טיפ אחד קטן במטבח

PaleMoonlight

New member
רעיון נחמד

אני אוהבת לבנדר בכל גוני הריח שלו...

אבקת כביסה לתוך הכלים טרם הוספתי, אבל לפעמים אני מוסיפה קצת למי השטיפה או למטלית המטבח. כנ"ל לגבי מרכך כביסה.

את השקית הריקה של אבקת הכביסה אני חוצה לשניים ומרפדת בה את השקית בפח האשפה.
 

PaleMoonlight

New member
תודה


הטיפ נשמע יעיל אך יקר למדי.
אני נוהגת לנקות את הכיריים זמן קצר לאחר הטיגון או הבישול, לאחר שהמשטח מצטנן.
 

PaleMoonlight

New member
טיפ אחד קטן במטבח


העבודה במטבח היא מאד כיפית ומספקת, אך גם מעייפת (לטובה) ומציבה מדי פעם מצבים דורשי פתרון או סתם טיפים מקצרי דרכים, נחמדים ומועילים.

כתבו לנו טיפ אחד קטן משלכם מתחומי הבישול, האפייה וגם מהתחום הנלווה של הנקיונות שאחרי
.

אז מה הטיפ שלכם? שתפו!
 

PaleMoonlight

New member
פתיחת צנצנות עיקשות

מה עושים כשרוצים לפתוח צנצנת זכוכית אטומה הממאנת להיפתח?
אחרי שניסינו, סובבנו, הפכנו, הטבלנו באמבט אדים ונאדה?

עוטים כפפות מטבח או כפפות לטקס אחרות, אוחזים בצנצנת, מסובבים תוך כדי הפעלת לחץ על המכסה - וברוב המקרים הוא ייפתח. דרך נוספת אם אין כפפות - מלפפים גומיה סביב המכסה ומסובבים.

אם גם זה לא מצליח, אין מנוס מניקוב מכסה המתכת ע"י פותחן קופסאות. אוויר מיד ייכנס פנימה, הוואקום יתבטל והצנצנת תיפתח.
 

revavonet

New member
יש לי שיטה טובה יותר מניקוב...

אני יודעת שזה נשמע משונה אבל השיטה בדוקה.יש לנו בגוף שרירים טבעתיים שלרוב אין לנו שליטה עליהם.
אבל אם בזמן שאנחנו מנסים לפתוח צנצנת, נכווץ את השרירים שכן יש לנו שליטה עליהם, אין צנצנת שלא תיפתח, עיקשת ככל שתהיה.
מוזמנים לנסות.
 

PaleMoonlight

New member
את הניקוב הזכרתי כמוצא אחרון

בד"כ השיטה עם תוצרי הלטקס עובדת.

ולשיטתך - על פניו זה אכן נשמע משונה... לא ציינת מה צריך לעשות מבחינה מעשית - אילו שרירים רצוניים לכווץ ואיך הם יגרמו לפתיחת הצנצנת?
 

PaleMoonlight

New member
את מדברת על שיטת פאולה?

נראה לי שהיא פחות רלוונטית למקרה הזה. כאן מדובר על שרירים מוטוריים רצוניים ועל פונקציה פשוטה של כוח.

בכל מקרה, תודה ואשמח לנסות.
 

revavonet

New member
לא שיטת פאולה אבל דומה

וממש לא פונקציה של כוח.
אין שום צנצנת שלא נפתחת ברגע שמכווצים את השרירים הטבעתיים.
 
מוסיפה לטיפ של פתיחת צנצנות (הגעתי מהראשי)

אני נמנעת מלנקב - לרוב אנחנו רוצים לסגור מחדש את הצנצנת ואז ממש חבל שניקבנו........

טיפים -

להקיש בעזרת גב של כפית על מכסה הצנצנת - נשמע הזוי אבל בהרבה מקרים זה ממש עובד מעולה והצנצנת נפתחת בקלות!

אם לא הולך, תפסו סכין ותנסו לדחוף אותו בין הצנצנת למכסה, כאילו אתם מנסים לשלוף כך את המכסה. זה לא יוציא את המכסה, אבל פתאום הפתיחה תהיה הרבה יותר קלה.

וכשבאמת כלו כל הקיצים - שמעתי על טיפ כלשהו עם להעמיד את הצנצנת הפוכה בתוך מים חמים, על מנת לשנות את מצב הגזים שבתוכה. לא ניסיתי, לרוב השתיים הראשונות פותרות את העניין.

(צנצנות זה קטע הזוי.)
 

PaleMoonlight

New member
תודה


הזכרתי בקצרה שניים מהדברים שהזכרת...
ואכן הניקוב הוא מוצא אחרון.
אני תמיד שומרת צנצנות ריבה ריקות בין היתר למקרים כגון אלה.

אגב, לא רק צנצנות הן קטע הזוי. לדעתי הרבה אריזות מזון תעשייתיות מתוכננות בצורה הזויה בעליל.
 
הטיף שלי הוא מאד פשוט...

למטבח - תכנסו עם המון המון אהבה!!

ברגע שנכנסים למטבח עם אהבה,הכל עובד כמו שצריך...

והטעם של המטעמים-לא מהעולם הזה...

לא להכנס למטבח כי צריכים...
לא להכנס למטבח עם מצב רוח של ״אוף,מה נבשל היום״...

להכנס למטבח עם חיוך על הפנים,עם רצון להכין דברים...

תאמינו לי-זה עובד!!



 
למעלה