mobyboy

New member
מחפש להכיר הומו דתי או דתל"ש

אני מחפש בחור אינטיליגנט בסביבות 30-40 , רצוי חובב מושבע של מוזיקה מגוונת
דתי או דתל"ש שרואה בדת סוג של מוסר פילוסופי ותו לא, רצוי עם הפרעת קשב כמוני :))
למטרת היכרות רצינית
אשמח למסר אישי
תודה

כמוך10

New member
מפגש ניסן: יש באסלאם מושג של 70 בתולים?

מפגש ניסן של כמוך - הומואים דתיים אורתודוקסים - המזרחן ד"ר קידר בשיחה על האסלאם‬

לרגל חודש האביב, יתארח אצלנו המזרחן ד"ר מרדכי קידר וידבר על האסלאם ו"האביב הערבי", וכמובן, גם הזווית שלנו לא נעדרת - האם יש שינויים ותמורות בעולם הערבי כלפי הומואים ולסביות? האם יש סובלנות או להפך - אטימות רבה יותר

ד"ר מרדכי קידר הוא מזרחן ומרצה במחלקה לערבית באונ' בר אילן, ועמית מחקר במרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים, מתמחה בחקר משטרו של חאפז אל-אסד.

ד"ר קידר ידבר על הנושאים הללו:

הכרה בסיסית של יסודות האסלם והשתלשלותו; האביב הערבי (האומנם?) של הזמן האחרון ומשמעותו, לאן כל השינוי הזה מוביל; וכמובן – הומוסקסואליות באסלאם:
איך האסלאם תופס את הנושא ההומוסקסואלי, מה נאמר בקוראן ובמסורות המוסלמיות שבע"פ בנושא זה, מה המצב היום במדינות ערב בנושא זה, אם יש שינוי או תזוזה כלשהי (כמו שיש תזוזה קלה ביהדות האורתודוקסית), אם יש יותר סובלנות או פחות, ואם נכונה השמועה שהמוסלמים מאמינים שיש גם גן עדן עם 70 בתולים (זכרים).

המפגש יהיה בתאריך כ"ח באדר תשע"ב, 22 במרס 2012 למניינם, בשעה 20:00, בתל אביב.

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו כדי להתעדכן לגבי הפרטים המדויקים: [email protected]

נתראה,

עמית
054-9848095
כמוך - הומואים דתיים אורתודוקסים

ifatyossef

New member
איך אתה מתמודד עם היותך הומוסקסואל דתי?

הומוסקסואל דתי? אין דבר כזה. האומנם?
נראה שהשיח הרבני והחברתי כיום בחלקו מכיר קצת יותר במורכבות הקיימת.
מצד שני, לא ניתנים פתרונות של ממש, המתח בין ההלכה והמציאות נשאר,
וכך גם ההתמודדות מול האל והדת, המשפחה והחברה.

כחלק מרצוני ללמוד אנשים וכיצד הם חיים את חייהם,
הייתי רוצה ללמוד כיצד אתה מתמודד עם המציאות המורכבת הזאת של להיות גבר הומוסקסואל יהודי דתי בישראל וגם לתת קול לחוויה שלך.
אני מזמינה אותך לשתף בהתמודדות האישית שלך על ידי הקדשה של כ- 15 דקות למענה על שאלון ממוחשב ואנונימי,
כחלק ממחקר שאני עורכת בנושא במסגרת תואר שני.

המחקר מיועד לכל גבר הומוסקסואל יהודי דתי מגיל 18 ומעלה.
הלינק לשאלון הוא http://www.ifat.022.co.il/
אשמח אם תוכל להפיץ את השאלון לאנשים נוספים.
תודה רבה, יפעת יוסף.

