שאלת המשך ל"מי משלם בדייט?"

לא, כאמור היא עושה את זה כחלק מהחיזור,

כדי שהגבר יידע שהיא מעוניינת וחשוב לה להיראות הכי טוב שאפשר בשבילו (אפילו יותר טוב מכפי שהיא נראית באופן טבעי).
ומה הדבר הראשון שגברים רבים אומרים לאישה אחרי שהקשר מתבסס קצת? שהם מעדיפים אותה בלי איפור, במראה הטבעי. אפשר אולי להגיד שהם עושים את זה כדי שגברים אחרים יימשכו אליה פחות (או לא יפרשו את ההופעה שלה כניסיון חיזור), אבל זה ללא ספק אומר שמבחינת הגברים האישה היא מספיק יפה בלי איפור.

ואם אתה לא רואה בעצמך שהאישה היא המין היפה, אז... אממ... ובכן... יש משהו שאתה רוצה לספר לנו?

זה שהן המין היפה לא אומר שרק היופי חשוב וקובע -

זה רק אומר שהן יפות, ויפות יותר מהגברים. גם זה שהגברים הם המין החזק לא אומר שרק החוזק שלהם חשוב וקובע, אלא שהם חזקים יותר מהנשים.
ודאי שהאישה רוצה לבחור את הגבר שיתאים לה, כמו שהגבר רוצה לבחור את האישה שתתאים לו. זה שהיא מתייפה לא אומר שהיא מוכרת את עצמה, וזה שהגבר משלם גם לא אומר שהיא בוחרת את הגבר לפי מידת הנדיבות שלו - כאמור אלה מנהגי החיזור שהשתרשו בחברה שלנו. בחברות מסוימות אחרות הגבר הוא זה שמתאפר, למשל - שם הוא מנסה להתייפות יותר לעומת המצב הרגיל שלו, ואין לזה קשר לכך שהנשים שם הן עדיין המין היפה - בחברה ההיא החיזור מתבטא בכך שהגבר משפר את המראה לעומת מה שהיה קודם (לא משנה שהאישה עדיין יפה יותר), ובחברה שלנו האישה היא זו שמשפרת את המראה על אף שמלכתחילה הוא היה טוב יחסית לזה של הגבר.
אין בהכרח קשר בין מנהגי החיזור לבין התכונות שהגברים והנשים מחפשים בבני זוג - אפילו אם יש איזשהו קשר סמלי לחלק מהתכונות שחלק מהאנשים מחפשים (יופי ועושר/נדיבות), מנהגי החיזור האלה הרי בכלל לא מבטאים את התכונות עצמן (את היופי של האישה או העושר/נדיבות של הגבר), אלא הם סתם נורמות שהגבר והאישה נוהגים לפיהן, וגם הגבר וגם האישה מודעים לכך - הם רק משדרים זה לזו וזו לזה באמצעות הנורמות האלה שהם מעוניינים זה בזה.

S h a r k 1 8

New member
דווקא נתקעתי על עניין ההיעלמות.

ונושא התשלום הוא התוספת לגועל נפש, שאפילו גבר שהיה 100% בסדר, מקבל יחס פח.
&nbsp

S h a r k 1 8

New member
שאלת המשך ל"מי משלם בדייט?"

נניח שיצאתי לדייט עם בחורה, וכשהגברת מגיעה לסוף הדייט ברור לה שאין לה כוונה להמשיך.
נניח שמגיע החשבון ואני אומר לה: "עזבי, אני אשלם". האם זה לגיטימי מצדה שהיא תוותר על תשלום החלק שלה ותיתן לי לשלם עבורה (כשברור לה שהיא לא מעוניינת להמשיך)?

S h a r k 1 8

New member
כמובן שאין שום הבטחה.

