NLP ושילוב עם שיטות אחרות..

ommerl

New member
NLP ושילוב עם שיטות אחרות..

שאלה לי אליכם המטפלים: כמה מכם משלבים NLP עם שיטות שונות וכמה מתמקדים ב- NLP בלבד?

ולמי שמשלב: מה למדת קודם? וכמה התעמקת בשיטה שלמדת קודם לפני שלמדת שיטה חדשה?

שילוב

שיטת הNlp משולבת עם דמיון מודרך זה הכי מתאים להשלמת התהליך. אפשר לשלב כלים ומוסיקה שקטה ורגועה גם. בNlp יש כבר כל מה שצריך לשינויי וריפוי. גם בקוצינג יש כלים אני משתמשת גם בשיטה זו אבל זה אחרת.

שילוב

אני משלב את העבודה של ביירון קייטי.
בנוסף למדתי אימן ועסקתי באימון עסקי בעבר.
על שאלת הכמה קשה לי לענות, אומר רק שאני משתדל כל יום לקרוא או לצםות בתכנים שקשורים ל NLP או לעבודה.

ladybug4NLP

Active member
אז ככה:

בערך ב-1996 הבאתי את שיטת ה-EFT לישראל.
תוך כדי העמקה בשיטה וקריאה למדתי שגרי קרייג ממציא השיטה מבסס את השאלות שלו על NLP.
נחפשתי ל-NLP במשך 5 שנים ארוכות ודי שנאתי את מה ששמעתי כי עד אז ובעיקר השתמשו ב-NLP למכירות וזה היה נראה
כמו לעבוד על אנשים.
לאט נחשפתי לצדדים האחרים של הנ-NLP והחלטתי שבכי להיות טובה גם ב-EFT אלמד NLP.
תוך כדי הלימודים נישבתי כי היה המון דגש על הפן הטיפולי, התפתחות אישית וכד'.

אחרי קורסים רבים של NLP למדתי כלים נוספים הבאים להרחיב את השיטה כגון יטת קו הזמן המורחבת (בסדנאות ספציפיות),
סדנא לטיפול באמונות מגבילות, טיפול בטראומה (שזה הנושא החביב עלי לטיפול) וקורס דמיון מודרך מורחב.

בבוא הזמן למדתי גם פיתוחים נוספים של ה=EFT עצמו כגון Faster EFT. Matrix Reimprinting וכד'.

אני תמיד אוהבת ללמוד דברים חדשים ובעיקר כאלה העוזרים להרחבת הסל הטיפולי והקרובים ברוחם ללימודי הבסיס.
לא תמיד משתמשת בכל אבל תמיד יש אפשרות לקחת רעיון קטן משיטה זו או אחרת כדי להצעיד את המטופל קדימה.

בשנים האחרונות למדתי גם קורסים של ANDREW AUSTIN מפתח שיטת ה-IEMT ו-METAPHORS OF MOVEMENT
וכרגע העמקה בשני הכלים האלה תופס אצלי חלק די נכבד.
אין על ANDREW - האיש פשוט גאון.

בשביל הכיף למדתי גם עבודה אנרגטית שמאפשר לי לתפקד טוב יותר מול המטופל ולעיתים חוסך זמן ומילים מיותרות.
ועוד לא סיימתי וכנראה כל זמן שיהיה משהו חדש שיעורר את סקרנותי - אלמד אותו לעומק.

בסופו של דבר יש הרבה משותף בין הדיסיפלינות השונות ולכולם את הרצון לעזור למטופל באופן המיטבי עבורו

כלים

הרבה פעמים שאני אומרת שאני מטפלת בNLP מי שלא מקורב לתחום הטיפול לא מבין על מה אני מדברת.
ולגבי דמיון מודרך גם לא ברור. אני גם משתמשת בTLT קו הזמן לריפוי, שינויי היסטוריה תהליך לידה מחדש עוד ועוד כל אלה הם תהליכים טיפוליים שבאים מהNLP ועושה טיפוליים אלטרנטיביים והרשימה ארוכה. אני בתור מטפלת שואפת ללמוד עוד ועוד שיהיה לי ארגז כלים מלא ושאוכל לשלב אותם לפי הצורך.

ladybug4NLP

Active member
מיכל-שינוי הסטוריה ותהליך לידה מחדש זה NLP

ולא שיטה בפני עצמה
TLT כן - למרות שיש כאלה (כמו ברטר) שנותנים על קצה המזלג משהו קטן.
TLT למרות שמקורה ב-NLP( הרי שהיום משמשת שיטה בפני עצמה ולא נדרשים כלים נוספים לטיפול - למי שאין).
TAD JAMES עבד עם באנדלר-גרינדר ומשם הוא פיתח ו"ניכס" את השיטה לעצמו (היום זה מוגן בפטנט על שמו ורק מי שהוסמך
על ידו - מותר לו להעביר סדנאות ולהעניק תעודת PRACTITIONER ו-ADVANCED PRACTITIONER

חג שמח

ladybug4NLP

Active member
טוב, נו, עשיתי יותר אבל אי אפשר כמובן לפרט הכל

הצניעות מחייבת להשאיר משהו נסתר, לא כן?

ועמר-אתה מה זה צודק! הדרך היתה ועדיין היא מעניינת וגם "עשירה". השקעתי הון בלימודים, הכשרות והעשרה...

ommerl

New member
אין כמו קצת מסתורין..

אם הדרך שלך עדיין מעניינת ועשירה סימן שזו הדרך הנכונה בשבילך :) אבל זו חכמה קטנה שאמרתי את זה בדיעבד...

למעלה