יש לי בעיה

שרונמר

New member
../images/Emo10.gifיש לי בעיה

אני נורא כועסת על הצוות בבית הספר בו לומד בני. בקשתי מגלית, מהמרכז לאפילפסיה , שתבוא להרצות בבית הספר. יש נכונות בצוות לשמוע רק מה עושים במקרה שיש התקף, ואין ממש "התלהבות" לשמוע על המחלה עצמה. נורא נעלבתי וכעסתי כי זה נוגע לכולם. היום זה הילד שלי ומחר מישהו אחר. זה נושא חשוב והתגובה "זה לא רלוונטי ולא נוגע לנו, ואין לנו מה לעשות עם כזה מידע" ממש מרגיזה.

שרונמר

New member
המשך

הצוות של בית הספר כולל את המחנכת היועצת והמנהלת שאמרה: שתבוא להסביר בישיבת המורות הבאה ואני אתן לה להסביר קצת מה קורה אם יש התקף..." ממש חושבים שעושים לי טובה...

moribat

New member
תפני לאגף החינוך בעיריית מגורייך.

כמו כן, את יכולה לשלוח מכתב למשרד החינוך. אני בטוחה שזו יוזמה מקומית בית ספרית, חבל שבית הספר לא פתוח למעורבות הורים, זה לא המצב בכל בתי הספר. יצא לי להכיר בית ספר אחד, שאחרי התקף אחד של ילד בכיתה, הופיעה האחות, והסבירה לילדים בדיוק מהי אפילפסיה, ונתנה במה חופשית לשאלות וחששות הילדים. חבל שזה המצב אצלך, אבל אפשר לשנות!

שרונמר

New member
התיאשתי

מלנסות להלחם באנשים עם דעות קדומות ובלי טיפת רגש. היוזמה להרצאה בבית הספר היתה שלי וחבל שלא מבינים שאני בסך הכל ניסיתי לעזור להם להבין ולהפיג חששות שיש להם. כשאתה יודע יותר החשש פוחת.

ray24

New member
אויש..הם כאלה מפגרים..

פשוט פחדנים מטומטמים... הייתי מצפה מצוות חינוכי שלא יהיה כזה טיפש... סתם להסביר מה לעשות במקרה של התקף.. ממש מטופש.. מקווה שיסתדר לך

טלטול232

New member
אפילפסיה בבית הספר

שלום רב זה באמת מרגיז , שלא נותנים להדריך בבה"ס. אצלנו גלית הדריכה את ילדי כיתות ה'-ו' ,( אבל טלטול בכיתה א'). בקשר למה המורים צריכים לדעת מפורט בחוזר מנכ"ל ( יש קישור ) אבא של טלטול http://207.232.9.131/edun_doc/sb2ak2_2_24.htm

שרונמר

New member
../images/Emo186.gifבוקר טוב

בצוות בית הספר מוכנים רק לשמוע מה קורה אם יש התקף ולא מעניין אותם לדעת על המחלה. אני חושבת שאמשיך לדרוש את המעורבות וההסכמה לטובת הילד. הבנתי שהבת שלך קטנה, הסברת לה על המחלה?

טלטול232

New member
הסבר לילדה

טלטול קבלה הסבר על המחלה .( בכל זאת היא רוצה לדעת למה היא צריכה לקחת כל הזמן תרופות ). יש אתר שיש בו קטעי סרטים עם התקפים. לטלטול יש ניתוקים ( פטי מל . אבסנט ) והראתי לה איך נראה ניתוק. אני חושב שחוץ מהמילה אפילפסיה הסברנו הכל ( למחלה שלה קוראים ניתוקים - כך הסברנו לה ) אבא של טלטול

מעצבנים!

אל תוותרי כי זה נשמע שהם פשוט מפחדים מהמחלה ומפחדים לדעת. הפחד הזה יכול לעבור גם לילדים ומי שיסבול מזה בסוף יהיה הילד שלך כי מסרים סמויים עבורים לילדים גם אם לא מתכוונים לזה. חשבתי על כמה רעיונות: 1. להכניס להם את זה בדלת האחורית ולבקש מגלית שתפתח בסקירה קצרה, משהו בסגנון של "לפני שאני מסבירה לכם איך מטפלים בהתקף חשוב מאוד שתדעו..." 2. ליזום פעולת הסברה להורים של החברים של הבן כדי שיידעו במה מדובר 3. לחפש אנשים עם השפעה על הצוות בבית הספר (נציג הכיתה לוועד הורים מרכזי, המנהל, קשרים אישיים ועוד) 4. להתעקש! מהניסיון האישי שלי וגם ממה שאת יכולה לקרוא בפורום, פעולות הסברה זוכות בד"כ להצלחה כי אנשים אוהבים לדעת ואוהבים שמישהו אחר "מפרק להם את המוקד" שכל-כך מפחיד אותם. שיהיה בהצלחה!

שרונמר

New member
תודה על התגובות

וגם על ההצעות שלך. אני עוד לא יודעת מה לעשות אבל החלטתי שאני לא מוותרת כי זאת פשוט בורות!!!

ruthty

New member
שרונמר

לפי דעתי למדי את בנך איך להתמודד ולהיות כמו כולם דעי לך שהחברה לא מקבלת עדיין ובכדי שהוא יצליח בחיים הוא צריך לדעת להתמודד עם החברה במיוחד בבית הספר ששם החברה אכזרית מחוסר ידע דעי לך אם אימי לא הייתה חזקה ודחפה אותי תמיד קדימה לא הייתי מצליחה וכאן זה התפקיד שלך בתור למרות כל הקשיים כך יהיה לו קל גם נפשית שזה 50% מהמחלה בהצלחה

לא כדאי לעשות הכללות

לנו היה ניסיון מעולה בבית ספר, בנוער העובד ועם החברים של הבן שלי. היתה הרבה הקשבה ונכונות ולקיחת אחריות (הוא יוצא לכל הטיולים, פעילויות, מחנה גדנ"ע ועוד). לכן צריך להלחם בבורות ולהתעקש להעביר את הידע. חוץ מזה, מה שאת כותבת הוא נכון - לתת לילד ביטחון ולאפשר לו בהתאם לגיל ולהבנה שלו ולמצב האיזון שלו להיות כמה שיותר כמו כולם.

למעלה