לאסור פרסום מודעות של מחקרים

האמת היא שקצת נמאס מכל החוקרות והחוקרים המבקשים/ות להפיץ שאלון זה או אחר באמצעות הפורום, או למצוא מרואיינים למחקריהם. די. אנחנו לא חיות בסאפארי. אנחנו סובייקטים אנושיים ולא מעוניינים להיות אובייקטים של מחקר. תרדו מאיתנו עם המחקרים.

ifatyossef

New member
חבל שאתה רואה את זה כך

דווקא בגלל שאני רואה את משתתפי המחקר כסובייקטים אנושיים, החלטתי לערוך את המחקר שאני עורכת.
זאת לאחר שהתוודעתי לקשיים הרבים ולסוגיות המורכבות איתם הומוסקסואל דתי צריך להתמודד. אני חושבת שיש לזה מקום, מקום חשוב.
אני רואה כיצד בשנים האחרונות סוגיה זו עולה יותר ויותר לכותרות אם דרך כתבות, מחקרים, סדרות וסרטים ועוד, ואני בטוחה שיש לכך השפעה על הפתיחות שהולכת וגוברת,
ושמאפשרת לדבר על הנושא ולהתמודד איתו יותר מאשר בעבר. פתיחות זו ראויה וחשובה, אולם אינה מספקת עדיין כלל.

למחקרים יש מטרות שונות, והמטרות שאני רואה כחשובות הן העלאת מודעות לנושאים שונים, ובמקרה שלי לנושא של התמודדות בפן הדתי,
קונפליקטים פנימיים וחיצוניים מול החברה, יחסים חברתיים וסובלנות כלפי האחר.

בוודאי שעל מנת למצוא אוכלוסיית מחקר שקשה יותר לאיתור, אתרי אינטרנט כמו הפורום הזה, מהווים פלטפורמה מצוינת ואני שמחה ומודה על שניתנת פה האפשרות לכך.
בסופו של דבר כל אדם בוחר לעצמו אם להשתתף במחקר כזה או אחר או לא, ואף יש אנשים שגם נתרמים מזה באופן אישי ומודים על עשיית מחקרים מסוג זה.
נדמה לי שבינתיים כמות המשתתפים שבחרה להשתתף במחקר מצביעה על רצון ונכונות להשתתף,
ואני מקווה שרבים נוספים יחשבו כך.

שבוע טוב,
יפעת.

ממש לא נמאס! להיפך - כן ירבו!

יפעת - אני רוצה לחזק את ידיך שאת ממשיכה לעורר ולהציף את העיסוק בעניין. אין להרפות ממנו עד שהחברה הדתית תשכיל להתמודד איתו עד הסוף ולא תהיה בידה האפשרות לטאטא אותו מתחת לשטיח. מספיק מבניה כואבים ופגועים מכך. כולנו מכירים את הכאב והייאוש שבחוסר ההבנה, הבורות, הפטרנליזם ופעמים חוסר האמפטיה. זו הדרך להילחם בכך! מחקר כמו זה הוא עוד צעד בכיוון הנכון, ולכן ללא ספק על כל אחד להשתתף במחקר כפי שעשיתי אני. נתונים שכאלו יסייעו בעתיד ואף בהווה כנגד כל מיני טענות מופרכות הנוגעות לחיינו...

המון בהצלחה!

כמוך10

New member
שימו לב - המפגש נדחה בשבוע

המפגש יהיה בתאריך ו' בניסן תשע"ב, 29 במרס 2012, בשעה 20:00, בתל אביב

שבת שלום וברכה לחברי וחברות הפורום שלנו

שבת שלום וברכה לחברי וחברות הפורום שלנו
השבת אנו קוראים בפרשת השבוע "כי-תישא"
וגם חוגגים את חג הפורים בירושליים.

ועכשו יקירי ויקרותי : ברכות:.
לכל האנשים והנשים שקוראים ההודעות בפורום ומשקיפים מהצד- אמנם לא כותבים בו אך יודעים מה קורה .
שתהיה שבת שלום ומבורכת בכל מצב ומצב.
לסטודנטים .שלומדים באונברסיטות ובמכללות מאחל הרבה הרבה בהצלחה
לחיילים שנמצאים בצבא או בחופשה בבית.וגם לחברי הפורום החיילים שמגנים עלנו.
למי שמעונין ליצור קשר עם אישה ולהקים משפחה ( בתנאי שהאישה תדע שהוא נמשך- ואוהב בנים, ולשלב משיכתו לגברים עם יכולתו ליצור קשר בריא עם אישה, ובתנאי.... שלא יסתיר ולא ישקר)
למי שנמצא עם חבר= בן זוג . ( בעזרתו יתברך ויתעלה)
למי שנמצאת עם חברה= בת זוג. ( בעזרתו יתברך ויתעלה)
למי שבחר חיי נזירות, אמנם החלטה קשה אך זו החלטה שלו ולגיטימית בעיני ..

