יום חמישי - מבשלים לסופ"ש

  • פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

kriz

New member
יום חמישי - מבשלים לסופ"ש


אני היום ביום ארוך בעבודה (בתקווה שאצליח בכל זאת להבריז ולצאת מוקדם).

בתכנון הבישולים:
בסטיל
עוף בתנור

ועדיין לא החלטתי מה עוד...
 

kriz

New member
עוף בתנור

שוטפת היטב את חלקי העוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים לפעמים)
קולפת וחותכת לקוביות יחסית גדולות: תפ"א, בטטה, גזר
חוצה עגבניות לשתיים
חותכת בצל לארבע
מערבבת בקערה גדולה:
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית כמון
1-2 כפיות מלח
חצי כוס צ'ילי מתוק
כף שמן זית

מכניסה את חלקי העוף, תפ"א, הבטטה, הגזר, העגבנייה והבצל לתוך קערת התבלינים. לא לדאוג אם נראה שחסר נוזלים - העוף מגיר הרבה נוזלים בתנור.
מכניסה את הכל לשקית קוקי וסוגרת היטב.

מחממת תנור לחום של 180 מעלות. (ובינתיים העוף והירקות מקבלים את טעמי התבלינים שבשקית).
אופה בתנור כשעה-שעה וחצי.

בתאבון
 


שלום
אשמח להגיש לך את שלי:
עוף שלם רצוי 2!
למרוח (בהרבה אהבה) עם שמן ותבלינים (תבלין גריל לעוף)
לקשור (חייב חוט סנדלרים, יש בחנויות חומרי בניין ועולה גרושים).
להניח על רשת במרכז התנור.
לשים תפוחי אדמה בתבנית (סירות או חצאים) בתבנית אלומיניום מתחת לעוף.
להכניס לתנור עם החזה למעלה - כ40 דקות עש שעה ב-200 מע'.
להפוך (UP SIDE DOWN) לקבלת הזהבה גם בצד השני.

בסיום להוציא את העוף ולהניח עם כלי הגשה. לגזור ולפרק את החוט קשירה.

יתרונות:
החלק של החזה יוצא רך, עסיסי וטעים יותר מכל דרך אחרת!
הכרעיים והכנפיים יוצאים גם טוב
תפוחי האדמה סופגים את הנוזלים (שומן = שמאלץ) של העוף ויוצאים רכים וטעימים.
אם יצא יותא מדי שומן, לנקז, להחזיר לתנור להשחמה של תפוחי האדמה.
בתיאבון.
 

kriz

New member
תודה


אם כי אישית אני לא אוהבת עוף שלם....
 
פירוק עוף


שלום
את העוף ניתן לפרק לפני או אחרי תהליך הריכוך (בישול/תנור).
פירוק עוף הוא תורה.
יש פירוק (עוף שלם) שנקרא פירוק גופיה, המותיר את כל הבשר תלוי על העור ללא אף טיפת עצם.
לפירוק עוף יש סכין מיוחדת. רצוי לא להכניס לתהליך עצבאות מהיד...

ההבדל בין העוף השלם לבין נתחיו הוא זמן הפירוק.
יש יתרון בהכנסת עוף שלם ע"פ הכנסת חלקים לתנור. במיוחד שהכרעיים שומרים על העסיסיות של החזה. אחרת החזה יוצא יבש ומחניק.
פירוק העוף אחרי אפיה בשלמותו בתנור (ROTI) נעשה בד"כ ע"י מספרי עוף, והוא קל בהרבה מהפירוק לפני תהליך הריכוך.

רכישת עוף שלם, או חלקים יכולה להיות גם שיקול של נוחות, מחיר (מבצע) וכו'.
במטב הצרפתי הקלאסי, אין שימוש לכנפיים.
במיוחד לא לקצה של הפרק האחרון!
במטבח האמריקאי הכנפים הם מעדן, ובצפון אמריקה הנתח הזה יקר משוקיים או כרעיים...
המתכון מכונה BUFFALO WINGS
וכל מסעדה או בר יגישו את המנה.
יש רשת שמכונה WINGS שבה יש מידות לחריפות והגבוהה מביניהם ממש שורף את הפה.
http://greatwings.ca/our-locations/granville/
 
ועוד רעיון לעוף שלם בתנור

שלום
פחית בירה!
לוקחים פחית בירה (רצוי של 1/2L) ומרוקנים ממנו 2/3 מהבירה (לשתות...).
את הפחית הפתוחה (!) כמובן דוחפים לעוף ב-...
העוף כמובן קשור.
את הפחית עם העוף מניחים בתחתית התנור על מגש אלויניום.
ב-100 מע' לשעה וחצי.

קצת מתיז, אז קחו בחשבון. אפשר לרפד בנייר אלומיניום לפני...ולהסיר אחרי.
 
אצלי דברים פשוטים

ירכי עוף מבושלות ברוטב סויה,
פסטה ברוטב של פיטריות חיות שבישלתי כמובן בנפרד,
קציץ בשר אפוי,ברוטב עגבניות.

וכמובן,חמין.

מקווה להכין הערב מרק עגבניות,וכרובית מטוגנת. זה נוראאא טעים,ואני אופה במקום לטגן על הכיריים,אז מקווה שקצת פחות משמין...

חוץ מזה,קניתי קופסא של בורקסים טונה,ואני רק אופה אותם,הם מגיעים לגמרי מוכנים לאפיה...
 
למעלה