חזרה לעבודה

yaelshi

New member
../images/Emo10.gifחזרה לעבודה

שלום, אני חוזרת בע"ה לעבוד בעוד שבועיים ,בתי תהיה בסה"כ בת 3 חודשים(לצערי הרב לא אוכל למשוך יותר את חופשת הלידה,האם זה פוגע בהתפתחותה?זו כמובן שאלה בפני עצמה,מה דעתיכם?)עד עכשיו רק הנקתי אותה ומידי פעם (לעיתים רחוקות )היא קבלה חלב שאוב מבקבוק ע"י בעלי או אימי כשלא הייתי באיזור. אני מעונינת להמשיך לתת לה חלב אם גם לאחר חזרתי לעבודה,ויש לי מספר שאלות: 1.אני מעונינת ליצור מאגר חלב שאוב ,אך אני לא מצליחה כי אין לי חלב מעבר לחלב שהיא יונקת,אם אני שואבת זה בא על חשבון המנה הבאה שלה,אין לי חלב מעבר,ולגוף שלי לוקח כשעתיים שלוש ליצור עוד חלב ואז בדיוק היא צריכה לינוק שוב-אני מקווה שאני מסבירה טוב את הבעיה 2.אם החלב שאשאב לא יספיק לה,והיא תהיה רעבה אצל המטפלת,מה הכי מומלץ להוסיף לה :מטרנה פרימיום?סימילאק או דייסות בטעמים שונים (שיבולת שועל וכו')כאמור היא לא מכירה שום דבר חוץ מחלב אם. תודה רבה מראש,

1טלטלים

New member
חזרה לעבודה

היי לך, ניתן להבין את חששותיך,לא קל בכלל להשאיר תינוקת רכה ולצאת לעבודה,אך שוב כפי שציינתי לאמא אחרת פה בפורום אם שאלה די דומה,אלפי מאות נשים מניקות ולא עושות זאת וממשיכות להיות אמהות ונשים למופת(אני מורידה כובע בפניהן).כמובן,האידיאל הוא להישאר עם תינוק לפחות שנה בבית,אך לצערי מציאות של ארצינו וחוקים ....לא מאפשרים לקיים זכות בסיסי של כל אמא,לגדל את התינוק ולטפל בו.אל תדאגי,לא יגרם שום נזק נפשי כזה או אחר לילדה,כמובן תקופה ראשונה היא קשה,תרופה של הסתגלות לשינויים,אך בסופו של דבר הכל הופך להיות שגרה! עכשיו לגבי שאלה 1,לשאלה שניה אולי אמא אחרת תענה ,פשוט אין לי נסיון עם פורמולות ואני לא יודעת מה טוב ומה לא?! לפני הכל זכרי ששד זה לא מחסן לאחסון חלב אלא מכונה משוכללת ליצור.מילת המפתח היא להקפיד בשאיבות,להשתמש במשאבה טובה,רצוי חשמלית מסוג של לקטינה,אמדה,פאמפ אין סטייל...שאלה היא כמה את נוהגת לשאוב,גם מבחינת זמן(כמותי,2 דקות,5 דקות,חצי שעה) וגם מבחינת הפעמים שאת מצליחה להגיע לשאיבה(פעם ביום,פעם בשבוע).ועוד עיקרון פשוט שלפיו נוצר חלב ,עיקרון של ביקוש והיצע,מניקים יותר/שואבים יותר,יש יותר...אז...תתחילי לשאוב לפני,אחרי ובמהלך הנקה.נסי לקבוע לך שעות קבועות לשאיבה.עשי מקלחת חמה ועיסוי שד לפני שאת שואבת,הרבה סבלנות,יש נשים שזה לוקח להן זמן,אך אם תתמידי בשאיבה כמויות ילכו וישתפרו.אגב,שבועיים זה מספיק זמן על מנת ליצור סטוק לפחות לתקופה ראשונה. מצרפת לך כמה קישורים חיוניים בנושא,תעייני בהן,אם יש שאלות תחזרי לשאול,את מוזמנת בכל עת כי זה המקום אפילו לשאלה הכי טיפשית! חזקי ואמצי!!! אמא של טל

למעלה