למי שנמצא ( לצערנו עדיין ) לבד, אזי ישנו איזה "פולניה" בפורום שישמח לעזור ( כדי שימצא חבר) ומומלץ מאוד להתקשר למספר הפאלפון:
2471389= 054, ואראה במה אוכל לעזור.
למי שנמצאת (עדיין לבד) וכידוע "הפולניה" מבין רק בבנים כך שלא אוכל לעזור בנושא של בנות.
למי שנמצא במסגרת משפחתו הבסיסית.
למי שלא הצליח לגשר בנפשו על העולמות הדתי- משפחתי- הומוסקסואלי.
למי שהצליח לגשר בנפשו על העולמות , הדתי-משפחתי- הומוסקסואלי.
בכל מקום ומקום בבית , בבתי מדרשות, בישיבות בבתי כנסת
וגם בצבא.
העיקר שכל אחד ואחת ימצא ותמצא מקומו ומקומה את ה "נישה" ויותר מכך את השקט הנפשי ( וזה קשה מאוד)
ושנהיה מאושרים כולנו.
באהבה
אסף.
הערה: זו אינה הודעה חדשה: ההודעה פורסמה לראשונה בחודש דצמבר 2007 לאחר הפגישה של קבוצת החיילים ביניש"ם ההומואים דתיים עם הרבנים

יקירי ויקרותי מה שלומכם ושלומכן? מקווה שבסדר. שמח מאוד לכתוב הודעת סיכום על פגישת הרבנים: הרב רא"ם הכהן והרב בני קלמנזון ראשי ישיבת עתניאל עם קבוצת החברים שהינם : חיילים, ביניש"ם ,וסטודנטים שהינם הומוסקסואלים דתיים ושחיים בקו התפר בין הומוסקסואליות לדת. שהתקיימה בתאריך י"א בטבת תשס"ח.
20 בדצמבר למנינם בירושלים.
ראשית ברצוני להודות לטהר שסייע בארגון פגישה זאת..
.
תודה טהר.
לרב רא"ם הכהן ולרב בני קלמנזון.
תודה רבה על כך שהגעתם.
השתתפו במפגש 28 חברים שהינם חיילים ביניש"ם וסטודנטים שהינם הומוסקסואלים דתיים ושחיים בקו התפר בין הומוסקסואליות לדת.
בינהם : תלמידי ישיבות הסדר ומכינות בפועל ובעבר ( אין בכוונתי חס וחלילה לפגוע בחברים אחרים שאינם ביניש"ם או תלמידי מכינה קדם צבאית בהווה או בעבר, ואם משהוא חלילה נפגע מבקש סליחתו)
החברים הגיעו מכל קצוות הארץ .
מאזור השרון, המרכז, הדרום, וירושלים.
הרבנים הציגו עמדתם בקשר לנושא ההומוסקסואליות הדתית,
הן במישור ההלכתי , הנושא החברתי, והפסיכולוגי. ( טהר סיכם הדברים בצורה יפה וממוקדת וממומלץ לקרוא דבריו )
החברים דברו והביעו עמדתם בקשר לנושאים שונים
חבר נוסף דיבר על נושא מצעד הגאווה. והומופוביה שרואה בחברה.
חבר נוסף שאל "האם ניתן ומומלץ לארגן ולערוך סמפוזיונים ודיונים בישיבות תכוניות ואולפנות על הנושא?"
וחברים אחרים גם דברו על נושא הטיפולים הפסיכולוגים,
וגם נושא ארגון "עצת נפש" הוזכר.
והרבנים השיבו תשובה שטהר כתב עליה באריכות בתגובתו.
אני הבעתי דעתי על נושאים שונים.
התפתח דו שיח בין החברים לרבנים, שאמנם כצפוי בו היו חילוקי דעות
הדיון היה עניני, תרבותי , תוך כבוד הדדי, לימוד הסוגיה על ידי הרבנים, ושמיעת דעות הרבנים על ידי החברים.
כך שגם דעתם, השקפת עולמם, ואישיות המורכבת וההוליסטית של הומואים דתיים הוצגה לרבנים רא"ם וקלמנזון.
הרבנים באו להקשיב לפגוש ולשוחח, הם מעונינים להמשיך בדו= שיח זה , מעונינים להפגש עם עוד הומואים דתיים הן פנים מול פנים, והן שיצרו קשר באמצעות הדוא"ל. ( ניתן לפנות אלי לקבלת דרך יצירת הקשר עם הרבנים)
וכאמור: נוצר דו שיח פורה מאוד, הקשבה הדדית בין הרבנים לבייננו,
ורצון ונכונות הרבנים להמשיך בדאלוג עימנו.
אין ספק שזו היתה פגישה החשובה ביותר שארגנתי הן מבחינת מספר המשתתפים שהתקרב לשלושים משתתפים.
והן לתכנים ונושאי השיחה.
לאחר מכן התפללנו תפילת ערבית במנין.
והחברים נסעו לביתם בערב ירושלמי גשום זה.
זאת היתה הפגישה חשובה ביותר שארגנתי בסיוע טהר.

