מצעד קדם אירוויזיון - 25 הגדולים

ForeverMC

New member
מצעד קדם אירוויזיון - 25 הגדולים

כפי שנקבעו משקלול ההצבעה של 22 חברים.

תהנו

ForeverMC

New member
מקום 25

25 בלב אחד (סאלם עליכום) - חדוה עמרני 1978
241 נקודות

מילים: חיים חפר
לחן: דובי זלצר
מיקום מפסטיבל: #2
מיקום במצעד השנתי: רשת ג' - #16, גלי צה"ל - #15

הקדמים של 83', 85' ו-92' הביאו הצבעות צמודות ביותר...אבל היה זה פסטיבל הזמר הראשון שבו נשלח הזוכה לאירוויזיון ב-1978 שבתום ההצבעה היה שוויון!. 66 נקודות ליזהר כהן וגם לחדווה עמרני. יזהר בסופו של דבר נסע לצרפת בזכות יותר פעמים 12 נקודות וגם הביא לנו את הזכייה הראשונה, אבל מעניין איך ההופעה המלהיבה הזו הייתה מתקבלת. אגב, שתי המלוות של עמרני בקדם הזה הפכו להיות בנות בית בקדמים: ריקי מנור, חברת איזולירבנד, ופנינה בריק מ-סקסטה ואחר כך ב-ארבע לב אדום.

צוות Kuss

New member
שיר ממש ממש טוב, היה זוכה באירוויזיון בקלות

אני מצר על כך שאבניבי נשלח בסופו של יום לפריז, כי ממילא ישראל הייתה מנצחת אבל עם שיר הרבה יותר מוצלח.

ForeverMC

New member
מקום 24

24 לעולם בעקבות השמש - שרי 1979
268 נקודות

מילים: אהוד מנור
לחן: רוני וייס
מיקום בפסטיבל: 5
מיקום במצעד השנתי: רשת ג' - #25, גלי צה"ל - #30

שנה אחרי הופעת הבכורה שלה בפסטיבל הזמר עם "למה לא", שרי חזרה שוב לתחרות עם הקלאסיקה המחוייכת "לעולם בעקבות השמש". השיר אומנם סיים רק במקום ה-5 אבל הפך להיט קבוע בכל מסיבת רטרו ישראלית.

צוות Kuss

New member
השיר הזה עושה לי עצבים... אבל מה אני יכול לעשות -

דם חם זה מה שכולם אומרים שיש לי.

ForeverMC

New member
מקום 23

23 לילה טוב אירופה - דנה אינטרנשיונל 1995
272 נקודות

מילים: יואב גינאי
לחן: עופר ניסים ושי בורוביץ'
מיקום בקדם: #2
מיקום במצעד השנתי: #7
שלוש שנים לפני שהיא כבשה את כל אירופה עם "דיווה", דנה הופיעה לראשונה בקדם אירוויזיון – גם כאן יואב גינאי כתב את המילים ו-עופר ניסים המפיק הצמוד שלה בתחילת הדרך הלחין. ליאורה אומנם נסעה לאירוויזיון, אבל ברשת ג', גם בקידום מאסיבי של עופר נחשון, זו היתה השנה של דנה שזכתה לראשונה בתואר זמרת השנה וגם השיר שלה מוקם גבוה יותר מ-"אמן" של ליאורה במצעד השנתי.

https://www.youtube.com/watch?v=Qerqfg_diEI

L e j l a

New member
מעניין נורא לאן היא הייתה מגיעה אם היא הייתה זוכה

אבל מנגד, כנראה שלא היינו מקבלים את השיר שהיא שלחה לאירוויזיון 1998. כל דבר קורה בגלל סיבה מסוימת

(אגב, אחד המלווים שלה באותו קדם היה אלון ז'אן שהתחרה בעצמו במספר קדמים לאורך השנים)

צוות Kuss

New member
שיר ממש ממש טוב, למרות שגם השיר שזכה בקדם מצוין

אני זוכר את הכתבה שעשו על דנהל'ה בתוכנית אולפן שישי בערוץ 2 לפני הקדם, בו צילמו אותה מקליטה את הגרסה האנגלית לשיר. לא, אתם קולטים? אני זוכר כתבה מאולפן שישי משנת 1995. אני פאתט ברמות קשות.

