אוף אוף אוף חזרו אלי מהמשפחתון, היא מוכנה לקבל אותו. כבר הייתי בעננים, התקשרתי לעבודה להגיד שאני חוזרת. ואז פתאום התברר לי שמשלמים נסיעות לפי נסיעה בתוך העיר, כשאני גרה מרחק של 40 דקות נסיעה משם. עם המשפחתון, הוצאות הדלק שלא ישולמו לי והעובדה שאני יכולה לעבוד רק 70 אחוז משרה, לא תשאר לי משכורת. אני אאלץ לדחות את ההצעה. אוף אוף אוף. כבר הייתי בטוחה שמחר הוא במשפחתון ושבעוד שבוע אני בעבודה.

אווווף
אבל אבל אבל

אולי, רק אולי, אם את לא יוצאת במינוס במשכורת, כן שווה לקחת את העבודה - כדי לחזור למקצוע ולהיפתח לאפשרויות אחרות ולחפש עבודה ממקום שכבר יש לך - שזה תמיד מקום טוב יותר?

בדיוק

כבר דובר כאן (שם)הרבה על כך שזה לא נכון להסתכל על המשכורת של האמא לעומת הוצאות המשפחתון. אתם משק בית וצריך להסתכל על כלל ההוצאות וההכנסות. נשמע שאת מאד רוצה לעבוד ושזה יעשה לך טוב. את לא צריכה להסתכל על זה אחד לאחד! מניחה שאם את משקללת גם מתנות לחגים, דמי הבראה, צבירה לפנסיה ולפיצויי פיטורים וכו' זה כן משתלם כלכלית לעומת לא לעבוד. אני לא יודעת אם זו עבודה שמקדמת אותך מקצועית אבל אם כן, גם זה שיקול חשוב. לא נכון ולא פייר להסתכל על משכורת הבעל כמו שהיא ועל שלך מול עלויות משפחתון.

כל עכבה לטובה

מקווה שתמצאי משהו משתלם יותר בקרוב (אף על פי שאני יודעת עד כמה האפשרויות פה מוגבלות)

פישים

New member
לא יעשו עוד קווץ'?

הם צריכים לשלם לפחות לפי צו ההרחבה (עד 24.90 ש"ח ליום אאל"ט), אבל זה סכום שמותר לכלול אותו בשכר - כל עוד את מרוויחה לפחות את שכר המינימום+הוצ' הנסיעה.

לצפון חוקים משלו...

בעלי טוען שהם עוברים על החוק, אבל מניחה שלהלחם איתם לא יעזור לי לעבוד שם...

פישים

New member
הוא צודק כמובן

"אני נורא רוצה ואפילו מצאתי סידור לילד אבל..." לא יעבוד?

juspan

New member
לא להלחם

אבל שאלת, ביקשת, הבהרת את המצב ממש? הם מבינים עד כמה את רוצה לחזור ומה המגבלה? (אני מניחה שאמרת משהו, אבל את יודעת איך זה, יש להגיד ויש להגיד, בגלל שאני קצת מכירה אותך לא יודעת עד כמה שיתפת אותם בבאסה הזו ממש ואולי סתם כי נפלה רוחך בטלפון כשהבנת את עניין הנסיעות אמרת להם בקורקטיות שקטה שזה לא מסתדר/משתלם לך? כלומר אני תוהה אם יש כן מקום לדבר אל מישהו עם קצת יותר שכנוע והדגשת האכזבה שלך וכו', לא תחנונים...) בכל מקרה אם לא אז מקווה שיצוץ משהו עוד יותר טוב כלכלית ובקרוב

תראי

אמרתי בערך, אבל אני כבר מכירה את החומר ויודעת בדיוק מה קורה שם. גם הם לא במצב כלכלי הכי טוב כרגע, ובלי קשר יש שם מסורת ארוכה של ניצול עובדים (לכאורה) שלא אני אשבור אותה. גם בפעם הקודמת שעבדתי שם היתה הבעיה הזאת עם הנסיעות, לכן העליתי את זה מלכתחילה שלא כהרגלי, רק שאז לא היה משפחתון, אז הבלגתי. עכשיו אני צריכה להוסיף גם משפחתון, גם דלק וגם הוצאות נסיעה של לקחת ולהחזיר את א׳ כדי לקחת את האוטו...זה כבר טו מאץ׳. אמשיך בחיפושי כנראה. אני ממש עצובה, כי אוהבת את המקום ואת האנשים, וכאילו היתה הזדמנות אחרונה לעבוד במקצוע שלי באופן מקצועי ורציני. אבל נו, השיקולים הם אחרים עכשיו לצערי...

תנסי שוב. תגידי כל מה שכתבת כאן

שבזמנו לא היה על הפרק המשפחתון ועכשיו שכן לא תוכלי לאפשר לעצמך עם החזרי נסיעות נמוכים. תגידי את זה בפירוש ולא בערך כמו מוקדם ובלי להתחשבן כרגע מה מצבם הכלכלי אולי עוד תופתעי ופתאום יסכימו. בסה"כ הם אלו ש"רדפו" אחרייך. ואם את מאוד טובה להם הסיכויים גדלים..

למעלה