כל מה שרציתם לדעת על...

Volldemort

New member
כל מה שרציתם לדעת על...

פינה חדשה בפורום! בכל פעם שה"מירוץ למיליון" יגיעו לארץ חדשה, תגיע הפינה "כל מה שרציתם לדעת על..." ותביא לכם 10 עובדות מעניינות על המדינה החדשה. בגלל שאת הונגריה כבר פספסנו, אני אתחיל עם המדינה הבאה של המירוץ למיליון- בוסניה הרצגובינה!

Volldemort

New member
בוסניה הרצגובינה (Bosnia&Herzegovina)

1.
פרטים בסייסים
יבשת: אירופה
איזור: הבלקן- דרום אירופה
עיר בירה: סרייבו (Sarajevo)
שפות רשמיות: בוסנית, סרבית, קרואטית
מדינות גובלות: סרביה, קרואטיה, מונטנגרו
תאריך הקמה: בוסניה הרצגובינה קיבלה עצמאות ב1992, לאחר פירוק יוגוסלביה בה הייתה חלק.
אוכלוסייה: 4,622,163 איש (מקום 121 בעולם). בבוסניה הרצגובינה חיות שלוש קבוצות אוכלוסייה: בוסנים, סרבים וקרואטים. הבוסנים (48% מהאוכלוסייה) הם ברובם מוסלמים , הסרבים (37.1%) בעיקר נוצרים אורתודוקסים והקרואטים (14.3%) בעיקר קתולים. שאר האוכלוסייה (0.6%) מגוונת בלאומים אחרים.
סיומת אינטרנט: ba 2.
בוסניה הרצגו.... מה?!
למרות שלפי השם נדמה אולי שהמדינה בוסניה הרצגובינה מחולקת לשני אזורים- הראשונה בוסניה והשנייה הרצגובינה, מתרחשת כאן הפתעה. המדינה אמנם מחולקת לשני אזורים, אבל לראשון קוראים "הפדרציה של בוסניה הרצגובינה" ולשני קוראים "רפובליקת סרפסקה". הפדרציה של בוסניה הרצגובינה נשלטת ע"י האזרחים הבוסנים, ורפובליקת סרפסקה ע"י האזרחים הסרבים. 3.
יהודים בבוסניה
כיום בבוסניה יש 1000 יהודים, רובם בסרייאבו. בעבר הייתה קהילה יהודית גדולה יותר, אך חלקה עלה לארץ וחלקה הושמד בשואה. 4.
קפה
שתיית קפה בבוסניה היא פעילות תרבותית ומקובלת מאוד- אפילו מקובלת מדי. מאמינים שהבוסנים הם שתייני הקפה ה"כבדים" ביותר בעולם. 5.
יחפים אחורה| כשמגיעים לבית בוסני נהוג להוריד את הנעליים. המארחים כבר יספקו לכם נעלי בית. 6.
המטבח הבוסני
מכיוון שבוסניה הרצגובינה נשלטה בידי העות'מאנים במשך קרוב ל500 שנה, המטבח הבוסני דומה מאוד למטבח הטורקי והיווני. עם זאת, בוסניה נכבשה גם בידי האוסטרים ולכן יש השפעה גם מהכיוון המרכז אירופאי. כך או כך, המטבח הבוסני נחשב קליל, עם הרבה ירקות, תבלינים קלים ובשר חזיר. 7.
אלף בית גימל דלת
השפה הבוסנית מכילה כ-30 אותיות. 8.
נשיקה אחת ממך תעיף אותי גבוה
כשנפגשים עם אדם בוסני, נהוג לנשק אותו/אותה שלוש פעמים על הלחיים. 9.
אירוויזיון
בוסניה הרצגובינה הצטרפה לתחרות האירוויזיון ב1993 (כשנה לאחר הכרזת העצמאות שלה). בוסניה נחשבת ל"מדינת קומבינה", מכיוון שהיא מחלקת נקודות גבוהות כל שנה לסרביה, שכנתה (11.7 נקודות בממוצע מתוך 12), וסרביה מחזירה לה גם בנקודות גבוהות (11.3). המיקום הגבוה ביותר של המדינה היה מקום שלישי בשנת 2006, עם השיר "ליילה" (Lejla). 10.
גם להם יש צבא
גם בבוסניה זה חובה להתגייס לצבא. נערים ונערות בריאים מתגייסים מגיל 18 (בזמני מלחמה בגיל 16), אך אצלם המינימום הנדרש הוא רק ארבעה חודשים. (משמאל
דגל בוסניה הרצגובינה)

omer719

New member
כל הכבוד על ההשקעה

4 חודשים בצבא? אני לא מאמין שאני אומר את זה אבל זה באמת מעט מידי... לא מספיקים להכשיר אנשים והם כבר משתחררים...

ny22

New member
מנהל
כל הכבוד לך
אחלה פינה

ככה נוכל ללמוד יותר על המקומות שבהם המירוץ מתקיים! האזור הזה (אזור הבלקן), הוא בהחלט אזור מעניין
ובאמת, 4 חודשים זה קצת מצחיק, מצד שני, יכול שלהיות שם בצבא זה לא תענוג כזה גדול... (יכול להיות שזה הרבה יותר גרוע מפה...)
רבה

mmeny

New member
אתה השקעת,ההפקה לא

זה נראה שההפקה החליטה לנסות לחסוך כסף. משימה 1 בכלל בארץ,ובינתיים זה מדינות זולות ממזרח אירופה וגם קרובות אחת לשניה

גם בגירסה המקורית זה ככה

במקומות כמו צרפת או איטליה מבלים לכל היותר לג אחד. הלגים הם יותר במקומות כמו מזרח אסיה, אפריקה ודרום אמריקה. ותמיד יש לג אחד אחרון במקום ששייך לאמריקה (בדרך כלל אלסקה או הוואי).

יפה

איזה כיף להם שהם שם XD הייתי במקומות האלה (בוסניה קרואטיה מונטנגרו) והנופים שם בין היפים שיש! הדבר היחידי שאני לא מקנא בהם זה הנהיגה - הכבישים שם נורא צרים ועם הרבה פיתולים.. עקוף זוג תוך כדי נהיגה יהיה די בלתי אפשרי

למעלה