החיפוש הייחודי של Gרר

Sanchez

Member
בסופו של דבר חוקי הכלכלה קובעים את גורל העסק !...
מסעדן שלא יודע כיצד להתנהל, יעלה מחירים, לא ישלם למלצרים, יתלונן על כך שחסרים עובדים ובסוף כשיסגור- יבכה שאי אפשר להחזיק מסעדה בישראל.
&nbsp
אם אתה חושב, שהפתרון היחיד להצלחת כל עסק הוא העלאת מחירים- אין לך מושג קלוש בכלכלה בסיסית !!!
&nbsp
אם לא יתקיים שווי משקל של VFM- המסעדה לא תתקיים !
 

Sanchez

Member
אני לא בא לפתור כאן את בעיות המסעדנים בפריפריה...
הצרות שלהם לא מעניינות אותי !
כשאני מגיע לסעוד במסעדה, אם השירות, האוכל והמחירים מתאימים לי- המסעדה מבחינתי ניצחה. אם אחד התנאים לא התקיימו- הם (מבחינתי) נכשלו והסיבה שעומדת מאחורי זה ממש לא מעניינת אותי. אני לא היועץ שלהם ! אני בא לבלות, להנות ולשלם על כך במיטב כספי !
&nbsp
אם המסעדן לא יכול לתת לי שירות, להגיש לי אוכל טעים במחיר שיתאים לי- מצידי שיחפש לעצמו מקצוע אחר ! אותי הוא לא יפגוש יותר. ככה נסגרות מסעדות- הם חושבים שהם יודעים לנהל מסעדה...אבל הם טועים טעות מרה.
&nbsp
ואם אתה מכיר אותי כל כך טוב- למה להסתתר מאחורי משתמש זמני ? זה לא טוב לבריאות !
 

Geralt of Rivia

New member
לגיטימי שהוא רוצה אוכל טוב במחיר זול אבל

קצת מוזר שכל כך לא מעניין אותו למה כל כך קשה למצוא את זה.

מגוחך לפטור את העניין בבעיות ניהול של כל המסעדנים. בפרט כשידוע שהמדינה אכן מקשה עליהם מאד, החל מכל מיני רגולציות שעולות להם הון עתק וכלה בחסמי יבוא ויצירת מונופולים בחסות המדינה שמביאים למחירי מזון גבוהים, שמדהימים תיירים שמגיעים לפה וכמובן משפיעים על הוצאות המסעדה. בחודשים האחרונים המדינה בטובה יצרה למסעדות גם בעיות של כוח אדם (עם קנס המסתננים ותקנות הטיפים), וביחד כל זה מביא למצב שבו מאד קשה לעמוד בכל העלויות האלה ועדיין לתמחר מנות באופן סביר. לא סתם נסגרות מסעדות ושפים מוכשרים עוברים לחו"ל או פותחים דוכני פאסט פוד.

אבל מי שלא מעניין אותו כל זה, כנראה ימשיך להתלונן שיקר לו לאכול במסעדות ושכולם רק בוכים כל הזמן במקום לתת לו מוצר איכותי בזול.
 

Sanchez

Member
לפי הפסקה האחרונה שלך...
אני מניח שאתה בעסקי הפסיכולוגיה.
&nbsp
בלי שום קשר, אני לא אוהב במיוחד להתדיין עם דמויות בעלות כוכביות אדומות.
 

25306yosef

New member
לא. אני לא נהנה לכתוב בפורום הזה.

חבל על הזמן ועל האנרגיות.
 

amirline

New member
איך טופולופומפו ליום נישואים ?

אמורים לחגוג באמצע שבוע ולא בא לי ללכת למקום חצי ריק, בא לי גם מקום עם קצת אווירה ולא מקום כבד כזה, האם טופולופומפו מתאימה ? ,עוד רעיונות ?

תודה.
 

pix37

New member
שוב חוזר הדיון - מתי לגיטימי להחזיר מנה במסעדה

עומר שוברט - מנסה לפצח את קוד החזרת המנות בישראל - אני לא בטוח שאני מסכים עם הכל אבל זה בהחלט נסיון מעניין.

