בדיקות והמלצות רופאים לשבוע חדש

המרחפת

New member
מחפשת רופא המומחה במיומות (שרירנים)לצורך חווד

בעקבות שרירן נאמר לי על ידי שני רופאים שהולכים לקראת ניתוח קיסרי. אני מאד מעריכה את דעתם, אבל רוצה להיות בטוחה שאכן אין מוצא אחר, היות ואני כן מתכננת הריונות (ולידות) נוספים.

אבל
אני גרועה במידענות, וגרועה בחיפושים. אשמח להסבר איך מחפשים בכלל?
אני מחפשת רופא (גיניקולוג/ מיילד) שמומחה במיומות. עדיפות לכזה שעובד בבית חולים לציבור הדתי, כלומר, שהנטיה היא לעשות ניתוח קיסרי אך ורק כשזה הכרחי.
חשוב לי שזה יהיה מישהו שיסביר לי, ולא רק יקבע מה דעתו בעניין.

תשובה כמו "חפשי בגוגל" לא תעזור לי, אבל תשובה כמו "לפנות לבתי החולים X,Y, ולשאול כך וכך" תהיה הסבר ברור יותר
תודה רבה לעוזרות בעניין!

טיפ_טיפ

New member
מתי זולטי

הוא כעיקרון הרופא מעקב שלי.
הוא מומחה משיבא שגם מקבל במסגרת הקופה (חפשי באתר מכבי).
המרפאה שלו בר״ג.
תרגישי נוח לשאול אותו הכל. הוא עונה.
אני תמיד אומרת איזה 4-5 פעמים ״לא הבנתי״ במהלך כל פגישה.

טיפ_טיפ

New member
נורא מוזר. רשמתי תגובה והיא נעלמה.

שם הרופא הוא: מתי זולטי.
הוא כעיקרון הרופא מעקב שלי.
הוא מומחה משיבא שגם מקבל במסגרת הקופה (חפשי באתר מכבי).
המרפאה שלו בר״ג.
תרגישי נוח לשאול אותו הכל. הוא עונה.
אני תמיד אומרת איזה 4-5 פעמים ״לא הבנתי״ במהלך כל פגישה.

http://www.sheba.co.il/Doctors/256/Mati.Zolty

שאלת החזר מהכללית למי שיודעת.

התקשרתי לרופא מסויים לגבי שקיפות, במרפאה שלו אמרו לי שהשקיפות עולה 650 שקלים. הם נותנים לי קבלה עבור ייעוץ רפואי ואני אמורה לקבל 80% מהסכום דרך המושלם.
הסכום שנותר, אני אמורה לקבל 75% ממנו דרך הפלטינום וזה יורד מסל ההריון שלי.
מישהי שמעה על הסדר כזה?
עד כה ביררתי עם 2 רופאים שהם בהסדר של הכללית והם אמרו לי פשוט לשלם להם 110 שקלים וזהו! בלי החזרים ובלי סיבוכים.
אודה לעזרת כל מי שיודעת, כי בכללית לא ממש ידעו לענות לי על שאלות כאלה.

Yamto

New member
הרופא שמצאת מקבל פרטי ולא בהסדר

ואם את שואלת לדעתי - חכי עם הסל של ההחזרים לבדיקות היותר מורכבות וחשובות כמו 2 סקירות שתוכלי לעשות אצל מומחים מומלצים, ואם תצטרכי ייעוצים אצל מומחים תוך כדי ההריון. שקיפות היא בדיקה קצרה ויחסית לא מורכבת. באתר של מושלם תוכלי למצוא רשימה של רופאים שבהסדר לבדיקת שקיפות עורפית:
https://mushlam.clalit.co.il/Woman/pregnancy/Pages/us_nuchal_translucency.aspx
בהם אגב רופאים מצויינים. אני הלכתי לרופא מעולה שהוא גם מנהל חדרי לידה של אחד מבתי החולים ורופא מנוסה ביותר, אבל תגידי באיזה איזור את בארץ ובטוח יהיו לך כאן המלצות מבנות.

