שאלה לחקלאיות אורבניות

kokula12

New member
שאלה לחקלאיות אורבניות

יש לנו (כלומר, לבעל. אני מצליחה להרוג אפילו קקטוסים כשהם נתונים לחסדיי) כמה אדניות עם צמחי תבלין בחוץ. לכבוד החורף, הבזיליקום התחיל להראות סימני חוסר שביעות רצון ולכן הפך אחר כבוד לצנצנת פסטו נאה. בא לי לשתול במקומו איזה צמח נחמד לתה (יש לנו כבר נענע, אבל אני לא מתה על נענע...). איזה צמחים יכולים לשרוד חורף ירושלמי ממוצע? המקום לא חשוף לגשם, כן חשוף לרוח, ויש אור (כשהשמש מואילה בטובה להפציע). הייתי שמחה ללואיזה למשל - יעבוד בחורף? מה לגבי מרווה? תודה מראש לעונות!

g a g a g a

New member
יש הרבה...

לואיזה יעבוד יפה, וברגע שתתפוס לא תוכלי להיפטר ממנה... את כן צריכה אדנית עמוקה ולא שטוחה, ותערובת גידול משובחת. לואיזה, מרווה טימין - תה מעולה לשיעול חורפי למון גראס גרניום לימוני ואם תתיאשי מהתה - לכי על אדנית תותים. כל יום יש איזה תות שמבשיל ועושה לילדים שמח (בתנאי שמצלייחים לתפוס אותו לפני הציפורים כמובן)

adip78

New member
דווקא אצלי לואיזה לא אוהבת חורף

היא ממש מסכנה, אבל בקיץ מתחדשת. בגלל זה בכל תחילת חורף אני מקצצת לה את הצורה ומייבשת אותב וככה יש לי לואיזה לכל החורף. מרווה לעומתה מתה על חורף וקור עושה לה טוב. המרווה שלי הכפילה את עצמה בחודש האחרון.

g a g a g a

New member
אצלנו

הלואיזה כברהשתלטה על חצי חצר.. ומשום מה מחזיקה יפה גם בחורף. אבל את צודקת,נענע ומרווה הם המתבקשים..

כנ"ל אצלנו

מצד שני חברים מאזור מרון הקפוא טוענים שהלואיזה שלהם שורדת גם בחורף הקפוא

טוב, זה בגלל שזאת לואיזה צדיקה

אבל בעצם גם הלואיזה הכופרת שלנו חיה בשלום עם הקור.

בורוד1

New member
לואיזה, מרוה, לימונית, רוזמרין, טימין

כולם מחזיקים יפה (אמנם בשרון ולא בירושלים) הבזיליקום הפך גם אצלנו לפסטו

kokula12

New member
רבה לכולכן

טימין הוא תה טעים או רק בריא? כי דווקא טימין אני חושבת שיש לנו באדנית אחרת. נראה לי שנלך על מרווה לאור הדעות החלוקות בעניין הלואיזה (באסה, אני נורא אוהבת לואיזה. אבל גם מרווה זה טוב ומפנק). תודה על העזרה.

רגע רגע!

משום מה ההודעה שלי לא נשלחה...
ממליצה בחום על זוטה לבנה! יש לה ריח מדהים והיא עושה טעם מנטה טעים טעים לתה. ויש גם סגולות רפואיות, מצויינת לכאב ראש ובטן וגם לדלקות עיניים. אצלי זה בחצר אבל נראה לי שאפשר גם באדנית. חוץ מזה גם מרווה זה אחלה, אני מכינה חמאת מרווה לפסטה וגם מאוד אוהבת בתה (זה גם טוב לדיאטה כי מנקה את הגוף) ויש לי רוזמרין שאצלי פחות אוהבים, טימין, לימונית, למון גראס (שלא מתאים לאדנית לדעתי) שיבה (לא מתה עליו וגם לא מתאים לאדנית), ונענע כמובן. כולם שורדים את החורף של רמת הגולן, אז ישרדו גם את ירושלים.

