החיפוש הייחודי של Gרר

big ass blue

New member
לא מדוייק. יש כמה דרכים לבישול סטייק טרי.

כדי שיהיה רך מאוד.
"לסגור" את הסטייק זו היא טעות נפוצה מאוד. טיגון ראשוני בחום גבוה מונע מהנוזלים לצאת, בפועל, זה בכלל לא קורה.
שיטת המחבת והתנור מיועדת לנתחים טריים.

סטייק מיושן? מחבת תספיק.
 

יויו13

New member
אז איך אתה ממליץ לעשות במחבת בשר מיושן ?

אם לא "לסגור" בחום גבוה.
 

big ass blue

New member
תלוי בגודל של הנתח

כל מה שצריך זה מחבת חמה מאוד, נתח יבש ומתובל היטב.
ה"סגירה" מתבצעת תוך כדי הבישול עצמו, נוצר קראסט יפה.
 

superman1234

New member
ראה, אתה כותב בהחלט יפה ובצורה מסקרנת.

כל הוויכוח הקודם ממש היה מיותר. חבל.
מאחר ואתה שף שגם חובב צילום, חבל שאתה לא מצרף תמונות מהמנות .
גם תמונות מהמנות שאתה מכין במסעדה שלך תתקבלנה בברכה לדעתי.
ולא, זה לא ייחשב לפרסומת.......
 

big ass blue

New member
אני לא אוהב לצלם את המנות בזמן ביקורי במסעדה.

ומה שאני מצלם, זה סגנון אחר, פחות קולע לטעם האסטטי של צילום אוכל. ומה שאני עושה במסעדה שלי, זה מה שאני עושה. בלי קשר למקצוע שלי, אני כן אוהב לבקר ולאכול, ובזה כיף לי.
 

doutsh

New member
נכון שהן שונות, אבל לדעתי בלו סקיי בגדול

אם אתם אוהבים דגים, בלו סקיי הרבה יותר "מעניינת" ומיוחדת, ומבחינתי ברמה אחרת.
כדאי לציין שגם המחיר בהתאם...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן יקר... וניכרת חיברתו של השף לשומר ולכוסברה


אם כי בעיקר לזרעי כוסברה, שלהבנתי יש להם טעם שונה בתכלית, טרם טעמתי.
 

החתולית

New member
פסטיבל "מטבח/אמנות" בחיפה

היום מתחיל בחיפה, פסטיבל "מטבח/אמנות", פסטיבל קולינריה ואמנות בעיר תחתית. הפסיבל יימשך שלושה ימים, עד שבת ה- 30/6.

"מטבח/אמנות" הוא פסטיבל ראשון מסוגו בישראל, שמשלב התרחשויות אמנותיות ותרבותיות מקומיות, בתוך שורה של בתי אוכל, גלריות ומתחמים נוספים בעיר חיפה. חלק גדול מהאירועים נתפר במיוחד לפסטיבל.

הציבור הרחב מוזמן לקחת חלק באירועים, תערוכות, מיצגים ומופעים שייערכו ברחבי העיר התחתית ובוואדי סאליב.

יוזמת ומפיקת הפסטיבל היא נעמה סובול / תרבות אכילה

בין האירועים שיתקיימו בפסטיבל:

HAIFA SHUK & COOK
חיפה-איסטנבול, קרון המסעדה מתעורר Haifa-Istanbul the Wagon Restaurant is back
בחניון מכללת תלתן ליד בית 9 (הנמל 69) יום ה' 28/6 החל מהשעה 18:00.
קרון המסעדה ברכבת הוא המקום לראות ולהראות בו. בזמן שתלגמו תה תפוחים תורכי של אחר צהריים ותתכבדו במטעמים מהמזרח התיכון, תוכלו להציץ בשאר הנוסעים והנוסעות שעל קו הרכבת בין חיפה-ביירות-דמשק-איסטנבול. המייצג משתמש בעבודת הגרפיטי RAILWAYS של הברוקן פינגאז-Broken fingaz כתפאורה להחיות את המסעדה שפעלה ברכבת התורכית אשר חיברה את חיפה לכל רחבי המזרח התיכון.