אבל האם המצפון שלך לא ייסר אותך שבן אדם שבסך הכל מכיר אותך שעתיים מוציא מכיסו כסף עליך, מתוך כוונה להראות לך שהוא מעוניין בהמשך הקשר איתך, כשזה ברור לך שאת לא מעוניינת בהמשך הקשר איתו?
&nbsp

אני אישית משתדלת תמיד לשלם על עצמי

(לפעמים הגבר מתעקש עד כדי כך שלא בא לי לריב ואני מוותרת) - אבל לא נראה שיש סיבה שהמצפון של מישהי ייסר אותה כשמראש ברור לפי הנורמה המקובלת שהגבר משלם בכל מקרה, והגבר ידע שרוב הסיכויים שזה מה שיקרה, בלי קשר לאם יהיה או לא יהיה המשך. אולי המצפון צריך לייסר אותה אם מהרגע הראשון זה ברור לה שהיא לא מעוניינת בו והיא בכוונה מזמינה דברים כמה שיותר יקרים כדי לנצל את ההזדמנות או משהו (או אם אפילו לפני שקבעו לצאת לדייט זה היה לה ברור והיא הסכימה לדייט רק כי בא לה לאכול ארוחה יקרה על חשבונו), אבל סתם כך אם היא אכלה מה שהיא אוכלת בדרך כלל במסעדה או מה שהיא הייתה אוכלת אם הוא כן היה מוצא חן בעיניה - אני לא רואה בעייה.

אגב, ממש לא כל דייט הוא עם מישהו לא מוכר.

eitantoon

New member
על מקובל ולא מקובל

מקובל, זו קופסה שבתוכה נמצאים כל הקונפורמיסטים והנצלנים/יות. הנוהל הקובע שגבר משלם את הוצאות האשה, חוקק בלוח דברי הימים, בתקופה שבה האשה לא עבדה כי לא הייתה אמורה לעבוד. כי היה אסור לה, או מאד לא "מקובל" לעבוד. או ללמוד. אז הוא שילם והיא ספקה את הסחורה. עיסקה פשוטה ו"מקובלת" אז.
מאז, קמו הפמיניסטיות ודברים השתנו.
נשים היום מרוויחות, גם אם לא כמו גבר, אבל מספיק כדי לממן את הקפה, העוגה והארוחה שלהן. נשים בימינו, שמצפות מהגבר לממן אותן, מעמידות את עצמן למכירה בדיוק כמו אז. חד וחלק. אם הגבר משלם, הוא קונה משהו והיא מוכרת את המשהו הזה. אז אל לה להתפלא על כך שהוא מצפה ממנה לממש את העיסקה.
הפמיניסטיות (והפמיניסטים... עוד חיה מוזרה), לא הסתפקו במשפט "ככה זה מקובל", שינו הרבה תפיסות מקובעות והביאו לקרע עצום בין הגברים לנשים, ברמה גלובלית. אם תרצו, זה ההסבר ההגיוני ביותר לצניחה החדה במספר הזוגות הנישאים ובלידות, והעלייה הדרמטית במספר הגירושים. אין יותר אמון בסיסי בין גבר ואשה. בתקופה שבה נשים (ללא הבדל ברמת היושרה, האמינות, הכנות וכיו"ב) יכולות בהבל פה, לגרום לכך שבן זוג או עמית בעבודה ייעצר וייכלא, על "הטרדה מינית", "מכות", "התעללות" ועוד, ללא צורך בהוכחה. תקופה בה חלק גדול מהנשים עסוקות במניפולציה מתמשכת על חשבון בן זוגן, אין כל סיבה לגבר כל שהוא, להכניס ראש (בריא או חולה) למערכת כובלת ומסכנת של קשר זוגי, בלי להקליט ולצלם הכל בוידאו. מי יודע, אולי יזדקק לזה ברבות הימים.
אז, האם הוא צריך לשלם עבורה??? בכל מקרה לא. ב "ל" רבתי. גם אם הוא מיליונר והיא פקידה.
צריך לזכור את המשוואה. אין שום דבר בחינם. מי שמשלם מצפה לקבל. מי שלא עומד בכללי העיסקה הזו, נוכל (ת).