"מתי לגיטימי להחזיר מנה במסעדה? הגיעה העת לתת את הדעת לסוגייה המטרידה הקושרת בין מוסר ומבנה אישיות, יחסי סועד-מסעדה, לבין הפסטה העשויה יתר על המידה שקיבלתם.

בניסיון לפשט את הסוגייה, נבחין בין שני ז׳אנרים עיקריים של מנות המועדות להחזרה: מנות שאינן טובות דיין (״הדג לא הכי טעים״) ומנות שקיים כשל מובהק בהכנתן (״הדג שרוף״). הסוג הראשון הוא הבעייתי יותר: מהי מנה לא טובה? האם מדובר בצירוף לא מוצלח של טעמים ומרקמים? בכמות מזון לא מספקת? אולי בכלל בחוויה שלא הביאה לריגוש המצופה ביחס להשקעה הכספית? כך או כך, מדובר באלמנטים סובייקטיביים של טעם, קיבולת וסף ריגוש, שלא ניתן להחיל עליהם פסקנות אחידה ומוחלטת. לכן, לכאורה, החזרה של מנות מז׳אנר זה - שאינן ערבות מספיק לחך סועד פלוני - כלל לא אמורה להיות על הפרק. יתרה מכך, אם מתייחסים לארוחה במסעדה כאל חוויה מעולמות תרבות הבילוי והפנאי (ואף יוצאים מנקודת הנחה שאינה רק לצרכי שובע בסיסיים), הרי שלא לא ניתן להבטיח מראש את ההנאה. בדיוק כפי שאם השתעממת בהצגה או נרדמת בסרט, שום תיאטרון לא ישיב את כספך או יציע כרטיס להצגה אחרת. אין הבדל של ממש בין תערוכה במוזיאון שלא עוררה יצרים לבין דבר מזון שלא הלהיב את החך. מדוע, אם כן, סוגיה זו בכלל על השולחן? כיצד החזרת מנה בעילת ״לא מספיק טעים״ נהפכה לדבר שבשגרה? על מה נשענת הלגיטימיציה של העניין?

ובכן, האשמה במקרה הזה, עד כמה שזה יישמע מוזר, היא על בעלי המסעדות שאימצו את נוהל ״המנות טעימות לכם?״, שמבוצע בשיטתיות על ידי המלצרים, לרוב לאחר הגשת העיקריות. ניתן להבין את מקורו של הנוהל: הרצון להביע עניין ויחס, להבטיח חוויה חיובית, או בקיצור: לשמר לקוחות. שאלת ״המנות טעימות לכם?״ מקפלת בתוכה את הלגיטימציה להשבת מנות מסיבות סובייקטיביות של טעם אישי. פירצה הקוראת לפוחז. שאלתם? ענינו. עכשיו תיקחו את זה מכאן (ואם לא לקחתם, למה שאלתם?). למעשה, אין כל צורך בטקס הזה. אם בקרת האיכות במסעדה מספקת, והמנות יוצאות לשביעות רצונו של השף, הרי שאין צורך לשאול (כפי שלא נשאל במסעדות נחשבות בעולם). אלא שבעלי המסעדות, כך מתברר, מוכנים וערוכים לספוג כמות מסוימת של החזרות, לטובת הבטחת חווית הלקוח וחזרתו העתידית. כי בניגוד לסרט, הצגה או תערוכה, ביקור במסעדה מסוימת עשוי להפוך לחוויה רב פעמית. עם זאת, למרות תהליך ההלבנה הממוסד והאשם התורם של המסעדנים, הסועדים אינם פטורים מבחינה עניינית ומוסרית של הדברים בטרם הפעלת נוהל החזרה על מנות שאינן טעימות דיין.