קולקטיב האמנים Multika: מיצג In.vert
פתיחה חגיגית של הפסטיבל: הנמל 21 יום ה' 28/6 החל מהשעה 20:00
חלל הנמל 21 הופך לשלושה ימים לתערוכת אור וחושך. התערוכה כוללת מיצג אור תלת מימדי, הקרנה על אובייקטים, ועבודה אודיו ויזואלית.
אירוע פתיחה + תקלוטים ובר קוקטיילים בחמישי, רייב ביום שישי ושלל אירועי פרפורמנס בסמוך.
קולקטיב האנדרגראונד Multika מונה את האמנים: נדב אברמוביץ, אייל גרינגרס, יוליה ז'קובסקי, רועי כץ, אנדריי מז'וגה, נטלי מנדל, איגור רומיאנצב, לב שלימוביץ.

האמנית מיריי שנאן יחד עם אביגיל ארנהיים וג'וני ספקטור במיצג 'שלגון מטרה'
ברחבה החיצונית של הנמל 21 יום ה' 28/6 החל מהשעה 20:00
מה יקרה כששלושה פרפורמרים יחליפו תפקידים עם שלגוני המטרה? האם יהפכו אותם לאמצעי? האם ישנו את מימד הזמן? האם יעמידו במבחן את כוח השליטה של האמנית?

אלכס אדלשטיין: הליכת קניות בעיר התחתית
יציאה מהחנות 'מזרח-מערב' החלוץ 1 פינת הנביאים בשעה 11:00 (בהרשמה מראש)
איפה קונים דברים טעימים בעיר הזאת? אלכס אדלשטיין מהדאנק יוביל אתכם במסלול הקניות המשותף של כווולם – בעלי העסקים ובני התמותה כאחד, עם עוד כמה פנינות נסתרות בדרך, ששווה להכיר.

השף דניאל כץ: עתידן של המסעדות הרומניות בישראל – הרצאה + ארוחה רומנית ביתית
מסעדת 'הסירים של Kati' רח' קיבוץ גלויות 34 יום ו' ה- 29/6 בשעה 12:00
כשמביטים סביב בנוף הגסטרונומי של חיפה בפרט ובארץ בכלל, אנו רואים שהמסעדות הרומניות שהביאו תרבות וטעמים, זכרונות ילדות וניחוח מוכר של בית בעדה הרומנית הולכות ונמוגות. למה ולאן הן נעלמו? ומדוע לא קם עדיין דור המשך שיצור ורסיה עכשווית למנות הקלאסיות?
מזמינים אתכם לטעום, לשמוע ולדבר על המסעדות הרומניות שהיו מוסד בעיר והשאירו טעם של פעם ועל מה שהעתיד צופן.

לטאות הענק מניבירו VS התרנגול: מופע קולינארי חללי
גלרית הבורדל (שם זמני) הנמל 51, יום ו' ה- 2/6 החל מהשעה 22:00.
לטאות הענק מניבירו, הלוא הם רימוג'קי בלהיטי לטאות והמתושף - תרנגול רועי אברהם במנות חלליות שיותאמו לשמות שירי הלהקה. השלושה גם ישתפו פעולה להכנת אחת המנות בלייב בזמן ההופעה.

עירית פרידמן: האסתטיקה של האוכל היפני - הרצאה
'רוקו סושי בר' הנמל 10 יום שבת ה- 30/6 בשעה 16:00.
ביפן אוכלים קודם כל עם העיניים... ואז מצטרפים כל שאר החושים. אז מה הקשר בין אוכל ואסתטיקה ביפן? איך אוכל יפני ושירי הייקו מתחברים? ומה בכלל אוכלים ביפן חוץ מסושי?
בהרצאה נספר על המבנה והמרכיבים של ארוחה יפנית, על האופן שבו אלמנטים מהתרבות היפנית מגולמים במאכלים שונים, על שלל המשמעויות שאפשר למצוא בקופסת האוכל שילד לוקח לבית הספר וגם על מאכלים לא שגרתיים כמו כריך עם אטריות או גלידות בטעמים מפתיעים.