ונניח הוא באמת משלם, למה התשלום הוא לא

על הדייט שהרגע היה להם? על כך שהיא הרשתה לו לבלות בחברתה הנעימה ולחזות בזיו פניה ולשמוע את פניניה במשך שעתיים? זה מה שהגבר קונה בדייט (אם הוא רוצה להתייחס לתשלום כאל קנייה) - הוא לא קונה משהו עתידי, אלא משלם על הזכות שניתנה לו להיות במחיצת העלמה ואולי להעלות את הסיכוי שהיא תבחר בו גם לדברים נוספים.

גבר שמשלם על אישה בדייט ומצפה "למימוש העיסקה" בדמות יחסי מין הוא גבר מסוכן שלא מבין איך מתנהל העולם, ואכן צפוי למצוא את עצמו בכלא על חוסר ההבנה הזאת שגורמת לו להתייחס לנשים ככלי לסיפוק מיני - גם בעבודה וגם בכל הקשר אחר.

S h a r k 1 8

New member
הרי גם הגברת זכתה להנות מזיו פניי ולשמוע את פניניי במשך

שעתיים. אם כך, אנחנו פיטים. היא נהנתה ממני ואני נהניתי ממנה.
אני עדיין לא רואה איזה חוב יש לי כלפיה.
&nbsp
גם בשלב החשבון כל אחד מאיתנו צריך לשלם על מה שהוא אכל/נהנה ממנו.
ככה אף אחד לא חייב לאף אחד, ואפשר להמשיך להיפגש או לא להיפגש בלי שאף צד ירגיש מנוצל/פגוע.
&nbsp

אבל האישה היא המין היפה - מקסימום

אם תתלבש נכון היא תוכל לראות את השרירים שלך... ולגבי הפנינים שלך... ובכן...

אתה לא חייב לאף אחת כלום - אם אתה לא מעוניין לשלם על מישהי אתה בהחלט יכול להגיד לה שהיא תשלם, ואפילו להצהיר על זה מראש. לפעמים לא תהיה לה בעייה עם זה, לפעמים כן - כי, כאמור, זו הנורמה, ויש מי שחשוב לה לדבוק בנורמה משום מה. אתה יכול גם לא להזמין אף אחת לדייט ולחכות שהיא תזמין אותך, וכשהיא תזמין להגיד לה שזה על חשבונה. יכול מאוד להיות שזו הדרך שבה תמצא בת זוג כלבבך. בהצלחה!

אגב, אני בטוחה לחלוטין שמעולם אף גבר שיצאתי איתו לא הרגיש מנוצל/פגוע, ושהם היו שמחים לו ניתנה להם ההזדמנות לשלם לי כדי שאמשיך לצאת איתם לדייטים נוספים (אבל, אני, כאמור, משתדלת לא לתת להם לשלם אף פעם)... פשוט הפנינים שלי כן מוצלחות, ועל אף שאני לא מתקשטת, אני אכן חלק מהמין היפה והם שמחים לחזות בזיו פניי...

מיכל203

New member
לא הפמיניזם הביא לקרע עצום בין גברים לנשים,
(לפחות במה שנוגע לענייני אמון והגינות), אלא מי שעושות ועושים בו שימוש לרעה.

כמו בכל נושא או כלי שבהם אפשר להשתמש בצורה טובה או בצורה רעה.

tomasth

New member
יש אפשרות שהוא משלם או היא משלמת על הכל כי הם רוצים.

כמו שאפשר לשלם על החברה טובה או החבר הטוב , כי רוצים.
&nbsp
אין פה שום עיסקה , אין לכל הסיטואציה הזו מעמד חוקי (אני לא עוכר דין אז אני לא בטוח בכך..)