עד כאן סיכומי על פגישת הקבוצה עם הרבנים.
לבינתים שמרו על עצמכם.
אוהב
אסף
מצרף תמונה שצולמה בתל-אביב.

1.קבוצה להו"ד בדרום 2.סיוע בחיפוש קשר

שימו לב בבקשה יש שינוי בנוסח ההודעה שמתיחסת לסיוע בחיפוש בנסיון למציאת בן זוג וקשר רציני להומואים
ולפתיחת קבוצה להומואים דתים בבאר-שבע.

יקירי ויקרותי מה שלומכם? מקווה שבסדר
בהודעתי זאת שמח לבשר על שני נושאים שאני פעיל ועוסק בהם

1 . פתיחת קבוצה להומואים דתיים ,דתיים לשעבר, ושבאים ממשפחה דתית
ולחיים בקו התפר בין הומוסקסואליות לדת שמיועדת לתושבי באר שבע והדרום. בארגוני ובניהולי.
הקבוצה מיועדת לחיילים בינישי"ם (בני ישיבות) וסטודנטים וחברים שנמצאים באותו מצב חברתי ובאותה שכבת גיל.

הדגש יהיה בקבוצה על קשר אינטרקציה וקשב בין המשתתפים.
הקבוצה תתכנס במקום שקט נעים וחשאי בבאר-שבע.
הפרטיות והחשאיות של חברי הקבוצה תשמר בהקפדה יתרה.

וגם על כך שהנושא השני שאני עוסק ופעיל בו
2. שמח מאוד להודיע שאשתדל מאוד לעזור ולסייע בנסיון למציאת בן זוג =וקשר רציני ומחייב לחברים המעונינים בכך.

העזרה תנתן להומואים דתיים ושנמצאים בקו התפר בין הומוסקסואליות ודת .
וגם להומואים שאינם דתיים
שפנויים פיזית ורגשית .
שמעונינים בקשר מחייב זוגי ומונגני.
שאינם נשואים לאישה ושלא נמצאים בקשר כל שהוא עם אישה.
ושאינם נמצאים בקשר כל שהוא עם גבר.
כאמור: פנויים לחלוטין.
הסיוע והעזרה ללא תשלום .
ומיועדת להומואים מכל רחבי הארץ.
וחשוב לי לציין שאני מכיר הומואים המעוניינים בקשר רציני מאזור חייפה וצפונה
ומאזור באר שבע ודרומה
ומיועדת לבני כל הגילאים. ( אך ראוי לציין שאני מכיר צעירים רבים יותר שמעונינים בקשר= וישנם גם בוגרים שמעונינים בקשר רציני ומחייב)
גם לגבי פתיחת הקבוצה החברתית להומואים דתיים בבאר שבע ואזור הדרום
וסיוע ועזרה במציאת קשר וזוגיות להומואים
ניתן לפנות לפאלפון מספר 054-2471389
באהבה
אסף
מצרף תמונה שצולמה בבאר-שבע

