iOS 7 - נגמרה הסאגה

RenanaD

New member
iOS 7 - נגמרה הסאגה

לילך - עדכנתי אתמול סופית! בתמיכתו הנפשית (והטכנית) האדירה של אופיר. כי היה צורך. כי האייטונס הערים עלי כל קושי אפשרי
כנראה רצה לוודא שאני סגורה על זה סופית... חחחחח
אין, השתגעתי כבר. הפלאפון היה כ"כ איטי! ואתמול בכלל היה טירוף. בקבוצה הכי חופרת אצלי בוואטסאפ (של 3 החברות הכי טובות שלי) כולן היו מחוברות, במקביל, והעגלה הזאת פשוט לא עמדה בעומס של ההתכתבות המהירה. איזו דקה-שתיים החזקתי את המכשיר, הוא רטט על כל משפט שכל אחת שלחה, אבל השיחה פשוט לא נטענה בוואטסאפ! ואני מחכה כמו סתומה, יודעת שכולן כותבות אבל לא יכולה לקרוא מה או להגיב להן בכלל. הפלאפון קפא לגמרי, רק רטט. אז התעצבנתי, יצאתי מהוואטסאפ, והחלטתי לעדכן ישר במקום

אח"כ נהיו סיפורים אחרים (המחשב הזה לא היה מאושר לאייפון, האייטונס שכח את ה-ID שלי, מלא כאלה) שגם לקחו שעה, ואז העדכון עצמו נמשך נצח. אבל בסוף הכל נגמר ויש לי 7

העיצוב ממש יפה! אהבתי מאוד, מרגיש קליל יותר מ-6. מבחינת מהירות אני חושבת שיש שיפור קל, אבל בקושי נגעתי בפלאפון היום אז אני צריכה לחקור את זה יותר לעומק. אבללללל הוואטסאפ שוב קפא פעמיים, בזמן הטעינה של השיחות
אני מקווה שזה היה חד פעמי היום, שלא יחזור על עצמו עכשיו כל פעם... כי אני לא הולכת לקנות אייפון 6 ביומיים/שבועיים הקרובים, וזה ממש יחרפן אותי

אופיר - בתגובה לשרשור למטה. אז כל מכשיר סים פרי אמור לעבוד בארץ בלי בעיה, גם בהקצאות עתידיות / שינויים עתידיים בתדרים? וכרגע רק T-Mobile מאפשרים לקנות מכשיר בלי חוזה? שו איז "Sim Free Unlocked"? ושמעת בינתיים איזשהן בעיות על גל הייצור הראשוני? מה הסיפור עם האלומיניום שהתקפל לאנשים בכיס

קולולולו

חחח חברות שלך מפילות את הוואטסאפ. שיכתבו יותר לאט

סה"כ נשמע שהכל טוב! ותזכרי שברירה אחרונה, אפשר לעשות ריסטור.... גם ככה הכל ימחק לך במכשיר חדש.

כרגע למיטב הבנתי כל מכשיר סים פרי אמור לעבוד בארץ בלי בעיה עם דור רביעי או בלי. שינויים עתידיים בתדרים? מה הכוונה? לא חושב שאמורה להיות בעיה.
כרגע, אם רוצים לקנות דרך האתר של אפל אייפון סימפרי - אפשר רק T-Mobile (את יכולה לראות פה ממש - שימי לב שרק טי-מובייל זה מחיר מלא).
אם רוצים לקנות פיזית דרך החנות של אפל אז אפשר לקנות גם מכשיר של AT&T - רק צריך לוודא שמדובר במחיר מלא סימפרי ולא תחת חוזה. יכול להיות שאותו דבר אפשר מפעילים אחרים (לקנות במחיר מלא שהוא סימפרי, נגיד Verizon), ספציפית עליו שמעתי דיווח.
עכשיו, הבנתי שבהמשך אפל עצמה אמורה להציע מכשיר שהוא פשוט Sim Free - לא מקושר לחברה סלולרית אמריקאית ספציפית (כרגע אפשר רק דרך חברה). וככה זה ללכת על הכי בטוח.

לגבי התקלות, כן, אז היה באמת את הסיפור שהאייפון מתעקם
הרשת גועשת.... אבל מדובר על אייפון 6 פלוס!
באייפון 6 עד כמה שאני יודע אין תופעה דומה. מעבר לזה לא שמעתי איזשהי תקלה באייפון הרגיל... אולי כי כולם מתעסקים בכיפוף של הפלוס חח
אבל ידעתי שיהיה איזה משהו! יש הגיון בדבריי
לפעמים.