אה ויש לי גם בזיליקום שדווקא שורד עד כה

אבל הוא חדש יחסית ועוד לא התנסה בשיא החורף. אבל אולי בגינה זה שונה מאדנית (וגם האדמה ברמת הגולן מדושנת יותר ואולי בגלל זה זה שורד פה).

kokula12

New member
אוקיי, אז אם כבר, שאלות:

זוטה לבנה תמיד ראיתי במשתלה, ותמיד הגעתי למסקנה שאין לי מושג מה זה אז עדיף לנסות משהו שכבר אני מכירה. אבל הרתיע אותי מה שכתבת על טעם המנטה - זה באמת עדין? כי כאמור, אני לא מתה על נענע/מנטה בתה... אני פחות אוהבת מרווה באוכל, אבל מאוד אוהבת כתה (הכוונה היא להכין חליטה, ולא להוסיף לתה "אמיתי"). רוזמרין אני לא מסוגלת לסבול (טראומת ילדות שקשורה לשמן רוזמרין נגד כינים). לימונית מתאימה לאדנית? איך זה נראה? אני זוכרת רק למון גראס ממה שראיתי במשתלה, אבל אשאל. הבזיליקום שלנו התחיל להיראות לא טוב, אז החלטנו לנצל אותו לפסטו. מצד שני, אנחנו לא מהאנשים שמשוחחים עם הצמחים שלהם ורואים את זה. ברור לי שאצל אנשים שיותר משקיעים בצמחים שלהם בזיליקום יכול לשרוד גם את החורף הישראלי. (אצל אמא שלי, לצורך הדוגמה, רקפות מלבלבות להן בעיצומו של אוגוסט כאילו אין מחר )

michalica

New member
לימונית

לימונית תשרוד את החורף הישראלי, רק צריך לרסן אותה כי היא משתלטת על כל חלקה טובה כשנותנים לה. החליטה מלימונית היא בטעם עדין מאוד של לימון.

kokula12

New member
נשמע מתאים

אנחנו ממילא מגדלים באדניות ולא בגינה, אז השתלטות היא לא בעייתית. תודה.

אני הכי לא משקיעה בגינה

בזיליקום משקים פעם ביומיים (אם לא יורד גשם) ובזה נגמר הטיפול. הטעם של הזוטה הלבנה עדין עדין, הרבה יותר עדין מנענע. אני בכלל לא משתמשת בתיונים. אצלי מדובר רק בחליטות. מרווה לבד בחליטה אני פחות אוהבת, אוהבת את זה או עם הזוטה הלבנה ולימונית או עם נענע, לא לבד. אם את לא אוהבת באוכל ואין לך עוד צמח מתאים לתה, לא הייתי שותלת. לימונית ניראית ככה http://www.google.co.il/m/search?si...hl=iw&gl=il&client=safari&q=לימונית&sa=N#i=11 מאוד מתאימה לאדנית. למון גראס ככה http://www.google.co.il/m/search?si...=iw&gl=il&client=safari&q=למון גראס&sa=N#i=11 טוב ועכשיו אני רואה שאת כן אוהבת מרווה לבד בתה, לא מצליחה לגלול את ההודעה למעלה. אז קבלי ביטול על מה שכתבתי שלא כדאי. הלמון גראס הוא הצמח שאני הכי פחות משתמשת בו.

אה שכחתי שיש לי גם לבנדר

ולא מפליא ששכחתי, כי אני בכלל לא משתמשת בו, למרות שאומרים שהוא טעים בתה, יש לי איזה מחסום פסיכולוגי איתו.

kokula12

New member
סיבכת אותי

הבזיליקום שלנו כנראה סתם פארש
אבל הוא באמת התחיל להראות סימנים שלא טוב לו עם כל הקור הזה מסביבו (ומה שמוזר זה שזה קרה עוד קודם לבזיליקום של גיסי וגיסתי שגרים אי שם בשפלה החמימה - אז אולי זה בכלל לא עניין של טמפרטורה...) דווקא מרווה אני אוהבת כחליטה בפני עצמה, מזכיר לי טיולים בחוגי סיור
נראה לי שנלך לרחרח כמה דברים במשתלה בסופש ואז נקבל החלטה. המון תודה על כל המידע!

דיליג

New member
זה פשוט כי הוא חד-שנתי

מה שכן, את יכולה לאסוף את הזרעים ולהכין חדש

kokula12

New member
לאסוף את הזרעים מהפסטו?

אולי בגלל שהוא חד שנתי באמת... אבל שתלנו אותו רק בקיץ! טוב, אנחנו פשוט לא משהו עם צמחים וכדאי שנכיר בזה.

g a g a g a

New member
ענין של הרגל....

אני מכינה לילדות בחורף חליטה של טימין ומרווה עם קצת סוכר חום. לדעתי יותר בריא מטעים אבל נראה שהן מאד אוהבות את זה. והכי חשוב - אם יש ליחה/נזלת, תה טימין לפני השינה עושה אצלנו את ההבדל בין לילה עם שינה ללילה לבן...

למעלה