Nחמן

New member
עשר תעשר

בשיחה עם קרוב משפחה, שאל אותי הלה: האםאתה מתכוון להפריש מעשר מכספי מענק הפרישה (פיצויי פיטורין)? מכספי הביטוח הלאומי? מהפיצוים שתקבל מהנהגת הפוגעת? השבתי לו: בוודאי שכן! הלה הסתכל עליי ואמר לי: אתה לא נורמלי! מעשר חייבים להפריש רק מרווחים! הסתכלתי עליו חזרה בתימהון ואמרתי לעצמי: כמה מסכן אדם זה!
לא ציטטתי כאן את הוויכוח האתאיסטי אבל אני מניח, שהכל מבינים, כי מדובר באדם חילוני. "האם פעם ירד לך כסף מהשמים?!" המשיך הלה להקשות.
מה אומר ומה אדבר? טוב, שהיה לנו פורים בשבוע שעבר.
ברשותכם הבה נחזור לרגע למגילה. כיצד מתחיל הסיפור? אחשוורוש הטיפש עשה משתה לכל שריו ועבדיו וכטוב ליבו ביין ביקש להביא לפנמיו את ושתי בכתר מלכות בלבד. משסירבה המלכה לעשות כן, נידונה למוות.
סצינה ב': איש יהודי היה בשושן הבירה ושמו מרדכי... ומרדכי לא יכרע ולא ישתחווה להמן. כאשר מרדכי גילה להם את דתו, סיפרו זאת להמן וזה בחמתו ביקש "להשמיד, להרוג את כל היהודים מנער ועד זקן, טף ונשים ביום אחד" (מה יש לך, תל אביב 10, לומר על כך?...). בינתיים התפכח אחשוורוש מיינו וביקש לקבץ לפניו בתולות נאות כדי לבדוק את התאמתה של אחת מהן לאשתו.
סצינה ג': ידוע לנו, שאסתר הייתה בת דודו של מרדכי ולאחר שנתייתמה לקח אותה מרדכי לא לבת. בינתיים נאספה גם אסתר עם כל הבתולות ומרדכי בן דודה היה יושב מדי יום בשער המלך בדאגה לשלום אסתר. אסתר משכה את עיני כל רואיה ולבסוף החליט המלך אחשוורוש לקחת אותה לו לאשה.
סצינה ד': בימים ההם קצפו בגתן ותרש - שני סריסי המלך - וביקשו להתנקש בחייו של המלך. השניים לא ידעו, כי מרדכי שלט בשבעים לשון וכך נתגלה הדבר למרדכי וזה לא היסס והעביר את המידע למלך באמצעות אסתר. סוף מעשה: השניים נתפסו ונתלו בכיכר העיר. מעשה זה כמעט נשכח מליבו של המלך עד ש...
סצינה ה': בעוד המן מבקש להרוג את כל היהודים, הוא לא הסתפק בזה אלא אף ביקש להכין "עץ גבוה חמישים אמה ובבוקר אמור למלך ויתלו את מרדכי עליו".

Nחמן

New member
עשר תעשר (חלק ב')