RenanaD

New member
עצור הכל! עצור הכל!

מה זאת אומרת שהכל יימחק במכשיר חדש?! מה זאת אומרת?!?
אין איזו דרך לעשות גיבוי באייטונז למכשיר הישן, וכשמחברים את החדש טוענים עליו את הגיבוי הזה? שתקבל מכשיר חדש, אבל עם כל ההגדרות האהובות עליך מסודרות יפה בתוכו. אתה אומר שאין דבר כזה?! אני בשוק, לקחתי את זה כמובן מאליו!

אפשר, אפשר!
כמובן שאת יכולה לגבות את המכשיר הנוכחי ואז להטעין את זה במכשיר החדש.
פשוט בד"כ לא עושים את זה (אני לפחות), כי הגיע כבר פלאפון חדש - לא עדיף להתחיל מחדש? נקי? שלא להטעין למכשיר חדש זבל שקיים במכשיר קודם?
במיוחד שאת איתו כבר המון זמן ולא עשית ריסטור. זה נראה לי פשוט מתכון לבאגים. ונו, אז ימחק לך. תחזירי את הוואטסאפ מהבקאפ. מה עוד נשאר?
אבל מה שבא לך, טכנית את יכולה להחזיר את הגיבוי!

Rachel47

New member

אני גם לא הטענתי בק אפים כשהחלפתי אז את האייפון..התחלתי מחדש
אנשי קשר את יכולה להטעין מהאייקלאוד
ואת המוזיקה כמובן החזרתי דרך האייטונז
אבל לא בק אפ של אסמסים ושות'...זה הכל חדש דנדש...

RenanaD

New member
לא מעוניינת באייקלאוד ואני רוצה סמסים

אבל לא רוצה את הבאגים
למה שגם הם יעברו?

Rachel47

New member
אממ..כי ככה זה

אני מבינה אותך
אני דווקא אוהבת שכל האסמסים נשארים על אף שינוי מהותי
אבל זה כן אומר גם באגים לצערי..
יש אפשרות במעבדה ש להחברה לעשות העברה של אנשי קשר ותמונות והכל (בלי מוזיקה) אבל אני די בטוחה שזה לא מעביר אסמסים והיסטוריה של וואטסאפ למשל...למרות שיודעת מה אני לא בטוחה כל כך ...אבל אני חושבת שלא...

RenanaD

New member
אוי נו

צרות העולם הראשון? זה צרות העולם הראשון

איזו בחירה רעה.

o0Invisible0o

New member
אני מבולבלת.

סמסים של ווטסאפ לא עוברים אוטומטית? ממה שאני זוכרת הם נשמרים ועוברים אוטומטית.
סמסים רגילים מעניינים אותך? כל מה שיש לי ברגילים זה ספאם+סלופאק+קופת חולים.
וכל השאר, אייטונס לא? חייב להיות מגובה בענן? האייפון הזה חיים קשים, בחיי.

Rachel47

New member
אצלי זה לא לגמרי נכון לגבי הרגילים

עם תומר הכל היה באסמסים רגילים באייפון (תמיד מאז שקניתי אותו אבל האיימסג' רק נתן את הסיבה האחרונה ללמה לא לעבור לוואטסאפ) ועכשיו בנקסוס עברנו לוואטסאפ כי האסמסים בנקסוס פשוט נוראיים אלוהים שישמור ואני שונאת את האפליקציה הזו ואני רק מחכה לחזור לאסמסים רגילים איתו
והיו עוד אנשים שאיתם זה היה ברגילים
&nbsp
וואטסאפ...ואלה לא זוכרת אבל אני לא יודעת אם השיחה עצמה והמדיה נמצאים שם אם את מחליפה לטלפון חדש..
&nbsp
והשאר..לא חייב גיבוי ענן..אבל אם לא אז אייטונז מין הסתם...

זה באמת לא מסובך
כמעט את הכל אפשר לגבות באייטונס (או בענן) ולהחזיר אח"כ בשלמותו.
היסטוריה של וואטסאפ אפשר לגבות בנפרד ב-iCloud ולשחזר לאחר מכן (זה פיצ'ר של וואטסאפ).