תודה רבה לך על התשובה
בעקרון קבעתי

לשני רופאים - שונטל פרונגלס וסגל אוקטב (התור לסגל הוא הראשון ואחריו אבטל את שונטל, במידה שאהיה מרוצה).
אבל היום המליצו לי על מישהו ממש מקצועי ותהיתי לגבי ההחזרים כי אם הבנתי נכון מהמזכירה שלו ה 80% החזר של המושלם לא יורד מסל ההריון. השאלה אם באמת הבנתי נכון?
סקירות קבעתי אצל אניטה סילבר את שתיהן.

המרחפת

New member
שקיפות זו בדיקה טכנית למדי

ופחות יש משמעות לניסיון ולמקצועיות של הבודק (להבדיל מסקירה).

זו בדיקה של מדד כמותי, ועדיף לעשות אותה אצל מישהו מהקופה.

המרחפת

New member
אם כבר קבעת,

אל תתחילי לבטל רק בגלל אחד שיעלה לך המון כסף. תשמרי את זה לחיתולים

29wishes

New member
|כוכב| עזרה בפענוח בדיקת שתן.

אז מתחילת ההריון לא עשיתי בדיקת שתן (אל תשאלו - שבוע 28)
והבוקר טרחתי. קיבלתי תוצאות שברובן נראות לי תקינות (מחר אעביר לרופא נשים)
אבל יש אחת חריגה ואין לי מושג מהי אומרת, מישהי יכולה לעזור?

LEUCOCYTES - U STRIP
75 /µl

תודה מראש לכל העונות

abc190

New member
הופעת לוקוציטים בשתן מצביעה

בדרך כלל על דלקת בשתן

מיצפונת

New member
צריכה המלצה לרופא מעקב בחיפה כללית

האם כל רופא נשים יכול לעשות מעקב הריון?

JustEden

New member
יחס נוראי ע"י רופאת כללית באשדוד/אשקלון

אני רוצה לספר למי שנמצאת באזור שלי (אשדוד/אשקלון) על חוויה ממש לא נעימה שעברתי היום ע"י רופאה בשם ד"ר מרים גנדלר.
אני בשבוע 9 וחשתי כאבים בבטן בצד ימין ולכן רופאת המשפחה שלי שפניתי אליה נתנה לי הפנייה דחופה למרכז הבריאות לאישה, שם נתנו לי תור לדוקטור הנ"ל מכיוון שהרופא שלי לא נמצא.
נכנסתי אליה עם בעלי ועוד לפני שהתיישבנו היא פנתה בשאלה "כן, מה?" הבלגנו על זה כי רציתי בדיקה מהירה. נתתי לה את ההפניה שהרופאה שלי הביאה לי שבה רשום על הכאבים שיש לי והיא אמרה "נו, כאבים בצד הבטן זה לא קשור להריון, זה אולי בגלל הלחץ מהגראדים. רק אם כואב לך בבטן התחתונה אז תבואי". אמרתי לה שאני יודעת שצריך לבוא על כל כאב שיש בבטן אז היא אמרה שאם אני אבוא על כל כאב שיש לי אני אצטרך לישון שם ואמרה שרופאת המשפחה שלי לא מבינה כלום אם היא שלחה אותי לרופא נשים. בעלי התחיל להתרגז ודרש ממנה שלפחות תעשה בדיקה לראות שהכל בסדר. בסופו של דבר היא עשתה לי אולטרה סאונד וראינו שהכל תקין, יש דופק והעובר אפילו משתעשע לו ומזיז רגליים.
אחרי זה, עוד לפני שניגבתי את הג'ל, היא אמרה "טוב, אתם יכולים ללכת עכשיו".
חוויה כזאת מגעילה עדיין לא עברתי וממש מרתיח אותי לראות שכבר בתחילת ההריון אני נתקלת בכאלה רופאים שאפילו יחס אנוש אין להם.
ממליצה בחום להתרחק מהרופאה הזאת.

למעלה