סצינה ו': בלילה ההוא נדדה שנתו של המלך וביקש להביא לפניו את ספר הזכרונות ושם מצא את דברי בגתן ותרש. שאל המלך את משרתיו: "מה נעשה יקר וגדולה למרדכי על זה?" והם השיבו: "לא נעשה עמו דבר." בשלב זה לא ידע המלך מאומה על הקשר בין אסתר למרדכי. אז קרא המלך להמן ושאל בעצתו: מה לעשות באיש אשר המלך חפץ ביקרו? והמן חשב בליבו: איזה אושר! למי יחפוץ המלך לעשות יקר יותר ממני? תוך כדי חיוך רחב נענה המן בשמחה: יביאו לבוש מלכות אשר לבש בו המלך וסוס אשר רכב עליו המלך ונתון הלבוש והסוס על יד איש משרי המלך הפרתמים והרכיבוהו ברחוב העיר וקראו לפניו: ככה ייעשה לאיש אשר המלך חפץ ביקרו!". שמע זאת המלך ואמר להמן: "מהר! קח את הלבוש ואת הסוס כאשר דיברת ועשה כן למרדכי היהודי היושב בשער המלך. אל תפל דבר מכל אשר דיברת!" והמן מחוסר ברירה עשה כדבר המלך.
בדרך אגב כאשר ראתה בתו של המן את המחזה, הייתה בטוחה, שהמן רוכב על הסוס ומרדכי הוא המנהיג, לקחה את העביט, שבו נהגו לעשות את הצרכים, ושפכה אותו על תכולתו על ראשו של... המן, שחשבה בטעות למרדכי.
לאחר כל זאת נדחף המן אל ביתו אבל וחפוי ראש (איזו השפלה!). זרש אשתו כבר החלה להכין אותו לגרוע ביותר: "אם מזרע היהודים מרדכי אשר החילות לנפול לפניו לא תוכל לו, כי נפול תפול לפניו".
סצינה ז': מרדכי היהודי בשמעו את דבר הגזרה הקשה התחנן בפני אסתר להעביר את רוע הגזרה מלפני המלך. אסתר הזהירה אותו, כי אם תבוא אל המלך בלא שתיקרא אליו, היא עלולה להיות מומתת על ידו. מרדכי כינס את כל היהודים בכל מדינות המלך וביקש מהם לצום שלושה ימים רצופים (למרות שהדבר חל בימי חג הפסח) ואף אסתר ונערותיה צמו והתפללו במשך שלושת ימים. "ביום השלישי ותלבש אסתר מלכות ותעמוד בחצר בית המלך הפנימית נוכח בית המלך... ויושט לה המלך את שרסיט הזהב אשר בידו ותקרב אסתר ותיגע בראש השרביט". בפגישתה עם המלך לא סיפרה דבר, כי אם ביקשה ממנו למלא את משאלתה. המשאלה הייתה להזמין את המן את המשתה אשר הכינה לו אסתר. המן כאמור לא ידע על הקשר בין מרדכי ואסתר ושמח על כך, שבכל זאת הוא מקובל בבית המלך. בעת המשתה שאל המלך את אסתר לבקשתה וזו ביקשה להזמין את המן גם למחר.

Nחמן

New member
עשר תעשר (חלק ג')

סצינה ז' (המתח בשיאו): אסתר מגלה למלך את מוצאה ומספרת לו על הגזרה הנוראה להשמיד את עמה. המלך שואל את אסתר: "מיהו זה ואיזה הוא אשר מלאו ליבו לעשות כן?" ואסתר משיבה לו: "איש צר ואויב, המן הרע הזה..." וההמשך ידוע.
לא באתי לספר כאן את סיפור המגילה, שלבטח כמעט כל הגולשים שמעו אותו לפחות פעמיים בשבוע שעבר.
רק במבט עמוק יותר על סדר הדברים מתגלית כאן הצגה מושלמת מבחינת תזמון. כל הדברים קוראים באורח כה מוזר בתזמון מדויק להפליא. הייתכן, שיד אדם הייתה זאת? זה יכול להיות רק בהצגת תיאטרון.
למה הבאתי כאן את כל הסיפור? יש בו איזשהו מוסר השכל. אותו קרוב משפחה שאל אותי: היכן היה הקב"ה (שלך...) בזמן שנפצעת בתאונה? מדוע לא עזר לך? החריתי אחריה ושאלתי שאלה קשה יותר: היכן היה הקב"ה בזמן שנתגלתה מחלתו של הרב יעקב יוסף שליט"א?
בעצם למה לללכת על "קטנות"? אפשר לשאול ביתר עוצמה: היכן היה הקב"ה בשואה? בזמן חורבן הבית? וכו'... התשובה היא: אינני יודע. רק דבר אחד אני יודע: אי אפשר להתנות את קיומו של הקב"ה בזה, שתמיד יהיה נחמד אליי. ואם הוא לא נחמד אז הוא איננו קיים??? ואם איננו קיים, אלו טענות יש לנו כלפיו?
השנה זכינו בחסדי שמים לגשמי ברכה. מי מוריד את הגשם? מה עשינו בשנים קודמות, שבהן הייתה בצורת? התפללנו לאל הגשם??? צר לי לומר כאן בגלוי: אני אדם רציונלי. דווקא משום כך אני מצפה לשאלות רציניות בענייני אמונה. אני מאמין בהקב"ה לא רק מתי שטוב לי אלא גם מתי שלא טוב לי. למה הוא עושה לי את זה? את השאלה הזאת צריך להפנות אליו באימייל או בפקס. אני יודע בוודאות, שבתוך כל החושך ששריתי בו במהלך השנה שעברה ראיתי גם הרבה אור. כנראה התפישה השכלית מוגבלת לבלתי יכולת להבין כל דבר, שנעשה כאן עלי אדמות.

