הפרת הסכם
שלום רב,
אתחיל בעניינים "פרוצדורליים":
1. כמובן איני מונע מאיש לגשת לפורום אליו הופנינו ולרשום את תגובתו, אני אישית לא כל כך נוהג להיענות להזמנות ולענות בפורומים אליהם מזמינים תגובות, הסיבות לכך הן בעיקר אישיות.
2. למרות זאת, לחצתי על הקישור, זה לא מביא אותי לשאלה אלא לעמוד של פורום ואיני יכול להשקיע את הזמן ולחפש את השאלה. אם השאלה תועלה כאן, אשתדל לענות כפי שאני עושה לכל שאלה.
לעצם העניין:
א. ניתן לענות לשאלה מהסוג הזה, אך התשובה לא יכולה להיות רצינית או בעלת ערך. זה כמו שרופא יאבחן חולה על מסך כתיבת שאלה בפורום. בד"כ הרופא צריך לראות את החולה, לפעמים צריך גם בדיקות מעבדה, צילומים וכד'. כך גם עו,ד, לא יכול לתת ניתוח של זכויות וחובות לפי חוזה ולקבוע אם היתה הפרה של החוזה, על סמך פרשנות של מישהו.
ב. בפועל, צריך לראות את כל החוזה, אחרת איך אנחנו יכולים למשל לדעת:
ב.1 מה החיובים של כל צד לחוזה.
ב.2 האם החיובים תלויים אחד בשני או שהם עצמאיים?
ב.3 האם היתה הפרת חוזה?
ב.4 אם ההפרה יסודית או לא?
ב.5 מה הזכויות של כל צד?
ב.6 בהנחה שהמכללה הפרה את החוזה, מה הסעידים אליהם זכאי הסטודנט כצד נפגע. האם יש לו זכות לבטל את החוזה? האם יש לו זכות לקבל צוו עשה. האם יש לו זכות לפיצויים? כיצד אנחש את הדברים האלה מבלי לקרוא את החוזה?
ועודף האם החוזה הוא חוזה אחיד. האם בחוזה האחיד ישנם תנאים מקפחים ואם כן, מהם?
כל זה אם רוצים לתת תשובה רצינית.
לכן, נראה שעל הסטודנט להתכבד ולפנות לעו"ד, לקבוע פגישת יעוץ ולהציג את החוזה ואת ההתכתבויות בינו לבין המכללה וכל מסמ רלוונטי נוסף (אולי השגים בלימודים?) ואז יוכל לקבל תשובה מקצועית.