"METBAHIM": דניס אכנוב, אייל גרינגרס, איליה מאידניק, בוריס סוויסא: הופעת מטבח בבית גלריה
'בית גלריה' העצמאות 92, יום שבת ה- 30/6 בשעה 17:00.
קלינק קלונק! צלילים מהמטבח. קבוצת הפרפורמנס ME-PGARIM משנים את שמם ליום אחד ל METBAHIM , ועוברים לאלתר מוסיקה ניסיונית על כלי מטבח, מצטרף אליהם בוריס סוויסא על מערכת תופים המכילה מגשי אפייה ושאר ירקות.

נעמה סובול/תרבות אכילה: הליכה המוקדשת למשקה הג'ין
אירוע נעילת הפסטיבל: יום שבת ה- 30/6, כיכר פריז בשעה 19:30
בהליכה יסופר על ההיסטוריה של משקה הג'ין ושורשיו. כמו כן נערוך סקירה והשוואה של סוגי ג'ין שונים, נדבר על הג'ין הארצישראלי ונבקר בכמה פאבים להתנסות במגוון סוגים וצורות הגשה של הג'ין.


הפסטיבל מתקיים ביוזמת נעמה סובול בשיתוף עם עיריית חיפה, מינהלת עיר תחתית, משכן לאמנות עכשווית פירמידה ובית הגפן
מנהלת אמנותית: מור רימר
 

החתולית

New member
סדנת בישול בוכרי בערבה

נוסעים לאילת? אולי תעצרו בדרך לסדנת בישול בוכרי עם מיקה מזל שימונוב במושב חצבה?
&nbsp
ביום שלישי ה- 3/7/2018 תתקיים בחאן אורחת גמלים בחצבה סדנה מיוחדת לבישול אוכל בוכרי.
&nbsp
סדנת הבישול צפויה להמשך כ-3 שעות, ותכלול הכנת מאכלים מסורתיים מהמטבח הבוכרי בדגש על מנטו- כיסונים מאודים, גוג'גיזה- מאפה בוכרי מסורתי, דושפרה- כיסונים מבושלים ברוטב ייחודי, פלוב- אורז בוכרי, וקינוח- מלבי פירות יער ופיצוחים, וכמובן- במטבח הבוכרי אי אפשר בלי ערק.
&nbsp
עלות הסדנה- 315 שקלים.
לפרטים והרשמה: 052-628-8545
&nbsp
&nbsp

 

החתולית

New member
סדנאות שוקולד בדה קרינה

נוסעים לחופשה בצפון? זה בשבילכם.
&nbsp
בוטיק השוקולד "דה קרינה", בקיבוץ עין זיוון, רמת גולן מציע סיור במפעל הבוטיק וצפייה בתהליך ייצור השוקולד בעבודת יד.
&nbsp
בחופשת הקיץ יתקיימו סדנאות ויצירה בשוקולד המתאימות לכל המשפחה. במהלך הסדנה יטעמו המבקרים מכל המרכיבים, מהם גם ייצרו טבלאות ומוצרי שוקולד שייקחו הביתה איתם.
&nbsp
מחירים
סיור: ילד מגיל 3 /מבוגר 25 ₪.
סיור+סדנת שוקולד: ילד 59 ₪ / מבוגר 69 ₪
לפרטים ותיאום הגעה מראש: 04-6993622
&nbsp

 

החתולית

New member
רשת ג'ויה החליפה ידיים כמה פעמים

לא בטוחה אם זו עדיין רשת או שכל מסעדה עומדת בפני עצמה. כל כך קל לעשות אוכל איטלקי פשוט וטוב, וכנראה ששם לא יודעים איך.
 

