הטוב
, הרע
והלא נורא
- סיכום השבוע שהיה

pinkkit

New member
סיכון למומים חמורים בעובר, להיפרדות שלייה

סיכון ללידת עובר מת, רעלת הריון, כליאת כתפיים, היפוגליקמיה, סוכרת סוג 2, לידה מוקדמת ותסמונת נשימתית ,צהבת, עיבוי של שריר הלב, מצוקה נשימתית צמיגות יתר של דם התינוק... להמשיך? בקיצר סיכונים רבים גם לאם וגם לתינוק... כנראה לא חפרת מספיק בחומרי הקריאה שלך
בכל אופן אני ממש לא בקטע של הפחדה, כל הריון וכל לידה הם עניין מורכב שכרוך באינספור סיכונים וסיבוכים אפשריים, אבל מקווה בשבילך שהבדיקות תקינות. אמנם זה לא סוף העולם אבל זה עניין רציני ולא נעים.

יהלום29

New member
זה לא מה שקראתי

מומים וכו' זה מסכרת טרום הריונית. קראתי במפורש שאין עליה בסיכון בסכרת הריונית.
כליאת כתפיים - לא רלוונטי בקיסרי.
היפוגליקמיה - זה באמת קראתי ונשמע בעייתי במקצת
לידה מוקדמת כנראה לא אצלי .. (אני מחזיקה עד שבוע 42..)
את השאר לא קראתי בשום מקום אז אין לי מושג אבל אכן נשמע מפחיד

healerit

New member
לא בכדי עושים אקו לב עובר בסוכרת הריון

(ולא רק לסוכרת טרום הריונית).
כמו כן הריאות מבשילות קצת יותר מאוחר, סביב שבוע 38.
יש סיכון לתמותה עוברית (לא עלינו!!!), מיעוט תנועות, מיעוט מי שפיר ועוד.

כשמאוזנים בסוכר, אין סיכון מוגבר למומים. הבעיה היא כשלא מאוזנים וזה יכול לקרות ביחוד כשלא מאתרים את הסוכרת בזמן.

אני הייתי חצי מאוזנת, כלומר גבולית בערכי הסוכר. לכן פרופ' יוגב שלח אותי לזירוז בשבוע 38.
הוא אמר שזה יכול להיגמר ברגע, גם אם הכל מצויין עכשיו (הכל היה תקין מבחינת ההתפתחות, הגודל, הדופק).
לקראת סוף ההריון גם חשתי פה ושם מיעוט תנועות והייתי במעקב צמוד יותר.

פרוטוקול הלידה קצת שונה. במהלך הלידה היה עליי לבדוק מדי שעה-שעתיים את רמת הסוכר (הגעתי עם הגלוקומטר לחדר הלידה) ואחרי 6 שעות חיברו אותי לגלוקוז כדי לייצב את רמת הסוכר שכן היא עולה אצלי בצום. כיוון שהתייצבה יפה עם הגלוקוז לא היה צורך לחבר אותי גם לאינסולין. לאחר הלידה רננה נלקחה להזנה ולניטור למשך כמה שעות. תודה לאל, רמת הסוכר שלה היתה כמעט תקינה (גבולית) ולא היה ממש היפו. אחרי שקיבלה אוכל הסוכר היה תקין לחלוטין.
היא נולדה 3584 גרם בשבוע 38+6 שזה לא גדול במיוחד.

הרבה בריאות ובהצלחה

יהלום29

New member
טוב הגיעה התוצאה האחרונה,

והיא לא חורגת.
אז בעצם לפי מה שהבנתי יש לי רק חריגה אחת. מה זה אומר? עכשיו אני יותר מבולבלת.
עד שאצליח להשיג את הרופאה, מישהי יודעת מה עושים הלאה?
&nbsp
GLUCOSE (GTT) 0' 91 mg/dl
GLUCOSE (GTT) 60' 168 mg/dl
GLUCOSE (GTT) 120' 179 mg/dl
GLUCOSE (GTT) 180' 126 mg/dl
&nbsp

באופן רשמי אין לך סוכרת הריון, למיטב הבנתי

אבל עם תוצאות כאלו אני באופן אישי הייתי מתנהגת כאילו יש לי סוכרת, כלומר הולכת לדיאטנית ומקבלת ממנה תפריט שמתאים לסוכרת הריון.

healerit

New member
הסוכר שלך בצום גבולי

הערך הרצוי בהריון הוא 90 (הערכים בהריון שונים מהערכים שבשיגרה) ויש כאלו שאומרים עד 95.
כלומר, במכבי הם אומרים עד 95. בבית חולים מחמירים ואומרים 90.

הכי טוב שתתייעצי עם הרופאה. אולי תבקשי ממנה מרשם לגלוקומטר+מחטים+סטריפים ותעקבי במשך יומיים.
המעקב היום יומי מדוייק יותר מההעמסה שהיא חד פעמית.
מודדים על הבוקר בצום ואז שעה מתחילת כל ארוחה עיקרית (בוקר, צהריים, ערב). מצד שני, אצלך הערך הבעייתי הוא אחרי שעתיים אז יתכן שתתבקשי למדוד שעתיים מתחילת הארוחה.

