|
המרכיב השבועי - בצל

וגנו

New member
אגב, הנה מתכון נחמד

לסלט שהיינו עושים הרבה בצבא. קוראים לזה לצ'ו - זה מעין סלט בצל מבושל:

חותכים לטבעות (או לחצי ואז לרצועות) 8-7 בצלים גדולים. שמים בסיר עם מעט שמן ומערבבים. מבשלים על להבה קטנה ונמוכה עם מכסה סגור עד שכל הבצלים מתרככים ומתקרמלים מעט (לוקח קצת זמן אבל שווה את זה).

כאשר הבצלים מוכנים מוסיפים מלח, פלפל שחור וכפית של רסק עגבניות (נראה מעט אך מספיק בהחלט). מערבבים וזהו.

טעים גם חם וגם קר.
 

ira m

New member
מזדהה לחלוטין , אבל את צודקת מוסיף טעם

לכל מתכון
 

tch111

New member
שידרוג גבינה לבנה למריחה

קוצצים בצל, אפשרי כל בצל גם ירוק, ומוסיפים לגבינה לבנה למריחה, ניתן להוסיף גם פפריקה מתוקה/חריפה עפ"י הטעם.
 

tch111

New member
שני מתכונים עם בצל

המקור, אישתי.
1. אורז, גרעיני תירס קפוא ובצל.
הכמויות לא מחייבות. מטגנים רצועות בצל עד להשחמה, במעט מאוד שמן, מוסיפים את גרעיני התירס ממשיכים עוד לטגן מעט, מוסיפים מלח פלפל עפ"י הטעם.
2. אורז עם בצל. מטגנים רצועות בצל במעט שמן, לפני הזהבה מוסיפים אורז וממשיכים בטיגון עד להשחמת האורז, מוסיפים מים, ביחס של שתי כוסות מים לכוס אורז, מלח/פלפל עפ"י הטעם. מרתיחים בחום גבוה, ומורידים לחום נמוך עד לאידוי מוחלט של המים.
 

tch111

New member
רגע, הכוונה לפיטריות?

גם עם פיטריות בטוח שיצא טעים, אך אני ממש "מת" על תירס.
בכל מקרה, תודה.
 

littlegem

New member
טופינג בצל לבן לפיצה (למי שלא מתאים בצל חי)

לחחתוך את החלק של השורש (יש לו חלק ספוגי כזה בפנים שלא טעים) וחלק עליון ולקלף. לפרוס ולפרק לטבעות. לטגן בקצת מרגרינה\חמאה רק עד שהבצל רך וקצת שקוף ומתחליל ריח של בצל מטוגן.
להוסיף קצת יין (לא להציף) לבן יבש ולבשל על אש קטנה עד שנספג. לשים על פיצה\פוקצה עם קצת עלים של טימין.
 

littlegem

New member
בצל מטוגן (כיראיתי שמישהו נתן פה מתכון חביתה)

סבא שלי ז"ל היה אוכל בסנדביץ' בצל מטוגן חם (שחום מקורמל עם הרבה שמן) ופרוסת עגבניה עם מלח ופלפל.
 
למעלה