מנת פירה עם כבדים
מנת כבד העוף ב״חדר האוכל״ עמדה באופן מלא בקריטריון החזרה לגיטימיעומר שוברט
כדי לייצר מערכת איזונים ובלמים, ולנסות להבין מתי ראוי להשתמש בעילת ה״לא טעים לי״, נידרש כעת לז׳אנר ההחזרות השני: מנות שקיים כשל מובהק בהכנתן (״הדג שרוף״). כאן, ושוב נוסיף לכאורה, אין התלבטות: מנה קלוקלת יש להשיב למטבח ממנו נפלטה, למענך ולמען הסועדים הבאים. אלא שגם בז׳אנר זה, כדי להבטיח שמדובר בהחזרה ראויה ולגיטימית, יש לפעול בהתאם לכלל אצבע חשוב: היכולת להצביע על הבעיה. זה אינו מובן מאליו. סועדים רבים פוטרים עצמם באמירות כלליות ואמורפיות (״לא עשוי טוב״), שעה שעל ההחזרה להיות מנומקת וברורה בהרבה (״ריח לא טוב״ שעשוי להעיד על חוסר טריות זה נימוק סביר, ״משהו מרגיש לי לא מדויק״ - ממש לא). על הנימוק לאפשר למלצר, בהגיעו מבויש עם המנה למטבח, להסביר בקלות ובבהירות היכן הכשל ומדוע הושבה. הדברים תקפים גם לגבי מנות שלא בוצעו כפי שביקש הסועד (ביקשת בלי בצל, הגיע עם בצל; בחרת מדיום, הגיע וול דאן). גם כאן, כמובן, ההחזרה לגיטימית ויכולה להתבצע ללא נקיפות מצפון (עם כל הצער על נתח מובחר שנצלה יתר על המידה).

כעת נחזור לז׳אנר הראשון ולסוגיית לגיטימיות ההחזרה של מנות בעילת ״לא טעים לי״. לצורך יישוב הדילמה, נעשה שימוש באותו כלל אצבע: הנמקה של כל החזרה, גם אם מדובר בנימוק מעולמות הטעם (״העוף מלוח מדי״, ״הבשר יבשושי״, ״רוטב הספגטי מימי״). עם זאת, כאן מדובר בתנאי הכרחי אך לא בתנאי מספיק. תנאי הכרחי נוסף הוא שלא ניתן היה לצפות את החריגה בעת ההזמנה (אין להזמין מנה חריפה ולהחזירה בעילת חריפות יתר). בכל מקרה, וכאן נכנס ההיבט המוסרי, יש להשתמש בנוהל החזרה זה במשורה, ורק כאשר הטעמים והמרקמים חורגים באופן מובהק מהמצופה. במידה וההכרעה לא חד משמעית, ניתן להוסיף למשוואה שיקולים כמו ותק במסעדה (לקוח חוזר יכול לצפות ליותר) וביקורים פוטנציאליים עתידיים (כנ״ל). מה שבטוח - אם יש ספק, אין ספק: לא מחזירים."

העתקתי את החלק הרלוונטי לטובת מי שעדיין לא עשה מנוי כי הנושא חשוב ומעניין יותר משאר הביקורת. אם זה עובר על כללי העיתון פשוט תמחקו.

https://www.haaretz.co.il/food/rest...retz.co.il/food/restaurants-reviews/1.6166996
 

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, תפריטים מיוחדים וכו'.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע נעים וטעים,
החתולית
 

gastro101

New member
אואזיס - ככה ככה

את אואזיס אני מאד אוהבת , אבל ארוחה אחרונה בה, ששי בערב, המסעדה היתה מלאה, חיכינו המון זמן לעיקרית , החליטו לפצות אותנו בקינוח שלישי , כשהוא לא אוכל קינוחים .הזמנו שנים בגלל גרגרנות שלי.ה"פיצוי" נותר בשלמותו על השולחן ואף חייבו אותנו עליו עד שהערנו על כך. יצאנו מעוצבנים ולקחנו פסק זמן.

