ייעוץ חינוכי והתנהגותי לילדים עם הפרעת קשב

ייעוץ חינוכי והתנהגותי לילדים עם הפרעת קשב

הייעוץ החינוכי-התנהגותי הוא בעל חשיבות עליונה בטיפול הרב מערכתי היעיל בהפרעת קשב וריכוז, והיועצים החינוכיים כאן כדי לענות על שאלותיכם בנושאים:הייעוץ החינוכי-התנהגותי הוא בעל חשיבות עליונה בטיפול הרב מערכתי היעיל בהפרעת קשב וריכוז, והיועצים החינוכיים כאן כדי לענות על שאלותיכם בנושאים:
א. אבחון דידקטי ופסיכו-דידקטי
ב. הוראה מתקנת ואיסטרטגיות למידה לילד עם הפרעות קשב.
ג. ויסות ושליטה בהתנהגות
ד. מוכנות ובשלות ללמידה בגילאים השוניםה. עזרת מערכת החינוך לתלמיד לקוי הלמידה
ו. בניית מערך תמיכה הורי וחינוכי לילדנו.
ז. מתי כדאי אימון אישי ומתי טיפול התנהגותי?
הנכם מוזמנים להפנות את שאלותיכם למומחי הפורום בלחיצה על 'הוספת תגובה' להודעה זו
א. אבחון דידקטי ופסיכו-דידקטי
ב. הוראה מתקנת ואיסטרטגיות למידה לילד עם הפרעות קשב.
ג. ויסות ושליטה בהתנהגות
ד. מוכנות ובשלות ללמידה בגילאים השוניםה. עזרת מערכת החינוך לתלמיד לקוי הלמידה
ו. בניית מערך תמיכה הורי וחינוכי לילדנו.
ז. מתי כדאי אימון אישי ומתי טיפול התנהגותי?
אתם מוזמנים להפנות את שאלותיכם למומחי הפורום בלחיצה על 'הוספת תגובה' להודעה זו

שלום ובוקר טוב

אני אם לשני בנים בגילאי 18 בקרוב מתגייס
ובן 10 .
שניהם לקויי למידה וקשב.
עם הבכור עברתי תקופה לא פשוטה כשהיה צעיר יותר ואף יצא למסגרת של פנימיה בגלל בעיות התנהגות קשות ועוד.
הבן הצעיר בכיתה ד' לומד בבה"ס רגיל לקוי למידה וקשה ומטופל ברטלין ל 8 שעות,
כשהיה בכיתה א בדיוק חליתי בסרטן השד ועברנו תקופה לא פשוטה למרות ששידרתי עסקים כרגיל והשתדלתי לעזור לו,למעשה כבר מכיתה ב ראיתי את הקשיים שלו ולמרות שהייתה אז נחנכת מצויינת שתמכה ועזרה הייתה בי מחשבה להעבירו לבה"ס ללקויות למידה פה בצפון שבני הבכור למד שם .
בה"ס לא יכול לתת לו מענה שהוא זקוק לו,
הוא מקבל 3 שעות הוראה מתקנת בשפה(שהתקדם מאד טוב) אך באבחון הדידקטי שנעשה לו עלו קשיים רבים במיוחד בתחום הקשה ולקות שפתית משמעותית.
השנה ולמעשה בחודשיים האחרונים אני חשה רגרסייה וחוסר רצון משווע להיות בבה"ס.
ייתכן שהוא כבר מודע לקשיים שלו אני בהחלט רואה את ניצני גיל ההתבגרות אצלו וייתכן שהוא כבר עמוס מידי רגשית ולימודית.
שנה הבאה כיתה ה היא כיתה קשה אי זוגית,,מתווספים לה מקצועות נוספים ואני חשה שהוא לא יצליח,
אחרי שיזמני שיחה עם בה"ס ועם הצוות הטיפולי בשיחה עצמה דרשתי לדעת מדוע בה"ס לא רואה את הקשיים? מדוע בה"ס לא יוזם מפגשים ושיחה עם ההורה קרי אני,,כשתמיד ברקע היה הקול שלי ואינטואיציה שהוא זקוק לכיתה קטנה,מכילה ששם יפרח ויתן ביטולי לעצמו ולהשגים שלו,
מעבר למורה להוראה מתקנת המצויינת שעשתה איתו כברת דרך מעולה המחנכת אמרה לי בשיחה "שהיה לי נוח שנתיים",,מה שעניתי לה כבר ישאר שם בשיחה אבל עניתי בדיוק מה שצריך ובמיוחד את העובדה שנעולם לא התקשרה לשוחח איתי על הקשיים שלו ומה אפשר לחזק ולעזור,,מעולם
לסיום - מנסיון שלי עם שני בניי היקרים בה"ס לא יודע אייך לעזור לילד לקוי למידה ואין להם מספיק תקציב.
אין ספק שמילד שישב בכיתה עם הקפוצון שלו על הראש בתחילת כיתה א ו ב לילד עם בטחון ושיפור בשפה ועוד מעיד על התקדמות אבל,,,הפערים בינו לביון תלמידים אחרים גדולים ,,והוא לבטח חש זאת ויודע.
חוצמיזה אני כרגע דוחפת לכיוון וועדת השמה חריגה למורת רוחם של בה"ס שעוזר לי ולמינהל החינוך אצלינו שטוען שזה "מאוחר מידי" עבורי זה מחדל של בה"ס שלא העלה אותו לוועדת השמה בגלל שחשבו שהוא בסדר,סביר עובד לפי יכולתו לא מספיק לי,
אשמח להארה מצידכם,

בברכה
אילנה,

למעלה