Nחמן

New member
עשר תעשר (חלק ד')

כבר ראינו, שיש מי שדואג להוריד את הגשם וגם לעצור אותו לפעמים. זה איננו תלוי בשום גורם אנושי. שום מדע איננו יכול להסביר את תופעת הגשמים והבצורת ואין לו שום שליטה עליו. אותו גורם, שדואג לנו לגשם, דואג לנו גם לפרנסה. הנה דוגמא: כיום לאחר שפרשתי מהעבודה בנסיבות מיוחדות יכולתי למצוא עצמי חלילה רעב ללחם. "הודו לה' כי טוב" למרות שדווקא החודש הגעתי לשפל מבחינת הכנסה עקב עיכוב כספי הפיצוים וקצבת הנכות של הביטוח הלאומי הנה ממש היום קיבלתי מכתב מטעם הביטוח הלאומי, שבו הודיעו לי על הארכת הנכות הזמנית שלי בעוד חצי שנה החל מה- 1 בינואר 2012. משמעות הדבר: החודש אני אמור לקבל קצבת נכות עבור 3 חודשים בתוספת ריבית על העיכוב בתשלום עד היום הזה. גם כספי הפיצוים אמורים להיות משולמים עד תחילת החודש הבא לכל המאוחר. נוסף על כך את כספי הפנסיה אעדיף לשמור לגיל מאוחר יותר וליהנות מהם רק מתוך אילוץ. אם כן, האם אני יכול להתלונן על כך, שמצבי כל כך גרוע? מה אעשה בכסף שאקבל? אני יכול להשקיע אותו בבורסה ולהפסיד הכל (או אולי גם להרוויח), אוכל להשקיע אותו בנדל"ן, אוכל גם לרכוש מכונית ואולי גם לממן משכורת של נהג צמוד (עקב ליקוי ראייה אני מנוע מלנהוג ברכב), ו... אפשר לעשות בו עוד המון דברים.
עכשיו אשאל את עצמי: במדינת ישראל יש מאות אלפי ילדים רעבים ללחם. כולם הם אחיי. הייתכן, שאראה בצרתם ואדאג רק לעצמי? אינני יודע, מה הסיבה לכך, שהם רעבים. אני יודע רק דבר אחד: אלו חיים יהיו לי, כאשר אראה אותם, שבביתם יש אך בקושי מוצרים בסיסיים ואולי אף פחות מזה (ואינני מתכוון להתרשם מפרסומות של כל מיני יחצ"נים למיניהם. יש לי הדרכים שלי לגלות, מי באמת רעב, ומי מציג עצמו כאילו...) ואני עצמי חי כמו מלך? איך אוכל לישון בלילה על מזרן אורטופדי של "עמינח" (או כל חברה אחרת לפי בחירתי), להתכרבל בחורף בשמיכת פוך ולהניח את הראש על כרית מרופדת היטב בנוצות? האם לא יהיו לי חיים מאושרים יותר, אם אחלק מעט מלחמי לטובת אלה, שאין להם מה לאכול או לחולים, שחייהם נתונים בסכנה, אם לא יקבלו טיפול רפואי יקר, שעולה הון תועפות?
הקב"ה הבטיח לנו: "עשר תעשר" וחז"ל דרשו: עשר בשביל שתתעשר. הכיצד? אדם הולך לבנק ומבקש להפקיד שם את כספו. המנהל מבהיר לו, שלא יוכל להעניק לו מעבר לאחוז מסוים נוסף על הפקדתו. בצר לו פונה הלקוח אל בנק אחר ושם מקבל אותו המנהל במאור פנים ובחיוך רחב ומבטיח לו מעט יותר מכפי שהבטיח הראשון. היכן יפקיד הלקוח את כספו? הווי אומר בבנק השני. להקב"ה יש כל מיני דרכים להעניק לנו מטובו או לקחת מאיתנו ולתת לאחרים. זה יכול לקרות בכל מיני צורות מולבשות בדרך הטבע. הרי גם כל המסופר במגילת אסתר היה ב"דרך הטבע". רק התזמון המדויק של כל אירוע ואירוע (סה"כ האירועים במשך כמה שנים) הוא הרבה יותר מאשר "מקרה".
אני מאמין באמת ובתמים, שמצבי יהיה טוב בהרבה, אם אעניק מלחמי לטובת אלה, שאין להם. אני מאמין, שמצב כולנו יהיה טוב יותר, אם נפסיק לשאול שאלות מסוג "למה". מי שלמד את ספר :"איוב" יכול לראות בו גם משל נפלא למהות החיים. מי שיאמין בטוב, בסופו של דבר יהיה לו טוב. רק מי שלא יאמין, לא יהיה בעולם מי שיוכל לעזור לו... עשו רק טוב!