ראיתי בפייסבוק של המסעדה על ארוחה מיוחדת עם השף כריס גולדינג , ארוחה מיוחדת כתרומה לבית השנטי . הלכנו. לסבב הראשון שש וחצי בערב.

התפריט נראה מענין מאד , החלטתי להתרכז יותר במנות של השף האורח
סלמון כבוש בסלק עם איולי וואסבי- מנה יפה - המון פרוסות סלמון כבוש בעדינות, כל פרוסה מגולגלת כפרח - מנה לחלוק,לבד מתחילה לשעמם במיוחד שהמצע- האיולי וואסבי היה שכבה עבה של מיונז , את הוואסבי לא הרגשתי כלל. 72שח

חציל במרינדה של מיסו עם קולסלאו של קולורבי כורכום אגוזי לוז ובצל שלוט פריך- חצי חציל עגול הוגש חם עם שפע רוטב מיסו- הוא אהב מאד את המנה, פחות את הקולסלאו ממנו אכלתי אני- היה חסר לו תבול , אולי מיץ לימון- 62שח

חלקנו מנה ראשונה נוספת, מהתפריט של רימה- בוראטה עם סלטון קטון של נקטרינה וחצי דלעת מקורמלת . הבורטה טריה וטעימה, שילוב טוב עם הפירות , הייתי שמחה לעוד חצי תאנה ...84 שח !!!! בנונו, למשל מוגשת אותה בוראטה עם מיקס ירקות צלויים וקרוסטיני ומתומחרת ב 56שח

עיקריות- שלי- פילה מוסר ים במרינדה של סומק ותפוזים עפ ריזוטו זעפרן ודלורית. מנה יפה שילוב של עור הדג השחום וקוביות הדלורית, הדג היה מצוין, עסיסי , עשוי טוב מעט חמצמצות מהסומק. אבל הריזוטו היה משעמם . רציתי להציע לשף להחליף חלק מקוביות הדלורית בקוביות מנגו- זו היתה יכלה להיות הפתעה בפה עם טעם חמצמץ מרענן. 134שח

הוא לא קבל את העיקרית שלו יחד איתי. הבטיחו שהינה המנה תגיע , סיימתי את מרבית המנה שלי עד ששלו הגיעה !!
כרובית צלויה עם רוטב VIERGE -רוטב צרפתי קלסי של עגבניות שמן זית בזיליקום וזרעי כוסברה , חצילים מעושנים וטופו . בצלחת- כמות מכובדת של מחית חצילים מעושנים, טעם עישון חזק, כנראה טחונים עם טופו , כרובית צלויה חלקית מאד- ממש קשה לאכילה - הרב נשאר בצלחת, נקודת האור- עגבניות שרי תמר קלופות !וקצת זיתים. טעמתי את הרוטב- טעם של שמן בלי טעם של שאר המרכיבים הרשומים. 86 שח

ויתרנו על קינוח , ראיתי בשולחן סמוך את קוטנו של קינוח הגבינה...

עכשו אני רואה שהמים המוגזים שהזמנו לא מופיעים בחשבון. לא שמתי לב במקום- טעות? פיצוי על האיחור הרב במנה העיקרית? , בתפריט 23 שח -סוג שאני לא מכירה והיו מוגזים לטעמי . החשבון 438 שח ללא דמי שרות שהיה בסדר גמור- החליפו סכום, ניקו שולחן בין המנות.

יצאנו ואמרנו זה לזו- הפעם הבאה שיש ערב פנוי - פסטל . המנות בארוחה היו בסדר אבל היה חסר , כמו שאומר אסף גרנית- קיק , ערך מוסף. הסלמון היה משעם, הריזוטו גם. הכרובית ממש לא עשויה ולא צריך להיות עוז תלם לדעת לבשל כרובית .
 

big ass blue

New member
לחזור או לא לחזור. TOP FIVE

מה הם ה-5 שלכם לבחירת מסעדה טובה, כזו שאתם תחזרו אליה שוב?

