שלחתי הודעה לפסיכולוגית [שזרקתי שבוע שעבר] אם אני יכולה לבוא מחר. היא כתבה לי שכן. אני מרגישה כל כך פאתטית ומושפלת. (אני יודעת שאתן לא מבינות מה הקטע שלי..) אני בד"כ לא בנאדם אימפולסיבי לא יודעת מה קורה לי. שבוע שעבר העפתי את הפסיכולוגית בהחלטה רגעית והיום חברה עיצבנה אותי אז צרחתי עליה בטלפון וניתקתי לה. (בחיי שאני לא כזו.) אני בכלל לא יודעת בשביל מה אני הולכת מחר לפסיכולוגית הזו, הבטן שלי מלאה עליה, איך היא לא נלחמה עלי אפילו טיפה שאשאר.... רק אמרתי שאני עוזבת והיא שילחה אותי לדרכי. איך אני אצליח בכלל לדבר איתה מחר כשכל מה שבא לי זה להפוך לה שם את השולחן (ורצוי עליה) ולצרוח "למהההההה????? למה אני לא מוצאת את הבנאדם שבאמת יכיל אותי עד הסוף??????" - ואז להתמסמס אל תוך הרצפה. [הציפיות שלי לא מציאותיות..?]

אז תגידי לה את הדברים האלה

ואת יכולה לצעוק ואת יכולה לבכות שם (להפוך שולחנות יהיה יותר בעייתי). את יכולה לעשות את זה? (אני עזבתי טיפול עכשיו ואז חזרתי ויצאו מזה דברים יפים, מלדבר על זה ולהבין את זה. אולי גם אצלך?..)

I s t a r

New member
חשוב שאת מודעת

לכך שהציפית הללו להכלה אינסופית לא יכולות להיות מולאות ע"י הפסיכולוגית. חשוב שתדעי שלמעשה, אין בעולם אדם שיכול להכיל את הבור הזה הפנימי, את הוואקום הענק הזה שהכל נשאב לתוכו ועוד יש מקום לעוד. אני חושבת שהיא עשתה נכון, היא לא הייהת צריכה להאכיל את המקום הזה אלא לתת לך לשאת באחריות מלאה להחלטה שלך כאדם בוגר מבלי לרדוף, להתחנן או לשכנע. לא בכל מקרה זה נכון, אבל במקרה הזה אני לא חושבת שהיא טעתה במהות ההחלטה שלה לתת לך להיות עם ההחלטה שלך. הצעד הראשון הוא לקבל את זה שההכלה אינסופית הזו לא יכולה ב א מ ת להתקיים כל עוד את לא לומדת להכיל את עצמך ולקבל מאחרים מה שהם כן יכולים לתת לך.

secret self

New member
נראה לך שאנחנו לא מבינות מה הקטע שלך???

אני חייבת לציין (שוב...), שאני מוצאת את עצמי (שוב...) בהזדהות עמוקה עם מה שאת כותבת. זה פשוט מדהים! (אולי זה בגלל היותנו קולגות?
) צ'מעי, אני מבינה גם מבינה מה עובר עלייך. ברור כשמש שהטיפול נגע בך בנקודה רגישה ושזה עורר בך חרדה עמוקה. יכול להיות שאת אפילו קצת כועסת על המטפלת על שנגעה לך במקום הכואב ועוררה אותו ואיתו גם רגשות וזכרונות קשים. נפגעי טראומה בדר"כ יעדיפו לא להיות במגע רגשי עם הטראומה ואת, יקירתי, אינך שונה. זה ברור ומובן והגיוני לגמרי. גם אני למודת טיפול ויצאתי מכל המטפלות שלי עם כעס רב על שלא "חיזרו" אחרי ולא נלחמו על מנת שאשאר בטיפול. תחושתי היתה שהן ויתרו עלי ומה שהסקתי מהתנהגותן היתה שאני לא ראויה לכך שילחמו עלי, יגידו לי שאני צריכה טיפול, שמגיע לי קשר טיפולי (פשוט לא האמנתי שמגיע לי קשר מיטיב שכזה) ורציתי שפשוט יגידו לי שאני חשובה ורצויה. כשזה חזר על עצמו עם מטפלות שונות הבנתי שזה קשור אצלי לחוויה הבסיסית ודי ראשונית שמעולם לא נלחמו בשבילי ועלי, שאני שקופה. הקשר הטיפולי, בשל אופיו המיוחד (העברה...), שחזר עבורי מערכות יחסים אלה ועורר בי תחושות אלו. המטפלות רצו לאפשר לי את מרחב הבחירה ופשוט נתנו מקום של כבוד לרצוני (גם אני, כמוך, התבטאתי בצורה מאד בהירה, עניינית, רציונאלית ובאופן שנשמע בוגר ואחראי...), אולם החוויה שלי, כאמור, סביב הדבר היתה אחרת. אני מבינה את תחושת הפתאטיות וההשפלה, אבל אני רוצה להגיד לך שאת פשוט מ-ל-כ-ה (
), כי את עושה את הדבר שהכי נכון לעשות (משהו שלי מעולם לא היה את האומץ לעשות). אני מאחלת לך את העוז לספר לה את מה שכתבת בהודעה הזאת, להביא את החוויה הזאת במלואה אל חדר הטיפול ולהתבונן בה יחד איתה. אני חושבת שיש לך פה "חומר" משובח ביותר ביותר לעבודה טיפולית משמעותית. אני לא זוכרת מי אמר שאנחנו יכולים לקחת את המטופלים שלנו רק עד איפה שאנחנו הגענו (אולי ביון אולי לא... זה לא משנה... זה פשוט, לדעתי, נכון מאד...). הדרך שאת עושה היום, גם אם קשה וכואבת, היא כזו שאת פירותיה תקצרי גם בחייך האישיים וגם באלו המקצועיים. ואת יודעת מה?! אני חושבת שבאמת התחלת טיפול!

