חטפתי

Dr XR

New member
../images/Emo10.gif חטפתי ../images/Emo94.gif

נתחיל מהסוף: חטפתי היום 3 חודשי שלילת רשיון + 2500 ש"ח קנס! בקצרה: לפני כשלוש שנים עשיתי תאונה קטנה עם רוכב קטנוע. לא משהו רציני. פקק תנועה, רציתי לעקוף, אני עמדתי מאחורי רכב בניצב, הוא הגיע ממול במהירות והתנגשנו. הבחור התפנה לבי"ח למרות שלא קרה לו כלום. אבל כלום! בהוצאות לתיקון הקטנוע שלו שנפגע התחלקנו שווה בשווה מפני ששנינו לקחנו חלק באחריות לתאונה (כל אחד 200 ש"ח). לאופנוע שלי לא קרה שום נזק. שנה שעברה קיבלתי הזמנה לנהיגה מונעת על נקודות. בירורים העלו שאני נוהג בפסילה כבר חצי שנה מפני שנשפטתי שלא בפני על אותה התאונה, הורשעתי, וקיבלתי 4 חודשי פסילת רשיון ו1500 ש"ח קנס. נשפטתי שלא בפני משום ששלחו לי את ההזמנה למשפט לדירה הקודמת שלי בת"א (שמעולם לא היתה רשומה ככתובת בת"ז שלי), אך מאז כבר עברתי דירה. מיד לקחתי עו"ד שאמר לי דבר ראשון להפקיד את הרשיון. עשיתי כדבריו והוא מצידו החל בהליך של ביטול פסק הדין ובקשה למשפט חוזר. כעשרה ימים הייתי בשלילה עד לעיכוב בביצוע ההליכים. קיבלתי אישור מבימ"ש להמשיך לנהוג. לאחר כמה שבועות בוטל פסק הדין לגמרי ונקבע מועד למשפט חדש שהתקיים לפני כחודש וחצי. במשפט עלה להעיד ראשון עד התביעה, הקטנוען שהיה מעורב בתאונה. הוא נתן עדות לא נכונה (שקרית!) שהוציאה אותי אשם בתאונה. זו גם העדות שהוא נתן במשטרה. מאותו הרגע השופט הפך עויין ולא היה מוכן לשמוע אותי, ואף "עקץ" אותי בהזדמנויות שונות במהלך העדות שלי. מעצבן!! סעיף האישום העיקרי בתביעה היה "עקיפה כשהדרך לא פנויה". העונש המינימלי שקבוע בחוק על עבירה כזו הוא שלושה חודשי פסילה. העו"ד שלי הצליח בקלות להפריך סעיף אישום זה, אך במקומו התובעת הכניסה סעיף אישום אחר: "נהיגה בקלות ראש", שהעונש המינימלי על עבירה זו הוא... שלושה חודשי פסילה!! מעצבן!!! ביום חמישי האחרון הורשעתי ע"י השופט וידעתי שאני הולך לחטוף שלילה. היום היה מועד פסק הדין והשופט אכן שלל לי את הרשיון ל3 חודשים, וקינח ב2500 ש"ח קנס! 1000 ש"ח יותר מהקנס המקורי!! וזה למרות שנאמר לו ע"י העו"ד שאני סטודנט שלא עובד בעבודה קבועה (ולמעשה לא עובד בכלל). כוסססססססס אאאאאממממממממקקקק!!!!!!!! מה שהכי מעצבן הוא סעיף האישום המגוחך הזה שלמעשה ניתן "לדחוף" אותו לכל עבירת תנועה או תאונת דרכים. אי ציות לתמרור עצור זה לא נהיגה בקלות ראש? עקיפה בקו לבן זה לא נהיגה בקלות ראש? וכו' וכו'... זהו. הייתי חייב לפרוק. שיהיה לכולנו חג מנגל שמח.

MAX D

New member
../images/Emo4.gif גם כן עורכי דין...

שיהיה לך רק טוב, תבוא למיגרש- נארגן לך איזה סופר שם שתוכל לרכב.

moko21

New member
שאלה קשורה

הייתי מעורב בערך לפני כחודש בתאונה, (נהגתי בפחית) ואיזה נהג של שבת ראה ירוק מהבהב ודפק ברקס היסטרי, נכנסתי בו מאחרוה די חזק, והחלפנו פרטים. אתמול התברר לי שהוא דיווח על נזקי גוף, ורוצים במשטרה שאבוא לתת עדות. לפי מיטב ידיעתי אם נכנסתי במישהו מאחורה אין לי סיכוי לצאת לא אשם, האם זה נכון? מה כדאי לי לומר שם? וגם אם אצא אשם מה העונש המקובל? תודה.

TomaC

New member
לגבי העונש לא יודע...

אבל.... בוא נעזוב לרגע את העונש... אתה חושב שמגיע לך לצאת לא אשם? אתה אשם בתאונה הזאת, ולא יעזור לך כלום. גם אם הוא החליט לעצור בגלל שהוא לא שפוי והזה שהרמזור מתחיל להבהב. לך למשטרה, תגיד מה היה ותקווה לטוב. תלמד לאכול את הדייסה שבישלת. אולי ככה תלמד לשמור מרחק!