מה הם ה-5 שלכם לבחירת מסעדה לא טובה, כזו שאתם לא תחזרו אליה?
 

nadavhacohen

New member
בריף על 3 הודיות בתל אביב

1) דוסה בר בבן יהודה. טבעונית לחלוטין ונטולת גלוטן, מקום פשוט ומעולה שכל מה שהזמנתי בו אי-פעם היה טעים, כולל קינוחים על בסיס תמרים, אורז מלא, אגוזים, שקדים ושות'. מקום נהדר גם לצהריים זריז באמצע יום עבודה וגם למשהו נינוח יותר בערב. לא מוכרז ככשר אבל כאמור טבעוני לגמרי וסגור בשבת, אז סוג של כשר.

2) מונאר בחלק המזרחי של נחלת בנימין. מקום פשוט מאד עם מבחר קטן של מנות, אבל אותנטי, טעים למדי, נדיב ולא יקר. הכי אווירת הודו שבן אדם שלא היה בהודו (כמוני) יכול לקבל. אחלה מקום לצהריים זריז כשאני בסביבה.

3) מא פאו בחלק המערבי של נחלת בנימין. חלש מאד, הודית לאשכנזים (ואני אשכנזי, כן? אז לא בדיוק בשבילי, כי אני גם נתנייתי אז אתם יודעים). מעוצבת כמקום לעובדי הצווארון הלבן מהסביבה, מאכלסת את עובדי הצווארון הלבן שבסביבה, ונותנת VFM קלוש לטעמי. הומלץ לי על טאלי טבעוני, קיבלתי באיזה 45 ש"ח או קצת יותר מנה בגודל מעליב של אורז תפל לגמרי (הכי חסר טעם שטעמתי, אורז לבן בצבא יותר טעים) וכמה פנכות קטנות של "תבשילים" דלילים ונטולי טעם. לא ברור איך מטבח שאמור להיות אמון על תיבול וחריפות מוציא דבר אנמי שכזה.
 

החתולית

New member
הבחירות הקצת תמוהות של גו מיו

אז היום הושק מדריך גו מיו ישראל 2018, והוענקו בטקס רב רושם על גגות תל-אביב הפרסים הבאים:
  • מסעדת הפופאפ (קז'ואל) הטובה - הרצל 16 (מסעדה שקיימת רק מספר חודשים, ולא ברור מתי הספיקו החוקרים לבקר בה);
  • נותני השירות הטובים ביותר - ביסטרו 99 (מלון דן תל-אביב) ומנהל השירות, פיני וקנין;
  • המסעדה עם VFM הגבוה ביותר - פיפי'ז (שנסגרה או עומדת להיסגר);
  • המסעדה עם האווירה יוצאת הדופן - ג'קו סטריט בשוק מחנה יהודה ירושלים;
  • המסעדה עם שירות היין הטוב ביותר - חוות צוק (לא ברורה הבחירה)
  • המסעדה האותנטית (מסורתית?) הטובה ביותר - מגדלנה של השף יוסף זוזו חנא בצומת מגדל;
  • השף-קונדיטור הטוב של השנה - ענר צלאל מדלאל הקונדיטוריה;
  • הכשרון הגדול הבא - אסף ויותם דוקטור ממסעדת דוק (מסעדה שקיימת כבר כמה שנים, ושניהם לא צעירים ולא חדשים בשוק)
  • קובע הטרנדים הקולינריים של השנה - אייל שני (איזה טרנד קולינרי קבע השנה?)
  • שף השנה - רז רהב ממסעדת OCD.

OCD זכתה במספר הנקודות הגבוה ביותר - 16 נקודות,
אחריה בתור, הסלון ודיינינגז עם 15 נקודות, ואחריהן משייה וטוטו עם 14 נקודות.
 

25306yosef

New member
ניגוד עניינים פסול ואסור בבחירה של עורכי המדריך עוד מילא,

לעומת זאת העבודה של משרד יחסי הציבור שמוציאה למדריך שם רע מאוד זה כבר גרוע הרבה יותר מניגוד עניינים פסול ואסור.

