו להעביר חבלים ובלבד שלא יתנגשו, שלא ירימו גלים ולא יפלו על הסירה השכנה. לא משנה אם הגיעו עד כדי מטר וחצי מהאדם בים ובלבד שלא הפעילו מנוע לידו ולא "טחנו" אותו. אם הבוחנים והמדריכים יציגו זאת כך ויתנו את הדגשים האלה ובמסגרת השיעור באופנוע ים או סירה מהירה יוציאו את התלמיד לאט לאט מהמרינה ויתנו לא להשתולל ולפרוק אגרסיות בים הפתוח ואז יחזרו לתרגל בפנים יש סיכוי שהם יפנימו זאת. אז הנה אפשרות לעוד צעד קדימה אלא שאני לא הצלחתי לשכנע את כל בוחני משרד התחבורה שאכן תלמיד שמצליח לתמרן במעברים צרים בלי לפגוע בכלי שיט אחר ובלי לעלות לטורים מטורפים ומצליח רק בגישה החמישית שלו לרציף הוא טוב יותר מתלמיד "משתולל" שנוהג את הסירה בעצבנות אבל מצליח בגישה השניה. אם אתם תצליחו להשתכנע בכך ולשכנע אחרים...דיני.

zerez

New member
אז יש לנו חילוקי דעות

א. אני מסכים שלא הגיוני להתנות יציאה לים בחברות במועדון. ב. לגבי התנהגות ישראלית טיפוסית - ואני בפרוש לא עושה הפרדות בין ים לכביש ותור בסופרמרקט. כמו מדריך שייט כך כל מורה נהיגה מסביר לחניכים כמה חשוב לשמור על חוקי הדרך - ומה קורה בפועל ? כולנו רואים. לדעתי הבעיה נובעת מחוסר ההתחשבות של הישראלים, ראו מה קורה באירופה ? אף אחד לא נדחף בתור, לא משתולל ומתחשב באחרים. בארץ "אני ורק אני". קטונתי מלנתח את התופעה אולם אני בטוח שאם האכיפה והענישה יוגברו בצורה משמעותית, ואני מתכוון לקנסות כבדים ושלילת רשיונות נהיגה ומשיט, התופעה תקטן. כל אדם שיוצא לכביש או לים צריך לדעת את החוקים. כמו שרוכב אופניים צריך לדעת את החוק כך משיט כלי שייט ללא רישיון, ובודאי אדם בעל רישיון משיט, צריך לדעת ולציית לחוק - ולא יענש ובחומרה. אז ידע אותו אדם שחושב על עצמו בלבד שלאי ציות לחוק יש מחיר גבוה שהוא עצמו משלם, וכאשר הוא נפגע אז זה כואב ומה שכואב לא עושים.

soso_sami

New member
חלוקים ולא חלוקים עם או בלי חלוקים

על א' הסכמנו וזה טוב על ב' כנראה שגם הסכמנו. על הדרך ובעיקר המסקנות צריך להתדין. כלומר אני מסכים שזו התרבות הישראלית שמתקשרת לכל ובכל אבל אני טוען שבחלקה היא טובה ובחלקה פחות. עוד אני טוען שעיקר השינוי יעשה ע"י חינוך לתרבות אחרת ולא ע"י ענישה והפחדה שאגב מקומה אינו נפקד כחלק ממערכת חינוכית נכונה ויש לה אף תפקיד חשוב וגדול בשלב הראשון עד טיפוח דור "אחר". אני לא מסכים איתך לצערי ש"...כמו מדריך שייט כך כל מורה נהיגה מסביר לחניכים כמה חשוב לשמור על חוקי הדרך..." מנסיוני העצוב בעיקר בגלל מבנה המערכת כמו שהסברתי קודם - מרבית המדריכים מסבירים לחניכים "איך לעבור את הבחינה" וזאת במינימום השקעה נדרשת ומינימום תשומות, כלכליות ברובן. זה המאפיין העיקרי ונכון אמרת שהוא פושה בכל התחומים לרבות מבחנים עיוניים, מעשיים, נהיגה, בי"ס, בגרות ובכלל. הסיבה שהאירופיים לא דוחפים ולא משתוללים וכן מתחשבים היא לא בגלל שהענישה והאכיפה שם מאד קשות אלא בגלל שהם חונכו כך והובהר להם שכך זה בסדר והאחר הוא החריג וזה מה שצריך לעשות אצלנו. נכון זה לא פשוט, זה מורכב, זה לוקח המון זמן ובמיוחד זה מתסכל אבל... אני חושב שזה אפשרי והלואי והקברניטים היו רואים בכך משימה לאומית ונרתמים לשינוי הזה בכל התחומים. אבל שוב... זה עולה כסף...הרבה מאוד כסף!!

על משמר האזרחי בטח שמעתם ?!

אז למה המשטרה לא מעודדת משמר אזרחי ימי (מא"י) ? באו אנחנו נפנה למשטרה ונציע את עצמנו להשתתף בעקיפה ודיווח. מי יודע, אולי אפילו נגיע בעתיד הלא רחוק לקבלת תעודת מא"י, שילוט, צ'קלקה כחולה וסמכויות לתת דו"ח תנועה בים. מניסיוני זה עובד טוב במשא"ז (משמר אזרחי) ונאמן נקיון מתאם המשרד לאיכות הסביבה. אם נתגבש כמה חברה, לא הכפת לי לבדוק את הסוגיה בגורמים הרלוונתיים.

מממ >> רעיונות מעולים--->

אני חושב כי טוב אם נמשיך להעלות רעיונות,אפילו אם נראים לכם דימיוניים ובלתי ישימים,ואני אהעביר אותם הלאה לגורמים האחראיים. אני בטוח שהמשטרה <לא רק באילת> מבצעת עבודה קשה ויפה.אבל אנחנו רוצים יותר טוב.

למעלה