Dr XR

New member
בוא אני אספר לך מקרה שקרה לי

בשנת 98. היו חגיגות 3000 שנה לירושלים. "מצעדת ירושלים" קראו לזה. ירושלים היתה מפוצצת במאות אלפי אנשים שבאו לשמוח בשמחתה ולצעוד. ידידה מהצבא שהתה אצלי בבית (אני ירושלמי במקור) ובשעות אחרי הצהריים לקחתי את הרכב והחזרתי אותה הביתה, אזור המרכז. אני נוסע בכביש י-ם - ת"א, בירידות לכיוון שער הגיא, הכביש עמוס בטירוף. שני הנתיבים מפוצצים מכוניות, כולם נוסעים באותה מהירות, בערך 70 קמ"ש. אני נוסע בשמאלי כשמלפני אוטובוס. פתאום בא לי איזה מניאק מאחור ומתחיל להבהב לי עם האורות שאני אזוז לימני. בימני יש רכבים שנוסעים באותה המהירות ואין לאן לזוז. לא זזתי. אחרי דקה-שתיים הבן זו%^ עוקף אותי מימין ומנופף לי בידיים. זה היה שוטר לבוש מדים, אך ברכב אזרחי ללא שום אמצעי זיהוי. בקיצור עוקף אותי מימין ברווח שהתפנה וחותך ביני לבין האוטובוס, 30 ס"מ מהפגוש שלי. אותתתי לו עם האורות פעם אחת והוא מצידו התחיל לשחק איתי משחקים: מאיט ל40 קמ"ש ומאיץ שוב. מאיט ומאיץ. בשלב זה כבר היינו לפני שער הגיא והתנועה התחילה להיפתח ל100 קמ"ש. אחרי כמה פעמים שהוא האיט והאיץ (שוטר לבוש מדים!!) אותתתי לו שוב עם האורות, ומה הוא עשה? האיט והאיט והאיט עד כדי עצירה והרמת בלם יד (שמעתי את בלם היד שלו...). להזכירך: כביש מהיר, נתיב שמאלי, כל התנועה ב100 קמ"ש!! אני האטתי איתו ונעצרתי (לא נכנסתי בו!), ומיד הסתכלתי במראה לראות מי נכנס בי. ראיתי רכב מאחורי שברגע האחרון חתך לנתיב הימני, ומיד אחריו רכב מופתע, ניסה לבלום אך נכנס בי מאחור בכ80 קמ"ש ודחף אותי לרכב של השוטר המניאק! הרכב שלי הלך טוטאל לוס (סנדוויץ'). לקח לי כמה שניות לצאת מההלם, וכשיצאתי מהרכב באתי לשוטר (צוער בקורס קציני משטרה לפי התגים), ואמרתי לו "מה אתה עושה? למה אתה עוצר בכביש מהיר?". מה הבן זו^% אומר לי? "תסתום את הפה או שאני עוצר אותך על העלבת שוטר!! תסתום! תשתוק!!" מילה במילה הכל אמת! חשבתי שאני מתפוצץ מעצבים וידידה שלי החזיקה אותי בכוח. בקיצור, התפננו לבי"ח והזמנו גרר לרכב. כמובן שנתנו עדות במשטרה ושם סיפרתי את כל הסיפור. כמובן שלא עשו לשוטר כלום (הוא גם טען בעדות שאני נכנסתי בו עוד לפני שהרכב בא מאחור... בן זו#$ כבר אמרתי?). ברוב חוצפתו עוד קיבלתי כתב תביעה לתשלום הנזק שקרה לשוטר (תבע אותי אישית הבן אלף זו*&), אך העברתי את התביעה לביטוח שלי ומי ששילם על כל הנזק, גם שלי וגם של השוטר היה הרכב שנכנס בי מאחור. מה אני בא להגיד? 1. שוטרים הם מעל החוק. עובדה. 2. לא משנה שהשוטר הכלב היה אשם ואחראי ב100% לתאונה (מרים בלם יד בכביש מהיר בנתיב השמאלי בגלל משחקים בכביש...), מי ששילם את כל הנזקים היה הרכב המסכן שהגיע מאחור, הופתע בגלל הרכב שהצליח לברוח, ונכנס בי. (פתאום הוא רואה מולו רכב עומד). לפי החוק היבש, מי שנכנס מאחור הוא האשם הבלעדי, ולא משנה הנסיבות. במקרה שלך אתה אשם 100% בתאונה מפני שלא שמרת מרחק.

shirshir6

New member
סורי לשמוע גבר גבר ../images/Emo24.gif

כמו שאומרים אצלנו - "חפייייייייייף לא 'צינייייי שטויוווווווות....קטן עליך!!!"
מקווה שזה יעזור: חיבוק ענקיייי
....

tygger

New member
../images/Emo10.gif צר לי עליך איש יקר.

