ujkelet

argamon

Member
ujkelet

העיתון הזה בהונגרית שהיה יומי ועכשיו הוא שבועון לא יוצא לי מהראש כיוון שאבא היה מנוי עליו במשך שנים בילדותי.
> הנה כתבה קטנה על תחילת הוצאת העיתון בארץ , שמופיעה בעיתון "מעריב" מתאריך 9 באוגוסט 1948 . הכתבה באתר "עיתונות יהודית היסטורית"
> יתכן שכאשר יעלה הדף , יהיה צורך לגלול ימינה כדי לראות את הכתבה:
[URL]http://bit.ly/1u8Igy5[/URL]

ngyuri

New member
לאחותי היה מדור שבועי בעיתון,

כאשר אחותי, קטי נייזר ז"ל היתה סטודנטית בלונדות בתחילת שנות ה-70, היה לה מדור שבועי בעיתון בשם "Londoni divatlevél" שדווח על חידושי האופנה בלונדון.
לי לא נשאר אפילו גליון אחד. אם למישהו יש גליון עם הכתבה שלה, אשמח לקבל צילום.

evike

Well-known member
מנהל
מי שאולי תוכל לעזור לך, היא יוליקה

ניסיתי למצוא בשבילך בגוגל למרות הסיכוי האפסי, כמובן לא מצאתי.

evike

Well-known member
מנהל
כמעט כל ההונגרים היו מנויים על העיתון.

בשכונה שגרנו בה, בהתחלה הורי ז"ל היו מנויים, ובשלב כלשהו היו רק מעטחם מנויים, והעיתון עבר בסבב בין אנשי השכונה. נדמה לי, לא בטוחה, שהקוראים שילמו משהו למנויים.

argamon

Member
וואוו ה- ludas matyi

כבר שכחתי מזה. אבא שלי אהב מאד לקרוא זאת.
אני לא זוכר בדיוק, אבל אם אני לא טועה אז ב- ujkelet הביאו מדי פעם סיפורים על ה- ludas matyi

רוזהלי2

New member
היו עוד...

אהרן אבדי יסד ירחון ספרותי בהונגרית "A HONAP". לאור הצלחתו והביקוש הרב המיר אותו תוך זמן קצר לשבועון בשם "A HET TUKRE". שבועון היה מבוקש מאוד על ידי קוראי ההונגרית בארץ שכן בנוסף לכתבות אקטואליה הכיל נובלות קצרות, רומנים וסיפורים. העיתון המשיך להופיע שנים רבות גם אחרי פטירתו ממחלה ב-3 במאי 1979 בעריכת אלמנתו, שרה. השבועון נסגר עם פטירתו של המו"ל שלמה קראוס ב-2003.

evike

Well-known member
מנהל
אהרון אבדי ז"ל, העיתונאי, הסופר, המאייר ועוד

היה אבא של יוליקה, חברתנו מהפורום.
אלמנתו שרה ז"ל, נפטרה לפני שנה בגיל 90.

יוליקה

Member
מנהל
אני מודה לכם על איזכור אבי ואמי ז"ל

אבי, עבד באוי קלט בתחילת שנות ה-50 כעורך לילה. הוא עבד יחד עם טומי לפיד
ועבד שם גם ימ"ח קסטנר... עד שנרצח...
אבי חיבר ספרים רבים וגם אייר מאות ספרים .
לגבי A HET TUKRE השבועון לא נסגר עם פטירתו של המו"ל שלמה קראוס...
הוא המשיך להופיע בעריכת 2 הונגרים שעלו ארצה סמוך לפטירתו... אשתו רוחמה
המשיכה להפעיל את העיתון ואפילו אמי עדיין היתה קשורה לעיתון עד שפרשה מסיבות
אידיאולוגיות....
תודות לאינטרנט... הורי ממשיכים לחיות וירטואלית כי כל זמן שמזכירים אותם הם ימשיכו לחיות.
לפני שבוע פתחתי את הפייסבוק ומול עיני צץ איור שאבי אייר ב-1964 לספר סיפורי התנ"ך
איור של שמשון הגיבור - כדוגמא למה שעשה ביבי בהפלת הממשלה - שיפלו כולם איתו....
דמעות עלו בעיני, שכן לא הכרתי את מי שהביא את האיור... בכל זאת אבי ממשיך לחיות בקרב
ישראלים שזוכרים את פרי יצירתו.

ok45

New member
גדעון ארד

היה קרוב משפחה רחוק שלנו, עבד בעתון שמו ההונגרי היה ארדו (אם אינני טועה) גר בפתח תקווה, נפטר לפני הרבה שנים. אני חושבת שהיה עורך דין שעשה הסבה מקצועית.

למעלה