GALxp

Well-known member
קדם 1995 הוא היחיד שהיה לי מוקלט בקלטת

הייתי חורש עליו המון בילדות. שירים שאהבתי:
בטלויזיה הלילה
תגידו סי לסי!
מלאכי הקטן
לוזון עם קולו המלאכי
כמו בריז'יט האנדרייטד בביצועה של טלי קורן החרמנית
(לא אשכח איך אמא שלי כל פעם קיללה אותה
)
ואמן של ליאורה, שלדעתי היה זוכה מוצדק.

חיבבתי גם את אהבת דוד של בנות יעקב (למרות שהג'ירפה מבין שלושתן הפחידה אותי) ורחוק מהבית של אבי אילות.
השיר של יוליה (לאן היא נעלמה?
) הקדים את זמנו.

ובל נקפח את המקום האחרון שלי באותו קדם -
לילה טוב אירופה
אוברייטד

GALxp

Well-known member
הלינק ל"מלאכי הקטן" הוא בעצם הלינק לכל הקדם

טעות שלי חח ותודה ל-moca bear על ההעלאה. אם ממש משעמם לכם, אתם יכולים לצפות.

ForeverMC

New member
מקום 22

22 בן אדם - ירדנה ארזי 1988
274 נקודות

מילים: אהוד מנור
לחן: בוריס דימשטיין
מיקום בקדם פרטי: #1, מיקום באירוויזיון: #7
מיקום במצעד שנתי: #4
שנת 88' היתה עוד שנת שיא בקריירה של ירדנה: פעם רביעית זמרת השנה, קמפיין ענק ל-"בנק לאומי", שיר הוקרה לשושנה דמארי בפרס ישראל והאלבום המאוד מצליח "עוד יום אחד". בין כל הפרויקטים היה לו גם האירוויזיון באירלנד. אחד הסיפורים המפורסמים הקשורים באותה תחרות: ירדנה הייתה מתייעצת קבוע עם האסטרולוגית מרים בנימני. בתחילה השיר "בן אדם" היה אמור להיות ה-9 בסדר ההשמעה בתחרות. מרים אמרה לירדנה:שזה מצויין וסימן טוב מאוד, אבל בהמשך אחת המדינות לא השתתפה והשיר של ירדנה הוזז ל-8 בסדר ההשמעה. כשירדנה סיפרה למרים היא השתתקה לרגע ואמרה לה שזה גם טוב, אומנם לא כמו מספר 9 אבל היא יכולה לנסוע לאירוויזיון רגועה. באותו אירוויזיון ניצח שיר מספר 9 – השיר של סלין דיון שייצגה את שווייץ, וירדנה סיימה במקום ה-7.

L e j l a

New member
יצא לי לשמוע את הסיפור על שיר מספר 9

האם מדובר באמת או בספקולציה שהופצה לאורך השנים?

(אגב, ירדנה ארזי הייתה רחוקה 7 נקודות בלבד מהמקום השלישי. נורא צמוד)

Willo the Wisp

New member
כבר שנים שהיא לא מפסיקה לחפור על הסיפור הזה בראיונות

זה נכון שירדנה הוגרלה להיות מס 9 בהתחלה. קפריסין היתה אמורה להיות שיר מס 2, ואחרי שהם פרשו כל השירים זזו מספר אחד קודם.
לגבי הסיפור עם האסטרולוגית זה נשמע לי כמו משהו שנהנים לנפח בדיעבד. יותר הגיוני שהאסטרולוגית אמרה לה ״הלו? הי ירדנה. אהא. כן. שיר מספר תשע זה סבבה, עכשיו תסלחי לי אני צריכה ללכת לאסוף את הילד מהגן. טוב. ביי ירדנה״ ואחרי ששווייץ ניצחה זה הפך להוכחה ניצחת לעוצמתה של אסטרולוגיה וכוחותיה המופלאים של האסטרולוגית, כשבעצם אסטרולוגיה היא שרלטנות למטרות רווח מכספם של אנשים שמסרבים לקבל את זה שהחיים מקריים וחסרי משמעות ונורא רוצים למצוא בהם סדר וסיבה.

למעלה