John the Savage
New member
חופשה בתל-אביב: סוזאנה ובוקאצ'ו
אחרי שבוע וחצי אצל ההורים, החלטנו שאנחנו רוצים קצת להרגיש כמו תיירים. ומכיוון שביטלנו את התוכניות לנסיעה לאילת בשל החום, החלטנו במקום זה לקחת לילה במלון בתל-אביב (דן פנורמה).
לאחר שהגענו למלון והתמקמנו בחדר, יצאנו לנווה צדק (מרחק של כמה דקות הליכה מהמלון) לארוחת צהריים, והגענו לסוזאנה. האווירה והעיצוב של המרפסת מאד נחמדים, והתפריט נראה לנו גם מעניין. אני הזמנתי למנה ראשונה כרובית מטוגנת ולמנה עיקרית שוק אווז עם ירקות שורש. הכרובית המטוגנת היתה קצת שמנונית מידי לטעמי, אבל שוק האווז (שהיה למעשה קונפי אווז) היה מנה מוצלחת למדי. אישתי הזמינה פילו במילוי כבד ובצל ברוטב אגסים. אני אישית לא חובב כבד, אבל אישתי טענה שהיה לה מאד טעים.
לארוחת ערב, לאחר שבדקתי איזה מסעדות טובות יש במרחק הליכה מהמלון (לא בא לי להוציא את הרכב מהחניה), החלטתי לנסות את מזלי עם משייה. תיארתי לעצמי שהסיכוי שיהיה לנו מקום מבלי להזמין מראש די נמוך, ואכן לא היה. אבל הלכנו בכל זאת לאזור וניסינו את מזלינו. מכיוון שאכן לא היה להם מקום, בדקנו מקומות סמוכים והגענו למסעדה איטלקית בשם בוקאצ'ו, שנראה שקיבלה ביקורות די טובות.
הדבר הראשון ששמים לב כשנכנסים למסעדה זה שהתפריט שלהם על טאבלטים. לא נתקלתי עדיין בהרבה מסעדות שעושות את זה, ואני עדיין לא בטוח מה אני מרגיש לגבי זה במסעדות fine dining, אבל זה לא העיקר אלא האוכל. ולגבי האוכל אני יכול לומר שאולי זו לא משייה, אבל עדיין זו היתה אחת הארוחות המוצלחות בטיול.
למנה ראשונה הזמנו "מאפה גבינות צאן" שהגיע עם סלט קטן בצד. מנה פשוטה אבל טעימה. למנה עיקרית החלטנו להתחלק במנה אחת של פסטה ומנה אחת של בשר. לפסטה, הזמנו את הקרבונרה (אחרי שזו היתה המנה היותר מוצלחת במסעדה האיטלקית הקודמת בה היינו), שהגיעה עם טוויסט קטן בדמות ביצת שלו שנחה על הפסטה ועירבבנו אותה פנימה. ללא ספק זו היתה מנת הפסטה המוצלחת ביותר בטיול, הרבה יותר טובה מזו של ג'ויה. למנת הבשר, התלבטנו בין מספר מנות של פילה עגל בתפריט. כמעט הלכנו על פילה העגל ברוטב שוקולד שנשמע מאד מסקרן, אבל בסוף השתפנו והזמנו במקום את הספיישל של פילה עגל עם גבינה כחולה שהוגש עם פירה תפו"א בצד. הפילה הוכן רייר לבקשתנו, והיה רך וטעים והשתלב טוב עם הגבינה הכחולה. ולקינוח חלקנו עוגת טירמיסו.
אחרי שבוע וחצי אצל ההורים, החלטנו שאנחנו רוצים קצת להרגיש כמו תיירים. ומכיוון שביטלנו את התוכניות לנסיעה לאילת בשל החום, החלטנו במקום זה לקחת לילה במלון בתל-אביב (דן פנורמה).
לאחר שהגענו למלון והתמקמנו בחדר, יצאנו לנווה צדק (מרחק של כמה דקות הליכה מהמלון) לארוחת צהריים, והגענו לסוזאנה. האווירה והעיצוב של המרפסת מאד נחמדים, והתפריט נראה לנו גם מעניין. אני הזמנתי למנה ראשונה כרובית מטוגנת ולמנה עיקרית שוק אווז עם ירקות שורש. הכרובית המטוגנת היתה קצת שמנונית מידי לטעמי, אבל שוק האווז (שהיה למעשה קונפי אווז) היה מנה מוצלחת למדי. אישתי הזמינה פילו במילוי כבד ובצל ברוטב אגסים. אני אישית לא חובב כבד, אבל אישתי טענה שהיה לה מאד טעים.
לארוחת ערב, לאחר שבדקתי איזה מסעדות טובות יש במרחק הליכה מהמלון (לא בא לי להוציא את הרכב מהחניה), החלטתי לנסות את מזלי עם משייה. תיארתי לעצמי שהסיכוי שיהיה לנו מקום מבלי להזמין מראש די נמוך, ואכן לא היה. אבל הלכנו בכל זאת לאזור וניסינו את מזלינו. מכיוון שאכן לא היה להם מקום, בדקנו מקומות סמוכים והגענו למסעדה איטלקית בשם בוקאצ'ו, שנראה שקיבלה ביקורות די טובות.
הדבר הראשון ששמים לב כשנכנסים למסעדה זה שהתפריט שלהם על טאבלטים. לא נתקלתי עדיין בהרבה מסעדות שעושות את זה, ואני עדיין לא בטוח מה אני מרגיש לגבי זה במסעדות fine dining, אבל זה לא העיקר אלא האוכל. ולגבי האוכל אני יכול לומר שאולי זו לא משייה, אבל עדיין זו היתה אחת הארוחות המוצלחות בטיול.
למנה ראשונה הזמנו "מאפה גבינות צאן" שהגיע עם סלט קטן בצד. מנה פשוטה אבל טעימה. למנה עיקרית החלטנו להתחלק במנה אחת של פסטה ומנה אחת של בשר. לפסטה, הזמנו את הקרבונרה (אחרי שזו היתה המנה היותר מוצלחת במסעדה האיטלקית הקודמת בה היינו), שהגיעה עם טוויסט קטן בדמות ביצת שלו שנחה על הפסטה ועירבבנו אותה פנימה. ללא ספק זו היתה מנת הפסטה המוצלחת ביותר בטיול, הרבה יותר טובה מזו של ג'ויה. למנת הבשר, התלבטנו בין מספר מנות של פילה עגל בתפריט. כמעט הלכנו על פילה העגל ברוטב שוקולד שנשמע מאד מסקרן, אבל בסוף השתפנו והזמנו במקום את הספיישל של פילה עגל עם גבינה כחולה שהוגש עם פירה תפו"א בצד. הפילה הוכן רייר לבקשתנו, והיה רך וטעים והשתלב טוב עם הגבינה הכחולה. ולקינוח חלקנו עוגת טירמיסו.