שרשור מתכונים לארוחת ערב חורפית זריזה ומזינה

שרשור מתכונים לארוחת ערב חורפית זריזה ומזינה


כבר 1800 בערב, קר וגשום, לא השרית ולא הנבטת שום דבר.
מה מכינים בספיד שיהיה מזין ומחמם?
כמה רעיונות שלי:
להקפיא, וכמה שיותר- קטניות בשלבי הנבטה/ בישול שונים, קציצות שהכנתי, וירקות חתוכים מוכנים למרק.
לבשל אורז ולהוסיף תפו"א חתוכים קטן ואקסטרא מים. יוצא סוג של ריזוטו שמחמם את הנשמה.
להכין פשטידת שאריות ממיקס ירקות שנמצא במקרר. אפשר עם ביצים, או קמח חומוס.
 
עלי חוביזה בכל הצורות

מתייחסים לזה כמו לתרד - שוטפים היטב, מאדים קלות, קוצצים ומכינים מה שרוצים.
אפשר להכניס לחביתה (הולך טוב במיוחד בשילוב עם גבינת פטה צאן. הילדים טורפים את זה)
אפשר להכין קציצות מטוגנות או אפויות (לערבב עם ביצים ופירורי לחם ולתבל לפי הטעם)
אפשר להכין מרק בסגנון מלוח'ייה
אפשר לערבב עם שמנת ולהשתמש כרוטב לפסטה או ריזוטו...
האפשרויות לא נגמרות.
חורפי, טרי, מזין וטעים.
 

regvuv1

New member
תפוחי אדמה, בטטות, דלעת

אפשר לקצוץ אותם ממש קטן, תוך כדי כבר להרתיח מים ואז הם מתבשלים תוך חמש דקות, את כל העסק מועכים לפירה עם קצת חלב קוקוס - אפשר ידנית ואפשר עם בלנדר מוט, למרקם כמו של מרק. אנחנו גם מוסיפים שן שום או שתיים לבישול. ליד זה, או בפנים, אנחנו מבשלים קצת אפונה, אולי גם תירס, מהפריזר - מה שפחות מים בסיר, לוקח פחות זמן לבשל ( אצלנו זה מוכן תוך חמש דקות, כמו הפירה).
דייסה תמיד עובדת היטב לחימום, עם קצת טחינה או שקדיה בפנים ואיזשהו פרי.
מרק מיסו, אפשר לזרוק לתוכו כל ירק שרוצים - מיסו קונים מוכן, ואז פשוט ממיסים כפית ממנו בכוס מים רותחים, אפשר להוסיף תיבול.
 
למעלה