eitantoon

New member
לאחוז את המקל בשני קצותיו

אני בהחלט עומד מאחורי דבריי ומחזק אותם. נשים מנסות להיות "נשיות" מצד אחד, (פתיחת דלת, תשלום במסעדה וכיו"ב) ופמיניסטיות מצד שני (שוויוניות בשכר, שוויון בתנאי העבודה וכיו"ב). מין וישיבה במסעדה, אינם "נתינה" של הבחורה. בחורה לא "נותנת". היא מקבלת כמו שהוא מקבל.
עיסקה בין זכר לנקבה, היא עיסקה לכל דבר.חייב להתקיים בה שוויון ביו המחיר לבין ה"סחורה". בדיוק כפי שאשה מבוגרת משלמת בכסף וב"פינוקים" על המין שמספק לה הג'יגולו, כך גבר משלם לאישה עבור מין שהיא נותנת שלא מרצונה ורק עקב התשלום. שניהם זונים בגופם ללא כל הבדל.
הרי זה "מקובל" שאשה נשואה שבעלה לא מוכן לקנות מקרר חדש, סוגרת רגליים ולא "נותנת" לו עד שיתרצה.
כפי שה"מוכרחה להגיב" ציינה בציניות ובצדק, נסה להזמין בחורה לדייט ואל תשלם על הקפה. נראה עם מי תסתקסס הלילה.
אגב, נשים לא מתאפרות עבור גברים. נשים מתאפרות כדי להגביר קנאה של נשים אחרות.

חחח... נשים "מנסות להיות שוויוניות בשכר".

זה הרי לא תלוי בהן אלא במי שמשלם להן, וכל עוד אין שוויון בשכר אי אפשר להלין על כך שהנשים לא יכולות להוציא כספים על יציאות כמו הגבר שמרוויח יותר.
ושוב, אין שום קשר בין דייט לבין שירותי מין. דייט זה דייט, וממש אין סיבה להניח שהוא יסתיים ביחסי מין.
אלוהים יודע מאיזה שנה הקרצת את הדעות שלך - אבל העולם לא פועל ככה (גם לא בעניין של איפור כדי להגביר קינאה של נשים אחרות. אגב, על אילו נשים בדיוק מדובר, כשמדברים על יציאה עם גבר - שלפעמים היא בכלל מפגש בדירה של אחד מהם בלי נוכחות של אדם אחר?).

eitantoon

New member
מהמציאות האומללה, לצערי

משם הבאתי את הדעות שלי. מהמאה הקודמת והנוכחית. כן. יש לי ניסיון. לא מעט נשים מודות שבין המיטה שלהן לבין הגבר, מפרידה ארוחה מרשימה במסעדה יקרה, ש"יבזבז עליה". כמובן שיש עוד משתנים, אבל זה אחד הקריטיים.
גבר קונה סקס. עובדה. מקצוענית שגרה בכניסה שלי אמרה לי פעם, " ההבדל בין אשה לבין מקצוענית הוא, שעם מקצוענית, אתה יודע בדיוק את המחיר ומה הסחורה. נכון שזה כוללני אבל, יש בזה לצערי, גרעין של אמת.
באשר לטענתך שהגבר מרוויח יותר... אז מה? זה אומר שהיא צריכה להתעלק על הכסף שלו ? הוא אחראי לכך שהיא מרוויחה פחות? את לא מכירה נשים משכילות שמרוויחות כמו עשרה גברים? אם יש לה כסף רק לאספרסו קצר, שתסתפק ותשלם מארנקה (שבמקרה שכחה בבית...)

באמת כשהרווחתי יותר מבעלי (אז חבר שלי),

ולא התאפשר לו לממן את חלקו, אני זו ששילמה (קודם לכן שילמנו כל אחד על עצמו, אבל בשלב מסוים זה הכביד עליו). אין הגיוני מזה.
ולא, לא שילמתי עליו כדי להכניס אותו למיטה, אלא כי הייתי מעוניינת בבילוי הספציפי שהיה יקר.
מאוד סביר שהבאת את הדעות שלך מהמאה הקודמת - אבל שם הן היו צריכות להישאר, על אף שברור לי שזה בעייתי עבורך. אבל אם "מקצוענית" אמרה לך משהו, מי אני שאחלוק על דבריה - היא הרי סמכות שלא ניתן לערער עליה...

