בדיקות והמלצות רופאים לחמשוש

הוא מציל חיים

וזה בא על חשבון קוצי-מוצי. לא יודעת אם זה נתון משתנה (אם תקחי בפרטי=יהיה נופת צופים).

ט ו ש ה

New member
אני מ-מ-ש לא מסכימה עם ההגדרה שלך

ד"ר ביז'אווי הוא קודם כל רופא מיילד בחסד עליון.
בלי קשר לזה, הוא איש יקר, וקצת קרזיונר.
זה נכון שיש ימים שבהם את תוהה מה לעזאזל עובר עליו, אבל זה בכלל לא קשור לענינים של כסף. זה קשור בעיקר לעובדה שהוא מאד מאד נלהב לגבי העבודה שלו (מחזה לא נפוץ כשמדובר ברופאים מה"שנתון" שלו, שמתעסקים בגניקולוגיה כבר שנים ויובלות וראו ה-כ-ל), ולפעמים הוא לא מצליח לתקשר מספיק טוב עם הסביבה.
אבל, אם יש מישהו שהייתי מפקידה את עצמי בידיו, בצורה מוחלטת - זה הוא.

לא התכוונתי לזה ככה

עכשיו אני קוראת את ההודעה שלי ורואה שזה לא ברור. כתבתי שאני לא יודעת אם זה נתון משתנה ואם לוקחים אותו בפרטי הוא פחות "הוא" רק כי משלמים לו (אני מתארת לעצמי מהפעמיים שהיינו תחתאחריותו והוא הציל אותנו שלא,)
במסדרונות ביה"ח מעייני הישועה מדברות עליו היולדות ככה- הוא גאון אם לא הוא אז... ונשימה אח"כ על האישיות שלו.
אני כותבת את זה כי יש נשים שצריכות את ה"אקסטרה קר הרגשי" מהרופא. ובמקרה הזה אני חושבת (לא עובדת איתו כמוך, פגשתי אותו רק מצד המטופלת) שמקצועי-כן. מציל חיים-בפירוש. אבל נחמד ומתקתק- לא (או לא תמיד. למשל עם בעלי הוא עשה חתיכת בונדינג בזמן שאני הייתי בניתוח חירום
)

את הולכת לרופא או לפסיכולוג?

מקובל עלי שרופא צריך להיות בן אדם. רופא שהוא מגעיל בקטע האנושי, לא יעזור כמה שהוא מקצועי.
אבל על ד"ר ביז'אוי לא יוכלו לומר מילה אחת של גנאי בעניין האישיותי.
הוא מקצועי לעילא ולעילא. הוא בן אדם מצויין.
אבל הוא ענייני. בעיני זו מעלה. הוא לא אמור להיות קוצי מוצי.
(ואם הוא היה, אולי היו אומרים עליו 'נגע שלא לצורך', 'פלירטט איתי' וכו'? אני ממש לא מבינה את הצורך של בנות ברופא שיהפוך לידיד נפש.)
רופא מצויין. בן אדם מצויין.
וכמו שטושה אומרת, נטיה לקריזות. זה רק מגוון את העניין והופך אותו ליותר מעניין. הוא בחיים לא מוציא את הקריזה על מטופלות.

יש נשים שמצפות לזה

אנחנו יכולות לא להסכים עם הנטיה הזאת.
ולגבי איך מטופלת רואה אותו, ובכן אני יכולה לפרט בדיוק מי ומה אבל זה אישי מדי. בשורה תחתונה- אם לא היה סוף טוב לסיפור, מה שהיה נשאר לי זה לא המלצה גורפת. וזה די ממצה את "רכילות המסדרונות" במעייני הישועה עליו. מי שעברה לידה רגילה ופגשה אותו רק כי הוא היה במשמרת ובא ראה והלך לא התרשמה ממנו לטובה, מי שהוא הציל לה את התינוק או את עצמה לא אכפת לה בכלל מה הוא אמר ואיך .

ילדתי פעמיים במעייני הישועה ואח"כ הייתי בבית

הבראה סמוך "אם וילד", שמעתי סיפורים מדהימים אחד אחרי השני על ביז'אווי, שהציל אשה אחרי אשה מקיסרי. הוא ציני ומצחיק, ובעיקר מאד מקצועי.

פ ט ר י ה

New member
אמא שלי עובדת איתו שם

ואומרת רק דברים טובים,
היא שמחה שהלכתי למיון יולדות והוא היה הרופא שקיבל שם.

לימי43

New member
מה עושים עם מיגרנות בהריון?אני קמה בלילות

והשיבושים בשינה עושים לי מיגרנה לפעמים גם ארבעה ימים רצוף אני מקבלת ריזלט ולפני שנכנסתי להריון דיברתי עם המרכז הטרטולוגי ואמרו לי שזה בסדר לקחת ריזלט...אבל עדיין אני לא יודעת אם זה חוזר על עצמו כל יום מותר לקחת כל יום כדור...זה נוראי ואני מיואשת כבר

babkas

New member
תנסי דיקור סיני...

עם מטפל/ת מוסמכת להריון. זה יכול לעשות פלאים.