משרד יחסי הציבור עשה שם רע מאוד למדריך גומיו ופגע לדעתי במוניטין של גומיו. הפגיעה של משרד יחסי הציבור במוניטין של גומיו כל כך קשה וחזקה עד כדי כך שאבד לי החשק לרכוש את המדריך.

לגבי שאלתך,

אני כבר ממזמן לא כותב בפורום הזה אלא רק בשרשורים העוסקים במדריך גומיו.

אני מאוד מתגעגע למדריך גומיו אמיתי ולא לזיוף.
 

amirline

New member
כמו שהבטחתי, משייה אתמול בערב

הגענו בשעה 21:45 המקום היה מלא, אווירה נעימה עם מוזיקה סטייל מחניודה\אונזה אבל בווליום שקט יותר.
ישבנו על הבר , הברמן היה מקסים ואחרי שהזמנו משקאות (קוקטיילים שהאשה נתנה ל לבחור וקלעו בול לטעמה) הוא הציע להוציא לנו מנות לפי בחירה שלו, שאל כמה אנחנו רעבים והציע 4 ראשונות ועיקרית אחת, זרמנו איתו.
&nbsp
1. סלט רוקט עם תמרים, לבנה\יוגורט (לא זוכר כבר מרוב טעמים) ואננס - פשוט מדהים, הסלט נראה כמו ערימה של עלים קצוצים אבל קיבלנו הנחיה לקחת ביס מלמטה עם כל הבלאגן ואכן בפה זה הרגיש מדהים.
&nbsp
2. טרטר מוסר עם קנלים של חציל שרוף - שוב מנה מדהימה עם טעמים מיוחדים, לא זוכר מה היה שם בפנים אבל היה קרנבל של טעמים.
&nbsp
3. מפרום כרובית - כרובית עם בשר טלה בתחתית מוגשת עם קרם שורשים, מנה מדהימה.
&nbsp
4. כופתאות ריקוטה - המנה הכי טובה מבין הראשונות וכולם היו מדהימות אז תבינו כמה המנה הזאת הייתה טובה.
&nbsp
היה גם לחם שמגיע משופד על מקל בכדיי לשמור על החום, רעיון מעולה ולחם משגע עם תבלינים בילט-אין.
&nbsp
אחרי 2 קוקטיילים לאשה , כוס יין שלי וכל המנות הנ"ל אמרתי לברמן שאנחנו מלאים ואולי נוותר על העיקרית, הוא אמר כמובן, אל תאכלו אם אתם לא רעבים אבל אחרי דקה בא עם העיקרית, כנראה שהודענו לו מאוחר מדי (למרות שזה היה ממש בסיום הראשונות המאוחרות, קיבלנו את הראשונות ב-2 פאזות: 2 ואחריהן עוד 2), הוא אמר שלא נחוייב אבל רצה שנאכל את המנה, אמרתי לו שאני אשלם כמובן ונאכל ממנה כמה שנוכל.
&nbsp
המנה היא טרין זנב שור עם כמה תפו"א מטוגנים בצד, מנה מעולה , בשר נימוח בצורה מטורפת , אכלנו כמעט חצי מהמנה רק כי היא כ"כ טעימה, היינו ממש מפוצצים.
&nbsp
נחנו קצת והחלטנו לקחת קינוח, מלבי מיוחד עם מחית פיסטוקים באמצע , דפי דלעת מעליו ונגיעת גלידה משגעת, קינוח מאוד טעים ולא כבד.
&nbsp
סה"כ שילמנו 440 לפני טיפ (520 אחרי טיפ) ואת הטרין הוא בכל זאת התעקש לא לחייב.
&nbsp
חוויה מעולה, אווירה כיפית ואוכל מדהים, אין ספק שנחזור.
&nbsp
נ.ב - מושיק רוט ישב בשולחן שמאחוריי ויוסי שיטרית ניגש אליו מדי פעם לקשקש איתו, כנראה שנרקמה חברות אמיתית במשחקי השף
 
למעלה