eitantoon

New member
את יכולה להמשיך להתכחש למציאות

אני באמת חושב שאת צודקת נכון. הדעות שלי החלו להתגבש במאה הקודמת שאז הייתי יותר פמיניסט. לצערי, לא נשאר מהפמיניסט הרבה.
כמות הלידות בעולם צונחת בעולם בכלל, ובמערבי בפרט. למה? מכיוון שהלוחמות הפמיניסטיות הצליחו להביא לידי מצב לא הגיוני, שבו הגבר לא מעוניין יותר בקשר מחייב (חתונה), או קשר כובל (מזונות וילדים בשישבת).
כן, לא הפכנו לגייז ואנחנו, רובנו, אוהבים מאד להזדיין עם נשים, אבל לא להכנס לקשר.
למה?
מכיוון שקשר עם אשה משמעו, שיעבוד, עבדות. לפטפוט בלתי פוסק, לעקשנות מיותרת, שתלטנות, קנאה, פברוק אונס וזיוף הטרדה מינית (ללא עונש) בזבזנות, נזיפות, רומנטיקה דביקה, היסטריה, יבוש מסקס, התחשבנות בלתי פוסקת, רוע לב, תככנות, ערמומיות ועוד.
לגבר אין מענה לכל זה, לכן הוא לא מתחתן. אתן קוראות לזה "פחד ממחוייבות" "פחד מקשר". נכון. זה באמת זה.נכון. אתן לעומת זאת, חולמות מגיל שנתיים על חתונה מפוארת ל.....עשיר ו....לא חשוב. אחר כך, כשאתן מתגרשות, אתן זוכות בלוטו. חצי מהכסף שלו, שלא היה שלכן אף פעם. גם אם בישלתם פעם אחת והסכמתן ( ! ) לתת לו לשכב אתכן אחרי שנתיים של "כאב ראש", עדיין, עבורכן זו העיסקה של החיים. אז, הירידה בנישואין ולידות היא לא מחדל שלכן, אלא שלנו. אנחנו פוחדים לחיות אתכן ועוד יותר, להתגרש מכן.
כשאנחנו בוחנים את הזוגות המתגרשים (50%), אנחנו יכולים לאשר שאכן הגבר יוצא מהנישואים עם ה"חוט מאריך", בעוד האשה זוכה בכל השאר פלוס מזונות שהיא מוציאה בעיקר על עצמה. בלי הכללות כמובן.
את בטח מלאך משמים.

וואו, כמה שינאת נשים נוטפת ממך.

בגלל הפמיניזם קשר עם אישה הפך לשיעבוד לפטפוט בלתי פוסק, עקשנות, בזבזנות, רומנטיקה דביקה, התחשבנות בלתי פוסקת, רוע לב, ערמומיות וכו׳? כי לי דווקא נשמע שמה שמדבר מגרונך זו אותה שינאת נשים שהייתה קיימת פעם, רק שקודם הנשים נאלצו להישאר עם גברים שונאי נשים, והיום הן חופשיות להתגרש מהם.
הסיבה שכמות הלידות ירדה היא, בין היתר, שהיום נשים יולדות בגיל מבוגר יותר, כי גם הן לומדות כמה תארים ומעוניינות להתבסס קצת בקריירה לפני שהן מתחילות להקים משפחה. הן גם יודעות שהחיים שלהן לא תלויים בגבר, ושאם רע להן הן לא צריכות להתחתן עם אותו גבר, אלא יכולות להמשיך הלאה, ומקסימום אם כל הגברים שתפגושנה יהיו מיזוגנים ממורמרים, יוכלו להקים משפחה קטנה לעצמן בלי גבר כלל. מי שהבין שהוא לא באמת צריך לסבול אלה הנשים, לא הגברים. ונקודת אור - אולי המצב החדש יביא להכחדת הגברים המיזוגניים, שלא יצליחו להתרבות כמו בעבר (אלא אם יתחילו לתרום זרע בהמוניהם, ואז נדפקנו...).

alongrin

New member
שאלת קיטבג

אם ברור לך מעבר לכל ספק שהדייט לא הולך לשום מקום,
מדוע אתה מנדב את עצמך לשלם?
&nbsp
אתה גם לא צריך לבקש ממנה לשלם על החלק שלך.
כשמגיע חשבון, פשוט תשלם על החלק שלך ותשאיר אותה להתמודד עם השאר.
&nbsp

למעלה