זאת ההרגשה שלי....
אני זוכר שכשעברתי מ-3GS ל-5 גם לי היה קשה להיפרד מהחומר, ואפילו העלתי שאלה בפורום מסוים ואמרו לי שעדיף שלא להחזיר את השחזור (יכול לשלוח לך לינק בפרטי, זה מ-2012 אבל).
אם כי היה מדובר באייפון פרוץ (שזה עוד יותר גרוע). אח"כ כשהחלפתי את האייפון 5 (מהתקלה שהייתה לו), גם לא שיחזרתי והתחלתי מחדש.
ואני בטוח שאם אשיג אייפון חדש עכשיו, אתקל באותה דילמה (ככה שאני מבין אותך). מאחר ומדובר אצלך בקפיצה של מס' דגמים וגם iOS שונה, מרגיש לי פחות כדאי.
לדעתי יש בזה הגיון - אבל יכול להיות שאני סתם, שתחזירי את הגיבוי והכל יהיה לך טוב. וחוץ מזה, הכל גם יחסית reversible - לא טוב, תעשי ריסטור.

חחח מסקנה סופית:
אל תתני לזה להיות מה שיתקע אותך... תעשי מה שבאלך ומקס' נגיד לך "אמרתי לך" אח"כ

RenanaD

New member
ושאלה - אם היית קונה עכשיו אייפון 6 מארה"ב/חו"ל

כמה זמן היית מחכה? עד שגל הייצור הראשוני יחלוף או עד שתרגיש מספיק בטוח כדי לקנות... מתי היית מבקש שיקנו לך?

בסופו של דבר
זה תלוי בהזדמנויות... אם הייתה לי הזדמנות אז הייתי קונה, כי אם כבר מסתדר איכשהו לקנות ולשלוח לפה אז כנראה שלא הייתי מפספס.
בד"כ זה לא היה בהחלטתי גם ככה... אבא שלי עושה מה שבא לו
אבל בנתיים לא שמעתי עליו משהו רע (לא שהתעמקתי), והכי כיף לקבל את זה כשזה באמת "חדש" ולא old news
הייתי זורם על זה אם ההזדמנות הנכונה הייתה מגיעה.

RenanaD

New member
יש מצב שמישהו שטס הרבה

יסכים לקנות בחו"ל איפשהו (הוא קנה לי אייפוד פוטו פעם!), אז ההתלבטות היא מתי לבקש ממנו... כי אני לא אשאל אותו עכשיו על משהו שאני רוצה בכלל בעוד חודש. הוא עושה לי טובה, לא אשגע אותו

וכדי לקבל מוצר מושלם שלא אצטרך לשבור את הראש איך לתקן (חלילה), אין לי בעיה לחכות טיפה ושזה יהיה old news... אז אתה אומר לבקש או לחכות עוד קצת?
בכל מקרה - סיפרתי את זה כבר?! - הזמנתי מאיביי כיסוי סיליקון בשבוע שעבר, שיגיע אלי לפני הפלאפון ואוכל להשתמש מיד ללא חשש
אומייגאד! מדבקת מסך! אני צריכה גם מדבקת מסך, נכון? בטח שלהם היא על הכל וחובה להוריד אותה לפני
חחחחחח אני זוכרת שבפעם הראשונה שהתקשרתי מהאייפון שלי שמעתי גרועעעעע, איך נלחצתי. באתי להתלונן על תקלה במכשיר, ואמרו לי "גברת, תורידי את המדבקה, היא חוסמת לך את הרמקול לאוזן"

איך לא שמת לב, המדבקה שלהם מוגזמת
אבל יפה על התיכנון מראש....

אני לא יודע מה להגיד לך... כי אני לא ממש קורא דיווחים. בד"כ בשבועות הראשונים עולים על כל מיני בעיות (קליטה, כיפוף
וכאלה).
לא שמעתי על דבר כזה... אי אפשר לדעת על איזה מכשיר תיפלי בסוף. לא יודע אם פתאום יעלו על בעיה. ואם בכלל אפל יתקנו אותה. אבל עד עכשיו, הכל נראה טוב.
כמו שאמרתי, אם הייתה לי הזדמנות, הייתי מנצל...

RenanaD

New member
מי חשב על זה בכלל!

ולא רציתי להוריד אותה עד שתהיה לי אחת אחרת

כן, בגלל זה התכנון מראש הפעם. קניתי את 4 מאורנג', בזמנו, והם נתנו כיסוי פלסטיק שחור מעפן שהשתמשתי בו עד שקניתי חדש נורמלי. הפעם לא יהיה כזה, אז אני מכינה, שיהיה! גם ככה לוקח לחבילות זמן להגיע מחו"ל.
טוב, אז אני אבקש ממנו וזהו. עכשיו נקווה שהוא באמת טס הרבה כמו פעם ושהוא יסכים

למעלה