No longer

New member
אגיב באריכות בזמן אחר.אבל בינתיים-

מצפה לשמוע איך הלך לך מחר, עם לצעוק ולבכות ולהגיד לה את כל מה שאת מרגישה. עם הבטן המלאה שלך, לא בלעדיה.עם האימפולסיביות. עם כל התחושות הקשות, ועם הרבה רצון לפרוק. מאמינה בך בכל כולי, ואל תשאלי "למה".

תספרי איך היה בפגישה?

אני לא מסכימה שהציפיות שלך לא מציאותיות. אוקיי, לא תוכלי להפוך עליה את השולחן, כי את יודעת, זה לא מנומס והכל. אבל בעיני טיפול (שעובד) הוא כמעט המקום היחידי בעולם שבו את יכולה לחזור להיות ילדה בת שנתיים ולנשוך את האצבע של המטפלת שלך (מכירה את הסיפור הזה של ויניקוט?). וזה המקום היחיד כמעט שבו אפשר להתמסמס על הרצפה (רגשית) ואפשר לדרוש באופן כללי את מה שמגיע לך מהעולם או את מה שהגיע לך ולא קיבלת, ואפשר (סליחה על הקלישאה הטיפולית) להתאבל על זה שזה המקום היחידי (כי לא ככה היה אמור להיות) ועל זה שאת לבד או מפחדת להשתגע או לא יודעת מה לעשות יותר. ובטח שיש מי שיכיל אותך. זה רק לוקח זמן. והרבה מאמץ מצדך. ולטפל במה שנפגע. זה לא יקרה אחרת..

קולדון

New member
טוב ששלחת..

מקווה שתדברו על זה בפגישה, זה יכול מאוד לקדם... גם בעניין הציפיות.. מאוד קשה לתת לבנאדם מה שהוא צריך אם הוא לא מתקשר את זה בצורה ברורה. אני יודעת שזה קשה- אבל לדעתי זה מה שתצטרכי ללמוד לעשות.. לתקשר בצורה יותר ברורה את מה שאת צריכה.. אני גם מתמודדת עם דברים כאלו, בולעים את הצפרדע, וזה משתלם..

levshavur

New member
למאפרת בשאנטי

שלום לך להרגז זה דבר שקורה גם לי ...בדרך כלל אני שותקת ובולעת הכל ולא מגיבה . אבל הייתה פעם שמדריך גבר צעק עליי לא בצדק אז צרחתי עליו בחזרה וזה התפתח לקרב צעקות.... ולגביי הפסיכולוגית שלך יכול לקרות שהיא תעשה לך נאום על הפעם הקודמת... השאלה היא האם טוב לך איתה ? האם הרגשת שהיא עזרת לך? אלו שאלות שגם אני מתלבטת איתן... לבשה

levshavur

New member
למאפרת בשאנטי

שלום לך אני.חושבת שיש טעם להסביר לה למה כעסת ומה את מרגישה עכשיו. כדאי שתחשבי עם עצמך האם הטיפול שלה טוב לך? לא תמיד שיטה מסוימת מתאימה לכל אחד... לבשה.