אבל, כמו שכבר אמרת, ברגע שהשופט החליט אז כבר לא היה מעניין את הביציות שלו מה אתה אומר או מה קרה שם. כמו שנאמר: "אל תבלבל אותי עם עובדות, אני יודע מה קרה!" זאת פשוט דוגמא נפלאה לכמה שאנחנו אשמים בעניין הפשוט בהיותנו אופנוענים. מזכיר לי היטב את הסיבה מדוע אני כבר לא ממש מקשיב לזוטות כמו תמרורים ושאר שטויות כאלה בדרך. תהיה בסדר, תחטוף דו"ח, תהיה לא בסדר, תחטוף דו"ח, תהיה לא בסדר ותודה בזה, תחטוף דו"ח, לא תעשה כלום ולא תודה בזה, תחטוף דו"ח. אז מה? השאלה היא האם בגין השלילה שהיתה לך כבר, הרי לפי העניין אם נהגת בשלילה אז זה כבר לא אמור להיות תקף היות והשלילה תקפה מיום המשפט, או שהוא החליט לשנות את התאריך? בכל אופן, זה זמן טוב בשביל החברה ללמוד איך להרכיב ובשבילך לחדד את מאבקי האבק בשטח.

Dr XR

New member
השלילה מתחילה ברגע שהרשיון מופקד

במזכירות ביהמ"ש, ולא מיום הפסיקה בבימ"ש. כלומר 10 ימים לפני שנה נספרים לזכותי, ומהיום נשאר לי שלושה חודשים פחות 10 ימים. טיגר ידידי, כל מה שאמרת נכון! גם לגבי השופט גם לגבי היותנו אופנוענים ועניין הדו"חות גם לגבי החברה וההרכבות וכמובן, לגבי השטח...
מה שכן, אני לא מתכוון לנהוג/לרכב אפילו מטר אחד על כביש ציבורי בזמן השלילה. לא בגלל פחד של משטרה ומה שיקרה אם יתפסו אותי, אלא בגלל שאם אין רשיון אין ביטוח חובה... ביום רביעי, אחרי החג, אני מבטל את ביטוח החובה לסופרמוטו.

tygger

New member
לא לבטל!

להקפיא. על ביטול הביטוח אתה משלם "קנס" ומקבל החזר יחסי בלבד של התקופה הלא ממומשת. גם זה אגב לאחר חודשיים, לפי מה שהם אומרים. בפועל זה לפחות שלושה חודשים וגם זה בצ'ק. קטע נחמד הוא שאתה הרי לא יכול לשלם את הביטוח בצ'ק אבל הם יכולים להחזיר לך אותו בצ'ק... בקשר לנהיגה ללא ביטוח, אני מסכים איתך לחלוטין. מיון עולה היום יותר מדי כסף בשביל פשוטי עם כמונו שעוד לא מכרו כלייה וריאה בשביל לשלם את מיסי המדינה.

McBoss

New member
אם סגרתם כבר את הנזקים ביניכם

ובמשפט הוא העיד בצורה ש...דפקה אותך(!) יש סיכוי טוב שהוא יודע שהוא עלול לצאת אשם באותה מידה. נראה כאילו הוא מכר אותך בשניה האחרונה! ובקשר לשופט, אם גזענות הייתה יכולה להיות נגד כלי רכב ובעליהם אז אופנוענים הם אחלה "בשר", לא מפתיע. אשם עד שהוכח זכאי, לא??? כואב לי בשבילך Dr.

111SM

New member
אני מציע לשבור לו את כל העצמות בגוף

ולשתות לו את התחול לקינוח

111SM

New member
../images/Emo93.gifטחול =תחול

צטערת הרגע קמתי מותר לי

bendoe

New member
פעם הבאה תגיד שאתה שליח../images/Emo61.gif

וזה העיסוק שלך....תראה איזה פלא פלאים. ושלא תהיה פעם הבאה,אני גם לפני 3 שנים קיבלתי הזמנה לבהמ"ש על אותו סעיף "נהיגה בקלות ראש" רק שתדע שזה שווה ערך להריגה מבחינת השופט. זה אחד הסעיפים החמורים בשוק
. ומבחינת הרקווד זה לא ממש נחמד שיהיה לך סעיף כזה...תאמין לי מי כמוני יודע
יהיה בסדר אח'שלו...גבRגבR

dannylior1

New member
איכס... מבאס לשמוע.

כסף - כפרה... אין מה לעשות. לא נעים בכלל אבל יש דברים גרועים יותר... רק מקווה שיש לך בכל זאת דרך להגיע ללימודים בשלושת החודשים הקרובים. וגם אותם 3 חודשים יעברו... יהיה בסדר. חג שמח גם לך.

malganis

New member
../images/Emo94.gif אחושר^וטה ../images/Emo70.gif

אבל מה אחשלו גבR גבR: שטויווווווווווווווווווות לאאאא'ציני. חפיף. עוד שלושה חודשים, גם אני אהיה מוכן לקרב. ואז נראה לשופט מה זה
. בינתיים בוץ אבק סלעים וסיגריה על צלע של הר. תודה על הביקור היום. שומר לעצמי את התמונה שלך במטבח מסביר לי על נוזל בלמים.

למעלה