John the Savage

New member
אלה פטיסרי, עמק חפר

חיפשנו מקום נחמד לארוחת בוקר באזור חדרה, משהו שיהיה קצת יותר מעניין מארוחת בוקר סטנדרטית בבית קפה, ובחיפוש באינטרנט מצאתי את "אלה פטיסרי": בית קפה/קונדיטוריה שממוקמים במיקום די מפוקפק - בתחנת דלק במרכז המסחרי של עמק חפר. אבל ביקורות שקראתי שיכנעו אותי ששווה לבדוק את המקום. והביקורות צדקו.

קודם כל, בעלת המקום טיפחה שם גינה נחמדה ועצים מסביב, כך שכשנכנסים פנימה לא מרגישים שנמצאים בתחנת דלק. ולגבי האוכל עצמו: כל יום בשבוע (לא כולל שבת לצערי) הם מגישים שם בופה בראנץ' שכולל מבחר של וסלטים, לחמים שנאפים במקום, גבינות, יוגורט כבשים, ביצה מקושקשת וכו'. הבופה אמנם מצומצם יותר מבופה הבוקר הסטנדרטי של בתי מלון מבחינת המגוון, אבל הכל טעים ומה שכן מגישים שם יותר טעים מבופה בבית מלון ממוצע.

אהבנו מספיק בכדי ללכת לשם גם פעם נוספת במהלך הביקור.
 

John the Savage

New member
הנמל 24 חיפה

אחרי ביקור במוזיאון למדע בחיפה ביחד עם המשפחה של אחותי, יצאנו לארוחת צהריים בנמל 24 בחיפה. אחותי שכאמור אוהבת קופונים שוב הפנתה אותנו לקופונים למסעדה בגרופון (159 ש"ח לסועד).

קודם כל, יש לנו רק מילים טובות על השירות. קודם כל, הם שמרו לנו שולחן בחדר פרטי, מה שהתברר כרעיון מוצלח בהתחשב בזה ששלושת הדודנים שלי, שכניראה היו מאד נרגשים להתראות שוב עם בת הדודה שלהם מאמריקה, היו מאד רועשים הפעם. ומגיע להם גם ח"ח לסבלנות עם קהל הסועדים התוסס. הם גם דאגו לשאול אותנו לגבי תזמון המנות (האם להשאיר מרווח זמן בין המנה הראשונה לעיקרית כמו שהם בדרך כלל עושים, או לא בגלל שאנחנו עם ילדים), והתייחסו מאד ברצינות לאלרגיות המזון של אישתי בעניין הקינוחים.

לגבי האוכל, הרוב היה בהחלט טעים. מנת הפתיחה של מרק "קרם בצל" עם כמהין היתה מאד טעימה. סלט ה"ליונז" קצת איכזב. לא רע, אבל סתמי, טרטר הסלמון היה טעים. נהניתי גם מטרטר הסלמון (אישתי קצת פחות אהבה), ושנינו אהבנו את הקלמארי במילוי בייקון. במנות העיקריות, נתחי פילה בקר עם רביולי ערמונים היתה מנה מעולה. ביקשנו את הבשר רייר. המלצרית אמרה שהשף ממליץ על מידיום-רייר למנה הזו, אבל בסוף קיבלנו אותו רייר כפי שביקשנו והיה מצויין. הראגו שוק לבן היה קצת פחות מוצלח. הבשר שבושל בבישול ארוך היה אמנם רך, אבל לטעמי היה חסר קצת תיבול. בסדר, אבל לא יותר מזה.

לקינוח לקחנו ברולה פיסטוק. קינוח חביב. אמנם לא ברמה של התלהבות, אבל לעיתים רחוקות יוצא לי לאכול קינוחים שאני מתלהב מהם. לסיכום, חלק מהמנות היו מעולות וחלק רק בסדר, ובשורה התחתונה ארוחה מהנה.
 

John the Savage

New member
בסך הכל היה בהחלט ביקור מוצלח

בעיקר היה כיף לפגוש את המשפחה ולהפגיש בין הקטנה שלנו לתשעת בני הדודים שלה בארץ. החלק ההכי קשה היה החום, בעיקר מכיוון שאנחנו חיים עכשיו במקום בו אפילו בקיץ הטמפרטורות לעיתים רחוקות מעל 20C.
 
למעלה