טוב, אז הייתי אצלה היום

והתגובות שלו היו (כמעט.. אין דבר כזה מושלם) בדיוק מה שהייתי צריכה ורציתי. היא אמרה דברים ואני הרגשתי שהיא באמת מתכוונת אליהם..(גם אם זה הפחיד אותי קצת להתחיל להאמין..) הייתי מאד "עדינה" איתה, ולאו דווקא מבחירה אלא שפשוט כל כך התביישתי מהסיטואציה הזו ש"חזרתי" אחרי ש"עזבתי", שרוב הזמן שתקתי ונמנעתי מקשר עין. חוצמזה שגם איחרתי לה באיזה 15-20 דקות, לא בכוונה (לפחות לא בכוונה מודעת)... אז עם כל מה שהיה לי בבטן בכל זאת לא רציתי להיות חוצפנית או מעפנה ושלחתי לה הודעה מהאוטובוס שאני מאחרת וכל זה.... אז בכלל הרגשתי מושפלת (כי רציתי במקום כלשהו שזה ייראה קצת כאילו אני "עושה טובה שאני באה" או משהו כזה, למרות שאני יזמתי את זה בכלל.....
) בקיצור, באתי והיא ישר אמרה (כמה פעמים) שהיא שמחה שבאתי. לאט לאט התרככתי שמה...... היא אמרה בכמה וריאציות שהיא מאד אוהבת אותי ואני גלגלתי עיניים (פיזית, בצורה גלויה, בכוונה), אבל בפנים.. הרגשתי דקירה בכל האיבריים הפנימיים וכולי הצטמקתי בערבוביה של רגשות מאמינה- לא מאמינה לה. לבסוף (באמת כמעט בסוף..) אזרתי אומץ ושאלתי אותה מה היה אם לא הייתי באה היום או בכלל יותר. האם היא הייתה מעבירה את זה ככה, בלי שום שיחת פרידה, משהו..? (ואז ביקשתי בקשיחות שאם אפשר שהיא תענה לי רק לשאלה בלי לנתח ולפרש אותי.) ותודה על התשובה שלה. היא אמרה שהאמת שהיא רצתה להרים אלי אתמול טלפון או לשלוח לי הודעה ולהגיד לי שהיא שומרת את השעה של היום בשבילי, אבל היא פחדה שאם אני חושבת כן לבוא אז מחווה כזו מהצד שלה תרתיע אותי ואני אסוג אחורה... ושעכשיו, לפי השאלה שלי, היא מבינה שהיא טעתה, ושכנראה היא כן הייתה צריכה לעשות את הצעד הזה מהצד שלה. ושהיא מאד מאד שמחה לקבל ממני אתמול את ההודעה, והיא רצתה גם לכתוב לי באסמאס חזרה שהיא שמחה אבל שוב, היא פחדה שזה ירתיע אותי אז היא עצרה את עצמה ופשוט כתבה לי שאני יכולה לבוא. אבל היא רוצה שאני אדע, שהיא מאד שמחה שבאתי ומעריכה את זה (גלגול עיניים שלי...), ושהיא באמת מאד אוהבת אותי. (שתיקה והימנעות מקשר עין תוך קריאה חוזרת שוב ושוב של הכיתוב על החבילת טישו שעל השולחן: "עלילי נייר רך במיוחד... עלילי נייר רך במיוחד... עלילי נייר רך במיוחד..." - ובפנים קריסה והצפה רגשית מכל וכל.) סוף

קולדון

New member
מעולה..

נראה שזו באמת פגישה משמעותית ושיצא לה גם להכיר אותך, במקומות שלדעתי בדרך כלל קצת קשה לקלוט עלייך (היפוכי תגובה וכו..) ובכלל.. אני ממש ממש מעריכה אותך ומכבדת אותך על זה ששינית את דעתך, ושלמרות המבוכה פנית אליה. זה בכלל לא מובן מאליו. למה את מרגישה מושפלת? מה נראה לך, שהיא לא קלטה כמה זה קשה לעשות את זה? היא בטוח ממש מעריכה אותך על זה.

מאטפורי משהו, העלילי הזה הרך במיוחד

אני ממש שמחה לשמוע שנתת לזה, לעצמך, עוד הזדמנות. ונשמע לי שהיא באמת בסדר, זאתי. אני מקווה שתסמכי עליה קצת יותר עם כל פגישה, ושתמשיכי לקבל שם את המענה הנכון. מגיע לך מישהי כזו.

אין לך מושג כמה שמחתי לקרוא את זה

ואני מקווה שבין כל גלגולי העיניים את מצליחה להרגיש גם הקלה. זה כל כך חשוב, מאפרת. יש לי תחושה טובה לגבי הטיפול הזה :)

למעלה