Nחמן

New member
עשר תעשר (חלק ה')

בעניין מעשר כספים קיימת מחלוקת, אם זה חובה או מצווה בעלמא. להלכה נפסק, שזו מצווה בעלמא.
הנביא מלאכי כותב: "הביאו את כל המעשר אל בית האוצר ויהי טרף בביתי ובחנוני נא בזאת אם לא אפתח לכם את ארובות השמים והריקותי לכם ברכה עד בלי די". מכאן המקום היחיד שבו מותר לנסות את הקב"ה. רק לפני שמנסים כדאי לבדוק היטב את המשמעות. אני אישית נפגע התאונת דרכים. התאונה קרתה במסגרת העבודה ואלמלא כן מצבי הכלכלי היום היה גרוע ביותר. רק צריך להסתכל על "חצי הכוס המלאה".
הרב יובל שרלו באתר "מורשת" מביא את השיעור, שנכון להפריש. כיוון שממשכורתנו מנוכים מיסי חובה ובהם: מס הכנסה, ביטוח לאומי, קופת גמל וכיו"ב, יש הסוברים, שנכון להפריש מעשר מהנטו (לא כולל ניכויי הלוואות) ואילו הרב שרלו פוסק, שמכיוון וההפרשות לביטוח הלאומי הן למטרות סוציאליות, הרי השיעור המומלץ למעשר הוא כ- 5% מהשכר נטו.
כמובן לא באתי להורות הלכה אלא להמליץ בפני כל אחד לקיים מנהג זה. אין לך מנהג יפה יותר מאשר להשתתף עם הזולת בצערו ולעזור לו. מעבר לכך יש גם חיוב מדאורייתא: "פתוח תפתח את ידך לו והעבט תעביטנו די מחסורו אשר יחסר לו". רק בתורה לא כתוב, עד כמה צריך לעזור. את זה למדנו ממקורות אחרים (אברהם אבינו, יעקב אבינו ועוד).
לעניות דעתי נראה הלי כך: לכתחילה רצוי ומומלץ להפריש עשרה אחוזים מהמשכורת נטו. מי שהדבר קשה לו עקב ההוצאות הבסיסיות הגבוהות הרובצות עליו, יכול לסמוך על דעתו של הרב שרלו ולהפריש עד 5% מהנטו. מי שהוצאותיו הבסיסיות כה רבות עד שאין הוא מצליח "לגמור את החודש" בהן, יכול להיות פטור מן המעשר.
ככרלל יש קדימות בדיני צדקה: הקרוב-קרוב קודם. לכן מי שהוא ביותר אליי (קרוב משפחה, חבר וכו') קודם לצדקה לכל אדם אחר אולם איננו פטור מלתת צדקה גם לאחרים.
הלוואטי, שנזכה כולנו להיות מן הנותנים ולא מן המקבלים.

למעלה