בהצלחה

kseniali

New member
דוקא יפה עמידות רצינית לאינסולין

סבירות מאוד גבוה שתופני להריון בסיכון ומעקב אחרי משקל בעובר. את גבולית בשני ערכים וחורגת באחד, לדעתי אף רופא לא יתעלם מזה. בערכים כאלה חשוב להוריד את כמות הפחמימות שאת צורכת...
אני אישית חרגתי רק בערך אחד והשאר יותר נמוכים משלך בהרבה ואני כן מוגדרת עם סכרת הריון. אני חושבת שרוב הרופאים לאחרונה מחשיבים ערך אחד חריג כסוכרת.
למרות שבסך הכל זה לא נורא, פשוט נדרשת הקפדה בתזונה. בהצלחה:)

יהלום29

New member
הפנו אותי לדיאטנית

רק שבכל מקום התורים זה לעוד חודש! הזוי
הצלחתי למצוא מקום לחול המועד. נשתדל לאכול קצת פחות מתוקים בנתיים

תמוז34

New member
איך מחשבים שבועות הריון לצורך קביעת בדיקות בהיריון?

הי לכולן,

עד עכשיו הייתי בטוחה שהחישוב של שבועות היריון, לצורך קביעת בדיקות בהיריון, מתבצע לפי תאריך וסת אחרונה ולפי מחשבוני ההיריון השונים.
למשל, אם אני צריכה לקבוע שקיפות עורפית ואני רוצה לקבוע אותה נניח בשבוע 11+3, אז אני פשוט משתמשת במחשבון הריון וקובעת בשבוע 11+3.
אבל עכשיו כשדיברתי עם המזכירה של אחד מהרופאים לצורך בדיקת שקיפות עורפית, היא הסתכלה ביומן שלה לפי תאריך וסת אחרונה ואמרה לי שבתאריך של שבוע 11+3, אני בכלל נחשבת בשבוע 12+3! (בגלל שעברו כבר 12 שבועות מלאים, פלוס עוד 3 ימים)
אני שוב מבולבלת! האם לא כל הרופאים משתמשים באותו מדד? ברור לי שבפועל עברו 12 שבועות מלאים, אבל הייתי בטוחה שכשאומרים שצריך לקבוע בדיקה ב"שבוע 11+ כמה ימים" הכוונה היא פשוט לשבוע 11+ כמה ימים, ולא לשבוע 12.
אשמח אם מישהי תוכל לעזור לי ולעשות סדר אחת ולתמיד...

אנה פב

New member
גיל ההריון נקבע לפי תאריך וסת אחרונה

אלא אם רופא באולטרסאונד ראשון מתקן את גיל ההריון בגלל ביוץ מאוחר. אצלי למשל הוסת האחרונה היתה ב-9.11 לפי זה אני היום בשבוע 19 + 2. עשיתי את השקיפות העורפית לפי ווסת אחרונה בשבוע 12+ 3 זה היה 4.2.
מקווה שעזרתי :)

FayeV

New member
ד"ר אמיר מישל - מישהי מכירה?

אני צריכה לעשות US מעקב גדילה וקבעו לי אליו. מישהי מכירה אותו ויכולה לחוות עליו חוות דעת?

admhbs1

New member
הייתי אצלו

גם בשקיפות עורפית וגם בהערכת משקל.
הוא נחמד, קורקטי.
זו בדיקה ממש קצרה ממה שזכור לי אז אל תבואי עם ציפיות... (הוא צחק עליי כשהגעתי עם בעלי, אמר לי שזה בטח הריון ראשון
).
&nbsp
&nbsp

FayeV

New member
איך הוא בתור בן אדם?

קראתי איזו חוות דעת עליו מלפני כמה שנים שנשמע מזעזע ואני קצת חוששת.
אבל טוב שאת אומרת לי שזו בדיקה קצרה, אני גם רציתי לבוא עם בעלי

סביר אבל קצת מתנשא

לא התחברתי אליו בלשון המעטה אבל זו באמת בדיקה קצרה אז בקטנה

admhbs1

New member
תראי

בעבר הייתי אצלו בלי קשר להריון והוא היה מאוד אמפתי ונחמד.
בבדיקות של ההריון הוא היה בעיקר קורקטי. מאחר ולא היה מדובר בבדיקות ה"חשובות" אז לא ממש איכפת לי שהוא לא קוצי-מוצי. הוא סה"כ בסדר גמור.

admhbs1

New member
רק רציתי לציין

שהערכת המשקל שלו הייתה מדויקת!

&nbsp
לפי הערכת המשקל שלו וההערכה שנתן לי לגבי כמה הקטן אמור לגדול בזמן שנותר להריון הוא ממש דייק (בסטייה של 80 גרם).

FayeV

New member
איזה מגניב!

האמת שאני באה אליו למעקב גדילה (העוברית הייתה קצת קטנה לשבוע בסקירה המאוחרת), אני משערת שזה באמת די פשוט - מודדים אורך של איברים וזהו. פשוט הייתי פעם ב-US אצל רופא גס רוח וחסר סבלנות ולא הייתי רוצה לחזור על החווייה.

איפה עושים ייעוץ גנטי- אני מבוטחת של מכבי

יצאה לי תוצאה גבוהה בשקיפות+ סקר ראשון.
אני רוצה לקבוע תור , הבנתי שעושים בבית חולים- השאלה איזה בית חולים עבד עם מכבי?
האם צריך להוציא טופס 17 חוץ מהפניה של הרופא?
הרופא התקשר אלי היום אבל פיספסתי אותו והוא יהיה זמין רק בשלישי, אנחנו מתקרבים לפסח ופוחדת שלא יהיו תורים זמינים.

למעלה