פסטיבל "מטבח/אמנות" בחיפה
היום מתחיל בחיפה, פסטיבל "מטבח/אמנות", פסטיבל קולינריה ואמנות בעיר תחתית. הפסיבל יימשך שלושה ימים, עד שבת ה- 30/6.
"מטבח/אמנות" הוא פסטיבל ראשון מסוגו בישראל, שמשלב התרחשויות אמנותיות ותרבותיות מקומיות, בתוך שורה של בתי אוכל, גלריות ומתחמים נוספים בעיר חיפה. חלק גדול מהאירועים נתפר במיוחד לפסטיבל.
הציבור הרחב מוזמן לקחת חלק באירועים, תערוכות, מיצגים ומופעים שייערכו ברחבי העיר התחתית ובוואדי סאליב.
יוזמת ומפיקת הפסטיבל היא נעמה סובול / תרבות אכילה
בין האירועים שיתקיימו בפסטיבל:
HAIFA SHUK & COOK
חיפה-איסטנבול, קרון המסעדה מתעורר Haifa-Istanbul the Wagon Restaurant is back
בחניון מכללת תלתן ליד בית 9 (הנמל 69) יום ה' 28/6 החל מהשעה 18:00.
קרון המסעדה ברכבת הוא המקום לראות ולהראות בו. בזמן שתלגמו תה תפוחים תורכי של אחר צהריים ותתכבדו במטעמים מהמזרח התיכון, תוכלו להציץ בשאר הנוסעים והנוסעות שעל קו הרכבת בין חיפה-ביירות-דמשק-איסטנבול. המייצג משתמש בעבודת הגרפיטי RAILWAYS של הברוקן פינגאז-Broken fingaz כתפאורה להחיות את המסעדה שפעלה ברכבת התורכית אשר חיברה את חיפה לכל רחבי המזרח התיכון.
קולקטיב האמנים Multika: מיצג In.vert
פתיחה חגיגית של הפסטיבל: הנמל 21 יום ה' 28/6 החל מהשעה 20:00
חלל הנמל 21 הופך לשלושה ימים לתערוכת אור וחושך. התערוכה כוללת מיצג אור תלת מימדי, הקרנה על אובייקטים, ועבודה אודיו ויזואלית.
אירוע פתיחה + תקלוטים ובר קוקטיילים בחמישי, רייב ביום שישי ושלל אירועי פרפורמנס בסמוך.
קולקטיב האנדרגראונד Multika מונה את האמנים: נדב אברמוביץ, אייל גרינגרס, יוליה ז'קובסקי, רועי כץ, אנדריי מז'וגה, נטלי מנדל, איגור רומיאנצב, לב שלימוביץ.
האמנית מיריי שנאן יחד עם אביגיל ארנהיים וג'וני ספקטור במיצג 'שלגון מטרה'
ברחבה החיצונית של הנמל 21 יום ה' 28/6 החל מהשעה 20:00
מה יקרה כששלושה פרפורמרים יחליפו תפקידים עם שלגוני המטרה? האם יהפכו אותם לאמצעי? האם ישנו את מימד הזמן? האם יעמידו במבחן את כוח השליטה של האמנית?
אלכס אדלשטיין: הליכת קניות בעיר התחתית
יציאה מהחנות 'מזרח-מערב' החלוץ 1 פינת הנביאים בשעה 11:00 (בהרשמה מראש)
איפה קונים דברים טעימים בעיר הזאת? אלכס אדלשטיין מהדאנק יוביל אתכם במסלול הקניות המשותף של כווולם – בעלי העסקים ובני התמותה כאחד, עם עוד כמה פנינות נסתרות בדרך, ששווה להכיר.
השף דניאל כץ: עתידן של המסעדות הרומניות בישראל – הרצאה + ארוחה רומנית ביתית
מסעדת 'הסירים של Kati' רח' קיבוץ גלויות 34 יום ו' ה- 29/6 בשעה 12:00
כשמביטים סביב בנוף הגסטרונומי של חיפה בפרט ובארץ בכלל, אנו רואים שהמסעדות הרומניות שהביאו תרבות וטעמים, זכרונות ילדות וניחוח מוכר של בית בעדה הרומנית הולכות ונמוגות. למה ולאן הן נעלמו? ומדוע לא קם עדיין דור המשך שיצור ורסיה עכשווית למנות הקלאסיות?
מזמינים אתכם לטעום, לשמוע ולדבר על המסעדות הרומניות שהיו מוסד בעיר והשאירו טעם של פעם ועל מה שהעתיד צופן.
לטאות הענק מניבירו VS התרנגול: מופע קולינארי חללי
גלרית הבורדל (שם זמני) הנמל 51, יום ו' ה- 2/6 החל מהשעה 22:00.
לטאות הענק מניבירו, הלוא הם רימוג'קי בלהיטי לטאות והמתושף - תרנגול רועי אברהם במנות חלליות שיותאמו לשמות שירי הלהקה. השלושה גם ישתפו פעולה להכנת אחת המנות בלייב בזמן ההופעה.
עירית פרידמן: האסתטיקה של האוכל היפני - הרצאה
'רוקו סושי בר' הנמל 10 יום שבת ה- 30/6 בשעה 16:00.
ביפן אוכלים קודם כל עם העיניים... ואז מצטרפים כל שאר החושים. אז מה הקשר בין אוכל ואסתטיקה ביפן? איך אוכל יפני ושירי הייקו מתחברים? ומה בכלל אוכלים ביפן חוץ מסושי?
בהרצאה נספר על המבנה והמרכיבים של ארוחה יפנית, על האופן שבו אלמנטים מהתרבות היפנית מגולמים במאכלים שונים, על שלל המשמעויות שאפשר למצוא בקופסת האוכל שילד לוקח לבית הספר וגם על מאכלים לא שגרתיים כמו כריך עם אטריות או גלידות בטעמים מפתיעים.
"METBAHIM": דניס אכנוב, אייל גרינגרס, איליה מאידניק, בוריס סוויסא: הופעת מטבח בבית גלריה
'בית גלריה' העצמאות 92, יום שבת ה- 30/6 בשעה 17:00.
קלינק קלונק! צלילים מהמטבח. קבוצת הפרפורמנס ME-PGARIM משנים את שמם ליום אחד ל METBAHIM , ועוברים לאלתר מוסיקה ניסיונית על כלי מטבח, מצטרף אליהם בוריס סוויסא על מערכת תופים המכילה מגשי אפייה ושאר ירקות.
נעמה סובול/תרבות אכילה: הליכה המוקדשת למשקה הג'ין
אירוע נעילת הפסטיבל: יום שבת ה- 30/6, כיכר פריז בשעה 19:30
בהליכה יסופר על ההיסטוריה של משקה הג'ין ושורשיו. כמו כן נערוך סקירה והשוואה של סוגי ג'ין שונים, נדבר על הג'ין הארצישראלי ונבקר בכמה פאבים להתנסות במגוון סוגים וצורות הגשה של הג'ין.
הפסטיבל מתקיים ביוזמת נעמה סובול בשיתוף עם עיריית חיפה, מינהלת עיר תחתית, משכן לאמנות עכשווית פירמידה ובית הגפן
מנהלת אמנותית: מור רימר