לימי43

New member
האמת שניסיתי לפני ההריון לא עזר,אמא שלי

גם סובלת ממיגרנות והיא מטופלת בדיקור עכשיו שרק החמיר לה את המצב...

babkas

New member
באסה,

אני מכירה משהי מעולה בירושלים ועוד משהי במבשרת

בבקשה תרגיעו את ההיסטריה שלי

יום שלישי אכלתי בעבודה גבינות מהמעדניה שהביאו לשבועות, היה אחלה וטעים. היום בעבודה אכלתי חלק מהגבינות שנשארו. בראש שלי (שבוע 13 הטמטמת חוגגת) מעדניה זה סבבה, זה מפוסטר, כמו בסופר. אז זהו שלא. אחורי שאכלתי היום ראיתי את השקית עם שם המעדניה- גבינות מיובאות מצרפת ומשקים קטנים בארץ והסתבר לי אח"כ שזו גם מעדניה שיש בה פירות ים ודגים לא מבושלים ומה לא... ומן הסתם בעבודה לא יודעים שאני בהריון אז אני לא יכולה להתחיל לתחקר את מי שהביא...

לא אכלתי גבינות עם עובש, אבל כן אכלתי פטה ועוד 3-4 סוגים של גבינות קשות, בערך 100 גרם סה"כ... וכל היום היום אני מקיאה. לא יודעת אם זה פסיכולוגי, כי לא אכלתי טוב היום, כי הגזמתי בכללי עם מוצרי הגבינה בחג (אני בד"כ ממש לא אוכלת גבינות) או שסתם זה הקאות של הריון (עדיין מקיאה מדי פעם כי זה שליש ראשון).
חיפשתי בגוגל. טעות אנוש. עכשיו אני מפחדת ומריצה תסריטי אימה בראש.

הרגעה, מישהי??

באבEל

New member
לא נראה לי שצריך להיבהל מיד

הדבר היחיד שמעלה לי נורה זה שאת מקיאה (ואת לא יודעת להגיד אם זה הקאות הריון או קלקול קיבה)
אני אומרת בשביל להסיר ספק אולי כדאי לגשת להיבדק
ושוב אין צורך להיבהל מיד קרוב לודאי שלא קרה שום נזק

אל תיבהלי

את הסרטים של ההריון כולנו מכירות... יכולים לגרום למלא תופעות אך ורק פסיכולוגית..
בכל אופן מה אכפת לך ללכת להיבדק אם את לא מפסיקה להקיא?
אבל בינתיים כל עוד הבטן לא כואבת,וכל מי שאכל איתך במשרד מרגיש טוב (הרי החשש זה לא מהחוסר פיסטור, אלא מהחיידקים שעלולים -עלולים, אבל עפ רוב לא!- להיות שם)הרי עם הגבינות היו מקולקלות לפחות עוד מישהו אחד במשרד היה מרגיש רע...אני הייתי משתדלת להגיד לעצמי שהסיכויים הם שהכל בסדר
ובינתיים הייתי שותה מ ל א מיים,כי גם זה טוב לקלקול קיבה אם חלילה יש וגם את מקיאה אז את מתייבשת וזה הרבה יותר מסוכן נסי להירגע!

i want2

New member
רציתי להמליץ על ד"ר אייל דקל

היום עשיתי אצלו בדיקת שקיפות עורפית.

לפני שקבעתי קראתי עליו באינטרנט, כולם אמרו שמדובר ברופא מקצועי אבל הדיעות לגבי יחסי האנוש שלו היו חלוקות- חלקן אמרו שהוא ממש קר לא נחמד וקצר ואחרות דווקא להיפך.

לדעתי הוא נחמד מאוד, סבלני ומקצועי!
עשה לנו מיני סקירה בלי שביקשנו, אמר שרואה אז כבר משתף- ידיים, רגליים, מוח, עמוד שדרה וכו'.

אהבתי גם שלא התרברב בזה שיכול כבר לומר את המין. אמר שיש לו כיוון של 90% אבל עדיף לחכות לסקירה שיתפתח סופית (וגם את זה אמר רק אחרי שבעלי שאל) ואני גם ככה לא רציתי לדעת אם זה לא 100% אז זה הרשים אותי לטובה.

קבעתי אליו גם את הסקירה הראשונה.

batel123456

New member
צריכה עזרה בבדיקות...

היום הייתי בסקירת מערכות מוקדמת ויש לנו בת

עשיתי כבר שקיפות עורפית ובדיקת דם בשבוע 11
מה המשך הבדיקות?
אני יודעת שיש עוד סקירה בשבוע 22/23 שאותה אני יעשה בקופה בכללית (כי הרופא הפרטי לוקח 1200 שח וזה המון בשבילנו)

אני לא רוצה תבחין מרובע... (במעבדות זר עולה 300 שח)
אז איפה עושים חלבון עוברי? בקופה? כמה עולה? אני בכללית ויש לי מושלם

ואיזה עוד בדיקות יש?

ממה שאני ביררתי בזמנו: תבחין מרובע עולה 248

ש"ח במעבדות זר.
תבחין משולש עולה 50 שקלים.
ככה שההפרש הוא 200 שקלים בין משולש למרובע.
אני עשיתי תבחין מרובע במעבדות זר, את יכולה לעשות גם תבחין משולש שם.
המשך הבדיקות:
סקירה מורחבת מאוחרת
העמסת סוכר
הערכת משקל
בין לבין אולטרה סאונדים, מעקב הריון ובדיקות דם.

למעלה