מלפוף

New member
שלום רב לחברי הפורום

אני מקווה שתוכלו לסייע לי בבעיה מסויימת. אני קבלן בניין במקצועי ולאחרונה קיבלתי פרוייקט שנעצר למספר שנים מסיבות כאלו ואחרות במבנה עצמו הוכנה תשתית של צינורות למערכות חשמל תקשורת וכו..... בחלוף השנים מצאו להם לא מעט בעלי חיים מקום מחיה בתוך ה"מבנה" הזה ובעיקר בצינורות. הבעיה שלי היא עם דבורים.....אחד העובדים שלי השחיל כבל חשמל לתוך אחד מהצינורות ועשרות דבורים\צרעות\דבורים פרצו החוצה.... הכל העובדים ברחו מהבניין כמה נעקצו ואף אחד מהם לא מוכן לחזור לעבוד שם, הדבורים עפ"י מה שראיתי התמקמו שוב בצנרת.... ניסיתי לרסס בחומר הנקרא אנתיקן ובאיזה חומר של סנו....אך ללא הועיל.... איך אני יכול להיפטר מהדבורים הללו? לתגובתכם אודה מאוד.

דם צה וב

New member
חילזון שמצאתי פגוע לפני כמה ימים...

לפני כמה ימים מצאתי חילזון שדה דיי גדול,מצאתי אותו פה על הדשא הוא היה דיי פגוע,חלק מהכונכייה שלו היה שבור,והמחושים שלו גם היו קצת עקומים,מצאתי אותו אחרי שהגננים היו פה וטיפלו בגינה כנראה שהוא נפגע מהמכסחת דשא או משהו,כרגע מצבו ממש טוב אחרי ששמתי אותו בקופסא עם בוץ לח ונתתי לו גם חסה קצת:) הוא נראה יפה וזוחל כמו שצריך,ביום הראשון בכלל לא יצא מהכונכייה,אני גאה בעצמי שהוא בריא ושלם:) חח סתם סתם...העיקר שהוא בסדר ועכשיו נשחרר אותו לחופשי. הנה קצת תמונות:)

סליחה על השאלה, אבל מה הקשר

לפורום זוחלים? נכון שיש כמה לטאות וצבים שאוכלים חלזונות אבל לא נראה לי שזו הייתה כוונתך. בכל מקרה כדאי שתדע שבגינה הוא עושה הרבה יותר נזק מתועלת ואם הגננים היו שמים לב אליו הוא היה מסיים עם יותר מקצת שברים....

etay983

New member
לא,חילזון הוא רכיכה. לא כל מה שזוחל

הוא "זוחל" במובן הטקסונומי של המילה , צורת התנועה של החילזון היא אכן זחילה, אך הוא אינו שייך למחלקת בעלי החיים (שיש לה סימנים מוגדרים) הנקראים זוחלים או reptile בלעז.

למעלה